Allegri: „Hiányzott a kellő koncentráció”

Allegri Massimiliano_meccs kozben.JPGMassimiliano Allegri a 3-1-es Milan elleni sikert követően nyilatkozatában arról beszélt, hogy véleménye szerint a csapata nem koncentrált eléggé az AC Milan elleni mérkőzésen.

„Sajnos túl sok lehetőséggel szolgáltunk az ellenfél számára, különösen rögzített helyzeteknél, mivel nem koncentráltunk eléggé.” - nyilatkozta a szakember a Sky Sport Italia műsorában.

„Láthattunk egy nagyszerű Buffon parádét Pazzini lövésénél, azonban az idei bekapott gólok jelentős része általunk eladott labdákból született.

Valamint jobban kell figyelnünk a kontratámadások felépítésénél, mivel ezekben a helyzetekben nem mindig hozzuk a legjobb döntéseket.”

Úgy tűnik, hogy az AC Milan csapatánál komoly hullámvölgy jelei tapasztalhatók, mivel a 2015-ös évben eddig egyetlen győzelmet sikerült szerezniük, ám ezen a mérkőzésen mégis támadóbb felállással próbálkozott a milánói gárda, mint a szeptemberi találkozó során.

„Számítottam erre a mentalitásra, mivel az AC Milan jó csapat, és ma jó teljesítményt nyújtottak. Jobban irányíthattuk volna a ma esti mérkőzést, és bár veszélyesek voltunk támadások során a szögleteknél, kevésbé figyeltünk oda, amikor nekünk kellett levédeni a szögleteket. Néha pont azok a helyzetek eredményezhetnek túlzott lazaságot, amelyeknél magabiztos a csapat, és ez kerülendő.

Örülök, hogy szögletből sikerült gól szerezni. Ez csupán harmadik találatunk volt rögzített helyzetből, pedig Pirlo rúgótechnikája és a számos erős és magas játékosunk révén minden adott, hogy több gólt szerezzünk rögzített helyzetekből.

A csapat rendezetten védekezett akkor is, amikor az ellenfél letámadott, és ennek örülni kell. A csapatnak képesnek kell lennie elviselni a ránehezedő nyomást, és időnként kontratámadásokat kell indítani.

Ha egy csapat hosszú ideig birtokolja a labdát, az koncentrációvesztéshez vezethet. Ezek a legveszélyesebb pillanatok, mivel ilyenkor ellentámadással rohamozhat az ellenfél. Ennek nem lenne szabad megtörténnie, olykor azonban előfordul.”

Az AC Milan európai szerepléshez fűződő remények a szombat esti vereség után tovább halványultak, ám Massimiliano Allegri szerint nem szabad kétségbe esniük.

„Véleményem szerint az AC Milan csapatában kiváló játékosok vannak, és januárban megerősödött a keret. Ne feledkezzünk el arról, hány sérült játékost kell pótolniuk. Nehéz pillanatot élnek át, azonban kiegyensúlyozott teljesítménnyel kivívhatják az európai szereplést.

A Juve - Milan mérkőzések soha nem egyszerűek, és fontos három pontot szereztünk. Egy perc alatt átvettük a pszichológiai előnyt, és ha nem tettük volna, a sorozatban második döntetlennel lehetővé tettük volna, hogy az AS Roma csökkentse hátrányát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr417151015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2015.02.08. 09:29:12

Elkepesztoen gyenge Milant lattunk tegnap, pedig a tabellan elfoglalt helyuk nem tukrozi huen a keretuk erosseget. Egyszeruen kozuk nem volt a meccshez, a goljukhoz sem tul sok.
Allegri nyilatkozata megint korrekt. A kontraknal nagyon elbenazzak a fiuk a dolgokat olykor, sprintnel egyszeruen elvesztik a labdat (azt hiszem, pont Tevez volt, aki sokkal jobb pozicioban hosszan szoktette meg magat a masodik felidoben), vagy csak nem talalnak embert a passzok.
Ettol fuggetlenul jo volt nezni a meccset, bar kicsit edzomerkozes feelingje volt.
Az meg kulon szorakoztato, ahogy a kulonbozo forumokon es FB oldalakon a Milan szurkolok Tevez goljat elemzik, mikozben egyetlen goljuk szabalytalan volt, a ket csapat kozott 24 pont van a tabellan, s sem statisztikailag, a jatek kepe alapjan pedig meg annyira sem kozelitettek meg a Zebrakat.
Morata goljanak kifejezetten orulok, kar, hogy szerencseje volt a kipattanoval, valamint az altalam sokat szidott Marchisio is egeszen kellemes jatekot nyujtott.

krisszvector 2015.02.08. 09:42:11

Pirlonak meg jót tenne,ha mindig a milán ellen játszanánk.Harapott nagyon,persze ez a milán jelenleg egy hulladék,és inkább kellene ezzel foglalkozni,hogy a nagy csapatok lecsúsztak,(az inter kivételével)mint azzal,hogy Juvet mennyire tolják még mindig!

keshudioo 2015.02.08. 09:55:50

@krisszvector: Egyszer, mikor a saját tizenhatosán belül becsúszott egy hatalmasat, hogy ne jusson Milan-játékoshoz a labda, annyira meglepődtem, hogy leestem az ágyról.

ToTTy-Juve 2015.02.08. 10:16:51

@keshudioo: tökéletesen egyetértek veled. Az említett kontra-hibák mellett mondjuk nekem még fel tűnt Vidal és Pogba szürke teljesítménye. Ők keten szoktak lőni a kp-ről és egyiktől sem láttunk semmi ilyesmit. Valamint még megjegyezném, hogy igencsak sokszor észrevehetően megzavarodik és kapkodóvá válik a csapat, ha a védő sort is letámadják labdakihozatalnál

Ádám.84 2015.02.08. 11:19:08

@keshudioo: "mikozben egyetlen goljuk szabalytalan volt". Valami elkerülte a figyelmemet, milyen szabálytalanságot látott a Kollegina? :)

rockitbaby 2015.02.08. 11:33:59

@Ádám.84: Ha csak azt nem, hogy elviekben nem ment ki a labda, így nem kellett volna szögletet ítélni. De mindegy is, mert akkor amikor kellett, megmutattuk, ki az úr. Hiába kezdte jobban a Milan, a feltolt és eltolódott védekezés hibáit használtuk ki. Amikor visszább álltak, akkor a Muntari-Essien-Poli "gyorsaságát", és rövid passzokkal avagy egyéni szép cselekkel jutottunk át. Mikor meg tömörültek, akkor jó ütemű átlövéssel. Egyáltalán nem vették fel a ritmust és így végeredményben edzőmeccs jelleget öltött. Ami még szembetűnő volt, hogy még ezt a lassabb, lomhább Pirlo-t sem tudták szorosan fogni. Nevetséges...

Ádám.84 2015.02.08. 11:38:02

@rockitbaby: ezt akartam kérdezni, hogy a szöglet jogosságáról van-e szó

keshudioo 2015.02.08. 11:46:41

@Ádám.84: @rockitbaby: Igen, a szöglet megítélésére gondoltam.

rockitbaby 2015.02.08. 11:48:43

@Ádám.84: Sanszosan arról, de ez pont olyan meddő vitákat eredményezhet, mint a Tévez lesen volt-e avagy sem. Nem azon a találaton múlott a dolog. Pippo már a középpályás sorral, amivel felálltak, elbukta a meccset. A kezdő láttán a Milan drukkerek is csak abban reménykedtek, hogy nem nagyon verjük meg őket.

Ádám.84 2015.02.08. 12:01:49

@rockitbaby: "Nem azon a találaton múlott a dolog."
Tökéletesen egyetértek!

csakajuve111 2015.02.08. 12:10:23

Szerintem a gyenge bajnokságnak köszönhetjük azt, hogy buta hibákat vétenek a védőink és hogy brutál rosszak vagyunk kontratámadásban. Egyszerűn a bajnoki mérkőzéseink 90%-ában szinte mindig nálunk a labda, mindig mi támadunk és így nem tud koncentrálni (nem ég a meccs hevében) a védelmünk és nincsenek kontra szituációk sem. Amikor meg adódna ilyen meccs látjuk mi az eredménye annak, hogy ez éles meccsen nem rögzül a játékosokban.
Véleményem szerint ez a jelenség is kihat a bl szereplésünkre...

Gyori_Juventino 2015.02.08. 12:56:48

Inkább arról beszéljen , miért ilyen szerencsétlenül cserélt

Drughi Di Bianconeri 2015.02.08. 13:42:28

Na ez nagyon tetszik Allegriben, hogy még egy (mutatott játékban) agyonnyert meccsen követően is észreveszi a hibákat és szóvá is teszi őket :)

Meglepő volt a Milan nagyon magasra tolt védővonala,ami olykor meg is zavarta a játékosainkat.
Kontrázni pedig tudnánk mi,vannak gyors játékosaink (Morata,Evra,Pogba,Tevez,vagy ugye Vidal aki tegnap meglódult 1szer a széléről)
Csak mintha a végét túlbonyolítanánk.
Tegnap is volt 2-3 ilyen helyzet, amikor ahelyett,hogy bepassz-lő,még elkezdték tologatni,sarkalgatni,átengedni a másiknak stb.

Talán a határozottság/tökösség hiányzik a kontrák végén - ezt nem tudom.

Való igaz,hogy a bajnokságban nem sok lehetőségünk nyílik a kontrák gyakorlására :/

Tony. 2015.02.08. 13:44:08

Véleményem szerint úgy győztük le egy teljesen feszültségmentes meccsen a Cagliari, Palermo szintjére süllyedt Milant, hogy a csapat nagyobb része, az egész középpálya, Tévez mind formán kívül, gyengén futballozott, helyenként annyira szétesett játékkal, hogy még a Milan is átszaladt 2-3x a középpályán.

Szánalmas milyen levitézlett romhalmaz lett ez a liga, ahol ez egy "rangadó" volt.

MDaniel98 2015.02.08. 15:44:32

Egyértelműen mi irányítottuk a meccset, nincs mit szépíteni, Tévez gólja lesről született, de valószínűleg nem kellett volna akkor se sokat várni az 1. gólunkra, a 3. után sajnos visszaálltunk egy kicsit, pedig ez a Milan partner lehetett volna egy gálára, de ez legyen a legnagyobb gondunk ebben az évben!:)

babo0410 2015.02.08. 15:54:45

@Tony.: Nem kell hülyeségeket irkálni. Formán kívül volt a csapat nagyobb része? Bár mindig ilyen pocsék formában játszanának!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása