Lippi: „Pogbát el kellene adnia a Juventusnak”

Lippi Marcello_oltony.jpgMarcello Lippi véleménye szerint az olasz rekordbajnoknak értékesítenie kellene Paul Pogbát, a tőkeinjekciót pedig a csapat egyéb területeken való megerősítésére kellene felhasználni.

Az Öreg Hölgy legendás edzője arra emlékezett, milyen helyzetbe került, amikor második mandátumánál a klub elengedte Zinedine Zidane-t a Real Madridhoz.

Azonban a pénz ügyes visszaforgatásával a Juventusnak ezt követően sikerült bajnokságot nyerni, illetve a Bajnokok Ligája döntőjének is résztvevője volt, és a tréner úgy gondolja, hogy a történelem ismételheti magát, és a Juventus ismét ehhez az eszközhöz folyamodhat.

„Amikor visszatértem a Juventushoz, Gianni Agnelli felhívott, és elmondta, hogy kénytelen eladni Zidane-t. - mondta a világbajnokságon is győzedelmeskedő Marcello Lippi a Sky interjújában.

„Ő volt a világ legjobb játékosa, azonban a Real Madrid 150 milliárd lírát (77 millió eurót) fizetett érte, és Gianni Agnelli azt mondta nekem, hogy ne aggódjak, mert a teljes összeget a csapatra fordítja a vezetőség.

Olyan játékosokat vettünk, mint Buffon, Nedvěd és Thuram, átszerveztük a csapatot, és a csapat továbbra is képes volt hozni a győzelmeket.

Természetesen óriási áldozat lenne, ha a Juventus elveszítené Paul Pogbát, azonban akkora összegért igazolna át a játékos, amiből a csapat három vagy négy olyan futballistát vásárolhatna, akik segíthetnének abban, hogy következetesebb teljesítményt nyújtson a Juventus.

Mivel Marcello Lippi korábban az Inter kispadján is helyet foglalt, ezért a média képviselői érdeklődtek a tréner Interrel kapcsolatos véleményéről, illetve arról is, hogyan vélekedik a többi jelentősebb Serie A csapatról.

„Az Inter és a Milan? Jelenleg átalakuláson mennek át, amely számtalan változást eredményezett. Nem egyszerű átadni a játékosoknak a megfelelő mentalitást.

Ami Inzaghit illeti, edzői pályafutását az utóbbi pár évben kezdte, azonban megfelelő hozzáállást tanúsított, és eredményeket ért el. Nem egyszerű a Milanhoz hasonló méretű csapatot edzeni, számos dolognak klappolnia kell.

Úgy tűnik, hogy a Juventus volt a legbölcsebb a szezon első részében, rendelkeznek valamiféle plusszal, különösen mentális szempontból.

Az egyetlen negatívuma a szezon első részének, hogy rengeteg sérülés jelentkezett, így fontos játékosoknak folyamatosan játszani kellett egyes pozíciókban minden meccsen, ez pedig gondot okozhat hosszabb távon.

A vezetőségnek mélyítenie kell a keretet, azonban továbbra is ők a legerősebbek.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr247093603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Type-R 2015.01.21. 11:55:20

"a teljes összeget a csapatra fordítja a vezetőség" - Ez a kulcs, ami szerintem most nem valósulna meg. Ezért inkább ne adjuk el!

pedronegroo 2015.01.21. 12:01:28

Oké, 100 millióért mehet, de nem télen. Még Moggi se tudná pótolni így január vége felé... nem hogy Marotta. 100 millió sok pénz, és ezt más csapatok is tudni fogják és megfogják kérni majd a játékosok árát akiket majd kinézünk Pogba pótlására. Mondjuk ezzel nem sok mindent lehet tenni, Zidane árából is majd 50 millió elment csak Buffon-ra és nem azért mondom mert nem érte meg, de nem ennyit kértek volna érte ha nem épp akkor adnak rekordösszeget Zizou-ért. Na mindegy de legalább akkor az összes lovét visszaforgatták a csapatba csak remélhetjük hogy most is így cselekednének....

danimester1 2015.01.21. 12:02:33

@Type-R: Ez nem ér! :-)Nekem is ez jutott eszembe elsőnek!Csak abban az esetben szabad ha tényleg az érte kapott összeget be is forgatjuk és persze nem középszerekre.

harciretek 2015.01.21. 12:12:06

Nem értek vele egyet, szerintem Zidane eladása egy teljesen más szituáció volt. Egyrészt ő közel 30 éves volt akkor. Másrészt Zidane-t akkor adtuk el, mikor az olasz foci a csúcson volt és a Juventus egy erős és vonzó klubnak számított. Biztos volt, hogy ha eladjuk Zidane-t, tudunk olyan játékosokat magunkhoz csábítani, akikkel erősödünk. Ma a legjobb játékosok nem a Juventus-ba vágynak. Az látszik, hogy az olasz csapatok közül kiemelkedünk, de ha idén sem kerülünk legalább BL elődöntőbe, úgy hogy közben elit csapatot (Real, Barca, Bayern) verünk meg, akkor senki nem fog a Juventusra úgy tekinteni, mint Európa egyik legjobb csapatára. Ha Pogbát eladjuk, akkor az alku a helyetteséért sajnos biztosan +5-10 millióról indul. Az biztos, hogy jelenleg átigazolási szempontból Pogba a legfelkapottabb játékos, minden gazdag csapatnál az ő nevét emlegetik, és egy rekord közeli ajánlat garantáltan befut érte a nyáron. Szerintem viszont nem a pénz jelentené az igazi hasznot a Juventus számára, hanem a presztízs, ami a megtartásával járna. Inkább a körülötte kialakult felhajtást kéne kihasználni. Ha mellé tudnánk igazolni 1-2 reálisan 30-40 milliót érő játékost (Jovetic, Verratti,... akciós Cavani, Falcao), na az lenne az igazán nagy dobás, amivel hosszabb távon megalapozhatnánk a hírnevünket, marketing bevételeinket és nem utolsósorban eredményeinket.

(Jelenleg sajnos nem tudom elképzelni, hogy cca. 60 milliót költsünk erősítésre Pogba eladása nélkül, de hátha.)

Devilke Balla 2015.01.21. 13:03:30

@pedronegroo: én 24éves kora elott semmiképp nem adnám el... Vmi volt arról,hogy Zidane azt nyilatkozta,hogy a legjobb játékosok ugyis a realban kotnek ki. és van benne vmi,nyilván aki Barcába van/megy az kivétel,persze volt egyszer egy Figo,de elobb utobb Pogba is oda fog jutni,kérdés mikor. Viszont tényleg ugy kéne megoldani az egészet,hogy vegyunk akár 3 játékost is drágán,s Pogba csak az átigazolási idoszak utolso napján menjen. Igy lehet nem huznának le annyira mint ellenkezo esetben.

vágóistván 2015.01.21. 13:07:10

sztem nincs igaza lippinek.most semmiképpen nem kell eladni,esetleg jövőre,ha menni akar.idén még kaszálhatunk egy nagyot a blben ha túllépnénk a most igencsak gyengén játszó,és sok sérülttel szabdalt dortmundon.sztem 2 nagyobb igazolást megengedhetnénk és nem kellene eladni senkit.persze naívan bizva abban hogy a teljes pénzösszeget jól használnák fel.:)

Il Principino 2015.01.21. 13:08:47

Az Atalanta és az Udinese már dörzsöli a tenyerét,hogy kiket sózhat ránk aprópénzért,ha Polip távozik:):)
Andrea Agnelli nem Gianni Agnelli és Allegri nem Lippi,valamint a Serie A nem az akkori Serie A,ez itt a bibi:(
Ha Pogba és Tevez nem lesz,akkor végünk,jelenleg ők jelentik a különbséget 1-1 meccsen!

Gabuero 2015.01.21. 13:11:10

Semennyiert nem mehet mert egyertelmuen gynegulnenk barki jonne a helyere ( posztra )

Tony. 2015.01.21. 13:13:49

Lippi az utóbbi években bizonyította, hogy kicsit elszakadt már a mai világtól. Ma már nem azok az emberek vezetik a klubot, mint akkor és a gazdasági helyzet is merőben más. Megkockáztatom a 100 millió felét sem forgatnák vissza a csapatba...

pedronegroo 2015.01.21. 13:14:05

@Devilke Balla: Persze én is elnézném még 2-3 évig Pogba játékát Juve mezben, de akkor egy kicsit költsünk már mellé mert akkor volna ez nagy húzás. És nem is kellene irgalmatlan összegeket költeni, ha Ibra-t vissza hoznák meg jönne ez az örmény gyerek szerintem már ez is kurva nagy előre lépés volna és nem kerülne sok pénzbe. Egy ilyen erősítéssel végre villanthatnánk valamit a BL-ben.

mpite 2015.01.21. 13:31:48

Az a baj, hogyha igazi sztárokat akarunk idecsábítani, nem elég kiadni értük a mondjuk 40 millió eurót, a fizetésekben is fel kell vennünk a versenyt a sztárcsapatokkal és szerintem az elsődleges, amibe nagyon nagy a lemaradásunk, és ami miatt a Serie A nem vonzó. Épp ezért, ha már sikerült megszereznünk egy ilyen óriási játékost, mindenképpen meg kell tartani és meg kell adni neki amit kér, legalább a vételárát megspóroltuk, neki már csak a fizetést kell állni. Nyilván ha már ajánlunk neki 8 milliót, lesz aki ajánl 10-et, de innentől kezdve szerintem Pogbán áll vagy bukik a dolog, én viszont eddig nem úgy ismertem meg, hogy pár millió miatt távozna egy olyan közegből, ahol szeretik és tisztelik és kb a legnagyobb sztárként kezelik. Plusz a Juve volt az, aki hitt benne akkor is, amikor a saját klubja már (még?) nem.

Én jelen pillanatban két forgatókönyvet tudok elképzelni az eladás esetén és egyik sem túl optimista: 1. a befolyt összegből jön mondjuk egy nagy játékos, csak hogy a szurkolók csendben maradjanak és ezzel javul a pénzügyi mérlegünk. 2. a befolyt összeget olyan felelőtlenül eltapsoljuk, mint pár éve a Tottenham a Bale-ért kapott pénzt, és semmivel nem leszünk előrébb.

Devilke Balla 2015.01.21. 14:10:18

@pedronegroo: az bizony nagy dolog lenne,ha mondjuk a psg idén nem férne oda a bl-hez,s Ibra visszajonne hozzánk :)

Cannavaro 2015.01.21. 16:32:13

@kg19850508: "Andrea Agnelli nem Gianni Agnelli és Allegri nem Lippi,valamint a Serie A nem az akkori Serie A,ez itt a bibi:("

az kimaradt, ami sztem a legfontosabb: Marotta nem Moggi...

babo0410 2015.01.21. 20:08:58

@Type-R: És miért nem?

Pogba-t tartsuk meg, és mutassuk meg a nagy pénzes kluboknak, hogy nem szorulunk a pénzükre.

DegerFaCan 2015.01.22. 14:18:23

Jelenleg Pogba jelenti az olasz bajnokság (Juventus) húzóemberét, ő a leghíresebb, lassan nevesebb lesz mint mondjuk egy Hazard vagy Iniesta, vagy Kroos. Két éve látszik a stílusán, a mozgáskulturáján, hogy vagy egy zsenink van vagy egy Balotelli (Mbaye Niang) 2őnk.
Meglep az erettsege még engem is. Ha maradna, iszonyat nagy rekláma lenne a Juvénak és az olasz bajnokságnak egyaránt, Cavanival + Verrattival együtt se lenne ekkora nívónk...

Egyébként logikusan nyáron nem megy sehova, biztos fejlődést játéklehetőséget akar a hazai Eb előtt ezt biztosra veszem. Nem kockáztatna egy madridot, s a nyár után fog elmenni aranylabda esélyesként rekord összegért.
Szerintem :)

Rivendell 2015.01.22. 15:20:17

@Devilke Balla: részemről Zizu kijelentése 1 épületes baromság...még hogy a legjobbak a Realban kötnek ki. Ezért utálom a reklám margitot,senkiházi beképzelt barmok gittegylete

Rivendell 2015.01.22. 15:21:13

ezért nem akarom,hogy Pogba realos legyen,vegye meg 1 olajos,csak hogy csaholhassanak a margitosok meg barca szurkerek,hogy miattuk vannak magas árak

Devilke Balla 2015.01.22. 15:44:20

@Rivendell: nyilván akinek mond vmit a klubhuség,illetve nem szeretne a realhoz szerzodni,azt nem tudják megvenni,ha fejreállnak sem. Gondolok itt arra,hogy azért a United nem volt rászorulva hogy pl cr-t eladja a realnak. én is ruhellem oket,de Pogba ha menni fog sztem az a real lesz. Barca mezben alapbol nem is tudom elképzelni,zsoldos citybe meg psg-t sosem fogom talán nagy klubbként kezelni,még ha meghatározo szerepuk is van,nem ezen nottunk fel. ugyanugy chelseaben sem szeretném látni. MAx ha unitedbe menne vissza de oda meg nem hiszem hogy menne. sajnos elobb utobb kiderul.

Hoods. 2015.01.22. 15:55:18

A real joval undoritobb csapat mind barmelyik olajos. Az a kedvencem amikor a margit drukkerek szovegelnek hogy a city/psg kilora megveszi a jatekosokat. :D

hellan (törölt) 2015.01.22. 16:45:48

Jó lenne tudni mi a vezetőség célja a nyárra nézve, mert elég jelentős összeg foglalt már az átigazolásokra a kölcsön+opciók miatt.

Rivendell 2015.01.22. 17:00:51

@Devilke Balla: real is csak 1 zsoldos csapat,csak ők előbb kezdték el...

azon nőttem fel,hogy Bayern-Juventus-Milán és a többiek,más meg azon hogy Pool-Juventus stb Real-ra csak az öregek emlékeznek és a nagyon fiatalok,mikor ismét összevásároltak teljes kezdőket/Zizuék korszaka/... ami minden csak nem foci..simán csak pénz,méghozzá dögivel állami és bankos pénz/állami bankos pénz/ az,hogy most top1 a bevételük az köszönhető az államnak nagyrészt,mert ha anno éveken át nem pumpálják őket,akkor villany lekapcs,anno nem volt nekik olyan hű de nagy szurker táboruk,csak miután +vették Zizut meg Ronaldot

MDaniel98 2015.02.04. 07:56:56

@hellan: Pereryrát meg Romulot nem véglegesítjük, Berardi+Zaza Torinóban landol és ezzel szerintem kész is lesz a Mercrato. Talán még Lórit megpróbáljuk rásózni vkire.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása