Ferrara: „A Juventus BL-döntőbe kerülhet”

Ferrara Ciro.jpgA Juventus keddi meccsét követően Ciro Ferrara arról beszélt, hogy véleménye szerint a Gigi Buffon és Andrea Pirlo fémjelezte csapat képes lehet Bajnokok Ligája döntőt játszani.

Az Öreg Hölgy közel áll az elődöntőbe kerüléshez, miután a negyeddöntő első találkozóján Torinóban gólt szerzett a Monaco ellen anélkül, hogy az ellenfél betalált volna.

A negyvennyolcéves tréner szerint pedig a két tapasztalt játékossal felálló olasz rekordbajnok ott lehet a berlini döntőben, amelyre június hatodikán fog sor kerülni.

„Két fenomenális játékosról beszélünk.” - idézi a tréner szavait a La Gazzetta dello Sport.

„Történelmet írtak a világ futballját tekintve, nem csak Olaszországban. Az ő esetükben a kor nem számít. Olyan szerencsések voltak mindketten, hogy elkerülték őket a komoly sérülések, és bizonyították fontosságukat az utóbbi szinte húsz éven át.

Miért ne juthatnának be a döntőbe? Optimista természet vagyok, ám nagyon hosszú az út a döntőig, az első állomás pedig Monacóban lesz.

Olaszként abban reménykedek, hogy képesek döntőbe kerülni. Objektívan megítélve nagyon nehéz feladat, ám korántsem lehetetlen. Mostantól az összes meccset akár pillanatok dönthetik el.

Gigi és Andrea páratlan tapasztalattal rendelkezik.”

A Juventus szerdán a Monaco otthonában, a Stade Louis II gyepén biztosíthatja be az elődöntőbe jutást, amihez számukra egy döntetlen vagy akár egygólos vereség is elég lehet, ha gólt szerez a Juventus a visszavágón.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr697373392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.04.17. 10:45:12

Mi szurkolók is odavárjuk csapatunkat,de mint mondja nehéz és hosszú az út addig.A keretek minőségét,erősségét tekintve bravúr lenne,mert van nálunk erősebb,igaz ez nem feltétlenül jelenti azt,hogy esélytelenek lennénk.El kell ismerni Pirlo és Buffon tekintélyét tapasztalatát.Kettejükről valóban elmondható hogy klasszisok,de Pirlo esetében a fizikai korlát már erősen tapasztalható,míg Gigi rekordot rekordra halmoz bravúrokkal fűszerezve.Az idei szezonban eddig minden összejött még annak ellenére is,hogy sérülések hátráltatják a csapatot.Rendelkezünk egy erős maggal,amit a nyáron minőséggel tovább erősítve képesek lehetünk még tovább fejlődve akár esélyesként is belevágni az európai kalandba.Közhely,de nem elhanyagolható a szerencse sem,mint pl. a sorsolás és adott ellenfél formája,a játékvezetés és sorolhatnám.Igaz ahhoz hogy valaki ilyen szintre eljuthasson nem csak szerencse kérdése,de sok esetben kell.Hátra van még a visszavágó mérkőzés és leginkább fejben kell ott lenni,higgadtnak maradni,a lehető legkevesebb hibával játszani, majd lehet koncentrálni az elődöntőre...

m.martin91 2015.04.17. 11:50:56

"Olyan szerencsések voltak mindketten, hogy elkerülték őket a komoly sérülések..."

Ha jól emlékszem, Buffon háromszor hagyott ki fél évet sérülések miatt a pályafutása során.

venember83 2015.04.17. 12:04:25

@m.martin91: mivel volt olyan kijelentése Giginek, hogy Conte érkezése előtt komolyan gondolkodott a klubváltáson, nem lennék biztos benne, hogy valóban olyan komoly volt a legutóbbi sérülése, és nem csak simán motiválatlanság volt az oka a kihagyásnak. Persze ez csak feltételezés, de olasz (vagy akár spanyol) játékosokból simán kinézem az ilyesmit.

Amúgy szerintem olyasmire gondolt Ferrara, hogy nem sérült meg egyikük sem olyan komolyan, mint pl. Mattiello legutóbb.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása