Allegri: "Meghatározó mérkőzés vár a Juventusra"

allegri_massimiliano.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri igyekszik eloszlatni az eufóriát, amely a Manchester City ellen győzelem nyomán éledt, s úgy véli, a Genoa elleni mérkőzés kulcsfontosságú lesz a csapat életében.

"A Manchester City elleni győzelem nagyon fontos eredmény volt a Bajnokok Ligájában, mert idegenbeli győzelemmel kezdeni a csoport esélyese ellen lökést ad mindenkinek." - nyilatkozta Allegri a bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"A Serie A egy másik történet, hiszen egyetlen pontunk van három forduló után, s rosszul kezdtünk az eredmények, ha nem is a teljesítmény szempontjából. Realisztikusnak kell lennünk, rá kell néznünk a tabellára, s meg kell szereznünk az első győzelmünket egy olyan nehéz ellenfél ellen, mint a Genoa. A holnapi egy olyan mérkőzés lesz, amely a bajnokság egészét tekintve meghatározó lesz.

Általában három ilyen pillanat van egy szezonban, s mi már a negyedik fordulóban eljutottunk ide, mivel kétségkívül fontos keresztútnál állunk. A Serie A nem dőlt el, mivel még rengeteg mérkőzés van hátra. Nyolc pontra vagyunk a csúcstól, így jelen pillanatban az Inter és a Roma a Scudetto esélyesei. Lépésről lépésre haladunk majd, s megpróbálunk felkapaszkodni a táblázaton, kapott gólok nélkül. 

Martín Cáceres sajnos nem áll rendelkezésre, mert két az uruguayi válogatottal lejátszott meccs és a Chievo elleni bajnoki után könnyed izomproblémái adódtak. Ahogyan a keddi mérkőzés előtt is elmondtam, a legfontosabb, hogy kizárólag a munkára összpontosítsunk, maradjunk csendben, s gyűjtsük a pontokat.

A hétfői teljes depresszióból kedden totális eufóriára váltottunk. Ez jó dolog a médiának, de számunkra nem az. A csapatnak folyamatos fejlődésre van szüksége, mivel tíz új játékosunk van, akik közül sokan fiatalok, s nincsenek hozzászokva, hogy hétről hétre ilyen fontos mérkőzéseket játszanak. 

A lelkesedés jó dolog, de azonnal el kell felejtenünk a Manchester City-t és mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, hiszen még további ötven áll előttünk. Meg kell találnunk a kellő egyensúlyt, hogy ne lebegjünk a lelkesedésből a depresszióba, majd a depresszióból a lelkesedésbe.

Játszhatunk ugyanúgy, ahogyan kedden tettük, de változtathatunk is. A mai edzés után eldöntöm majd, hogy kik játszanak, észben tartva, hogy szerdán egy másik meccs vár ránk a Frosinone ellen.

A Manchester City ellen négy támadójátékosunk volt, vagy akár négy és fél, ha figyelembe vesszük, hogy Hernanes hátravontabb szerepben játszott. Ha ezek a támadójátékosok mindannyian a csapatért dolgoznak, jobban támadunk és védekezünk. Ha ez nem így történik, minden sokkal nehezebb, hiszen a két dolog között erős az összefüggés."

Az olasz sajtó találgatásai szerint a Genoa vagy a Frosinone ellen lehetőséget kap majd a mindeddig mellőzött Simone Zaza is.

"Simone fejlődik az edzéseken, s időre volt szüksége a beilleszkedéshez, ami normális dolog. Az olyan játékosoknak, akik kevesebbet játszanak, mint Daniele Rugani, Simone Padoin és a többiek, türelemre van szükségük, s készen kell állniuk, amikor lehetőséget kapnak, hiszen a szezon vége felé mindenki meg fogja kapni a lehetőségét.

Egy nagy klubnál játszani egyben azzal jár, hogy meg kell harcolnod a helyedért, s ki kell hoznod a maximumot abból a tíz percből, amennyit kapsz.

A csapat jól védekezett Manchesterben, s csak egy szögletből, egy szabálytalanságból kaptunk gólt. A Manchester tizenegy mérkőzés óta nem kapott gólt, s a Juventus is végül vissza fog térni oda, hogy nem kap gólokat.

Az előző szezonban talán Gigi Buffon akadályozta meg, úgy, ahogyan arra csak ő képes, talán az ellenfeleink hibáztak, vagy a szerencse kedvezett nekünk. Jelen pillanatból az első adandó lehetőségből gólt kapunk, de csak idő kérdése, hogy ez változzon."

A Manchester City elleni diadal után Allegri úgy gondolja, hogy fényes jövő áll az olasz labdarúgás előtt.

"Minden bajnokságnak megvan a saját labdarúgó kultúrája, amely különböző. Az angolok játékstílusa kevésbé taktikus, mint a miénk, de végül a csapatok azért nyernek, mert jobb játékosokkal rendelkeznek. Nézzék csak meg a Barcelonát, a Real Madridot és a Bayern Münchent, amelyek egy hatalmas lépéssel előbbre járnak mindenki másnál a bajnokságukban, mivel ők rendelkeznek a legjobb játékosokkal.

Minden bajnokságnak megvannak az erősségei és a gyengeségei. Angliában a csapatok sokkal jobban költekeznek, s hat hónap múltán ismét lecserélhetik a teljes csapatot. Itt Olaszországban egy kicsit közelebb kerültünk, amit megmutat, hogy egy olasz csapat bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, kettő pedig ott volt az Európa Liga elődöntőiben. Van néhány nagyszerű fiatal játékosunk feltörekvőben, s az olasz labdarúgás jövője fényesnek látszik. Senki sem születik tapasztalattal, így meg kell adnunk nekik a szükséges időt a fejlődéshez."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr67800390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sleepy8 2015.09.19. 14:32:36

Azt tudjuk hogy nyilatkozni tudsz:D De holnap mar nyerni is jo lenne:D

MDaniel98 2015.09.19. 19:34:58

Hát, az "ajándék" vereségeinket már előttük, úgyhogy az ilyen meccseken, már tényleg nem hibázhatunk, ha tényleg megakarjuk nyerni a bajnokságot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása