Marotta: "Bízom benne, hogy Pirlo és Tévez maradnak a Juventusnál"

marotta_beppe.jpgA Juventus igazgatója, Beppe Marotta nem zárta ki a lehetőséget, hogy a csapat két veteránja, Andrea Pirlo és Carlos Tévez utolsó mérkőzésüket játszották Berlinben a zebracsíkos mezt viselve.

"Gratulálok a csapatnak és az edzőnek, Massimiliano Allegrinek, hiszen ez volt az utolsó felvonása egy kivételes szezonnak. Becsülettel és hittel játszottunk egy nagyon erős ellenféllel szemben." - nyilatkozta Marotta a Sky Sport Italia munkatársának a berlini mérkőzés után.

"Ez a csapat néhány évvel ezelőtt kezdte, s elérte a Bajnokok Ligája döntőjét, zsinórban megnyert négy bajnoki cím után. Bízunk benne, hogy a következő szezonban még többre jutunk."

Andrea Pirlo a könnyeivel küzdve hagyta el a játékteret, s a héten már arról pletykáltak, hogy az MLS-ben folytathatja pályafutását.

"Remélem nem így lesz. Andrea az olasz labdarúgás jelképe, s jelképpé vált a Juventus számára is. Úgy gondolom, hogy azok a könnyek érthetőek egy olyan játékostól, aki annyi érzelmet adott az elmúlt években, s teljesen helyénvaló, hogy most ugyanazokat az érzelmeket érzi.

A szezon most véget ért, holnaptól hozzáfogunk a találkozókhoz azokkal a játékosokkal, akik az átigazolási pletykák szereplőivé váltak. Nem könnyű pótolni Pirlót. Van néhány összetett játékosunk, mint Claudio Marchisio, míg Allegri is képes alternatívákat találni.

Ahogyan azt tudják, a középpályát illetően kapcsolatban vagyunk Sami Khedirával, azonban nem jelenthetem be az érkezését azt megelőzően, hogy hivatalossá válna bizonyos határidők után. Ő tovább erősít majd egy már így is erős középpályát."

Pirlo mellett Carlos Tévez lehet a másik távozó, aki szeretne hazatérni hazájába, egykori klubjához,a Boca Juniorshoz.

"A játékos akarata meghatározó tényező az ilyesfajta helyzetekben, ezért beszélni fogunk Tévezzel, hogy felmérjük, mit szeretne. Hallottam az ügynöke megjegyzéseit, mi pedig nagyra tartjuk Tévezt, s szeretnénk megtartani. Bízunk benne, hogy maradni szeretne, de minden eshetőségre fel kell készülnünk.

Rengeteget adott a Juventusnak, s bízom benne, hogy folytathatja."

A legnagyobb kérdés talán Paul Pogba jövőjével kapcsolatos, hiszen a játékos ügynöke, Mino Raiola is arra utalt a napokban, hogy a francia középpályás távozhat Torinóból.

"Az ő helyzete eltérő. Pogba több évre szóló szerződéssel rendelkezik, évről évre fejlődik, s nekünk minőségi játékosokra van szükségünk, hogy fejlesszük a csapatot.

Ebben az esetben a klub akarata erősebb a játékosénál. A kapcsolatunk kiváló, nem kívánjuk eladni, ezért nincsenek egyeztetések, s nem is áll szándékunkban egyeztetésekbe kezdeni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr997524510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuero9 2015.06.07. 19:27:11

Dyabala megvan marcsak
Berardi Rugani Benatia kellene
Alom csatar meg johetne pl Falcao vagy Aguero uttobira kb semmi esely tudom :D

Amugy igaza van a labda nalunk van Pogba most kotott szerzodest szal ha ki akarjak vasarolni akkor elkerhetunk 200 milliot is ha mar jordi alba 150 milliora taraztak be :D

Milito20 2015.06.07. 19:30:01

Pirlot nem szabad marasztalni. Koszonjuk neki az elmult eveket. Iden is voltak jo meccsei, de jovore mar nem hinnem, hogy eroltetni kene. Azert meg ne maradjon , hogy a padot koptassa. Meltatlan volna. Legyen szep a bucsu a csucson 36 evesen . Irany az MLS. Hadd lassanak a jenkik is igazi focit, varazslat. Gerrard, Lampard. Kaka. Villa ,PIRLO, Giovincot is vehetjuk ide nagyon megy neki a tengerentulon . Micsoda jatekosok.

m.martin91 2015.06.07. 19:40:41

Pirlo menjen Amerikába, Tevez maradjon.

@Milito20: Németh Krisztiánt se hagyjuk ki a felsorolásból.

Juveboy92 2015.06.07. 19:46:49

@Gabuero9: csak nehogy az legyen hogy azért emlegetik ezt a Benatia szálat mert Ruganinak még nem szavaznak bizalmat... nagyon kellene nekünk mind2 ha Benatia igaz mert Barzaglit pótolni kell és kell még egy minöségi védő egyébként Rugani a védelem bármely pontján megállja a helyét...
Falcao nagy valszinüséggel végül Murinnyóéknál fog kikötni ( nem bánom) Aguero meg nem az a játékos ahogy mondtad is aki valaha a miénk lesz...
Ha valóban megy Tevez ( szerintem lesz olyan korrekt a klubbal hogy átadja az utókornak a tudását és marad még egy évet) akkor meg egy hozzá hasonló gyilkos ösztönű csatár kellene és sajnos az nem az üveglábú karrierje csúcsán átlépő Van Persie illetve nemis az öncélú Zlatan... szerintem ha Tevez megy hatalmas bajban leszünk mert hasonló klasszist hozhatunk de annak is új lesz a torinói közeg ezért kellene Tevez maradjon

Gabuero9 2015.06.07. 19:57:33

@Juveboy92: igen tevezhez hasonlo egyedul aguero ( kb ugyanaz a csavo csak fiatalabban )
de ra nem sok az esely, bar ki tudja cityvel nem hiszem h olyan sokat nyer mostanaban ha lenne egy normalis ajanlatunk akkor talan hiszen mostmar ujra europa elitjebe vagyunk mostmar vonzo ujra a juve barmi lehet.

En Ibrat szivesen latnam meg 1-2 evre konyvebol kiderul hogy szerette o a juvet, nagy fazonnak tartom sztem jot tenne nekunk :D

Juveboy92 2015.06.07. 20:04:05

@Gabuero9: az a baj bárki jön ugyanúgy szoknia kell a Juve légkört mint Dybala (Berardi,Zaza) és nem tudja olyan hitelességgel átadni a tudását hogy figyelj ezt meg azt csináld és mellette pluszba azt hogy ez meg az ide oda helyezkedik majd erre is figyelj oda mert Tevez már érzi a társait míg egy új hiába klasszis ezeket nem tudná átadni

venember83 2015.06.07. 21:58:56

Marchisio tegnap szépen teljesített, néha még a mellettem helyet foglaló barcás szurkolók is felkapták a fejüket egy-egy passzánál. Ellentétben Pirlo menjen, megfelelő összeg esetén pedig mehet Vidal vagy Pogba is. Nem haragból, de Vidal leszállóágban van, míg Paul Pogbát eléggé lufinak érzem, de persze nagyon sanszos, hogy tévedek utóbbi esetében, azonban egy ideje így látom.

Barolo 2015.06.07. 22:04:45

@venember83: Vidal leszállóágával azért vitatkoznék. Ez egy kemény éve volt, de egészen belejött. Támadásban kevesebbet fog hozzátenni (pozíciója miatt is), mint két éve, de a posztján még mindig a világ egyik legjobbja és hatalmas akaratereje van. Ő szerintem még simán jó lenne 3-4 évig nálunk. Persze idén nyáron megint nem tud pihenni a Copa A. miatt, ami nem jó hír.
Pogba nagyon kétesélyes, rengeteg pénzért biztosan érdemes eladni, mert bár zseni, azért sok kérdőjel is van vele kapcsolatba. Forza Juventus!

4Evorg 2015.06.07. 22:11:08

Sajnálnám, ha Tévez is menne és akármennyire is ""ekéztük"" sokan Pirlot, én tőle is csak fájó szívvel válnék meg. Ha belemenne egy csodacsere szerepkörbe, én megtartanám.

Egy apró kis megjegyzés: olyan nincs, hogy "alternatívákat" az "alternatíva" már önmagában többesszámban van.

Apuleius 2015.06.07. 22:20:24

@4Evorg: Az alternatíva-alternatívák kapcsán nincs teljesen igazad, de ha már nyelvészkedünk, valójában nem arról van szó, hogy az alternatíva már önmagában többesszámban van, hanem a szó eredeti jelentése miatt nincsen értelme többesszámosítani.

Amúgy érdekes, ez egy latin szó, s az angol "eredetiben" is többesszámban szerepel.

Egyébként ezt találtam a témában:

"Az alternatív szó ma a közbeszédben igen gyakorivá lett, valójában el is veszítette a korábbi, a latinból átvett eredeti: vagylagos (az egyik lehetőség a kettő közül) értelmét. Nem csupán többes számban használjuk, amikor alternatívákról beszélünk, hanem gyakran kifejezetten a másmilyen lehetőség, az eltérő megoldások jelentésében. Sőt nem ritkán az eleve konstruktívnak feltételezett megoldás, a pozitívnak tételezett másság értelmében jelenik meg a szóhasználatban. "

4Evorg 2015.06.07. 22:39:57

@Apuleius: Igen, így van ahogy mondod. Én is akartam írni (miután már az eredeti hozzászólást elküldtem), hogy maga a szó jelentése az, hogy két vagylagos lehetőség közül választunk. Ettől függetlenül én úgy tudom, hogy nem helyes ebben az esetben a többesszám használata. Félreértés ne essék, nem vagyok nyelvtan b*zi. Én is ejtek apróbb hibákat (néha "nagyobakat" is :D ), csak gondoltam felhívom rá a figyelmed. :)

Apuleius 2015.06.07. 22:53:13

@4Evorg: Semmi baj, egyáltalán nem vettem rossz néven az észrevételt, csak az angolban is többesszámban volt (pedig nyilván ott is ugyanúgy értelmetlennek kellene lennie a többesszámnak), s valahogy teljesen automatikusan magyarítottam fordításkor. Amúgy szerintem az általam bemásolt magyarázatban van az igazság: hiába igaz, hogy a szó eredeti jelentése miatt nincs értelme többesszámosítani, a köznyelvben már nem pontosan azt jelenti a szó, s nem pont ugyanúgy használják (mint tudjuk, a nyelvek nem statikusak, s folyamatosan változnak, alakulnak), így a valóágban van létjogosultsága a többesszámú alaknak.

Lord Viktor 2015.06.08. 08:46:39

Szerintem óriási hiba lenne marasztalni Pirlót. Szerintem mind Allegri, mind Marrotta tudja, hogy jövőre már max. a kispadról beállva érdemes számítani rá, az meg méltatlan lenne. Marchisio tökéletes választás a posztjára, ugyan kicsit más skilljei vannak. Plusz Asamoah is visszatérhetne a középpályára, szerintem jobb helyen van ő ott, Conte alatt sem volt a szélen kiemelkedő.
Tévez meg... Igazából nagyon sajnálnám, ha elmenne, de annak sincs értelme, hogy kedvetlenül játsszon, mert ő pont olyan, akinek a játékán nagyon látszik, ha nincs kedve hozzá. Mondjuk ha ő is távozna, akkor valószínűleg érkezne Zaza és Berardi is, ami vagy jó, vagy nem, de akkor számban meglennénk (már ha azt feltételezzük, hogy Lóri is távozik). Szerintem Berardi megfelelően pótolhatná Tévezt idővel, de még nagyon fiatal, és ez elég nagy kockázat lenne.
Pogba eladása meg egy csillagászati ajánlat esetén kötelező. Valahogy azt érzem rajta, hogy miután visszatért a sérülésből és egyből betalált a bajnokin, kicsit elszállt magától, mert azóta semmit nem mutat szinte a korábbi önmagából. A Real elleni visszavágón súlytalan volt, a döntőn voltak jó megmozdulásai, motivált volt, de összességében szintén nem volt kiemelkedő, szóval ha befut érte egy irreális összeg, akkor el kell engedni, és azt a pénzt okosan, játékosokra elkölteni. Persze ettől függetlenül maradjon, főleg ha a Barcelonával tető alá hoznánk azt, hogy csak jövőre megy hozzájuk, és addig marad nálunk.
Vidal pedig nálam a Spirito Juve, nem adnám semmi pénzért. Igaz, Allegri alatt visszavontabb szerepkörben, de teszi a dolgát, szombaton kicsit túlpörgött, de én még mindig az egyik legjobb játékosunknak tartom.

babo0410 2015.06.08. 17:47:06

@Juveboy92: De azért egy ligán belülről érkező játékos sokkal előbb illeszkedik be, mint aki másik bajnokságból jön. És ezért kell még a nyár elején megszerezni az új játékosokat, hogy legyen idejük beilleszkedni. De ennyi erővel minden igazolásunknak szoknia kell majd a légkört, a társakat, esetleg a bajnokságot.
@Barolo: Támadásban azért nem olyan jó mostanában Vidal, mert más a feladatköre mióta itt van Tévez. Gyakorlatilag Tévez átvette Vidal szerepét. Már nem kell a kp-nek lődöznie a gólokat. Figyeljük meg, hogy mióta itt van Carlitos, azóta nem lő a kp. annyi gólt. Ez teljesen normális. Van egy gólfelelős, ő lövi a gólokat. Ez nem a spanyol bajnokság, ahol a két nagy majd mindenkit tönkrever, és évi 100 gólokat lőnek. Itt ha van egy 20+ gólos játékosod, akkor a kp sokkal kevesebb gólt szerez.

babo0410 2015.06.08. 17:51:15

Pirlot én már nem marasztalnám. Köszönjük neki amit a csapatért tett, nagyon hasznos volt, de sajnos eljárt felette az idő. Sajnos a BL döntőben megint kiütközött az, hogy már nem huszonéves. Nagyon nem tetszett a játéka. Ahogy Tévez is haloványabb volt, mint szokott. Nekem Morata játéka a döntőben jobban tetszett.

MDaniel98 2015.06.09. 10:56:17

"azonban nem jelenthetem be az érkezését azt megelőzően, hogy hivatalossá válna bizonyos határidők után." - akkor ezt most érthetjük úgy is, hogy miután szabadon igazolhatóvá vált (Júl.1.) csak akkor jelentjük be hivatalosan a németet?

MDaniel98 2015.06.09. 10:58:10

By the way, azt mondom, hogy Marottának egy ilyen szezon után ugyanúgy és ugyanakkora elismerés jár mint Allegrinek, vagy éppen Téveznek. Ha meg eátudják bírni az argentinunkat a maradásra, akkor meg talán nagyobb is.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása