Vialli: „A vereség meghiúsítaná a címvédést”

Vialli-Del Piero-Ravanelli harmas.JPGGianluca Vialli nemrégiben nyilatkozott a hétvégi Derby d'Italiáról, illetve elmondta véleményét a Juventus és az Inter mesteréről is.

Az Inter és Juventus közötti párbajra vasárnap este kerül sor, és ez döntő fontosságú lehet a Juventus számára a gyenge kezdés után.

„A Juventusnak egyértelműen több a veszítenivalója, azonban a vereség mindkét csapat számára komoly csapás lenne.” - olvashatók Gianluca Vialli szavai a Tuttosport tolmácsolásában.

„Az Inter nem veszítene sok helyet a tabellán, azonban pszichológiai szempontból komoly csalódást jelentene a csapatnak.

2010 óta nem sikerült győzedelmezkedniük a Juventus felett, és ez lehet a legjobb alkalom a negatív sorozat megszakítására.

Viszont a másik oldalt tekintve, amennyiben a Juventus elveszíti a meccset, véleményem szerint határozottan elbúcsúzhatnának a címvédés lehetőségétől, és nem csak a tabellán elfoglalt hely miatt.

Eddig már a pályára lépés előtt sikerült megfélemlíteni az ellenfeleket, mostanra azonban ezt a képességüket elveszítették.

Sorozatban négy bajnoki cím után előfordulhat, hogy a jóllakottság érződik a csapaton, azonban nem zárható ki, hogy azok, akiknek négy évig nemigen jutott szelet a tortából, azok határozottabban lépnek fel ellenfeleik ellen a siker érdekében. Azonban az is elmondható, hogy a Juventusnál vannak új játékosok, akik mindenképpen bizonyítani szeretnék, hogy képesek megfelelni a kihívásnak.

Véleményem szerint Paulo Dybala lehet az új Carlos Tévez a Juventus számára. A játékos rendelkezik a szükséges technikai képességekkel, fizikummal, keményen fut a labdáért, dolgozik a csapatért, és soha nem tűnik úgy, mintha a csapat emberhátrányban lenne. A szemében azt látom, amivel csak a bajnokok rendelkeznek. A technikai adottságok jelentette minőség mellett tudja, hogy mi a csapatmunka, és ez fontos különbséget jelent.”

Sami Khedira és a sérülésből ugyancsak visszatérő Claudio Marchisio révén Massimiliano Allegri a legjobb csapatát küldheti pályára, legalábbis középpályások tekintetében, amire eddig nemigen volt lehetősége.

„Andrea Pirlo nem pótolható játékosigazolással, így a játékstílust kell átalakítani. A Juve pontosan ezen dolgozik, olyan rendszert alakít ki, amelyet várhatóan pár éven belül az összes európai nagycsapat át fog venni.

A Juventus és a Fiorentina az úttörő, olyan hibrid taktikai felállást használnak, amely kiemeli az egyéni képességeket, azonban akár egy támadás vagy védekezés alatt is képesek taktikai változtatásokat végrehajtani.”

Gianluca Vialli számára Roberto Mancini korántsem ismeretlen, hiszen együtt rendkívül gólgazdag korszakot éltek meg a Sampdoria  csapatánál, és azóta is barátok maradtak.

„Sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb szakember lett, ezért sokkal hatékonyabban tudja kezelni a különböző helyzeteket. A külföldi tapasztalat előnyére szolgált. Mostanában folyamatosan egyre jobban kikristályosodott ötletekkel áll elő, és természetesebben kezeli a bajnokokból álló öltözőt. Az Inter még nem rendelkezi saját stílussal, azonban ez csak idő kérdése.

Ami Massimiliano Allegrit illeti, az ő kézjegye határozottabban látható a Juve csapatán, mint Roberto Mancinié az Interen. A bianconero csapat kiváló technikai és egyéni jellemzőkkel rendelkezik. Játékoskorában számos legendás történet fűzödött Massimiliano Allegri nevéhez…”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr397984785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patrik1112 2015.10.17. 12:50:10

Csütörtök óta valahogy úgy érzem, hogy Marci góljával fogunk nyerni... :D

MDaniel98 2015.10.17. 12:56:00

Vialli nem szokott hülyeséget mondani, most is jó látja a dolgokat véleményem szerint, bár azt kissé túlzásnak érzem, hogy a 8. fordulóban ennek az Inter elleni meccsnek akkora jelentősége lenne, hogy egy vereséggel elveszítenénk az esélyt a címvédésre. Jó lenne nyerni, mert egy győzelemmel már nem lenne olyan nagy az Inter előnye.

GiuseppeMarotta 2015.10.17. 13:33:56

@Juventus FC 15: +1
Viszont úgy érzem ez nagyon xes meccs. Bízom benne azért ,hogy elpicsázzuk őket! Nagyon jó lenne.

Tony. 2015.10.17. 13:54:30

Szerintem ez most egy különösen fontos meccs. Nem csak azért, mert inter, hanem azért is, ahogyan állunk. Ezt a meccset meg KELL nyernünk, minden áron!

Drughi Di Bianconeri 2015.10.17. 14:45:28

Mennyire intelligens szakember a jó Gianluca ! :O

Valaki tudja,hogy most hol és mit dolgozik ?

Szóról-szóra egyetértek vele.

Ez különösen beszédes:
"Eddig már a pályára lépés előtt sikerült megfélemlíteni az ellenfeleket, mostanra azonban ezt a képességüket elveszítették."

Pontosan erről van szó: az elmúlt 4 évben meg se fordult volna az ellenfelek fejében,hogy győzelmet, vagy akár pontot szerezhetnek a Juve Stadium-ban, most meg boldog-boldogtalan gólt lő ellenünk, minden meccsen kaptunk senkiháziaktól is.

Ideje elővenni a Juve-karaktert és szállítani a győzelmeket !

Amennyiben a Merda ellen kikapunk,akkor szerintem lefújhatjuk a Scudetto-t.

Én a döntetlennel is elégedetlen lennék,ugyanis:
papíron lehetne "idegenbejóazx" alapon játszani,csak,hogy túl sokat balf@szkodtunk már a szezonban, mindenféle jött-ment, senkiházi csapatok ellen pontokat veszítve.

Ezért, illetve a gyűlölt,ősi Merda függvényében: KÖTELEZŐ A GYŐZELEM !

KysBé 2015.10.17. 15:16:12

@Drughi Di Bianconeri: +1
""Eddig már a pályára lépés előtt sikerült megfélemlíteni az ellenfeleket, mostanra azonban ezt a képességüket elveszítették."

Vidal - Tévez - Pirlo helyett ilyen Khedira-Zaza féle bohócok rohangálnak, akkor nem is csodálkozok...

alexGicamo 2015.10.18. 11:19:52

Mindenáron győznünk kell ma este . Ami nekem leginkább hiányzik,az a Spirito Juve . Conte mester ezért is volt nagyon fontos számunkra,mert ő meg tudta tanítani ezt a játékosainknak,de Maxtól - minden tiszteletem az övé a Bl miatt - értelemszerűen nem várhatjuk el ugyanezt !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása