Ancelotti: „Morata nehéz helyzetben volt”

Ancelotti Carlo.jpgCarlo Ancelotti nemrégiben beszélt a Real Madridnál tapasztalható nyomásról, amely véleménye szerint nem nagyobb a Chelsea, PSG vagy Milan padján tapasztalhatónál, valamint a tréner egyértelművé tette, hogy nem áll készen az olasz szövetségi kapitányi megbízásra.

A számos címet olasz és nemzetközi címet begyűjtő tréner a Grand Hotel Chiambretti olasz TV-showban beszélt múltról, jelenről és jövőről.

„A Real Madrid céljai rendkívül egyértelműek: a klub mindent biztosít ahhoz, hogy a legmagasabb szinteken versenyképes legyen a csapat az összes színtéren, a cél pedig a győzelem.

Ugyanez volt a helyzet a Chelsea, a Paris Saint-Germain vagy a Milan csapatánál, mivel mindegyik klubnak megvannak a célkitűzései, egy edző számára pedig lényegtelen, hogy a cél a kiesés elkerülése vagy valamilyen trófea begyűjtése. A munka maga nem változik.”

A műsorban Carlo Ancelotti viccelődött azzal az állítással kapcsolatban, miszerint ő lenne a második legjobban kereső edző José Mourinho után, aki évi tizenötmillió eurót keres, mondván, hogy az olasz tréner ennél sokkal-sokkal többet kap, valamint az olasz szakember azt is elmondta, szívesen találkozna a Juventusszal a Bajnokok Ligája döntőben.

Álvaro Morata a nyáron elhagyta a Real Madrid csapatát, és a Juventus választotta, a játékos pedig azóta adott egyik interjújában utalt is arra, hogy nem kíván visszatérni, míg Carlo Ancelotti a királyi klub technikai vezetője.

„A munkánk természetes velejárója, hogy nem tehetünk mindenkit boldoggá, különösen olyan játékosokat, akiket sokkal tehetségesebb játékosok előznek meg a rangsorban.

Álvaro Morata sajnos olyan játékosokkal kellett, hogy felvegye a harcot a csapatba kerülésért, mint Karim Benzema, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale, így nemigen sikerült annyit játszania, amennyit szeretett volna.”

Miután Antonio Conte egyre feszültebb helyzetbe kerül az olasz válogatott élén, vajon Carlo Ancelotti készen áll arra, hogy a jövőbe vezesse a Nazionalét?

„Nem hiszem, hogy ez lehetséges lenne, mivel jelenleg még mindig szeretem azt, amit csinálok, vagyis a mindennapi munkát a pályán. A nem folyamatos elfoglaltság nem lelkesítene eléggé.” - indokolta meg elzárkózását a szövetségi kapitányi megbízástól Olaszország egyik legsikeresebb edzője.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr477338270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.04.07. 15:59:43

Korrekt nyilatkozat, legalább nem kertel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása