Bemutatkozik Juan Cuadrado

juan_cuadrado_juventus.jpgTegnap hivatalossá vált, amit eddig is sejteni lehetett, és a 27 éves kolumbiai játékos, Juan Cuadrado a Juventus játékosa lett, miután előző klubja, az angol bajnok Chelsea mindössze tizenöt mérkőzés után, 1,8 millió euróért kölcsönadta az olasz rekordbajnoknak. Itt az ideje, hogy pusztán a számokat megvizsgálva, megnézzük mit ért el eddig, és mire számíthatunk tőle! 1988. május 26.-án született meg a kolumbiai Necocli városában, pályafutását pedig az Atlético Uraba, és az Independiente Medelin csapataiban kezdte ifijátékosként. A Medelin színeiben  20 évesen és 2 hónaposan, egy São Paolo elleni meccsen debütált a Libertadores-kupában.

Nem sokkal később, máig ismeretlen összegért, leigazolta a kiterjedt megfigyelőhálózattal rendelkező Udinese Calcio, amelynél huszonnégy meccsen jutott szóhoz, de nem nyűgözte le az udinei vezetőséget, ezért 1 évre kölcsönadták a Leccének.

Itt harminchárom meccsen három gólt és két gólpasszt jegyzett, ami már elég is volt ahhoz, hogy a Fiorentina egy millió euróért kölcsönvegye, és ne is engedje vissza. Negyven meccsen öt gól és hét gólpassz, valamint a kivételesen meggyőző és energikus játéka elég volt a firenzei csapat számára, hogy  húszmilliót fizessen érte két részletben (tíz+tíz). Kiváló üzlet volt, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a következő 1,5 év és a hatvanhat lila mezben lejátszott meccs,  melyeknek során harmincöt kanadai pontot hozott össze (huszonegy gól tizennégy gólpassz), miközben több védő figyelmét is folyamatosan lekötötte, és fokozatosan a Serie A egyik legjobb játékosává vált.

Ezek után senkit sem ért sokként, hogy a Chelsea harmincegymillió eurót utalt át a Fiorentina bankszámlájára. Az angliai környezet viszont nagyon nem illett hozzá, José Mourinho irányítása alatt tizenöt meccset és összesen háromszázhetven percet játszott, nem sikerült formába lendülnie.

Tizenkettő bajnoki meccsen 6,37-es osztályzatot kapott, két sárga lappal és nyolc kapura lövéssel vétette észre magát, tizenkettő sikeres szerelést mutatott be, tizennégy cseléből viszont mindössze öt végződött sikerrel.Hat párharcot vívott ebből mindössze kettőt nyert meg, hat kulcspassz fűződik még a nevéhez, gólt, gólpasszt nem szerzett. Bárhogy is nézzük, ezek csalódást keltő számok, főleg, ha a utolsó félévben mutatott firenzei teljesítményével vetjük össze:

Tizenhét meccs, ötvenhárom lövés (ebből harminc a tizenhatoson kívülről) húsz kaput eltaláló, négy gól, négy gólpassz, harminchat kulcspassz, húsz szerelés, tizenhét felszabadítás,nyolcvanhét(!) ellene elkövetett szabálytalanság, negyvenhárom sikeres, harminchét sikertelen csel, huszonkét párharc, de ebből csak hét nyert,  87%-os passzpontosság, ja és 7,52-es osztályzat, ami összetettben a negyedik helyre jó.

A fenti adatokból a következő szűrhető le: Lőni hagyni nem szabad, vagy csak mértékkel, a 7,9%-os hatékonysági mutató nem a legjobb (Carlos Tévez, 17,6%, Ciro Immobile, 13/14-es szezon, 22%), a cselei vagy bejönnek, vagy nem, ellenben gyors és feltartózhatatlan, az ellene elkövetett szabálytalanságokból sok veszélyes helyről elvégezhető szabadrúgást kaphatunk, és a kulcspasszaira is építhetünk. Mindazonáltal Juan Cuadrado nem irányító. Jó szélső, de semmiképpen sem irányító. Az a lendület, amit a támadásokba képes hozni nagyon jól fog jönni a Juventusnak, és, ha nem válik be, bármikor visszaküldhetik, tehát jó igazolás, és ez a videó megmutatja milyen az, ha Cuadrado elemében van:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr967735952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devil-z 2015.08.26. 21:01:19

Tetszenek ezek a cikkek, remélem a továbbiakban is lesznek. Egy kis dolog mégis zavar, nekem elfogultnak tűnnek ezek a bemutatások és nem tartom jó ötletnek, hogy egy cikkíró hozzáírja a saját szubjektív véleményét.

Rikoo 2015.08.26. 21:09:47

@devil-z: Igazából csak az utolsó bekezdés elfogult kicsit egyébként rendben van.
Köszönjük szépen a múltkori is tetszett.

Lord Viktor 2015.08.26. 21:12:18

@devil-z: Szerintem ezzel semmi gond nincs, hisz ez mégiscsak egy blog, nem pedig hírportál, még ha sokszor annak is tűnik. :)

Lord Viktor 2015.08.26. 21:13:56

Amúgy szélső révén egy dolgot várok tőle, ami eddig az összes szélsőnkből és szélsővédőnkből hiányzott: TUDJON BEADNI!

MDaniel98 2015.08.27. 08:59:36

@devil-z: Azt aláírom, hogy az utolsó bekezdés kicsit szubjektív, de csak a statisztikák alapján levonható következtetéseket vontam írtam le.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása