Allegri: „Négy védővel állunk fel”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató_2.jpgA Juventus edzője hétfő este, a Fiorentina elleni Coppa Italia elődöntő visszavágója előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy idegenben nem a több éve megszokott 3-5-2-vel fog pályára lépni a Juventus.

Az Öreg Hölgy az első, torinói mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett, és bár az nyitott kérdés maradt, hogy 4-3-3 vagy 4-3-1-2 mellett dönt a mester, az bizonyos, hogy négy védő lesz a pályán.

„Véleményem szerint most sok mindenre fény fog derülni.” - kezdte taktikai kérdések megválaszolását Massimiliano Allegri a sajtótájékoztatón.

„Kedd este négy védővel fogunk játszani, illetve eggyel több támadóval, mivel legutóbb, amikor megpróbáltuk meglepni a Fiorentina csapatát otthon, három védővel álltunk fel, és mintha Vincenzo Montella ismerte volna a szándékainkat.

Tehát valaki minden bizonnyal beavatta őt. Nos, mielőtt bárki megoszthatná vele ezt az információt, elmondom, mi lesz a védők szintjén a felállás. Négyes védősorral fogunk játszani. Szeretném, ha így Önök kicsit előnyben lennének Montellával szemben.

Önök mindannyian azért fognak telefont ragadni, hogy kitalálják a felállásunkat, és ez természetes dolog, hiszen ez a munkájuk. Tehát hadd mondjam el Önöknek, ma este választ kapnak.

Négy védő lesz, a középpálya és a támadósor felállása pedig még kérdéses.”

A jelentősebb csapatok általában nem a megszokott játékosokat küldik pályára a Coppa Italia mérkőzéseken, ezt fogja tenni a Juve mestere is, és így próbál meg a döntőbe jutni?

„A legjobb csapatot küldöm pályára. Azonban Marco Storari fog védeni, mivel Gianluigi Buffon kapott két szabadnapot, hogy a húsvétot a családjával tölthesse.

Véleményem szerint ez volt a helyes megoldás, mivel rengeteg meccset játszott az utóbbi időben. Fontos dolgozni, azonban a pihenés fontossága sem kérdőjelezhető meg.

Tehát Storari lesz a kapuban, a többiekről pedig majd az edzésen döntök. Felmérem, ki teljesít jobban az edzésen, és ennek alapján határozom meg a kezdők névsorát.

A válogatott mérkőzéseknek köszönhetően sikerült kicsit pihenni, így a csapat jó állapotban van mentálisan és fizikailag egyaránt.”

Az egykori AC Milan tréner szerint csapatának türelmesnek kell lennie, mivel nem kulcsfontosságú a korai gól.

„Az első mérkőzésen rosszul játszottunk, és hagytuk, hogy Mohamed Salah gólt szerezzen. Egy hatvanméteres egyéni akció, egy jó kontratámadás nyomán kaptunk gólt, amire már volt példa idén a Torino ellen. Ez figyelem kérdése, nem tudtunk előrébb mozdulni, és gólt kaptunk.

A Fiorentina ellen soha nem egyszerű, mivel a csapatot jól cselező játékosok alkotják, akik ügyesen megtartják a labdát, ezért türelmeseknek kell lennünk, és ki kell használnunk azokat a lehetőségeket, amiket kialakítunk.

Ezen kívül sok minden függ attól, hogyan alakul a mérkőzés. Kupameccsek során, főleg ha egy eredmény megfordítása a cél, a futball nem ugyanaz, mint ami harminc éve volt.

A hazaadás kiiktatása megváltoztatta a futballt. Régebben az utolsó negyedórában az emberek már kezdték elhagyni a stadiont, most a mérkőzés utolsó negyedórájában bármi megtörténhet.

Ezért tehát rendkívül türelmeseknek kell lennünk, a játékunkkal kell foglalkoznunk annak ismeretében, hogy két gól szükséges a hosszabbításhoz, aztán meglátjuk, mi történik. Nem lesz egyszerű, azonban van mód a hazai eredmény megfordítására.” - festette le zárásképp a tréner a mérkőzés várható képét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr207346712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.04.07. 10:10:02

Tetszik,hogy tiszteli az ellenfelet,és az is hogy a lehetőségekhez képest tényleg a legjobb kezdőt akarja felküldeni.A hétvégén egy bivalyerős Parma lát minket vendégül,így "megengedhetjük magunknak,hogy lazábban vegyük".Nem kell hasra esni a liláktól,bár mostanában jó formában vannak,de nem verhetetlenek.Egyetértek azon kijelentésével is,hogy a helyzeteinket a lehető legjobb %-ban kell kihasználnunk.Kis probléma,hogy Carlitos nem tud pihenni,Llorente remélem nem lesz kezdő,akárcsak Marci.A kontrajátékukra kell odafigyelni,mert valószínű,hogy ők nem fogják erőltetni a támadásokat,inkább a gyorsaságukra alapozva kontrát játszanak.A gólszerzés ideje szerintem pedig nagyon fontos lesz,mert az bármelyik csapat taktikáját felforgathatja és nem mindegy,hogy mi megyünk a 2 gólos hátrány után vagy nekik kell jönni.Forza Juve!Megcsinálhatjuk és meg is csináljuk!

venember83 2015.04.07. 10:13:49

www.youtube.com/watch?v=-7p9bsKg52c

Pl. a 2006-os Coppa Italia során a Fiorentina ellen aratott 4-1-es győzelem már elég lenne. De kérdés, vannak-e ebben a csapatban olyan meghatározó játékosok, mint anno. Balzaretti, Mutu, Zalayeta, Blasi, kár sorolni.

pedronegroo 2015.04.07. 10:29:03

Remélem Tevez-t pihenteti, meg Marci-t is. Rájuk még szüksége van a BL-ben.
Az első meccsen kellett volna valamit kitalálnia ennek a taktikai zseninek, most már minek erőltetni. És miért kell úgy csinálni mintha nem nagy ívben tojna rá mindenki?? Amúgy felőlem akár örökre el is felejthetnénk ezt a jelentéktelen olasz kupát vagy játssza le az ifi.

mozambo 2015.04.07. 11:01:21

Nagyon jől mutatna az az ezüstcsillag az új adidas mezeken.... :

Tony. 2015.04.07. 11:48:53

Most aztán megmutathatja mit tud. Mit tud amikor nekünk kellene gólt szerezni, nem is 1-et.
Végre egy kihívást jelentő feladat, amikor valóban ki kell találni valamit.

Egyébként a hangzatos kijelentések ellenére az első meccsen nyilvánvalóvá vált, hogy nem olyan fontos ez a kupa, neki sem.
A "legjobb csapat" felküldése meg jelenthet bármit. Lehet, hogy Allegri szerinte ma Pepe meg Llorente lesz a legjobb...

Il Principino 2015.04.07. 11:59:53

Ez a hajó már elment,ezt a Fior-t nem fogjuk elkapni úgy,hogy tovább jussunk,kiváló formában vannak!Mi meg valószínű nem a hússal,csak a körettel állunk fel!Tévez,Marci pihenjen,vagy ha tényleg reménytelen a szitu,akkor korán le kell lecserélni őket+Vidalt is!Engem nagyon nem izgat a kupa,főleg a bl miatt+az első meccs eredményét ismerve!
Felőlem felállhatnánk így is :Storari-Evra-Ogbonna-Bonucci-Lichti-Sturaro-Padoin-Pepe-Coman-Matri-Llorente.....kispadra reaktiválnánk Zalayeta-Porrini-Pecchia-O'Neal-Paramatti-Baiocco-féle brigádot:)

Juvegaspy 2015.04.07. 12:31:30

Tevez majd pihen a Parma ellen. Plusz majd a 2.felidoben ha mar betekert 2ot. A dortmund ellen is ert minket pozitiv meglepetes miert ne lehetne most is igy?!
Forza Juve

Barolo 2015.04.07. 12:37:54

Szerintem egy Juventus nem mondhat le a kupáról, azért mert az első meccs rosszul sikerült és azért mert két gólt kell rúgni a jó formában játszó Fiornak. Jelenleg ők az esélyesebbek a továbbjutásra, de egyáltalán nem lehetetlen küldetés megfordítani ezt a párharcot..... ráadásul a kupagyőzelem utána csak egy meccsnyire van, szóval én remélem, hogy egy motivált, harcos és kemény Juventust fogunk ma látni, és akkor az sem lesz nagy probléma, ha esetleg kiesünk, de nehogy már előre feladjuk. Ez egy fontos, nagy rangadó.... nem értem, miért kell lenézni az Olaz kupát. Forza Juventus!

venember83 2015.04.07. 13:12:10

Véleményem szerint le lehet nézni az Olasz Kupát, de nem a tizedik kupagyőzelemre esélyt adó elődöntőt.

Apuleius 2015.04.07. 13:26:08

A Sky szerint pillanatnyilag kérdéses Tévez játéka is. Az argentin könnyebb sérüléssel bajlódik, s nem biztos, hogy Allegri kockáztat a BL előtt.

pedronegroo 2015.04.07. 13:57:45

@Apuleius: Ha Allegri nem akar kockáztatni akkor a legjobb az lesz ha nem tart több edzést Tevez-nek a szezon hátralévő részében. :)

BigP86 2015.04.07. 14:56:07

Tevez: IZOMSÉRÜLÉS.. Baszki.. Csak a BL-re épüljön fel 100%-osan.. legalább pihen egy kicsit, ráfér!

Barolo 2015.04.07. 15:17:51

Akkor ma Matrica vág 2-öt és Coman meg másik 2-öt, 4:2-vel jók is leszünk. :)
Forza Juventus!

MDaniel98 2015.04.07. 16:37:28

A Fiornak amúgy se könnyű 2 gólt rúgni anélkül, hogy kapnál, de így hogy még jó formában is vannak, és Tévez is valószínűleg partvonalon kívül rekedt, valamint a Fiort még akkor se feltétlenül sürgeti az idő, ha mi netalántán az elején megszereznénk a vezetést... Ezeket a körülményeket, illetve azt, hogy az utóbbi pár évben mennyire is vettük komolyan a kupát, a továbbjutásra kb.15% esélyt adok. Aztán Max meglephet, ha akar, nem fogok rá megharagudni.:)

Barolo 2015.04.07. 17:01:17

@Juventus FC 15: Ha lőnénk egy gólt, akkor azért a Fiornak is melegebb lenne a pite. 0:2-vel ugye mi jutunk tovább. Forza Juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása