Dunga: "A Juventus nem jelentene visszalépést Oscar számára"

oscar_chelsea.jpgEgyre hihetetlenebb pletykákkal közelít a nyári mercato, s a héten már arról is szó esett, hogy a Juventus a Chelsea alkalmazásában álló brazil játékossal, Oscarral töltené be a lyukas trequartista posztot. A brazil válogatott mestere, Dunga úgy véli, hogy Oscar ideális igazolás volna a torinói klub számára, s a zebracsíkos mez nem jelentene visszalépést a támadó pályafutásában.

"Oscar technikás, jól lát a pályán, egy modern, sokoldalú trequartista." - nyilatkozta Dunga a Tuttosportnak. "Roberto Baggióra emlékeztet, de vannak hasonlóságok közte és Massimiliano Allegri között is.

A brazilok szeretik élvezni a játékot, s az utóbbi időszakban ez ritkán adatott meg Oscarnak, de találkoztam José Mourinhóval, aki méltató szavakkal szólt az összes brazil játékosáról.

Azt mondanám Allegrinek, hogy Oscar erős, ráadásul egy jó srác. Egy támadósor vele, Carlos Tévezzel és Álvaro Moratával az őrületbe kergetné bármelyik edzőt.

Oscar számára nem jelentene visszalépést, ha a Juventushoz igazolna. Meghatározó lenne a Serie A-ban, s akár a Juventusnál, akár a Chelseanél játszik, egy hatalmas klubhoz tartozik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr197357892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeszterciusz 2015.04.11. 13:46:13

A legjobb igazolás lenne jelenleg !! Zebra mezbe akarom látni jövőre ! :)

m.martin91 2015.04.11. 15:20:42

Vajon mennyibe kerülne? 50? Már látom is, ahogy aláírja a szerződését és Marotta mosolyog mellette. Egyik szeme a kamerán, a másik Oscaron.

rockitbaby 2015.04.11. 16:21:44

@szeszterciusz: Legjobb igazolás? Hát ez azért erős. A játékunkhoz még Verratti is jobban illik, mint a brazil... Azt a kérdéskört meg már ne is feszegessük, hogy a Chelsea-nek miért érné meg eladni a kezdő sztárjátékosát...

Apuleius 2015.04.11. 16:51:29

@rockitbaby: "A játékunkhoz még Verratti is jobban illik, mint a brazil... "

Hát ezzel abszolúte nem értek egyet.

rockitbaby 2015.04.11. 17:40:41

@Apuleius: Akárhogy is csűrjük, a játékunk nagyban függ egy Pirlo típusú játékostól. Nem a brazil játékosokkal van gondom, hanem Oscarral. Szerintem nagyon nem ő jelenti a megoldást akár irányító posztra, akár Pogba helyettesnek - sok helyen lehetett olvasni, hogy oda akarnánk.

Ő Mou féle 4-2-3-1-be tökéletes, de mi még csak hírből sem próbálkozunk ezzel. És ha bármi igaz is akár Dybala akár Berardi ügyében, velük kiegészülve a Tévez-Morata-Coman sorunk sokkal inkább tökéletes egy karácsonyfa felálláshoz. Én ezért nem akarnám Oscart.

Apuleius 2015.04.11. 17:47:31

@rockitbaby: Oscar egyértelműen trequartistának érkezne, márpedig ezen a poszton nem állunk túl jól sajnos. Nekem nagyon hiányzik egy ilyen típusú kreatív támadó a Juventusból (azon persze lehet vitatkozni, hogy pont Oscar jelenti-e a megoldást). Oscarra sokkal nagyobb szükségünk volna, mint mondjuk Verrattira, aki egyébként meggyőződésem, hogy képtelen lenne pótolni Pirlót (már, ha kell egyáltalán). Mindettől függetlenül értem és elfogadom a Te nézőpontodat is. Oscar leigazolására egyébként nagyjából akkora esélyünk van, mint hogy Padoin lesz az első ember a Vénuszon.

rockitbaby 2015.04.11. 17:57:37

@Apuleius: Logikus, hogy kell egy irányító, mert anélkül kicsit akad a gépezet, vagy máshogyan megközelítve, úgy még hatásosabb lenne. De én szerintem egy karácsonyfa Verratti-val ( ez kb egyenes arányban hozza magával Pogba távozását is kb ) a Marchisio-Verratti-Vidal, Tévez-Coman, Morata felállásban sokkal eredményesebb lehetne.

Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó egy ilyen trequartista, de szerintem nyáron Pogba vagy Vidal távozni fog, és nem érzem azt, hogy valamelyikük pótlása után még lenne akár idő, akár keret egy ilyen kaliberű üzlet lebonyolítására. Jó esetben ha augusztus közepén érkezik egy kölcsön+opció megoldás irányító posztra, azt mondom, örülhetünk.

Trieszt120506 2015.04.11. 18:28:03

A legjobb opció szvsz Mata lenne. Ő már egy teljesen kész futballista, aki szép eredményeket tud felmutatni, ha Van Gaal ne számít rá, akkor lehet némi esélyünk.

Nagyon nyomja a sajtó ezt az Oscar témát, csodálkozom, hogy Firmino nem került még szóba. Egy Hoffenheim-ből azért csak könnyebb lenne idehozni.

benssz 2015.04.11. 18:59:50

Nekem Modric Hazard és Isco a nagy álmaim :D mind3 esélytelen

Drughi Di Bianconeri 2015.04.11. 19:19:33

@Trieszt120506: +1, szerintem is Mata lenne a tökéletes ember,mind a posztja mind a tudása miatt.

Oscarról : Pár éve örültem volna neki,ha jön, s mi tagadás,most is örülnék neki,de az a helyzet,hogy eleve túlértékelt emberről beszélünk,mivel 50 M körül került egyáltalán Európába.

Ő olyanfajta Trequartista,aki a Juventusba,ezáltal az olasz bajnokságba tökéletesen illene: kiválóan védekezik,sokat melózik és támadásban is sokat tesz hozzá.
Természetesen fényévekre van a csúcs Ricky Kakától,de,hogy őszinte legyek én még a Sneijder-t sem látom benne.

Számomra egy trequartista legyen ZSENI, legyen meg benne az X. A védekezést,melózást meg oldják meg mások. Azt se bánom feltétlenül,ha kicsit flegmább,gizdább,mint a többiek,mert tudatában van zsenialitásának,viszont azért mert gizda, nem szarik be a legnagyobb meccseken sem, és akkor is mer cselezni,irányítani,rizikós dolgokat bevállalni és halál laza.

Na már most Oscar nem ilyen. Szófogadó jókisfiú,aki mindent megcsinál,amit az edzője kér tőle. Még mielőtt azt vágnátok a fejemhez,hogy "de hát ez inkább pozitívum", nem is ezt cáfolom, csak valahogy hiányzik belőle a vagányság,tökösség,ami egy trequartistának kell.

Ott van példának Cassano, akinek képességek,játékintelligencia terén Oscar a cipőjét nem vihetné - más kérdés,hogy Oscar már most sikeresebb,elismertebb játékos,mint az olasz valaha volt, pedig Oszinak még van legalább 10 éve a legmagasabb szinten,emberi tulajdonságairól nem is beszélve.

De mondhatnám akár Iscot,Özilt, Matat, David Silvat stb-t.
Mind-mind sokkal tehetségesebb,sokkal ösztönösebb játékos,mint Oscar.
Jómagam erre a posztra egy zsenit kívánok,nem egy újabb iparost,főleg,ha tele vagyunk így is terminátorokkal, melósokkal.

Persze a lényeg az,hogy Oscar sem fog jönni, Mourinho egyik lieblingje,érinthetetlen.,ráadásul vagy 50 M fontban, szóval esélytelen is lenne.

Más: Dunga miért foglalkozik mostanában ennyit a Juventussal, egyáltalán honnan vette az Oscar - Juve vonalat ? :D
Amúgy szimpi,bár én nem tartottam sokra se mint játékost,se mint edzőt. (Olasz-stílus, Brazilokkal. WTF? ) :D

Hogrin 2015.04.11. 21:26:45

@rockitbaby:
Nem kötekedésből mondom, de szerintem ha a csapatban Pogbat cseréled Verrattira az minőségi visszalépés, ha meg Pirlot cseréled Verrattira az meg olyan mintha nem csináltál volna semmit, minden marad ugyan úgy. Ezért kellene inkább egy igazi tkp az hozna változást, előrelépést. A Coman, Morata, Tévez támadósor pedig valószínűleg soha nem fog összeállni, mert Comannak még idő kell, nem is kevés, hogy a legmagasabb szinten tudjon teljesíteni, mire beérik addigra pedig Tévez már nem lesz itt.

rockitbaby 2015.04.11. 21:50:07

@Hogrin: Azt hagyod figyelmen kívül, hogy Pogba előtt is már működött a rendszerünk az MVP középpályával Conte kezei között. És azt Pogba csak tovább tökéletesítette. Nem azt mondom, hogy nem lenne érvágás, mert nincs az a párhuzamosan létező univerzum, ahol ne lenne komoly dolog, de sokkal jobban féltem a csapatot egy Tévez távozásától vagy egy olyan játékos hiányától, aki képes szervezni. Pogba pedig nem irányító és még csak nem is regista.

Valahogy azt érzem, hogy sokkal könnyebben tudunk Pogba helyettest találni, mint egy Tévezhez hasonló méltó 10-est.

The king of alibis 2015.04.11. 22:20:05

Hát nem tudom... nem tartom olyan nagy számnak ezt az Oscar gyereket, mint amennyire fel van kapva. Főleg amennyit kérnének érte.

ToTTy-Juve 2015.04.11. 22:23:50

Már várom, mikor nyilatkozza le, hogy mindig is arról álmodott, hogy nálunk játszon :)

Hogrin 2015.04.11. 23:31:42

@rockitbaby:
Igazából nem Pogba esetleges távozásának következményeire akartam utalni, hanem arra, hogy a Marci Verratti Vidal középpálya pont ugyan olyan mint az MVP középpályánk, Verratti érkezése nem jelentene előrelépést, már csak azért se mert elég jól látszik, hogy Pirlot nem kell pótolni. Allegri is nyilatkozta már, hogy szeretne valakit a csatárok mögé, és szerintem 4-3-1-2 ben játszana a csapat, ahhoz meg inkább egy Oscar-hoz hasonló játékos kell.

Rikoo 2015.04.12. 02:10:00

Verratti és Oscar is kicsit túlértékelt, kíváló játékosok de nem klasszisok, Mata szvsz egy klasszis aki képes villanni és megnyerni a meccset. Oscar nem lesz ilyen, Verratti pedig nem lesz képes Pirlo szintje közelébe se kerülni de még a Marchisio Verratti összehasonlításban se biztos nyerne. De ettől függetlenül tényleg kíváló játékosok.

Rivendell 2015.04.12. 14:48:33

@rockitbaby: részemről is Verratti kéne ha Oscar és az olasz között kéne választani.

Amúgy meg Eriksen,mert ő tkp-nek és irányítónak is profi

ui:kapjátok be,akkor is Eriksen:DDDDD

Pogbat még Asa is pótolhatná,nem kéne hozzá 40-50m-s igazolás

Rivendell 2015.04.12. 14:49:08

@Rikoo: Marci? közelébe nincs Verratti tudásának és tehetségének

Drughi Di Bianconeri 2015.04.12. 15:21:26

@Rivendell: +1
@Rikoo: Jól beszélsz, de Verratti-t egy kissé alul, Marchisiot pedig túlértékeled.
Mostanra én is megszerettem Marchisio-t és látom is,hogy mennyire fontos a szerepe, a legjobbjaink között van idén.

Azonban ha félretesszük az érzelmi töltetét 1-1 játékos megítélésének - ami nyilván nem elhanyagolható,hiszen jóformán pólyás kora óta Juventino, Capitano Futuro stb.-, azért emlékezni kéne arra,hogy nagyon hosszú-hosszú évekbe telt mire Marchisio nem mint egy alibista bohóc tetszelgett előttünk.
Conte 3 szezonjában sem volt egyformán jó, pl.: tavaly már hozta az igazi alibistát.

Verratti egy teljesen más játékos.Azt én sem gondolnám,hogy Pirlo helyettese lenne a jövőben, ezt a média és a bloggerek aggatták rá. Azonban a stílusa,karaktere teljesen más.
Ő egy olyan box-to-box kp., aki apró termete ellenére minden párharcot felvállal,csúszik-mászik, ütközik a 2 fejjel, 20-30 kilóval magasabb középpályásokkal is BÁTRAN, majd ha labdát szerzett remekül továbbítja azt,akár körömpasszról,akár 30 méteres ívelt passzról legyen szó.
Rengeteget fut,kiválóan védekezik, de még a kapu elé is odaér és támadásban is hasznos.

Kicsit olyan,mintha összekevertük volna De Rossi-t, Pirlo-t és Perrottát/Marchisiot.
Vérbeli modern középpályás és pont ez teszi Őt posztja egyik legkiválóbbjává (és még később milyen lesz), kár lenne Őt specializálni,hogy "fiam innentől Te regista leszel, ne fuss annyit, csak tartsd a labdát és gondolkodj és úgy passzolj".
Nem is lenne kifizetődő,hiszen a mai fociban már szinte teljesen kihalóban van a Pirlo-féle mélységi irányító poszt/stílus.

Verratti-Marchisio-Pogba középpálya egyébként kiváló lenne, jobbat nem igazán tudnék elképzelni (ha mind 3 csúcsformában van),kivéve ha még Vidal is régi önmagát idézné... :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása