Allegri: "Még nem foglalkozunk a Monacóval"

Allegri Massimiliano_nyilatkozat.jpgA Fiorentina elleni meglepően fölényes idegenbeli Olasz Kupa győzelmet követően, a Juventusra könnyebbnek ígérkező feladat vár az olasz bajnoki pontvadászatban a totális anyagi csőd által fojtogatott, biztos kiesőnek tűnő Parma ellen. 

"Holnap a lehető legerősebb csapatot küldjük pályára." - nyilatkozta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a zebramezesek mestere, Massimiliano Allegri. "Ahogy azt korábban is mondtam, úgy gondolom, hogy ez egy döntő mérkőzés lesz a bajnokság szempontjából.

Természetesen ehhez nyernünk kell Parmában, ami nem ígérkezik egyszerűnek, mivel elismeréssel kell szólnunk Donadoniról és a játékosairól, akik ilyen profizmussal dolgoznak tovább, s akik ilyen méltóságot mutatnak egy rendkívül nehéz szezon során.

A Parma jó játékosokkal és stábbal rendelkezik, s egy olyan csapatról van szó, amely fizikálisan felveszi a versenyt. Jó mérkőzést kell játszanunk, mert ha holnap három ponttal a zsebünkben térhetnénk haza, újabb lépést tennénk a scudetto felé. Azután lesz még előttünk hét mérkőzés, s még közelebb kerülhetünk a célunkhoz, de ehhez jó mérkőzést kell játszanunk holnap.

Ennek érdekében a lehető legjobb csapattal állunk ki, mivel bármilyen csapatot állít is össze az ember, annak a legjobbnak kell lennie az adott mérkőzésre.

Az AS Monaco elleni, közelgő Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt természetesen már szó esett a hiányzó kulcsemberekről, így Carlos Tévezről, Andrea Pirlóról és Andrea Barzagliról is.

"Tévez jól van és rendelkezésünkre áll. Pirlo holnap még nem lesz bevethető, mert ma még munka vár rá, azonban kedden már számolhatunk vele, így ő egy fontos visszatérő. Lichtsteiner állapotát ma felmérjük, mivel zúzódása van a combjában. Barzagli nem bevethető, neki pihennie kell a vádlihúzódás után. Barzagli nyolc hónapot kihagyott, öt megerőltető mérkőzést játszott zsinórban, így természetes, hogy kiesik, miután áldozatot hozott mérkőzésről mérkőzésre.

Az a legfontosabb, hogy jól kezeljük ezeket a szituációkat, s azonnal megálljunk, megelőzve a komoly sérülést. Holnap meglátjuk, hogy Barzagli készen áll-e keddre.

Azt követően, hogy rúgást kapott az Olasz Kupában a  Fiorentina ellen [az első mérkőzésen], Coman felépült, s olyan időszakon jutott túl, mikor kevesebb edzésmunkát végzett. Ő egy fiatal játékos, aki mostantól a szezon végéig bizonyosan több lehetőséget kap majd, s ez fontos lesz számára, hiszen tovább fejlesztheti azokat a kvalitásait, amelyekkel rendelkezik.

Alessandro Matri? Majd holnap meglátjuk, az utóbbi időszakban sokáig nem játszott, így elválik milyen kondícióban van. Sok mérkőzést játszani rövid idő alatt nem egyszerű sem fizikálisan, sem mentálisan. Ami Llorentét illeti, jó formában van, míg a pályán volt, az Empoli ellen jó teljesítményt nyújtott. Még meglátom, hogy kit küldök a pályára.

Morata nagyon jól játszott Firenzében, azonban a kiállítása miatt sajnos kihagyja a döntőt. Ma még lesz időm rá, hogy mindenkiről gondolkozzak, így holnap reggelre döntést tudok hozni."

A Juventus még mindhárom fronton harcban áll: a bajnokságot gyakorlatilag megnyerte, bejutott az Olasz Kupa fináléjába, s negyeddöntőt játszik a Bajnokok Ligájában.

"Jelenleg fenn kell tartanunk az egyensúlyt, mivel nagyon könnyű megbotlani ebben a szakaszban. Nagyon sokat kell dolgoznunk a részleteken és a koncentráció érdekében.

Úgy gondolom, hogy a srácok nagyszerű szezont produkálnak, lehetőségünk van arra, hogy kivételessé tegyük, azonban ez nem könnyű. Kihozna a sodromból, ha mindazt, amit nyújtunk, természetesnek tekintenék.

Először is, a zsinórban megszerzett negyedik scudetto, amennyiben sikerrel járunk, kivételes dolog a srácoktól. Bejutottunk az Olasz Kupa döntőjébe, s ez is a céljaink közé tartozott. A Bajnokok Ligája, ahogy azt mindig is mondtam, egy álom. Nagyon nehéz megnyerni.

Vannak hatalmas csapatok, amelyek arra születtek, hogy megnyerjék, azonban jelen pillanatban nem szabad a végső gőzelemre gondolnunk, csak mérkőzésről mérkőzésre haladhatunk. Még előttünk áll a negyeddöntő, amelyen egy nehéz, jól szervezett ellenfelet kell legyőznünk. Erre azonban csak vasárnap reggeltől gondolunk majd.

Most még nem készülhetek a Monaco elleni meccsre. Holnap a Parmával játszunk, amely teljesen más stílusban játszik. Abban hiszek, hogy egyszerre csak egy dologgal kell foglalkoznunk, türelemmel és nyugodtan. 

Keddig nem játszhatunk a Monacóval, előbb itt van nekünk a Parma, ezért próbáljuk meg megszerezni a három pontot a Parma ellen, úgy gondolom, hogy jelenleg ez a legfontosabb. Majd holnap este után, készülhetünk a Monacóra. Lesz egy napunk a felkészülésre, így kétségkívül közel van, de ma és holnap egyáltalán nem gondolunk majd a Monacóra.

Nem mehetünk úgy Parmába, hogy azt gondoljuk, már nyertünk is, mivel a mérkőzés este hat órakor, nulla-nullás állásról indul. A pályán arathatunk csak győzelmet.

Tisztában vagyunk ennek a mérkőzésnek a fontosságával, mert jövő szombaton olyan összecsapások sorozatának első felvonása következik, mikor előkelőbb helyen álló csapatokkal találkozunk majd." - utalt Allegri a Lazio elleni közelgő bajnoki találkozóra, amely után a Torino, a Fiorentina és a Sampdoria elleni erőpróbák következnek.

"Úgy gondolom, hogy a szezon kezdetén kevesen láttak esélyt arra, hogy a Juventus ilyen nagy előnnyel vezetheti majd a bajnoki tabellát, bejut az Olasz Kupa döntőjébe, s a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szerepel, ahonnan esélye van bejutni az elődöntőbe is."

Végezetül Allegri szót ejtett a hétközi Olasz Kupa diadalról is, amely az első mérkőzés csalódást keltő játéka és eredménye után, még a legoptimistább szurkolók várakozásait is messze felülmúlta.

"A pályára lépő játékosok kedden taktikusan és elszántan játszottak. Erős vágy égett bennük, hogy megfordítsák az eredményt, amelyről úgy hiszem, hogy még soha sem esett meg a Juventus történelme során az egyenes kieséses szakaszban. Mikor a Juventus hazai pályán vereséget szenvedett, soha sem sikerült megfordítania az eredményt az Olasz Kupában, vagy valamelyik európai kupasorozatban.

Ezért úgy gondolom, hogy a srácok kedden komoly teljesítményt nyújtottak. 3:0-ra nyerni Firenzében, egy jó formában levő Fiorentina ellen, amely az egyik legjobb teljesítményt nyújtja Olaszországban, nem egyszerű. Olyasvalamit értünk el, amire senki sem gondolta volna, hogy képesek vagyunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr77356052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2015.04.10. 14:55:26

Coman remélem él majd a lehetőségekkel,ha megkapja!

Barolo 2015.04.10. 15:50:55

@kg19850508: +1
Amúgy nem értem, hogy a Parma elleni meccset miért nem lehetett előre hozni péntek estére. A Monaco ma játszik, és ilyen rövid időnél azért számítana az egy nap. Nyilván nem ezen fog múlni, de azért ennyi figyelmességet megérdemelne a csapat szerintem. Forza Juventus!

rockitbaby 2015.04.10. 15:58:45

@Barolo: Nem akarom lebecsülni a Parma-t, de nem hiszem, hogy a totál Zs csapatunkkal sem tudnánk megcsapni őket. Nem kell megint 7-0, elég 1-2 gól is. És lévén csak a milánói csürhe olyan balfék, hogy ne tudja megverni a Parma-t, nem nagyon félek.

Barolo 2015.04.10. 16:09:05

@rockitbaby: Én is egy szűk győzelemre számítok (bár egy x is benne van a pakliban szerintem), de jobban örültem volna, ha ma este lenne a meccs. Forza Juventus!

MdewC 2015.04.10. 16:28:41

@Barolo: Nincs jelentősége, nem leszünk fáradtak, így voltunk kalibrálva. ;)

Tony. 2015.04.10. 16:43:57

Az inter elleni x után 7közben legyőzték az Udinese-t. Becsületből küzdenek és nem adják föl. Minden elismerést megérdemelnek, adott esetben ott maradhat 2 pont. Persze, ha tényleg erős csapattal megyünk az más kérdés.
Lehet, hogy én "Zs"'-vel mennék, de abban is van ráció, amit Max sugall, hogy jobb behúzni a könnyebb meccseket magabiztosan, hogy a továbbiakban az erősebbek ellen beleférjen 1-1x.

rockitbaby 2015.04.10. 18:03:06

@Tony.: Ebben is lehet ráció, de két dolgot ne felejts el: 1.) a bajnokságban már csak két komoly meccsünk van, a Lazio és a Napoli elleni ( mondhatnánk az Intert is, de szerintem addigr aők már elszabják az EL helyet, mi meg már behúzzuk a scudetto-t) , 2.) visszatér a szokványos heti 2 meccs, mert a Coppa most egy ideig pihen!

Szóval szerintem belefér pár x is, de az is igaz, hogy jobb minél előbb bebiztosítani a dolgot. Viszont szerintem ha az Empoli elleni meccs kezdőjében a csatárokat kicseréled, az lényegében a Parma ellen is bőven elégnek kell, hogy legyen. És akkor a kulcsemberek pihenhetnek!

ToTTy-Juve 2015.04.11. 10:24:29

Mi az, hogy Barzagli áldozatot hozott? Miért nem Ogbonna játszott?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása