Agnelli: "A berlini döntő lesz a kiindulási pont a Juve számára"

agnelli_andrea_1.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli a délelőtt tartott sajtótájékoztatón értékelte a zebramezes csapat szezonját, s elárulta, hogy a Bajnokok Ligája-döntő csak a kezdetet jelenti az Öreg Hölgy jövője szempontjából.

"A Bajnokok Ligája-döntő a kiindulási pontunk a jövőt illetően, mindamellett tudjuk, hogy mindenki számára nehéz bejutni a döntőbe." - nyilatkozta Allegri a hétfői sajtótájékoztatón.

"A berlini mérkőzés után kétségkívül vegyes érzésekkel távozunk. Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, s ez kedvező előjel a jövőre nézve. Ugyanakkor a Bajnokok Ligája döntőjében a győzelemért játszik az ember, ahogy a Juventus azt minden mérkőzésén teszi.

Visszatekintve a Juve európai történelmére, úgy gondolom, hogy visszatértünk arra a szintre, ahol mindannyian lenni akarunk. A Borussia Dortmund és a Real Madrid elleni mérkőzések után, képesek voltunk nyílt találkozót játszani a Barcelona ellen."

Agnelli óva intett mindenkit attól, hogy túlzottan beleélje magát, a Juventus ott lesz jövőre a milánói fináléban.

"Szeretném, ha képesek lennénk kevesebb stresszel venni a csoportkört, s talán egy-két mérkőzést megspórolva jutnánk a legjobb tizenhat közé. Hiba lenne azt gondolni, hogy Milánó itt van a közelben, s mi bizonyosan ott leszünk majd jövőre a Bajnokok Ligája-döntőjében.

Ez egy kivételes szezon volt, s mindannyiunknak büszkének kell lennünk az eredményeink miatt." 

Agnelli elismeréssel szólt a történelmi szezonról, valamint Massimilano Allegri és a klub igazgatóinak munkájáról.

"Megtiszteltetést jelent számomra, hogy én irányíthatom azoknak a vezetőknek a csapatát, akik rendkívül professzionális munkát végeznek a saját szakterületükön. Szeretnék köszönetet mondani Massimiliano Allegrinek, aki megérkezett hozzánk és átvette az irányítást a Juve történelmi időszakában.

Hálával tartozom Marottának, Paraticinek és Nedvědnek azért, ahogyan a klubot a sport oldaláról igazgatják. A klub, az edzői stáb és a játékosok egyaránt részét képezik ugyanannak az egésznek, mindenki fontos, de senki sem nélkülözhetetlen.

Szeretnék köszönetet mondani minden férfinak és nőnek, aki a klub alkalmazásában áll. Tegnap hozzáláttunk az elkövetkező évek sikereinek építéséhez.

Két-három éven belül egy új "Juventus világunk" lesz a Continassánál és Vinovo egy igazi Juventus ifjúsági akadémia otthona lesz. Az Aldo Mazza és Francesco Calvo által végzett munka meghatározó volt, hogy lehetővé tegye számunkra az előrelépést.

2013-14 végének 315 millió eurós forgalma lehetővé teszi számunkra, hogy a pályán fej fej mellett haladjunk Európa legtekintélyesebb csapataival. Az a célom, hogy bebiztosítsam, a csapat tovább fejlődik és versenyképes marad. Hiszek benne, hogy a klub részlegeit üzletembereknek, az intézményeit pedig sportembereknek kell irányítaniuk."

Az Öreg Hölgy elnöke igyekezett kihangsúlyozni, hogy a klub sikerei nem azonosak az olasz labdarúgás egészének sikereivel. 

"Határtalanul boldog vagyok azért, amit az elmúlt évek során, s különösképpen azért, amit ebben az évben elértünk. Kivételes szezon volt.

Elmondhatjuk, hogy egy szezon sikeres volt, ha a tavasz beköszöntével még mindhárom fronton versenyben voltunk. 

Az, hogy a Juve a Bajnokok Ligája-döntőjébe jutott, továbbá, hogy a Fiorentina és a Napoli az Európa Liga elődöntőiben szerepeltek, nem az olasz labdarúgás sikere. Mindez annak az eredménye, hogy három klub jó munkát végzett."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr947526250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4Evorg 2015.06.08. 14:15:17

Azt kell mondanom, hogy büszkeséggel tölt el, hogy (már több mint 10 éve) Juventus szurkoló lehetek. Büszkeséggel tölt el, hogy nem azt az értékrendet és szellemiséget követjük mint pl. a Real Madrid, a Chelsea vagy a PSG, hogy tovább ne is soroljam. Nem örülnék, ha megvenné valamilyen arab/indonéz/amerikai stb. befektető a csapatunkat (hála Istennek, ez a veszély nem fenyeget).

Jó úton haladunk és remélem folytatjuk ezt a szériát. Megemelem a kalapom Marotta előtt, csúnyán ekéztem egy-két igazolásánál, de remélem, hogy továbbra is szaros a keze és bele tud nyúlni majd a tutiba a transzfereinél. Nagyon fontos dolog, hogy itt most nem szabad elégedetten hátradőlni. Most vagyunk ott, hogy európai szinten is elismert csapattá váljunk (újra).

Amit még kiemelné ebből a nyilatkozatból az ez: ""Szeretném, ha képesek lennénk kevesebb stresszel venni a csoportkört, s talán egy-két mérkőzést megspórolva jutnánk a legjobb tizenhat közé. Hiba lenne azt gondolni, hogy Milánó itt van a közelben, s mi bizonyosan ott leszünk majd jövőre a Bajnokok Ligája-döntőjében." Abszolút igaza van az elnökünknek.

Forza Juve per sempre! Forza Andrea!!

Apuleius 2015.06.08. 14:20:58

@4Evorg: " Nagyon fontos dolog, hogy itt most nem szabad elégedetten hátradőlni. Most vagyunk ott, hogy európai szinten is elismert csapattá váljunk (újra)."

Szerintem most jön a dolog neheze. A csapat átlagéletkora nagyon, nagyon magas, így bizonyos tekintetben szinte nulláról kell kezdeni az építkezést, hiszen az a csapat, amely zsinórban négy scudettót nyert, több poszton is "elkopott". Jó lenne látni, hogy ki veszi majd egyszer át Buffon helyét, a védelemben is fiatalítani kell, hiszen Bonucci a legfiatalabb a maga 28 évével (a többiek 30 felett). A középpályán Pirlo ideje lejárt, s maholnap Marchisio is 30 lesz. Meg kell fiatalítani a csapatot, s ez sajnos azt is jelentheti, hogy még évekig nem kerülünk ilyen közel a legszűkebb európai elithez. Mindamellett nagyon jó az irány.

Ádám.84 2015.06.08. 14:21:48

egyetértek, ehhez viszont mindenképpen az kéne, hogy a mostani értékeit a klub megtartsa (Tevez, Morata, Vidal) és ne engedje szétesni a csapatot, ez kéne, hogy a minimum legyen, és nagyon remélem, hogy ezt a vezetőség is így gondolja

nemesszabi 2015.06.08. 15:02:51

@Apuleius: Szerintem Buffon utódját majd 2 év múlva elég lesz keresgélni, hiszen ő maga is elmondta: 3évig még a csúcson akar maradni. Valószinű, hogy addig a vezetőség is őt fogja favorizálni, aztán a 6. VB-je után majd abbahagyja. Addig meg kár tehetséges fiatalokat vásárólni(főleg, hogy az elmúlt 10 évben vettünk már vagy 10 Buffon utódot...). Nincs az a szupertehetség, aki 3 évet kölcsönbe lenyomna, hogy utána ide jöjjön majd.

nemesszabi 2015.06.08. 15:09:16

Szerintem a jövő évnek nem arról kell szólnia, hogy lecseréljük az összes öreget,akik rutinja kellet, hogy a csapat ne törjön meg soha, és hogy eddig eljussunk. Én azt hiszem az volna a legjobb, ha Pirlo, Tevez, Barzagli,Evra még maradna 1 évig és mellettük a tehetséges fiatalokat (Dybala,Berardi,Rugani,Sturaro)fokozatosan beépitenénk a csapatba, készülve a jövő év utáni időszakra. Ez a keret bármennyire is idős még 1 évig képes lehet hasonló szinten teljesíteni, max Pirlo helyett Marchi lenne a kezdő és Evra mellé kellne 1 fiatalabb rendes balszélső.

Apuleius 2015.06.08. 15:10:05

@nemesszabi: Az egy dolog, hogy Buffon még három évig a csúcson akar maradni, s egy másik, hogy ez valóban így lesz-e. Az a tény, hogy már vettünk tíz Buffon utódot, lényegében azt jelenti, hogy mind a mai napig nincsen új Buffonunk.

"Nincs az a szupertehetség, aki 3 évet kölcsönbe lenyomna, hogy utána ide jöjjön majd."

Ez ebben a formában azért szerintem nem igaz. Ez nagyban függ attól is, hogy az illető hány éves, illetve, hogy pontosan hova, milyen csapathoz adják kölcsön.

Abban lehet, hogy igazad van, hogy Buffon esetében még nem életbe vágó a dolog, de azért távlatilag nem ártana látni, hogy ki léphet egyszer a helyébe, s nem az utolsó pillanatban kellene kapkodva keresni valakit.

Apuleius 2015.06.08. 15:13:05

@nemesszabi: Igen, értelemszerűen nem arról van szó, hogy egy nyár alatt le kell cserélni minden öreget, de meg kell tenni az első lépéseket, mert jövő nyáron sem lesz lehetséges teljes sorokat cserélni egyik pillanatról a másikra. Meg kell találni, és be kell építeni azokat a fiatalokat, akikben komoly potenciált látunk, s akik a következő szezonban szépen beépülhetnek a csapatba.

stevenh 2015.06.08. 15:13:43

@Apuleius: Még mindig azt mondom, hogy el kell hoznunk Perint a Genovából, mindezt úgy, ahogy Sturaroval is tettük, megvenni és visszaadni nekik és meg is vagyunk. Bár azt hozzátenném, hogy ehhez legalább 15 millióra szükségünk lenne... Lealiban jelenleg nem látok annyit, hogy 1-2 éven belül vele kezdődjön a névsor.

m.martin91 2015.06.08. 15:36:17

Courtois három évet volt kölcsönben az Atlético-nál, tavaly nyáron rendelte vissza a Chelsea. Perin-ben egyelőre én nem látok semmi olyasmit, ami feljogosítaná arra, hogy Buffon örökébe lépjen. Egy hypeolt olasz középszer, semmi több. Leali a jelenlegi formájában arra is alkalmatlannak tűnik, hogy második számú kapus legyen a Juventus-nál, nemhogy első. Én nem ragaszkodok olasz kapushoz.

stevenh 2015.06.08. 15:49:58

@m.martin91: Próbáltam végigkövetni Perin idei szezonját és nálam ő minden csak nem középszer, simán lehetne Buffon utódja a Juventusnál. Másrészről én viszont ragaszkodnék az olasz kapushoz, főleg úgy hogy van is alkalmas jelöltem a kapuba. Nem szeretnék külföldi kapust, nálam a Juve mindig is a legnagyobb olasz kapusokkal kezdődött, és volt sikeres (Van der Saar egy óriási flop volt nálam), Perinben is látok annyit, hogy vele folytatódhasson a sor.

m.martin91 2015.06.08. 16:37:48

@stevenh: Értelek. Hát, figyelj, meglátjuk majd. Perin hosszabbított a Genoával, ami azt jelenti, hogy egyelőre nem igazol nagyobb klubhoz, szóval ha úgy alakul, hogy kelleni fog, akkor jelen állás szerint megszerezhető lesz. Ha most elmenne egy Interbe vagy egy Romába, akkor onnan már valószínűleg nem lenne Juventus játékos.

babo0410 2015.06.08. 18:20:15

@Apuleius: Reméljük, hogy Berardi, Zaza és Rugani is jönnek a nyáron, és Allegri elkezdi beépíteni őket. Akkor az első lépések megvannak, mert minden poszton lesznekfiatalok. Viszont a teljes keretet nem is lehet egyszerre lecserélni, mert nem kell az Arsenal efektus, hogy csupa fiatallal a keretben soha semmit ne nyerjünk, de még csak a közelébe se kerüljünk.

hellan (törölt) 2015.06.08. 19:16:13

@babo0410: Zaza-t felejtsük el, nem Juve és nem válogatott szint, ezt mindannyian tudjuk, padra ne 15 misiért vegyünk playert.

Goku06 2015.06.08. 19:53:35

Egy nagy álom lenne jövőre a San Siroban megnyerni a BL-t, de sajnos kevés esély van rá hogy a "fekete ló" kétszer egymás után meglepetést okozzon.
Azok a csapatok akik már évek óta ott vannak a stabil elitben sem képesek egymás után két évben döntőt játszani.. Amikor 10 éve a Juve a világ egyik legjobb csapata sem volt akkor sem nagyon jöttek össze a BL-döntőbe jutások.. Nagyon nehéz ez, most már egy stabil nagycsapat vagyunk, és jövőre is ott leszünk a legjobb 8-ban legalább, DE a nagy lépés az után kezdődik.. Ott már minden megtörténhet, de hiba lenne azt gondolni hogy a Bayern-Real-Chelsea-City, de akár még a MU is kevésbé motiváltan fog a tavalyi "égés" után a BL meccseken pályára lépni..
Agnellinek annyiban igaza van hogy ez tényleg csak kiindulási pont (mert elbuktuk a döntőt), most építkezni kell még pár évig és újra jöhet a nagy lehetőség.
Ha nyertünk volna, akkor most egy kicsit szétszéledne a csapat és innen csak lefelé lehetne az út (a jóllakottság miatt)
Kellenek a Dybala szintű igazolások, de nem szabad azt hinni hogy esélyesek vagyunk a döntőbe kerülni, és sikerülhet. Olasz csapat nem tud jól játszani ha esélyes.. Idén nem voltunk azok, de jövőre már azok leszünk. Akkor a realos cigányok nem nagy pofával fognak Torinóba jönni, hanem (talán) küzdeni fognak az életükért.

KysBé 2015.06.08. 21:07:26

@hellan: Így van! Ráadásul ne egy huszonévest, akinek kellene a rendszeres játék.

MDaniel98 2015.06.09. 11:11:08

@nemesszabi: Courtois példája azért nem egészen ezt mutatja, ha olyan jó csapatokba tudjuk kölcsönadni mint pl.: az Atletico, akkor azért eltudják viselni a kölcsönadogatásokat is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása