Allegri: „Alkalmazkodni fogok, mint mindig”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_16.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a Real Madrid elleni orlandói meccs előtt csapatáról beszélt, és témaként felmerült a sérültek helyzete, valamint az európai kupaszereplés hiányának hatása. A sajtótájékoztatóról az alábbi módon számolt be a La Gazzetta dello Sport.

„Romelu Lukaku kapcsán nem tudok nyilatkozni. Én elégedett vagyok a rendelkezésemre bocsátott kerettel, de ha olyan ajánlatok merülnek fel, amelyeknek nem lehet nemet mondani gazdasági vagy pénzügyi okokból, ezeket a vezetőség ki fogja értékelni. Én pedig alkalmazkodni fogok, ahogyan mindig is tettem.

Dušan Vlahović a teljes kerettel dolgozott tegnap és ma, és ezért bevethető a Real Madrid elleni meccsen. Elégedett lennék, ha pályára tudnám küldeni a meccs egy részében.

Paul Pogba kapcsán jelenleg nem lehet megmondani, mikor fog visszatérni, volt egy edzése a csapattal, de csak az edzés egy részére csatlakozott. Reméljük, hogy augusztus hetedikétől növelni tudjuk a terhelést, de a szezonnyitóra valószínűleg nem lesz elérhető. Mindenkire számítunk, hogy minél hamarabb bevethető legyen.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk ezen a tornán, és hogy pályára léphetünk a világ legnagyobb presztízzsel rendelkező klubja ellen. Holnap nagyszerű felmérés vár ránk az új szezon előtt. A Real Madrid elleni meccs nagyszerű lehetőség. Már sokadik éve látogatjuk meg Amerikát, hogy a Juventusszal és a Milannal lejátsszuk ezeket a nagyszerű meccseket, amelyek egyrészt a szórakoztatást szolgálják, másrészt viszont segítenek felkészülni a szezonra.

Az európai kupákból való kizárás abból a szempontból örvendetes, hogy végre lezártuk ezt a fejezetet, amit teherként hordoztunk egy éven át. Most ki fogjuk értékelni, hogy egyetlen kiírással hány játékosra is van szükségünk a keretben, de amíg a mercato lezárul, van időnk dolgozni.

A játékrendszerünk változatlan marad, javulnunk kell atletikai jellemzők tekintetében mostantól az Atalanta elleni utolsó felkészülési meccsig, és készen kell állnunk a bajnokság nyitányára. Nehéz időszakokat hagytunk magunk mögött, de a srácok nagyon jók voltak, a nehézségekel szemben a keret összefogott, most pedig a nehézségekből lehetőségeket kell kovácsolnunk.

A sérültek? Nem aggódom miattuk. Nicolò Fagioli és Adrien Rabiot Torinóban dolgozik, és szinte készen állnak a szezonra. Nem változott sokat a csapat, ezt pedig előnynek tekintem.

Álvaro Morata? Ő hozzám nagyon közel álló játékos, de jelenleg versenyképes a keretünk, négy csatárunk van.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4918184493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.08.02. 11:46:41

Alkalmazkodni fog. Persze a jatekosokat fogja bepreselni 3-5-2-be poziciojuktol fuggetlenul

Rocky80 2023.08.02. 12:15:20

@Gaben Smith: mondhatott volna akármit amúgy, abba is belekötöttetek volna, ezt csak halkan jegyzem meg... ;-) :-)

Amúgy én azt hittem, hogy az lesz kifogásolva, hogy "a játékrendszerünk változatlan marad". :D

A viccelődést félretéve: Mester, ez egy most vagy soha szezon! Tökéletes a - csak otthoni porond és az ezzel járó nyugalom -, a kerettel elégedett vagy; váratlan események remélhetőleg nem befolyásolnak semmit; volt / van időnk mindenre, lehet dolgozni és bizonyítani! Az egyetlen dolog ami zavar, hogy Pogba megint maródi, nem tudom, hogy mennyit tud játszani idén, pedig rá komolyan épít(ett)ünk. Ettől függetlenül komoly szintlépést várok és hogy végig harcban leszünk a bajnoki címért - titkon reménykedem, hogy meg is kaparintjuk -; illetve minimum döntőt a kupában.

Koncepció még mindig nincs a keretben amúgy, viszont ezt már meg kell hogy oldja Max mert nincsenek egyéb zavaró körülmények. Egy pár igazolást azért még várok, de alapvetően - mint mindig - reményteli vagyok. Legalább két ezüst kell hogy legyen ez a szezon, én azt mondom; ha az egyik meghiúsul, akkor pedig a másikban kötelező a győzelem! Munkára fel, győzelmekre fel!

Ma a Real elleni meccs presztízs, legalább döntetlent kérek, még ha olyan nagy jelentősége nincs is. A meccs ideje alatt a dühöngőben leszek, gyertek, akinek kedve van, élvezzük együtt!

SuperTrezi 2023.08.02. 12:47:59

"alkalmazkodni fogok, ahogyan mindig is tettem" - "a játékrendszerünk változatlan marad"

Kavarognak a gondolatok a Mester fejében. Néha mintha teljesen össze is gabalyodnának...

venember83 2023.08.02. 12:50:31

@SuperTrezi: az alkalmazkodást értelmezd úgy, hogy nem hisztizik, nem mond fel, mint egyes, hisztire és sértődésre hajlamosabb sikeredzők.

KokoSRB 2023.08.02. 12:55:31

Csak a szokásos ...... O meg az alkalmazkodás. Az a régi allegri volt. Forza

Leram7 2023.08.02. 13:29:33

Azt gondolom, hogy Allegri idei éve döntő lesz.

A keret nem jó, de papíron a nevek alapján mégis jó. Vannak tehetségek is, de eddig eladás és érkező fronton is csalódás a mercato szurkolói szemmel.

Így Allegri vagy egy nagyot húz és jönnek az eredmények és lesz győzelem is a bajnokságban vagy a kupában, vagy csúnyán elbukunk. A közepes a 3-4. hely BL indulással.

Lengyel - Gatti, Danilo, Bremer - Weah, Rabiot, Locatelli, Fagioli, Cambiaso - Chiesa, Vlahovic
Cserék: Milik, Kean, Rugani, Sandro, Kostic, Rovella, Miretti ha marad, Yildiz, Huijsen... Nem egy vészes keret a következő szezonra így, hogy nincsen eu kupa.

Mbappékról nem álmodozhatunk.

Lanzafame 2023.08.02. 14:13:17

@Leram7: a keret nem rossz, 1-2 okos igazolással rá lehetne menni a bajnoki címre, ezért jött Giuntoli.

A kérdés az, hogy az edző mit lesz képes ebből főzni, vagy ahogy ő mondaná, mennyire tud "alkalmazkodni". Én az elmúlt 2 év alapján erősen pesszimista vagyok.

Az utolsó jó Allegri-csapat (2017-18) nagyon régen, öt éve volt, tele rutinos bajnokokkal, mielőtt még az előző évtizedbeli eredményekkel mentegetnénk őt.

Gaben Smith 2023.08.02. 14:19:27

@Lanzafame: jelenleg az inter,milan es a napoli elorebb tart mint mi de mivel csak a bajnoksagra kell gondolni ezert az elso kettobe illik beferkozni.

Leram7 2023.08.02. 15:23:46

@Gaben Smith: Az inter nagyon jól igazolt eddig és nagyon jól adott el. Ráadásul Lukakut se vették meg, hanem helyette Thuramot ingyen, aki nekünk is jó lett volna. Egy kapus és versenyképesek is.

A napolinál nem történt semmi, csak Kim elment kb. Ha nem viszik el a 2 támadó sztárt ők fix top3.
A milan Pulisicel, Luftus-Cheeckel, Okaforral nagyot nyert. Mindezt Tonali árából.

Mi eddig nem sokat csináltunk.
Ezért is lenne hiba leigazolni Lukaut, mert eladhatatlan. Olyan játékost kell váásrolni és olyan áron, akin lehet keresni. Kb 6-7 éve szinte minden transferünkön veszítünk. Vagy olyanokat veszünk, hozunk mint Arthur, Ramsey, akiket elüldözni nem lehet, nem hogy eladni.

Az elmúlt évek rossz építkezése most érett be igazán. A nextgenben és Gattiban, Fagioliban van kb minden reményünk.

Lanzafame 2023.08.02. 15:26:56

@Gaben Smith: a Napolit és a Milant is lesajnálta mindenki, mégis bajnokok lettek. Igaz, ott voltak elképzelések.

Rocky80 2023.08.02. 20:04:36

@Leram7: @Lanzafame: @Gaben Smith:

Mindenkivel egyetértek, kivéve a pesszimista oldalatokkal! Ebből minimum ezüst kell, hogy legyen, így, hogy könnyítve vagyunk.

Nyilván egy jó mercato növelné az esélyeinket, csak egyelőre semmit nem látok ebből... Weah jó lesz szerintem. Legalább gyors, az meg nálunk már extra! :D

Sőt, tovább megyek: ha idén nem lesz legalább ezüst a bajnokságban, meghajlok a blog akarata előtt és nem védem tovább Allegrit! A bronzérem és kupagyőzelem a határeset, jó? De szerintem jobb lesz. :-)

Csak Csucsu 2023.08.02. 21:11:03

Nyugalom.. ez egy 4 éves projekt aminek csak a felénél járunk

DelPiero2 2023.08.02. 22:46:43

4 csatárunk van, ahogy elkezdődik a bajnokság, attól kezdve 2 állandóan sérült lesz, egymást váltogatva. Ami egy csatárt és a cseréjét jelenti majd.

Lanzafame 2023.08.02. 23:02:17

@Rocky80: ez a komment megér egy printscreent :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása