Allegri: „Nem kell aggódni a sérülések miatt”

allegri_massimiliano.jpgMassimiliano Allegri a klub hagyományos, szezon előtti, Villar Perosában megtartott barátságos mérkőzése alkalmával beszélve a sajtó munkatársaival üdvözölte Alex Sandro leigazolását, illetve próbálta nyugtatni a szurkolókat, akik a sérülések miatt aggódnak.

A tréner a Sky Sport Italia munkatársainak adott interjút a barátságos meccs után, amelyet a Juventus nagy csapata nyert meg Paul Pogba lövésével.

„Ez jó edzés volt a csapatnak az Udinese elleni hétvégi találkozó előtt, ami nem lesz egyszerű. Giorgio Chiellini jól teljesített a visszatérése után, és készen állunk erre a kemény szezonra.

Türelemre és kiegyensúlyozottságra lesz szükségünk, mivel új csapat vagyunk, és meg kell találnunk a saját ritmusunkat. Azonban lelkesedésben nincs hiány.”

A mérkőzésen Paul Pogba a védelem előtt, Andrea Pirlo pozíciójában játszott, azonban a tréner elmondta, hogy ez mindössze egy kísérlet volt.

„Paul ma a középpálya mögött játszott, de ez csak pár év múlva válik megszokottá. Addig még van elég ideje. Ő képes a csatárok mögött futballozni, de ehhez kicsit alkalmazkodnia kellene. Véleményem szerint a trequartista szerepkörnek a lényege a váratlanság, a trequartista feladata az ellenfél taktikájának az összezavarása.”

A mérkőzés kapcsán megszólalt a Juventus igazgatója, Beppe Marotta is, aki megerősítette Alex Sandro leigazolását és csütörtöki orvosi kivizsgálását, amire már meg is érkezett a játékos szerda este.

„Tudjuk, hogy időbe telik a Juventushoz méltó futballisták igazolása. Mindaddig sikerült megnyerni egy Szuperkupát, és érkezik Alex Sandro, aki kiváló minőséget képvisel, és támadásban sokat segíthet. Hamarosan Kwadwo Asamoah is visszatér, ezért elmondható, hogy a klub jó munkát végez.

Talán tapasztalat terén hátrányban vagyunk, azonban fejlődünk, és megvan a csapatban a minőség. Ahhoz, hogy következetesen Európa legjobb nyolc csapata között lehessünk, minőség szükséges.”

Álvaro Morata és Sami Khedira mellett a napokban Claudio Marchisio is megsérült, három hétre kiesett, míg Mario Mandžukić térdsérülés miatt hagyta el a barátságos mérkőzés alatt a pályát.

„Nincs ok az aggodalomra. A sérülések előfordulnak, Morata keddtől ismét edzésbe áll, így lehetősége lesz játszani az AS Roma ellen a második fordulóban.

Mandžukić sérülése valószínűleg nem komoly, de majd csütörtökön értékeljük ki az állapotát. Ha nem tudna az Udinese ellen pályára lépni, akkor majd más játszik.”

Zárásként Massimiliano Allegrit a bajnokságról kérdezték, illetve arról, hogy vajon képes-e a Juventus a sorozatban ötödik bajnoki cím megszerzésére.

„Számos riválisunk lesz idén, és véleményem szerint ebben az évben kevesebb ponttal is bajnokságot lehet majd nyerni.” - kerülte el diplomatikusan a választ a Juventus trénere.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr447720274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MVPP 2015.08.20. 09:07:11

*Morata will keddtől
Nagyon szimpatikus nyilatkozat de remélem nem Pogbanak kell majd trequartistat játszania, hanem legalább Mkhitaryan érkezni fog.

MDaniel98 2015.08.21. 16:17:29

@MVPP: Ezt sokan reméljük.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása