Hernanes: "A trequartista pozícióban akarok játszani"

hernanes_juve_mezzel.jpgA Juventus új igazolása, az Intertől érkező Hernanes elárulta, hogy a trequartista pozíció áll legközelebb szívéhez, s örömmel nyugtázta, hogy több honfitársával is találkozik majd a zebramezes keretben.

"Számos poszton játszottam már." - nyilatkozta Hernanes a Juventus hivatalos honlapjának. "Egy ideje azonban úgy határoztam, hogy trequartistát akarok játszani, ezért ott tudom magam elképzelni, s arra számítok, hogy itt játszom majd.

Ez az a pozíció, amely leginkább illik hozzám, azt követően, hogy számos szerepkört kipróbáltam. Ez azt jelenti, hogy közelebb lehetek a kapuhoz."

A brazil válogatottat is megjárt játékos több honfitárssal is találkozhat majd a Juventus keretében.

"Jól ismerem Netót, játszottunk együtt Brazíliában. Ismerem Alex Sandrót is, s korábban játszottam már Rubinho ellen is. Örülök, hogy itt vannak, mert segíthetnek abban, hogy könnyebben beilleszkedjek. Az elkövetkező napokban beszélni fogok velük.

Örülök, hogy itt lehetek. Nagy elvárásaim vannak azzal kapcsolatosan, hogy mit érhetek el ebben a mezben. A lehető legjobbat kívánom magamnak, a csapattársaimnak és a klubnak.

Amitől a Juventus vonzó volt, az a klub nagysága, valamint a tény, hogy évről évre folyamatosan győznek. A csapat egyik pillére akarok lenni, s segíteni akarom a Juvét, hogy még többet nyerjen." 

A nyári átigazolási időszak zárónapján igazolt Hernanes és Mario Lemina holnap mutatkoznak majd be a sajtó képviselőinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr487751406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzDöme 2015.09.01. 19:04:37

végre valaki aki nem azt nyilatkozta, hogy egy álma vált valóra...

m.martin91 2015.09.01. 19:08:49

Na, akkor el is dőlt legalább az, hogy ő hol szeretne játszani. Más kérdés, hogy Allegri hova rakja. :-)
Akkor így mehet egy Lemina-Marchisio-Pogba trió, előttük pedig Hernanes. Összes szabadrúgás (bármelyik oldalról), összes szöglet (bármelyik oldalról), és még a tizenegyesek is Hernanes. Jó, hogy sikerült egy ilyen fontos játékost igazolni az utolsó napon, 11 millióért az egyik riválistól, 'zs' tervként.

Juveboy92 2015.09.01. 19:16:20

@m.martin91: azt hittem lefogod hurrogni őt megleptél... egyébként ez a Zs terv nagyobb hasznunkra lesz mint Götze Draxler stb lettek vna akik fiatalok ide meg egy tapasztalt összekötő játékos kell a fiatal csatár és kp sor közé aki még ez esetben jó is... örülök h az inter az utolsó kreativ kpját is ellőtte Ljajic ide v oda televannak deffenziv kpval nem hiába csak utolsó pillanatos Jove villanásokkal hozzák a meccseket de a montenegróis szépen lassan beleszürkül a bekkelő taktikába...

el.Flaco 2015.09.01. 19:19:11

@m.martin91: Mint "ZS terv" tökéletes, de vicc, hogy 2 hónapig üldöztük Draxlert, majd egy nap alatt meggyőzte a Wolfsburg mind őt, mind a Schalkét. Ehelyett, inkább egy fiatal, tehetséges trequartistát kellett volna keresni akinek a posztja is valóban az, nem pedig azon izgulni még az utolsó órákban is, hogy kit kukáz össze a "gurunk". Ezúttal szerencséje volt Marottának, hogy talált egy ilyen "kihagyhatatlan lehetőséget", ahogy ő mondaná, de bőven benne volt a pakliban az is, hogy rajta nevessen az egész futballvilág, mert nem tudott az elvileg legfontosabb posztra 2 hónap alatt leigazolni valakit.

m.martin91 2015.09.01. 19:31:21

@Juveboy92: Már amikor szóba került két nappal a vége lőtt, írtam, hogy abszolút vállalható a Hernanes, főleg a pontrúgások miatt örülök az érkezésének. Egyébként egyetértek, hogy nagyobb hasznunkra lesz, mint például amennyire Draxler lett volna. Mondjuk ha a némethez viszonyítunk, akkor nincs túl magasan a léc.

@el.Flaco: Óriási szerencséje volt Marottának, és semmi köze nem volt hozzá. Ha Hernanes nem elérhető, akkor valószínűleg hozta volna a szokásos Atalantás sztárt, és még nagyobb bajban lettünk volna.

Juveboy92 2015.09.01. 19:45:42

@m.martin91: nem csak Draxlernél az összes szóba került trequartista jelöltnél nem tartom elmaradottabbnak Hernanest, erre a fiatal kpra kellett egy tapasztaltabb úgymond "vezér" na már most Isco és Oscar sem lett vna az... Realban Modric az igazi fazonszabász míg a Chelseanél Fabregas... és ezekhez képest (Isco/Özil) max a kor ami Hernanes ellen szól sem technikailag sem lövőkében nincs elmaradva Draxler/Götzénél jobb is...

Rivendell 2015.09.01. 19:47:08

@Juveboy92: Götze azért nem 1 rutintalan srác + baromira gólérzékeny mellé

Mass!mo 2015.09.01. 19:51:22

Sziasztok!

már egy ideje figyelem a blogot mos, mivel kicserélték a fél garnitúrát azt hiszem nekem is lenne észrevételem

A mercatot én 10/9-re osztályozom, de nem Vidal távozása miatt. Nagyon nehéz megitélni hogy mi mehetett a háttérben, aki távozni szeretne tényleg ne rontsa szerintem a levegőt viszont ez a kommunikáció kicsit hibás (azt csinál a játékos amit akar...) gazdaságilag talán védhető, csapat szempontjábol is viszont én is kevesellem a pénzt.

DE mielőtt előhuzakodnék azzal hogy ránkcsapták az ajtót mind Götze, mind Draxler esetében, azt megjegyezném, hogy Marotta sosem állította, hogy közel lennénk hozzá, amit igért, mi meg kaptunk megint a pofánkba... ahogy a chelsea is ( most megnemmondom kit üldöztek hiába egész nyáron...) mégsem omlottak össze, az eredmények sem jönnek MÉG.

Másrészt javítsatok ki, ha tévednék de a Juve filozófiája sosem az volt hogy a nagy csapatok játékosaiból szemezgetünk (ha rosszul emlékszem elnézést) Davidsot Cannavarot, Zidanet, Del Pierot is mi építettük föl, aztán volt olyan is Van der sar Henry pédául akivel felsültünk...
Azt szokták mondani az csalódik akinek elvárásai vannak,
Őszintén nekem is voltak de ezt a média gerjesztette (magadba most számold meg hányszor igérted meg magadnak mercato végéig nem olvasol a piacrol)
Beismerem Draxlert én is szivesen elnézegettem volna nálunk osztogatni, viszont akkor ki lesz a csapat vezére a védőktől fölfele? nem biztos hogy Hernanes A megoldás de rutinos róka ő az sem mindegy hogy a társak érzik-e a meccsen hogy valakinél biztonságban van a labda, talán pont a brazilra volt szükségünk... aztán lehet nincs igazam és bele fog szni az egészbe ha nem játszhat traquertistát.
Én személy szerint inkább látom Hernanesben a potenciált arra hogy betöltse a vezér szerepét és ne fossa össze a bokáját a 21éves Pogba, a 20 éves lemina, a 24 éves Zaza, és a 24 éves Sandro. Ugyanis hiába szép korban vannak ezek az urak a City ellen azért tele lehet a gatya.

Összességében tehát ha szerintem ha mindent összevetünk Hernanes kifogástalan igazolás a korát pedig szvsz én pozitivnak veszem.

Mercato : +Sandro hatalmas fogás, nem is tudom kinek örülök jobban v Dybalanak
+Mandzukic jó fogás lesz ő még jobb is
+ Zaza cserének jó, de Berardival szemben...namind1
+ Dybala : évekig sirtunk mert nem jön A tehetség tessék öröm é bodottá
+ Lemina : szerintem óriási fogás kicsit olyan vidalos érzésem van, Rugani perfekt
Khedira tölteléknek talán megteszi
+ szinte minden ballaszttól megszabadultunk ha rövidebb időre is : már csak Pado és Khedira zavar

Amit elvárok max jövő juniusig : egy jobbhátvéd, mert már rossz nézni néha Lichstenert

DegerFaCan 2015.09.01. 19:57:25

@Mass!mo: nem szokásom Juve játékost utálni, Padoinnál csak a képessége és a játszatása nincs egyensúlyban :D beugró cserének kéne lennie. szóval Stephant kezdem gyűlölni az idegesítő picsogása, balfaszkodása, hibái, sárgái, pirosai stb miatt.

Deer12 2015.09.01. 20:01:56

@Mass!mo: Khedirát elcseréljük januárba Mourinho ugy is szereti,vitte volnan már a chelseabe odaadja helyette Oscart vagy Ramitrezt és kész is....

Dante01 2015.09.01. 20:07:57

@Mass!mo: Szerintem a felállástól fog fügni kit veszünk jobbhátvédnek.
Meg ugye az is kérdés Cuadradoval mit kezd. Ha Hernanes irányítót akar játszani és feltételezem, hogy azt fog ha Allegri azt kért.Így ha mindenki egészséges a 4-3-1-2 lesz a befutó főleg a bl-ben. Ahol a kedő:
Buffon
Lihti Bonu Chiellini Evra
Sturaro Pogba Marci
Hernanes
Mandzu Morata

KysBé 2015.09.01. 20:08:40

Neto és Alex Sandro sokat fog segíteni neki a beilleszkedésben - komoly 2 hét tapasztalattal...

Tony. 2015.09.01. 20:19:38

Egyszer olyan kíváncsi lennék valójában mit érezhet ilyenkor egy ilyen játékos. Nyilván a slepp között eltöltött évei alatt uszították őt is az örök ellenség ellen, akit mindenképpen le kell győzni. Idén kivételesen "egészen jól" is kezdtek, legalábbis ami a pontokat illeti. A Juve 0. Pár napja talán még ő is halálra röhögvén magát gúnyolódott rajtunk a 2. zakó után. Velük készült egész nyáron, erre a mercato utolsó órájában hirtelen azon kapja magát, hogy az inter öltözőjéből a Juve székházába viszik bemutatni. Bár lehet, hogy kva boldog, hogy végre eljön onnan és új esélyt kap, utált ott lenni.

Na mind1.

rob1 2015.09.01. 20:20:01

@Dante01: Én is ettől félek hogy Cuadradonak nem lesz helye ebben a csapatban pedig jó játékosnak tartom.

nortu30 2015.09.01. 20:20:47

Sztem nem igazoltunk rosszul, és jó játékosok jöttek. Ez a keret ha csak a neveket nézzük, simán versenyképes európai szinten is. A mutatvány viszont az lesz, hogy versenyképes CSAPATTÁ is tegyék az illetékesek. Sajnos többek jöttek az utsó pillanatban, így "enyhe" csúszásban vagyunk.

Szbence 2015.09.01. 20:30:12

Egyébként akit érdekel Lemina a 18 Hernanes a 11-es mezszámot kapta

nortu30 2015.09.01. 20:30:53

@Tony.: Nem gondolnám, hogy brazil létére őt egy szezon alatt annyira áthatotta volna ez a fajta ellenségeskedés.

Mass!mo 2015.09.01. 20:37:45

Igen szerintem is a csapattá válás lenne a kulcs, amit nem tudom hogy Allegri hogy fog tudni abszolválni. Az mindenesetre pozitiv hogy a variációs lehetőségeink bővültek

tibbyjust 2015.09.01. 20:38:07

Azon tűnődtem ha az utóbbi években elhozzuk a Serie A aktuális üdvöskéjét
ilyen csapat is lehetne...
Darmian-Bonucci-Rugani-Sandro
Vidal-Pogba-Verrati-Pastore
A.Sanches-Dybala

Grinta 2015.09.01. 20:42:27

Érdekes módon,tőlünk szokatlanul,jól beraktároztunk Brazil srácokból.Amúgy ő is jó igazolás,akár a többi!

venember83 2015.09.01. 21:07:53

@Grinta: az nem baj, így könnyebben beilleszkedik Hernanes, illetve Evra és Pogba révén Leminának sem lesz nehéz dolga. Ez abszolút okos döntés, hogy adott nemzetekből igazol a vezetőség. Csak szegény Khedira és Cuadrado lesz kirekesztett, bár utóbbi biztos szót ért Cáceresszel pl.

Grinta 2015.09.01. 21:09:45

@venember83: Cuadrado perfect beszél olaszul,köszönhetően az Itáliában töltött időnek.

Leram7 2015.09.01. 21:10:51

Őt anno Conte nagyon szerette volna leigazolni. Alapjáraton én nem hoztam volna, de így utolsó nap óriási igazolás. De sajnos Tevez góljai és Vidal harcossága még mindig félek hiányozni fog.

Glaci 2015.09.01. 21:27:27

Véleményem szerint is jó igazolás Hernanes, kellett egy rutinos tapasztaltabb ember is a kp-ra. Azt gondolom egy ilyen típusú játékos hiányzott, valamint sztem ami ami miatt tuti be fog válni, hogy benne még benne lesz a tűz hogy nyerjen valamit, tekintettel hogy ezidáig nem sokat nyert.

Lemina gyereknek én is örülök, remélem játszani is fog, és ahogy a korábban már több tanult kolléga is írta,a Lemina-Marci-Pogba tengely lesz az alap felállásunk előttük pedig Hernanesel.

A Cuadrado esete érdekes lesz, én se nagyon látom a helyét, talán esetleg Lichti helyén?

De a nagy talány sztem is hogy ténylegesen hogyan és inkább hogy mikorra lesz csapat...

Összefoglalva kiváncsian várom a folytatást.

Mixbetegállat 2015.09.01. 21:36:07

Nagyon jó választásnak érzem ezt a fickót.Tiszta Pirlo feelingem van vele kapcsolatban.Kegyvesztetté vált egy szaros Interben ahol nem is érezte jól magát. Nem sok mindent ért el szegény foci-karrierje során, pedig ő többet érdemel.
Annyira fel fogja spanolni a belé fektetett bizalom'Pirlo posztja', az őt körülvevő játékosok,a győzni akarás hogy mostantól tátott szájjal fogjuk bámulni a tévét.
@m.martin91: Dybala hihetetlen jól rúgta eddig a szögletet.

Mixbetegállat 2015.09.01. 21:40:04

Ha mostantól minden meccset hozunk akkor 108 ponttal tudjuk hozni a bajnokságot. ;-)

hurbiny3k 2015.09.01. 21:45:35

@Mixbetegállat: Márpedig miért ne hoznánk.. :D

niccolo 2015.09.01. 22:15:26

@Mixbetegállat: +1! Ez az,így kell pozitívan gondolkodni! Jó lesz ez a csapat, 10.forduló körül élen leszünk(talán). Összeszokunk és a vereségről leszokunk! ;-)

babo0410 2015.09.01. 22:26:07

@el.Flaco: A Wolfsburg eladta De Bruynt nem kis pénzért, volt miből leigazolniuk Draxlert. 32-t kért ugye a Schalke, amit Marotta soknak talált egy sérülésből nemrég visszatért játékosért. Csak akkor hajlott megadni a kért összeget, mikor már látszott, hogy mást nem engednek el, vagy nem telik rá. De akkor már sejthető volt sajnos, hogy a Wolfsburg eladja az egyik legjobbját, és valószínűleg vele akarják pótolni. Sajnos több pénzük volt. És mivel a német gazdaság sokkal jobb állapotban van, mint az olasz, így sajnos nagyobb fizetést is tudtak neki adni.
Hernanesnek örülök, én bízok benne. Habár az amit a trequartista szerepkörről mond, kicsit furcsán hat. Olyan, mintha kijelentené, hogy csak ott hajlandó játszani. Mondjuk én mikor érkezett, alapból azon a poszton képzeltem el. Szerintem még 1-2 évig nagyon jó lesz. Remélem az inter ellen majd az ő zseniális gólpasszaival, és az ő brillírozásával nyerünk mondjuk 3-0-ra. :D Megnézném mit szólnának az interisták hozzá? 3 gól, 3 Hernanes gólpassz. Szerintem szidnák is Mancinit, hogy a Lazioban is és most nálunk is jó a brazil, bezzeg náluk. És miért adták el nekünk. Én tudnám élvezni. :)

Rivendell 2015.09.01. 22:30:49

@babo0410: semmi köze nincs a gazdasághoz,ennyi erővel a németeknek kg-ra kéne játékost venni a REal-tól is...hol van a spanyol gazdaság hozzájuk képest,de még az angol is

babo0410 2015.09.01. 22:58:34

@Rivendell: Dehogy nem. A Wolfsburg egyik fő szponzora a Volkswagen. A Stadionjuk is az ő nevüket viseli, meg a mezükön is a VW van. Tőlük minimu 3x annyi pénzt kapnak, mint mi a sz.rban lévő FIAT-tól. Ráadásul ők csináltak egy +40,1 milliós mercatot a mi -51,9-ünkkel szemben. Azért kis különbség. Majd ha nekünk is olyan jól fog tejelni a FIAT, mint az Audi a Bayernnek vagy a VW a Wolfsburgnak, akkor majd mi is tudunk egy Draxlerért akár egyben is 40-et adni.

Type-R 2015.09.01. 23:06:58

@babo0410: Semmi köze a gazdasági helyzetnek a szponzori pénzhez. Nem azért kapunk kevesebb reklámpénzt a FIAT-tól, mint a VW-től a Wolfsburg, mert az előbbi slamasztikában van. Ugyan! Mivel a reklámon keresztül ösztökélik vásárlásra a nézőket, így az mindenképp kell az eladások növeléséhez, tehát nem azon fognak spórolni. Három ok miatt kaphatunk kevesebb lóvét.
1. Az olasz foci/piac kevésbé jövedelmező.
2. Olasz autómárkát Olaszországban kisebb büdzséből is hasonlóan hatékonyan lehet reklámozni.
3. Mivel ugyanaz a tulajdonosi kör, hiába ad kevesebb pénzt a FIAT, mindenképp az ő logójukat tesszük ki, hiszen a mi kutyánk kölyke. - ez tűnik a legvalószínűbbnek

KysBé 2015.09.01. 23:42:10

@Type-R:
4. Marotta

( na jó ez vicc volt, de nem hagyhattam ki :) )

Drughi Di Bianconeri 2015.09.02. 00:24:57

@Juveboy92: @m.martin91: +1

Hernanes vérbeli trequartista,szerintem Allegri Őt kérte amolyan C-megoldás gyanánt.
És nem kicsit járhatunk jobban vele,mint,ha Draxler jött volna.

Az ő esetében a kora tán' inkább előnyös lehet,mert túl sok az ifjonc a keretben,akik közül jó néhány standard kezdő lehet; Pogba-ra túl sok szerep hárul,így az Ő válláról is jókora terhet vehet le a brazil, illetve 30 évesen nem is túl öreg, 2-3 jó éve még simán lehet.

Kiváló a pontrúgásokban,mivel abszolút 2 lábas és technikailag nagyon képzett.
Jó a lövőereje, intelligens,technikás,kreatív játékos.

11 M-ért alkalmi vétel volt, én tkp. örülök neki.

Most már csak Allegri-n múlik,hogy mit hoz ki Hernanesből, illetve hát az egész csapatból, mert ez már az Ő kerete,nem Conte-é.

A sIntérben egyébként gyűlölt lenni,pláne mióta Mancio az "edző".

Az nekem is szimpatikus,hogy nem kamuzik Juve-s pizsamáról,meg "egy álmom vált valóra", profi remélem a pályán is az lesz!

Részemről sok sikert kívánok Neki Juve - mezben
Hasznunkra lesz, és láthatunk jó pár hátraszaltós gólörömöt meg szórni fogja a key passokat, assistokat :)

Ádám.84 2015.09.02. 00:42:05

@Drughi Di Bianconeri: +1!
"A sIntérben egyébként gyűlölt lenni,pláne mióta Mancio az "edző"." Ezt nem is tudtam.

venember83 2015.09.02. 05:43:58

@babo0410: a FIAT soha nem fog annyi pénzt adni, mint a VW. Ebben kár reménykedni. Nekik már az is jó, ha sikerül kibekkelni valahogy a fennmaradást, ellentétben a német márkákkal, amelyek komoly profitot termelnek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása