Nedvěd: "A Juventus nem esélyes a Bajnokok Ligájában"

Nedved Pavel_3.jpgA Juventus egykori legendája és jelenlegi igazgatója, Pavel Nedvěd úgy véli, hogy a torinói klub még mindig néhány lépéssel az európai élvonal mögött halad, azonban a zebramezes csapat bármelyik ellenfélnek megnehezítheti az életét a Bajnokok Ligájában.

"Egyáltalán nem vagyunk esélyesek, még mindig néhány lépéssel hátrébb tartunk a Real Madridhoz, a Barcelonához vagy a Bayern Münchenhez képest, azonban bárkinek feladhatjuk a leckét." - nyilatkozta az aranylabdás a Tuttosportnak.

"Mentalitás kérdése. Mielőtt azonban elkezdenénk ezekről a párosításokról gondolkodni, még ott vannak a Borussia Dortmund elleni mérkőzések, amelyek nem ígérkeznek könnyűnek. Tudom, hogy nem szerepelnek jól a Bundesligában, de a teljesítményük a Bajnokok Ligájában merőben eltérő. Az esélyeket ötven-ötven százalékra tenném.

Természetesen elégedettek vagyunk a hét pont előnnyel a Roma előtt, különösképpen a Serie A második felében, azonban egyre közeleg a Bajnokok Ligája, amely sok energiát emészt föl. Ezt számos olyan csapat eredményei megmutatják, amelyeknek a kupában és a bajnokságban is helyt kell állniuk, s a teljesítményük visszaesik.

Egészen a végéig meg kell őriznünk az összpontosításunkat. Soha sem szabad a Roma fölötti előnyünkre gondolnunk, s minden mérkőzést úgy kell lejátszanunk, mintha az lenne az utolsó, s az döntene a Scudettóról. Mindamellett hét pont lényegében két elveszített mérkőzés. Nem kell hozzá sok, hogy eltűnjön."

Nedvěd szót ejtett a klubnál jelenleg betöltött igazgatói pozícióról is.

"Még öt év elteltével sem szoktam hozzá, annyira különbözik attól, mintha játékos lenne az ember. Ugyanakkor szeretem, s próbálok tanulni. Én mint elnök? Meglehetősen elégedett vagyok a jelenlegi szerepkörömmel, ami sok munkával jár. Ne siettessük a dolgokat."

A Juventust rendre támadások érik odahaza, s a riválisok csalásról, az Öreg Hölgyet segítő játékvezetői tévedésről beszélnek. A legutóbbi ilyen kirohanás az AC Milan sportigazgatója, Adriano Galliani nevéhez fűződik, aki csapata sima vereségét követően azzal vádolta meg a torinóiakat, hogy manipulálják a tévéközvetítéseket. 

"Hozzá vagyunk szokva a támadásokhoz. Támadnak bennünket a pályán és azon kívül is, most a Milan is megpróbál belénk rúgni.

Azt gondolom, hogy a Juventus a legerősebb csapat, s ezt minden egyes alkalommal bebizonyítjuk, mikor csak pályára lépünk, azonban úgy tűnik, hogy ez nem sokat számít a pályán kívüli csatározások szempontjából. Ebben sokszor a televíziók is kiveszik a részüket, de nem szeretnék vitát kelteni. Tény marad, hogy már régóta az élen tartózkodunk.

Megpróbálnak lehúzni bennünket, s ehhez minden lehetséges eszközt bevetnek, azonban elég erősek vagyunk ahhoz, hogy kezeljük mindezt." 

Nedvěd jelenleg Csehországban, a nyári U21-es Európa-bajnokság helyszínén tartózkodik, s ennek kapcsán szó esett az olasz labdarúgás feltörekvő tehetségeiről is.

"Úgy gondolom, hogy Sturaro és Berardi az olasz csapat kulcsjátékosai. Sturaro csak most érkezett vissza a kölcsönből, így hamarosan lehetőséget kaphat, míg Berardi az egész olasz labdarúgás legnagyobb tehetségeinek egyike. A Sassuolónál játszik, azonban részben mi birtokoljuk. Ők lesznek a csapat vezérei, s ők jelentik a jövőt a Juve számára is."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr477164241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2015.02.12. 13:27:40

Hát, ha Sturaro a csapat vezére lesz, az nem biztos, hogy a Juventus-nak olyan jót jelent...

venember83 2015.02.12. 13:30:26

@m.martin91: Barzagli is közel harminc volt, mire beérett, szóval tessék türelemmel lenni Sturaróval szemben. :)

Tehát akkor Berardi biztosan érkezik a nyáron ezek szerint?

stevenh 2015.02.12. 13:31:35

Csak legyen igaza... Én még hozzátenném, hogy remélem ehhez a két névhez csatlakozik Leali, Rugani, Coman, Zaza és Mattiello is, és akkor rögtön van 7 játékos akire lehet építeni a jövő Juventusát, ami nem egy rossz átlag.

Valamint, hátha kivételesen jól néztünk körül és a columbiai és a spanyol srácból is lesz valaki...Bár már ez már több mint pozitív hozzáállás.

babo0410 2015.02.12. 14:37:45

@stevenh: Leali addig maradjon csak máshol, ahol kezdő lehet, amíg nálunk nem lehet az. Egy ilyen fiatal tehetségnek folyamatos játék kell. Nem lenne jó, ha a fiatal éveit a padon töltené el.

Másrészt kis kritika a szerkesztők felé. Muszáj mindig a csapatra nézve lehető legdehonesztálóbb címeket kiválasztani a cikkeknek? Ezért tudom, hogy nagy lehurrogást fogok kapni, de sajna már nem először (sőt a legtöbbször ez van) tapasztalom. Ha csak egy fél mondat is lehúzza a csapatot, akkor rögtön szeretitek kiragadni. Jó lenne, ha legalább a bejegyzések címei kicsit pozitívabb hangvételűek lennének. Remélem nem veszitek bántásnak, én nem annak szánom.

stevenh 2015.02.12. 14:42:42

@babo0410: Nem is mondtam, hogy vissza kell hozni most rögtön, Berardi sincs még nálunk, csak annyit írtam, hogy remélhetőleg ők is csatlakoznak ehhez a két névhez. Bár Sturaroval kapcsolatban vannak kétségeim, de cáfoljon rám.

venember83 2015.02.12. 15:03:39

@babo0410: nem az én cikkem, de mivel a cikken belül általában ezek a "legütősebb" mondatok, egyértelmű, hogy ezek használhatók címnek is.

pedronegroo 2015.02.12. 15:06:49

@babo0410: Elmehetnél sajtósának valamelyik politikai párthoz ott dívik ez a fajta szemlélet: minden szép és jó, dübörög a gazdaság, az ország jobban teljesít, jobban élünk mint 4 éve, stb..

Mit kell szépíteni a dolgokon??? Vagy egyáltalán mi abban a negatív hogy nem vagyunk BL esélyesek? Ez neked sértő vagy mi? A Juventus-nak se az. És én nem lehurrogni akarlak de megint rosszul látod a dolgokat.

babo0410 2015.02.12. 15:10:46

@pedronegroo: Mivel a csapatnál ez a helyzet. Szépen fejlődik, látható a jövőkép, van jövőnk, nem kapkodás, azonnali sikerekre hajtás zajlik, hanem szép, megfontolt építkezés, ami eddig jól halad. Ne fél semmit a két hetedik hely, és Secco idején én se voltam ennyire derűlátó. De most nagyon sok pozitívum van, aminek lehet örülni.

devil-z 2015.02.12. 15:22:22

Én speciel örülök ha egy kompetens személy is kimondja a nyilvánvaló igazságot.

Nincs ebben semmi sértő vagy takargatnivaló; borsot törhetünk néhány jobb csapat orra alá és ennyi.
A kérdés az, hogy merre tovább? továbbra is elég nekünk a Serie A serleg vagy akarunk valami fontosat is nyerni?

Apuleius 2015.02.12. 16:01:09

@babo0410: Semmi gond az észrevételeddel, minden javaslatot szívesen veszünk. Egyrészt fordításkor alapvetően követtem az eredeti címet, másfelől én is azt gondolom, hogy Nedved szimplán kimondja az igazságot, ami bővebben kifejtve azért kétségkívül kevésbé negatív, mint a kiragadott félmondat. Tény, hogy a Juve nem számít esélyesnek, de bárki ellen esélye lehet. Alapvetően ezt a véleményt én nem érzem kifejezetten negatívnak, s őszintén szólva nekem fel sem tűnt, hogy a főcím túlzottan negatívnak tűnhet.

babo0410 2015.02.12. 17:16:03

@Apuleius: Ez így rendben van. De jó lenne odafigyelni arra, hogy egy szurkolói blogon a főcimek ne legyenek ennyire negatív hangvételűek, ha már a kommentelők között a pesszimisták vannak többségben. De semmi gond, megértem amit írsz, és természetesen a cikk számomra is kevésbé negatív, mint a címe. Amúgy a blogot még mindig jó olvasni, még mindig remek cikkeket írtok. További sok sikert!

MDaniel98 2015.02.12. 21:09:36

Reális nyilatkozat, legalább nem ködösít.

Type-R 2015.02.13. 08:03:16

@babo0410: Bocs, de engedd meg a több száz posztot írt szerkesztőknek, hogy kiválasszák a megfelelő címet. Egyébként abszolút nem túlzó a jelenlegi.

juventino74 2015.02.13. 14:02:20

Én speciel semmi sértőt nem látok ebben a címben vagy cikkben. A tény az tény akár tetszik akár nem, mi nem vagyunk esélyesek a végső győzelemre idén a BL-ben, de még évekig nem látok erre reális esélyt, hacsak nem Pogba eladásából tényleges csapat erősítésbe nem kezd a vezetőség.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása