A Juventus BL-döntőt akar játszani

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató 1.jpgMassimiliano Allegri nemrégiben határozott állásfoglalást tett, miszerint a Juventus célja a Bajnokok Ligája döntőjébe való bejutás, amihez a csillagokkal megtűzdelt Real Madridon át vezet az út.

Az Öreg Hölgy 2003 óta először jutott be a BL-elődöntőbe, és a Sky munkatársainak adott riportban a torinóiak edzője a csapat célkitűzéseiről beszélt.

„Érdekes mérkőzésnek nézünk elébe az európai címvédő, egy csillagokkal fémjelzett csapat ellen.” - nyilatkozta az egykor az AC Milan együttesét irányító szakember.

„Tisztában vagyunk a képességeinkkel, és mindent meg akarunk tenni, ami telik tőlünk egészen az utolsó másodpercig. Nem félünk a Real Madridtól, de tiszteljük őket.

Amennyiben döntőbe kerülünk, az kiváló eredmény lenne, azonban egyértelműen nem akarunk megelégedni azzal, hogy eljutottunk az elődöntőig.

Ez a klub hagyományosan mindig a győzelemre tör, ez száztizenhét éves hagyomány egy olyan klubnál, amely egyaránt sikeres volt Olaszországban és Európában is, bár az utóbbi néhány döntőben a dolgok balul sültek el.

Ebben az évben jól teljesítettünk Európában, azonban döntőbe kívánunk jutni.

Véleményünk szerint képesek vagyunk legyőzni a Madrid csapatát, amennyiben ezt nem így gondolnánk, pályára sem lépnénk.”

Massimiliano Allegri a csapat egyik legfontosabb tagjáról, Paul Pogbáról is szót ejtett, aki jelenleg sérült, ám remélhetőleg a spanyolországi visszavágón már a tréner rendelkezésére fog állni.

„Abban reménykedünk, hogy a Bajnokok Ligája visszavágójára már vissza fog térni, és játszhat az azt követő meccseken, különösen a Coppa Italia döntőben, mivel Claudio Marchisio eltiltás miatt nem léphet majd pályára.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr797404132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.04.28. 09:27:26

Nem is tudom hogy volna jó. A döntőben egy Bayern vagy Barca lenne az ellenfél és az szerintem sima bukta lenne... Egy újabb döntőn elszenvedett kudarc az nagyon durva lenne, így lehet "jobb" volna az elődöntőben búcsúzni a BL-ből. Viszont a nagyon unszimpatikus és ellenszenves Real Madrid lesz most az ellenfél így muszáj lesz őket legyűrni, ellenük amúgy is jó szokott menni. :) A Real "csak" egy Ancelotti-val jobb, viszont azzal nagyon...

MdewC 2015.04.28. 09:31:42

@pedronegroo: Milyen szurkolás ez??? :D

Nem kell (befo...) félni, inkább örüljünk, hiszen ezt vártuk... 1000-szer inkább egy döntő, mint kiesni az elődöntőben. Ott már bármi lehet.

pedronegroo 2015.04.28. 09:35:24

@MdewC: Ez egy realista(na nem madridi) szurkolás. :)))

Sischo 2015.04.28. 09:38:41

@pedronegroo: Lehet hogy páran túl optimisták, de azért a pesszimizmusnak is megvannak a határai :D Szerintem reális esélyünk van a Reál ellen, egy meccsen egy döntőben pedig bármi megtörténhet. Remélem a csapat nem így áll a dolgokhoz, mint te és mindent megtesznek a sikerért. Azt hiszem ebben az esetben senki sem maradna rossz szájízzel. Forza Juve!

Rivendell 2015.04.28. 09:46:17

már eleve anyagi oldalról nézvén sem mind1,hogy döntő vagy csak elődöntő.....presztízs szempontjából meg pláne,mert gyenge Dortmund-Monaco,na de a madrid kifingatása már sokat dobna a megítélésünkön,reklám érték tekintetében is.

Sischo 2015.04.28. 09:53:34

@Rivendell: Nem beszélve a lelki üdvösségről és boldogságról, melyet madridi székhelyű szurkoló ismerőseink legyalázása hozna el nekünk :D

Apuleius 2015.04.28. 09:59:21

@pedronegroo: Ez azért elég furcsa érvelés :-) Viccet félretéve, értem, amit írsz, s ott legbelül bennem is vannak hasonló érzések, bármilyen hülyén is hangzik ez az egész. Túl sok fájó emlék, túl sok elbukott döntő, az ember tart egy újabb csalódástól. Ennek ellenére, ez kicsit olyan, mintha az ember ismerkedéskor inkább nem szólítaná meg a nőt, tartva a fájdalmas elutasítástól.

Rivendell 2015.04.28. 10:26:11

@Sischo: na persze az sem 1 elhanyagolandó szempont:D

Tony. 2015.04.28. 10:56:39

@pedronegroo: @Apuleius: Én is pontosan értem, amit pedronegroo mondani akart, és ugyanezek a gondolatok bennem is megfogalmazódtak már, mégpedig pontosan abból a szemszögből, ahonnan Apuleius közelíti a dolgot.

Aki elég rég óta Juve szurkoló már és megélte a sorozatban elbukott döntők fájdalmát az tudja miről van szó. Így merülhet fel az, hogy egy nagy csatában elvesztett elődöntő kevésbé lehet fájó, mint egy újabb bukott finálé, amivel ráadásul végérvényesen rákerülne az "örök vesztes" pecsét a klubra, hiszen az eddigi 7ből 2 is szörnyű, és emellé esetleg bejönne egy 6.-is...

De, persze küzdeni kell, lesz ami lesz, csak valóban nem ördögtől való gondolatok ezek.

pedronegroo 2015.04.28. 11:03:01

@Apuleius: Na de ésszel kell ismerkedni! Ha egy olyan nő (itt most ugye a real/barca/bayern-re gondolok) aki csak évek óta a trófeákat gyűjtögeti akkor az ember számításba veszi egy újabb pofon lehetőségét! :) tovább folytatva a hasonlatot, a Juve még nem akkora DON JUAN hogy ágyba vigye egyszerre ezt a három "dívát"! :)

Apuleius 2015.04.28. 11:09:06

@pedronegroo: :-DDDD Na persze, de, ha az elutasítás lehetőségével is terhes megszólítás mellett az a másik opció, hogy az ember egyedül megy haza, s marad az álmodozás, akkor tökösnek kell lenni, s meg kell próbálni. Nincs más lehetőség. Most elsüthetnék néhány béna közhelyt, de inkább nem teszem. Megéri a kockázatot, egy meccsen bármi megtörténhet, ha bukjuk a döntőt, újabb fájó emléket kapunk, ha viszont sikerül...

@Tony.: +1

rockitbaby 2015.04.28. 11:24:53

@Rivendell: Azért azt leírni, hogy a BVB és a Monaco gyenge volt, szerintem erős. Egyik sem véletlen lett csoport első. A BVB bár a bajnokságban gynge volt, a BL-ben odacsaptak keményen és őket 5-1-el küldtük haza. A Monaco meg a legkevesebb gólt kapta. Egyáltalán nem érdemtelen, pláne ha a többieket is nézzük. Az RM is milyen ágon jutott el ide. Legyünk rá büszkék, ahogy eljutottunk!

@pedronegroo: Azt azért ugye tudod, hogy nem vagyunk Don Juan, hanem a tiszteletre méltó Öreg Hölgy, aki ha olyan pillanatában van, elevenen felfalja bárki is jön szembe, mint egy fekete özvegy! A mostani sorsolásnál megint szerencsénk volt, mert a háromból az RM a legverhetőbb lásd Schalke, a döntőben meg már minden lehet.

tjunior 2015.04.28. 11:35:29

Erről az egész ne is jussunk a döntőbe mert mi van ha kikapunk eszmefuttatásról egy mondás jutott eszembe.
"Gyáva népnek nincs hazája."
Ha kikapunk hát kikapunk, 2003on is túltette magát az ember, de azt az 3-1et nem, adnám semmiért.

Rivendell 2015.04.28. 12:56:46

@rockitbaby: "gyenge volt" nem én tartom őket gyengének,csak a közvélemény szerint gyengék most.

danimester1 2015.04.28. 13:01:19

Mr. Max! Elsősorban a holnapi meccsre koncentráljunk,mert nem szeretnék még egy ilyen gyalázatot látni mint a hétvégén.Elvégre a tartalékok egyszer már legázolták őket,így semmilyen kifogás nem lesz elfogadható!Mindent a maga idejében és különben is "idén még nyertünk semmit".

pedronegroo 2015.04.28. 13:09:53

@tjunior: "Gyáva népnek nincs hazája." Na ja, mert ezzel a mentalitással a magyar nép is milyen sokra vitte. :)))

Rivendell 2015.04.28. 13:14:32

@pedronegroo: mondjuk a mostani magyar társadalom is elég gyáva.....amelyik nép 1 ilyen politikai garnitúrát csak úgy lazán elvisel:( lézerék meg a többiek vigyorogva lopják meg az országot és a népet,cserébe még k is állnak mellettük,hát nagy grat a bátor magyar népnek...pfejjj

pedronegroo 2015.04.28. 14:05:23

@Rivendell: Visszaszívom! Csak hogy maradjunk a focinál! :) ne rontsuk el itt a hangulatot ilyen baromságokkal. :)

MdewC 2015.04.28. 14:20:44

@pedronegroo: @Apuleius: @Tony.:

Természetesen nekem is egyértelmű volt, hogy a kolléga mire célzott. Talán érthető is és ez mindenki fejében megfordul.

De ha mi lennénk az esélyesek, akkor se biztos, hogy mi nyerjük. Előbb vagy utóbb be kell kopogtatni azon az ajtón, hogy vissza üljünk a trónra, szóval próbálkozni kell, bármi történt a múltban.

Az se lenne rossz, ha zsinórban 4x bejutnánk a döntőbe, de "csak" kétszer nyerjük meg... Persze a 4/4 tutibb lenne. ;)

Nah szal értitek...

Il Principino 2015.04.28. 14:40:19

Engem az egészben az zavar,hogy megint otthon kell kezdenünk azt a rohadt párharcot!
Egy "elcsúszás"sem fér bele már,sőt sanszos,ha döntőbe is jutunk az vezéráldozattal jár(lapok,anno szegény Pavel),jelen esetben is vannak veszélyeztetett embereink,de persze a Realnál is!Még mindig úgy érzem,ha 2003-ban Pavel a pályán lett volna,megvertük volna a rossonerit!

venember83 2015.04.28. 14:45:22

@kg19850508: nincsenek veszélyeztetett játékosok, elődöntőn mindenki tiszta lappal indul.

Il Principino 2015.04.28. 15:01:30

@venember83: Eltörölték a sárgákat?Akkor faca:D

Hogrin 2015.04.28. 22:01:45

@pedronegroo: @Apuleius: @Tony.: Annyiban nem értek veletek egyet, hogy ugyan tény, hogy a múltban elbukott jó néhány döntő fájó emlék, de szerintem az idei teljesen más megítélés alá kell, hogy essen. Idén már az hatalmas dolog lenne ha bejutnánk a döntőbe, senki nem várta ezt a csapattól, a döntő már csak a hab lenne a tortán, jutalomjáték és egyébként is egy magunknál jóval erősebb csapat ellen játszanánk, mit számít mi lenne a vége. Szerintem a Copa döntőjének elbukása sokkal nagyobb kudarc lenne mint egy esetleges BL döntő elvesztése. Ott mi vagyunk az esélyesek és az ezüstcsillagra is várunk már egy ideje, ja és ha jól tudom Buffon még Copa-t sem nyert, szóval az lenne a kudarc nem a BL döntő.

Apuleius 2015.04.29. 09:25:47

@Hogrin: Teljes mértékben egyetértek veled, ezt én is pontosan így gondolom. Ez az egész innentől jutalomjáték a Juventus számára, történjék bármi. Igazából csak pedronegro kolléga elsőre meglepő megközelítését próbáltuk megmagyarázni Tony-val, de nem feltétlenül azért, mert mi is így érzünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása