Raiola a Bajnokok Ligája elhódítására is esélyes Juventust építene

raiola_mino.jpgSzinte minden napra jut egy pletyka Paul Pogba esetleges távozásáról, az érte érkező ajánlatokról, valamint a színfalak mögött zajló tárgyalásokról. Most megszólalt a francia középpályás ügynöke, aki szinte biztosra veszi, hogy ügyfele a Juventus kötelékében marad, s annak érdekében, hogy a Bajnokok Ligája elhódítására is esélyes csapat épüljön Torinóban, néhány átigazolási célpontot is javasolt a zebramezes klub igazgatóinak.

"Megállapodtunk a Juvéval: Paulnak nem kell távoznia." - nyilatkozta Raiola a Tuttosportnak. "Beszéltem Andrea Agnelli elnökkel, valamint Pavel Nedvěd, Beppe Marotta és Fabio Paratici igazgatókkal, s mindannyian egyetértenek. A klubnak nincsen szüksége a pénzre.

A jelenlegi helyzet a Juvénál ideális Pogba számára. Csak abban az esetben távoznánk, ha olyan helyzet állt volna elő, amely minden érintett fél számára előnyös lett volna.

Hét klub is meg akarja szerezni, s ez tény, mivel mindannyian közölték velem. A Real Madrid, a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a Bayern München, a Manchester United, a Manchester City és a Chelsea azok, amelyek megengedhetik őt maguknak.

Csak egy füttyszavamba kerülne, s holnap egy pillanat alatt eladnám a PSG-nek vagy a City-nek, azonban Paul nem kérte tőlem, hogy találjak neki egy másik klubot.

Mennyi az esély arra, hogy marad? A mai állapot szerint kilencvenkilenc százalék. A Juve egyetért az álláspontunkkal, miszerint csak akkor adják el, ha Paul ezt kéri, s egy megfelelő ajánlat érkezik. Természetesen ez lehet az egy százalék, azonban az átigazolási piacon múlik. 

Másfél éve dolgozik Marotta és Paratici egy piaci stratégián, annak függvényében, hogy eladják vagy megtartják Pogbát."

Raiola részletekkel szolgált a Real Madrid és a Barcelona közti vetélkedést illetően, amely Pogba kegyeiért robbant ki.

"A Real szerette volna megszerezni tizennyolc hónappal ezelőtt, azonban nekem nem tetszett a Madrid viselkedése, amelyet velem szemben tanúsított. A Juve ötven milliót kért, amire a Real azt mondta nekem, hogy ez nevetséges összeg. Még Carlo Ancelotti is elmondta, hogy nagyon kedveli Pogbát, azonban nekem nem muszáj eladnom őt. A Barcelona egy opció lehet, de majd meglátjuk, hogy a katalánok is panaszkodnak-e...

Azt tanácsoltam Paulnak, hogy csak abban az esetben hagyja el a Juvét, ha olyan klubot talál, amely nagyon akarja őt. Pillanatnyilag könnyebb maradni, mint távozni Torinóból. A Juve az a csapat, amely előnyben van.

Valójában, ha a Juventus megtartja, egy-két éven belül még több pénzt kaphatnak érte. Pogba olyan, mint egy Basquiat vagy egy Andy Warhol festmény. Igazán olyan, mint a pop-art. 

Nézzenek csak meg egy Basquiat festményt, s benne sokat felfedezhetnek Paulból: az a sörény, a színek, a tűz. Mindamellett isteni nyugalommal is rendelkezik. 

Zlatan Ibrahimović soha sem volt ilyen, mindig az volt az érzésem, hogy egy atombomba van a kezemben. Paullal öröm dolgozni. Nagyszerűen érti a dolgokat, s hálát és tiszteletet érez a Juve irányában."

Mino Raiola igyekezett néhány játékospiaci ajánlattal is segíteni az európai élmezőnybe kívánkozó Juventus munkáját.

"Annak érdekében, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, a Juvénak meg kell tartania Pogbát, majd leigazolni Kishnát az Ajaxtól, Lukakut az Evertontól, végül Jonathast az Elchéből.

A védelembe meg kellene szerezniük Rodrigo Elyt az Avellinóból. Ő a védők Pogbája, s a fél labdarúgó világ érdeklődik iránta, beleértve a Juvét is.

Kishna fantasztikus igazolás volna, hiszen ő Cristiano Ronaldo, Ángel Di María és Robin Van Persie keveréke. Majd meglátjuk, hogy az Ajax mit gondol."

Kishna, aki nemrég töltötte be 21. életévét, az Ajax akadémiáján nevelkedett, s mindkét szélen bevethető. A belga válogatott, 21 esztendős Lukaku jelenleg az Everton alkalmazásában áll, míg a 26 esztendős brazil támadó, Jonathas, akit a Pescara kölcsönzött ki Spanyolországba, a jelenlegi szezonban 23 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az Elche színeiben, s ezalatt kilenc találatot gyűjtött.

Raiola végül megerősítette azokat a pletykákat, amelyek szerint a Juve kísérletet tett, hogy megszerezze egy másik ügyfelét, a Borussia Dortmund alkalmazásában álló Henrikh Mkhitaryant.

"Ez igaz, szerették volna leigazolni januárban, azonban a Borussia nemet mondott az ajánlatra. Júniusban újabb próbát tehetnek majd. Könnyen el tudom képzelni, hogy Mkhitaryan jó teljesítményt nyújt ugyanabban a csapatban, amelyben Pogba is szerepel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr737251263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2015.03.08. 15:55:58

hogy azon játékosokkal a BL-re semmi esélye nem lenne a csapatnak az kb fix....

Tony. 2015.03.08. 16:04:41

Ha egyszer megunja az ügynökösdit, vagy másodállásban érdekelné egy sportigazgatói poszt, a kontár Marotta helyett nyugodtan dolgozhatna a Juventusnak.

tjunior 2015.03.08. 16:08:40

Kishna, Ely és Lukaku mind Raiola játékosa :) a kis sunyi

tjunior 2015.03.08. 16:09:55

@Tony.: Miért? Mert beajánlgatja a védenceit?

babo0410 2015.03.08. 16:18:52

@Rivendell: Honnan tudod? Azért Raiola sokkal jobban ért hozzá, mint egy egyszerű drukker. Én azért Raiola szavára jobban adok. De az is igaz, hogy Lukaku és Jonathas középcsatárok, helyettük meg tartsuk meg inkább Moratat és nyáron hozzuk el Zaza-t. Viszont ezt a Kishna-t és Elyt nagyon nagy tehetségnek tartják, ráadásul Ely félig olasz, és a Milan volt olyan ostoba, hogy lemondjon róla. Ha csak félig olyn jó, mint Rugani, már megérné leigazolni. Olcsón lenne. Nyáron lényeg, hogy fiatalítsunk, és nem lenne hülyeség meghallgatni mit tanácsol Raiola, mert vannak jó ötletei. Jó lenne a nyáron szélsőket hozni (egyik Berardi kell legyen, a másik meg lehetne ez a Krishna gyerek), és átállni 4-3-3. És én egy erősebb kezű, határozottabb edzőt is el tudnék képzelni a padon.

sleepy8 2015.03.08. 16:35:38

@babo0410: Riola tanácsaira hallgatnék én is, mivel nyilván ha ha már ajánlgatja őket, segitene az ideigazolásukban.. Lehetne szemezgetni Pl Kishna nem mozog rosszul, pont most néztem az Ajax meccsét. (mondjuk maga az Ajax hulla gyenge..)

Viszont hogy Allegri helyett minek másik edző, azt nem értem. Az agyon bálványozott Conte mestert már kb most túlszárnyalta. Mondjuk ez a Roma elleni becsúszott X, meg a kupában a vereség elég fájó. De mondjuk ki, a bajnokság megvan. A Bl-ben előnyben vagyunk, a kupában viszont nagyot kell majd alakítani. Legalábbis ha tényleg meg akarjuk nyerni.

Hoods. 2015.03.08. 16:42:36

@tjunior: Valoszinuleg nem minden jottment a vedence.. De persze o is belenezhet.

devil-z 2015.03.08. 16:43:47

@sleepy8: miben szárnyalta túl?

babo0410 2015.03.08. 16:58:50

@sleepy8: Szerény véleményem szerint Allegri hoszú távon nem megoldás, mert ahhoz nem elég kemény kezű. Valahogy nem érzem benne azt a határozottságot, ami miatt ki tudna emelkedni. Mert ha az meglenne benne, nagyon jó edző lehetne. Sajnos nem ő az az edző, aki ide tudna bárkit csábítani, én ezt érzem.

KysBé 2015.03.08. 17:26:31

"A Real szerette volna megszerezni tizennyolc hónappal ezelőtt, azonban nekem nem tetszett a Madrid viselkedése, amelyet velem szemben tanúsított"

Azt hittem az ügynök van a játékosért és nem fordítva. Ritka nagy patkányféreg ez a raiola!!!

Tony. 2015.03.08. 17:27:15

@tjunior: Igen, és még van haja is...

@sleepy8: Kérlek, mesélj még!

kda75 2015.03.08. 17:34:19

@sleepy8: Ez ugye vicc volt,csak lemaradt a mosolygós jel?

ovaentat besök 2015.03.08. 17:39:55

Azt a qrva Matiello! Az arcát látva szerintem sokkot kapot! Szerencsétlen.

Rivendell 2015.03.08. 18:17:56

@babo0410: ma is néztem az Ajax mérkőzését..kell a bánatnak a játékosa..Ha már hollandia,akkor vannak sokkal nagyobb tehetségek.

ammeg nagyon nem érdekel,hogy ki ad és nem ad a véleményemre.

Nor82 2015.03.08. 18:50:13

Mondjuk azért Lukakut nem mondanám középszernek!

tjunior 2015.03.08. 18:52:52

@Tony.: Hát érvek nélkül nehéz is lehet egy vitában...

MdewC 2015.03.08. 19:05:51

@Rivendell: Ericssenhez képest nem rosszabb lehetőségek.

MdewC 2015.03.08. 19:06:29

Ha rosszúl írtam, akkor sry. :)

danimester1 2015.03.08. 19:13:41

@sleepy8: Pontosan ezért nincsenek ott fejben,mert ők is elhiszik hogy már meg van.Többek között ez is oka lehet a súlytalan játékunknak.Szerintem az nem túlszárnyalás amikor mázlival és némi szerencsével jutunk tovább a csoportból.

Cannavaro 2015.03.08. 20:19:49

Alapvetően utálom ezt a faxt! egy valamiféle istennek képzeli magát, valami piacos aki kénye szerint dobálhatja a játékosait!! DE, viszont ha nem is mindenki a felsorolásából, de ha 1-2 tényleg klasszist, vagy klasszis jelöltet, miatta tényleg meg tudunk szerezni, akkor érdemes odafigyelni amit mond, mert nem véletlen vesz keze ügyébe senkit, és szeme biztos van hozzá, hiszen ez a szakmája! Csak azt az, idemegy-odamegy(mer azt mondtam) stílust láncfűrésszel vágnám le róla.. :O Én azt hittem, az ügynök képviseli a játékos érdekeit, és nem helyette dönt, és pórázon cipeli magával, szájkosárral! mert ő úgy beszél...

Hogrin 2015.03.08. 22:39:28

Mr üzletember pontosan tudja, hogy idén nyáron még senki nem adna komoly pénzt Pogbáért ennyi az egész, viszont menet közben házi patkány lett itt nálunk úgyhogy úgy gondolja, hogy terem még neki húsos üzlet errefelé, ezért szépen körbeudvarol mindenkit meg jó előre készíti elő a dolgokat. Undorító de ügyes :) csak azt kell itt látni, hogy semmi se a Juvéról szól a hangzatos szavak ellenére.

Rivendell 2015.03.09. 16:01:19

@MdewC: Eriksen azért más kategória,mint az említett játékosok...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása