Buffon: „Hiányzik a BL-trófea a gyűjteményemből”

Buffon Gigi_instruál.jpgGianluigi Buffon a szerdai mérkőzés előtti sajtótájékoztatón megosztotta álmait az újságírókkal, és reméli, hogy inkább előbb, mint utóbb sikerül megnyernie a Bajnokok Ligáját. 

Ezen cél felé ma határozott lépést tehet a Juventus a Monaco elleni mérkőzésen, ahonnan pozitív eredmény esetén egyenesen az elődöntőbe vezet az út.

„Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, mennyire kiemelten fontos mérkőzés ez számomra, csapattársaim és a teljes klub számára.” - kezdte nyilatkozatát a legendás hálóőr.

„Véleményem szerint ez azt bizonyítja, hogy amennyiben sikerül túllépni ezen a körön, a Juventusnál fejlődés tapasztalható, és ez fontos jelzés lenne arra vonatkozóan is, hogy visszatértünk az európai szinthez, amennyiben még bárki számára kérdéses volna mindez.

Következésképpen így nyomás alá helyeznénk az ellenfeleink, mi pedig növelhetnénk az önbizalmunk.

Természetes, hogy megpróbálom megnyerni ezt a trófeát a szurkolókkal együtt, hiszen ez hiányzik a gyűjteményemből, és túlságosan hosszú ideje nem nyerte meg a Juventus sem.

Hogy mikor fogjuk begyűjteni a trófeát? Fogalmam sincs, de figyelembe véve, hogy közeledek a szavatossági időm végéhez, örülnék, ha inkább előbb sikerülne, nem pedig utóbb.” - viccelődött a harminchétéves kapus.

„Közel húsz éve veszek részt ezen a klubtornán. Voltak időszakok, amikor a győzelemben reménykedtem, máskor viszont a győzelem iránti remény nyomása túl nagy volt.

Ebben az évben úgy indultunk neki a sorozatnak, hogy tisztában voltunk azzal, hogy sok mindent elérhetünk, főleg a Bajnokok Ligájában, és véleményem szerint a legutóbbi szezon hibái nem hagytak el minket. Egyszerűen nem akartunk ismét rossz hozzáállást tanúsítani.” - utalt a csapatkapitány a Galatasaray elleni legutóbbi csalódásra.

„Egyértelmű, hogy a győzelemhez szerencse szükséges, azonban azt mondják, hogy a szerencse a bátrakat segíti. Kissé korai inni a medve bőrére, ám határozottan jó helyzetben vagyunk. Sajnos azonban ez nem elég.”

A Monaco idegenben általában jobban teljesített, mint hazai pályán a Bajnokok Ligájában ebben az évben, ez tehát azt jelenti, hogy a Juventus még nagyobb előnyben várja a visszavágót?

„Mivel kevés gólt kapnak, és kevés gólt lőnek, nem hiszem, hogy szerda este túl sok gólra lesz szükségünk a továbbjutás bebiztosításához.

Az ellenfél számára minden adott a jó eredmény eléréséhez, azonban mi nem azért érkeztünk, hogy áldozati bárány szerepét töltsük be, vagy hogy megmutassuk, milyen jó csapat a Monaco. Mi ezzel tisztában vagyunk, ám bízunk saját képességeinkben. Futballozni akarunk, és ezzel előtérbe kívánjuk helyezni a kvalitásainkat.”

A hírek azt tükrözik, hogy a monacói csapat továbbra is nehezen emészti meg, hogy az első mérkőzést Arturo Vidal tizenegyese döntötte el, amelyet azonban egy büntető területen kívüli szabálytalanság nyomán ítélt meg a sípmester.

Figyelembe véve a bírói döntésekkel szembeni folyamatos vitás helyzeteket Olaszországban, kijelenthető, hogy Európában is ezt használják alibinek a vesztesek?

„Számunkra nem úgy tűnt. Európában másképp ítélik meg a pályán történteket, mint Olaszországban, és ezért másképp is fejezik ki a gondolataikat a felek.

Előfordulhat, hogy valamely fél megosztja a véleményét. Ez konstruktív lehet, amennyiben e mögött nem olyan indokok állnak, amelyeknek célja árnyak életre hívása vagy a futball lejáratása.

Természetesen azt ki lehet jelenteni, hogy az ellenfelet negatívan érintette az eset, azonban ezt a döntést rendkívül nehéz volt meghozni, és ezt bizonyítandó megkérdezném, ki látta valós időben teljes bizonyossággal, hogy a szabálytalanság négy centiméterrel a büntető területen kívül, és nem pedig azon belül történt?” - zárta határozott válasszal a sajtótájékoztatót a Juventus harminchétéves kapitánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr337389180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.04.22. 18:39:51

No ide figyelj No.1! Ez csak rajtatok múlik,így tessék mindent megtenni elsőnek a továbbjutásért,majd szépen tovább.Ha tovább megyünk már csak 3 meccsre leszünk a végső sikertől.Este Forza és nyerni kell!!!!!

Devilke Balla 2015.04.22. 19:15:47

@danimester1: ha vkire Buffonra nem lehet azt mondani,hogy o ne tenne meg mindent.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása