Buffon: "A második hely kudarcot jelent a Juventusnál"

Buffon Gigi_örül.jpgAz Olasz Szuperkupa hosszúra nyúlt dohai döntőjében a Juventus úgy szenvedett vereséget a Napoli csapatától, hogy több meccslabdája is volt, s a büntetőpárbaj során Gigi Buffon három alkalommal is védeni tudott.

"Ezek a dolgok előfordulhatnak. Sajnos most velem, velünk történt." - nyilatkozta Buffon a Rai Sportnak.

"Mindenekelőtt csalódottak vagyunk azért, mert három meccslabda is adott volt számunkra ahhoz, hogy egyszerűen megnyerjük – egy a hosszabbításban és kettő a büntetőpárbajban – azonban nem éltünk velük."  

"Elismerés illeti a Napolit, amiért ilyen kivételes módon talpra állt egy nagyon nehéz helyzetből. Mikor tizenkét perccel a vége előtt megszereztük a vezetést, többet foglalkoztunk azzal, hogy ne vállaljunk kockázatot, különösképpen, hogy az energia és az összpontosítás ilyenkor már nem optimális. Ennek ellenére, nem voltunk elég koncentráltak a végéig, mivel a 2:2-es egyenlítéshez vezető gól olyan, amelyet egy győzni akaró csapatnak nem szabad kapnia."

Ez volt a 2014-es esztendő utolsó mérkőzése, s természetesen Buffont megkérdezték arról is, hogy miként vélekedik a csapat háta mögött álló esztendőről.

"A naptári év nagyon pozitív volt, számos nagyszerű pillanattal, azonban a második helyen zártuk egy olyan kiírásban, amely nagyon fontos volt számunkra. Magától értetődő, hogy a Juventusnál a második hely kudarcot jelent."

"Szerettük volna elhódítani ezt a trófeát, de ez még nagyobb elszántságot és dühöt adhat a későbbiekben, ha ismét ilyen helyzetbe kerülünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr727005863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.12.23. 14:33:25

Kétlem, hogy bármilyen más döntőben fog játszani a klub idén, bár illene végre megszerezni a tizedik Olasz Kupát, de valószínűleg idén is háttérbe fog ez szorulni a BL és a bajnokság mögött.

MDaniel98 2014.12.23. 16:39:12

Buffont nagyon sajnálom, ha valaki, akkor ő megérdemelte volna, hogy megnyerje a Szuperkupát. Rajta nem múlott, az biztos.

ambrobert 2014.12.23. 16:51:04

Ancelotti is tudna mit mesélni a címről :)

konrad66 2014.12.23. 18:02:04

@Juventus FC 15: Egyetértek szerintem Buffon sokkal jobban véd horvátok elleni bakija után

pedronegroo 2014.12.23. 19:45:54

Kezd hiányozni a 3-5-2 :) de most komolyan, 2 védős felállásban botrány amit művelünk. Vagy venni kell minőségi középső védőket, de sokkal egyszerűbb volna vissza állni 3 védőre. A 4-3-1-2 -vel semmivel se lettünk jobbak, be kell látni hogy ettől a kerettől irreális elvárás a kreatív-látványos támadó futballt várni. Biztosabb a 3-5-2, ezzel behúzzuk a scudetto-t bármennyire is "uncsi" már, ennyi. Nyáron új csapatot kell építeni a Pogba-ért befolyó összegből meg a Vidal eladásból (bár érte sokat nem fogunk kapni).

szabo2323 2014.12.23. 19:56:20

Én most néztem meg felvételről a meccset nem is tudtam az eredményt de ezt a kupát meg se érdemeltük. Mert mindig nálunk volt az előny és sose tudtuk el dönteni a meccset. Ciellini meg egyeneset sokszor nem tud rúgni a labdába akkor minek ő áll oda rúgni. Pereyratol meg megint semmi jóra nem számítottam mert az is annyira érzi a kaput mint anyám! Akcióból se tud betalálni de oda megy 11 est lőni azzal a másik analfabéta Padoinnal.Nem tudom az is kinek a segge vége lehet,hogy még mindig itt eszi a penész. Egyedül Buffont sajnáltam én is. Állítom különbül lövi a 11est mint ezek a bot lábúak.

babo0410 2014.12.23. 20:10:53

@pedronegroo: Azért mert elbalf.szkodtuk a kupát, túlzásokba ne essünk. Egyszerűen csak visszaálltunk a gólok után, és hagytuk, hogy a Napoli irányítson, ha ez nem fog előfordulni legközelebb, akkor még sok mindent elérhetünk.

Drughi Di Bianconeri 2014.12.23. 20:40:46

Buffon szenzációs teljesítményt nyújtott, nem rajta múlott.
Pedig megérdemelte volna,hogy a magasba emelhesse a kupát...

Teljesen érthetetlenül alakult a 2. félidő,egyre jobban magunkra húztuk őket,amíg ki nem egyenlítettek.

HAlelgri lehozta Pirlot, erre egyből gólt kaptunk.A cserét jómagam nem is értettem,hiszen a Maestro volt csapatunk egyik,ha nem a legjobbja.
Marchisiot hoztam volna le,mert teljesen láthatatlan volt.
Vidal minden,csak nem trequartista,érthetetlen miért kell ott erőltetni...bár a csere után az eredeti posztján sem brillírozott, noha látni némi formajavulást nála,de ez még mindig nem "Az" az Arturo,akit megszokhattunk az elmúlt években.

Tulajdonképpen Allegri elbukta az 1. valódi megmérettetését, és lehet,hogy "csak" egy szuperkupa,de egyrészt ez is egy megnyerhető trófea (és még csak nem is ilyen trofeo TIM,stb nyári sör-meccs kupa), ráadásul az ellenfelünk a gyűlölt afrikai csürhe volt.

@pedronegroo: Bravo !
Ha te eladnád Vidalt ÉS Pogbat,mégis milyen bevásárlásra számítanál ?
Az értük kapott összeg 60% menne a klub kasszájába,jó esetben a maradék 40%ból "erősítenénk",de mivel arra jelenleg képtelenek vagyunk,hogy ilyen szintű játékosokat igazoljunk,az eredmény az lenne,hogy érkezne 10 Padoin-féle senki, meg esetleg 1-2 túlértékelt Isla-Romulo féle játékos.

Pogbat semmi áron nem szabad elengedni,egyszerűen azért,mert képtelenek vagyunk ilyen szintűeket igazolni.
Vidal más tészta,amondó vagyok,hogy kapjon türelmet,de tulajdonképpen az Ő pótlása házon belül megoldható Asamoahval (persze egy formában levő Vidalt,amit majd' 1 éve nem láthattunk,nem igazán lehet pótolni).

Ha marad ez a 4-3-1-2 mindenképpen kell egy vérbeli tkp., Matara a MOSTANI formában levő Vidalt elcserélném.
De még egyszer ne kelljen már Vidalt egy számára tök idegen poszton nézni,Pereyra pedig jó,meg szimpi,de nem való nagy/fontos meccsekre.
Inkább amolyan hasznos,szorgos játékos Ő.

De hát a 10es posztra KLASSZIS való,nem hasznos kis futógép...
Lehet,akkor nem kéne 15 Km-t futni,mert minden passza key pass,semmi felesleges mozdulat nincs és nem veszíti el a labdát (=mint Pereyra).

Ez sztem. a szünet legfontosabb feladata: eldönteni,hogy marad e a 4-3-1-2,ha igen,akkor igazolni kell 1 tkp-t, ha nem akkor meg támadó szélső(ke)t,és 1-2 univerzális védő még kéne (Cáceres felépült már ?)

A Dortmund szélsői megeszik ezt a 4-3-1-2t,kicsit komolyabbak,mint a Napolié,szóval jobb lenne,ha még tökéletesítené ezt Allegri az edzésen ÉS Marrotta a mercaton !

pedronegroo 2014.12.23. 22:39:12

@Drughi Di Bianconeri: ??? Nem én fogom eladni Pogba-t hanem a klub! Csak idő kérdése. Hidd el nem fogják a te véleményedet ki kérni! Te tényleg azt gondolod hogy innen fog visszavonulni a francia vagy mi??? BRAVO...:) Szóval én csak arról beszélek ami 100 százalék hogy meg fog történni! A befolyt pénzt meg szíve joga a klubnak úgy elkölteni ahogy akarják, ebben se fogják kikérni a véleményedet! Mi csak reménykedhetünk hogy jól fognak belőle gazdálkodni. Egyébként meg mindenki pótolható, vannak vagy lesznek más "pogbák" csak fel kell őket fedezni vagy sok pénzért készen venni őket. Ja és Pogba és Vidal is egy senki volt amikor ideérkeztek, tehát az ilyen "senkik" vásárlása a jövőben is jöhetnek! :) Ugyanúgy benne van a pakliban hogy Marotta megint belenyúl a tutiba.
Az már az én szerény véleményem hogy hozhat ő bárkit Allegri kezei alatt elmarad a csoda ez a Coman gyerek is szerintem már százszor megbánta hogy idejött pedig biztos hogy sokkal több van benne amit mutatott. Nálam még edzőkérdés is van nálam még nincs meg Conte utódja, Allegri csak átmenet, nem volt jobb éppen. :)

pedronegroo 2014.12.23. 22:40:24

@babo0410: Mi volt túlzás a mondandómban???

Ádám.84 2014.12.23. 22:59:39

@Drughi Di Bianconeri: egyetértek, mindenki látja, hogy vagy egy irányító tkp vagy egy szélső kell, remélem a téli mercato ideje alatt ez lesz a fő szempont Torinóban is

Drughi Di Bianconeri 2014.12.24. 00:14:44

@pedronegroo: Félre ne értsd, nem ringatom magam abban a hiszemben,hogy tőlünk vonulna vissza akár Pogba,akár Vidal.
Ha "naivákat" keresel, nálam rossz helyen kopogtatsz,cimbora :)

Csupán arra próbáltam rávilágítani,hogy nem biztos,hogy akkor járnánk jól,ha eladnák nyáron bármelyiküket is (főleg Pogbát).
Tegyük fel Marrotta rábólint egy 80 M-s ajánlatra, annak a sorsa valószínű nem az lenne,hogy pótolnánk egy Pogba- kaliberű /potenciájú játékossal,hanem :

- venne 5-10 olyan latin-amerikai/olasz stb. fiatalt a primaveraba,akiknek a bal lába 70%át birtokoljuk éveken át,és SOHA a lábát be nem teszi a nagy csapat közelébe se
- venne 3-5 olyan játékost,aki padmelegítőnek talán megfelel, másra nem való
- venne 2-3 olyan játékost,aki hasznosnak tekinthető,de semmi több,mint egy "jómunkásember".

Pogba egészen egyedüli tehetségű,már most klasszis játékos.
A posztját tekintve már most kiemelkedő, de pár éve múlva abszolút értelemben is a legjobbak között lehet.
Vieira már 2 éve azt mondta róla,hogy jobb lesz tőle.

Tulajdonképpen én egy Vieiraba oltott Zidanet látok benne, ha tovább fejlődik, és lehiggad (ami elengedhetetlen egy irányítónak), akkor ki is jön belőle ez.Jelenleg nem tudok olyasvalakit,aki hasonló tulajdonságokkal rendelkezne és még nagyobb potenciállal bírna...

Totális modorosságnak tartom a "mindenki pótolható" című közhelyet.
Nem, nem mindenki pótolható.
Aki pótolható,az nem kiemelkedő,nem egyedi.
PL.: Nedved pótolható volt ? Nem. Zambrotta pótolható volt ? (azóta nincsen klasszis,vagy legalább TOP szélsőhátvédünk,hogy Thuram-Zambro leléptek).

Pogba szvsz. nem pótolható 1 emberrel és tulajdonképpen Vidal is csak azért lehetne az,mert van a keretben egy hasonlóan energikus, defenzív,futógép középpályásunk Asamoah személyében ( bár azért Vidal jóval több dimenziósabb nála,pláne ha formában van :D).

Pogba pótlását csak úgy tudnám elképzelni,hogy a PSG adja érte Verrattit (irányító,passer) és Matuidit (örökmozgó,pitbull, a technikásabb fajtából),így nagyjából kijönne Pogba stílusa :D

babo0410 2014.12.24. 08:41:39

@pedronegroo: Irreális a kreatív-látványos támadó futball, meg új csapatot kell építeni. Miért kell egy vereség után így elszállni negatív irányba? Nem nyerhetünk meg mindig mindent. Nem a kerettel volt baj hétfőn, hanem a hozzáállással. Ennyi történt. De ezért nem kell a legjobbjainkat eladni. A csapatépítés nem úgy kezdődik, hogy add el a legjobbjaidat.

Rivendell 2014.12.24. 10:48:49

@Drughi Di Bianconeri: Pogba már most sokkal több Viera-nal.... 1bibi van csak...sokkal szarabb csapat van köré építva,mint anno az akkori Arsenal esetében. Ott 1 játszó csapat volt mellette.

pedig ezt a csapatot rendesen fel kellene forgatni...ot kezdődik,hogy 2 szélső kicserél és 1 tkp szükséges,mert kimondott irányító,mint fogalom se léezik már...és hátul is változásokra lesz szükség..alapjáraton 4 új kezdő játékost kéne beszerezni és az mág tényleg csak az alap lenne,így nézvén az pedig felforgatás

west30 2014.12.24. 12:48:27

@Rivendell: Szerintem még 1 jó csatár is elférne Tevez mellé,egyébként a tottenhambe januárban érkezik ez az amcsi srác Yedlin,azt hiszem ez a neve és a VB-n egész jó volt,valószínűleg 2 zsák labdáért vették kb,nem értem a Juventus miért nem próbálkozik ilyenekkel maximum olaszosan kölcsönbe kerülne,ha nem válna be.

Rivendell 2014.12.24. 13:05:19

@west30: amikor írtam agyaltam a csatár részlegen is,de úgy voltam vele 2 jó szélső mellett talán Lori fejét többször találják el:D

Drughi Di Bianconeri 2014.12.24. 13:14:04

@Rivendell: Azért "szarnak" nem nevezném a csapatot,csak még a Stílus nem mindig elég tiszta,hogy mit is akarunk,és olyankor jön a szokásos,olaszos,unalmas "dögönyözés" (mint pl.: a Napoli elleni 2. félidő),pedig már voltak arra mutató jelek,hogy Allegri megreformálja a Játékot,de talán ez olyasvalami,amit nem tudnak a játékosok meccsről-meccsre hozni, még (?).

Én is szeretnék egy látványos,játszó csapatot látni,és azért nem értem miért nincs ez,mert alapvetően képesek lennének rá csapatunk kulcsemberei.

Felforgatni talán nem kéne teljesen a kezdőt,de tény,hogy 1-2 ember beférne oda is,de alapvetően inkább a csapatnak a meccsen mutatott habitusát kéne megváltoztatni , és annyira nem is drasztikusan,hiszen nyilatkozatai alapján Allegri is egy offenzív,játszó csapatot akar,amit néha meg is mutattak az idén.

Abban tökéletesen egyetértek,hogy egy tkp. mindenképpen szükséges,főleg ebbe az új,Karácsonyfa :) rendszerbe.
Valóban,nem minden támadóközéppályás irányító, és nem minden irányító támadóközéppályás :)

Pl.: a fénykorában levő,aranylabdás Kaká a világ egyik,ha nem a legjobb támadóközéppályása volt, aztán Ő neki köze sem volt ahhoz,hogy "irányító".
Ellenpéldának meg ott van a valaha volt egyik legnagyszerűbb irányító,Pirlo,aki pedig minden,csak nem támadóközéppályás (talán a Bresciaban,tehát karrierje legelején játszott 10es poszton).

Rivendell 2014.12.24. 15:23:29

@Drughi Di Bianconeri: alapvetően Matuidi 1maga elég lenne Pogba pótlására,sőt megkockáztatom sok esetben jobban látja a játékot,mint Pogba és előrefele játéka is kicsivel jobb...mikor a vb-t néztem,hát Matuidi igencsak klasszis közelit nyújtott,elég jól irányította a kp-t,noha te is úgy írtad örökmozgó-pitbull,pedig az alapján amit láttam Pogba-ra illene eme 2 jelző...Matuidi kifinomultabb előre játékban és jobban is szervez.

babo0410 2014.12.24. 15:25:18

@west30: Próbálkozunk ilyenekkel, csak akkor a reakció nem ez, hanem ne ilyenekre költsünk, meg az ilyenek miatt nem jön minőség, Marotta elszórja a pénzt, stb. Most szerintem egy fiatal, de tapasztalt irányító kéne elsősorban és max egy védő.

Rivendell 2014.12.24. 15:31:39

@babo0410: igen babo csak pont itt a bibi...kik azok a fiatalok,akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek? Eriksen-Verratti-reálos spanyo gyerek,most nem ugrik be a neve,bár őt is tkp-nek mondanám,de még Eriksent is...ezek minimum 35-40m-s játékosk,de igaz nekik ott a válogatott tapasztalat is,tehát kipróbáltak és nem súltek be 1 nagyobb csapatba igazolás után sem.

Rivendell 2014.12.24. 15:44:43

@Drughi Di Bianconeri: oké a szarabb kifejezés lehet dúrva volt,de játéban azért tényleg óriási eltérés van az akkori Arsenal és a mostani Juve között...még a régi Juve is simán kikapni járt az akkori ágyúsokhoz...

Lehmann
Laurén,Campbell,Touré,Cole
Ljungberg,Vieria,Gilberto,Pires
Bergkamp,Henry

west30 2014.12.24. 18:15:39

@babo0410: Na igen csak az említett srác például megoszthatná a posztot a svájcival,ellentétben mondjuk Stuaroval vagy Gabbiadinivel és társaival akiknek annyi a hasznuk hogy maximum 1-2 millió nyereséggel tovább ad rajtuk a klub.

pedronegroo 2014.12.25. 09:34:39

@babo0410: Az elmúlt 5 meccsből 3 döntetlen 1 vereség és 1 győzelem. Szerinted jó úton haladunk???

babo0410 2014.12.25. 09:39:55

@pedronegroo: Nem aggódom, mert tudom, hogy ez csak ideiglenes rossz forma. Pláne, hogy a szuperkupán is azt láttam, ha nem engedjük át a játékot a gólok után a Napolinak, simán nyerünk. Én nem aggódok, mert tudom, hogy ennél többet tud a cdsapat, és ezt bizonyítani is fogja.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása