Buffon: "Egy Ronaldo vagy egy Messi hiányzik a Juventusból"

Buffon Gigi_tiszteleg.jpgAzt követően, hogy a Juventus továbblépett a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, a csapat veterán hálóőre, Gigi Buffon úgy véli, hogy egy Cristiano Ronaldóhoz vagy Lionel Messihez hasonló klasszis hiányzik ahhoz, hogy az Öreg Hölgy az európai labdarúgás trónjára törjön.

"A Juventusból pontosan ugyanaz hiányzik, mint bármely másik csapatból, amely nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, ez pedig Cristiano Ronaldo és Messi." - nyilatkozta Buffon az AS munkatársának.

"Ők nagyon sokat jelentenek a bizonyosság miatt, hogy valakinek ilyen játékosai vannak, még amikor a dolgok rosszra is fordulnak, akkor is szereznek legalább egy gólt, így a mérkőzéseket 1:0-val kezdik. Ez szép előny."

Buffont megkérdezték az Aranylabdáról is, hiszen a rangos elismerés odaítélése hagyományosan komoly szakmai és szurkolói vitákat éleszt.

"A kritériumok, amelyek alapján a díjat odaítélik nem teljesen világosak. Nem értem, hogy vajon a legjobb játékosnak ítélik-e oda, vagy annak, aki a legtöbbet nyeri."

"Amennyiben a legjobb játékosnak ítélik, úgy tudhatjuk, hogy az elmúlt években és a következő tízben is Cristianónak vagy Messinek kell adni."

A Juventus klasszisa kétségét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy az Aranylabdát a közeljövőben odaítélhetik-e egy kapusnak.

"Kivételes körülmények között megtörténhet, például, ha az illető világbajnokságot vagy Bajnokok Ligáját nyer, s meghatározónak bizonyul a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben is, mert minden mérkőzésen megfog két-három büntetőt." - fejtette ki véleményét Buffon ironikus hangulatban.

"Mindenesetre ez nem foglalkoztat. Soha sem szerettem azokat, akik azt mondják, hogy "valamit megtehettem volna", vagy "nem kellett volna ezt vagy azt tennem". Nem nyertem el, s ennyi, fölösleges többet beszélni róla. Mindenki láthatja, hogy mit tettem és ki vagyok, s ez elegendő ahhoz, hogy megítéljenek."

Korábban sok alkalommal lehetett hallani a Real Madrid érdeklődéséről, azonban Buffon tagadta, hogy pályafutása során valaha is közel került volna a spanyol óriásklubhoz.

"Nem gondolom, hogy valaha is lett volna részükről igazi érdeklődés, hiszen a Madridnak semmi szüksége rám. Mindig is kiváló kapusokkal rendelkeztek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr346974977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2014.12.11. 15:23:11

Aranylabda: a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó játékosnak ítélik oda minden évben. Ennek a kritériumnak idén is CR vagy Messi felel meg a legjobban, mint már évek óta.
Ilyen játékosokkal valóban előnnyel indul a Real és a Barca, mi is élveztük ezt az előny mikor olyan játékosok (aranylabdások) voltak a kezdőben, mint Platini, Zidane vagy Nedved.

Mixbetegállat 2014.12.11. 16:26:43

Szerintem Buffon ezzel a nyilatkozattal sunyiban a játékosainkat akarja tüzelni.Ebből a szempontból elég hatásos kis nyilatkozat.Főleg Pogbának, és Vidalnak szól.

Il Principino 2014.12.11. 16:52:25

Most,hogy ezzel a nyilatkozattal kellőképpen feltüzelte Padoint,minden csapat el szeretné kerülni a Juvét!

Barolo 2014.12.11. 16:55:13

Vagy mind a kettő! :) Forza Juventus!

babo0410 2014.12.11. 17:41:20

@pedronegroo: Legjobb egyéni teljesítmény? VB CR nagy nulla volt Messivel együtt, CR VB döntőn nagy nulla volt. Akkor hogy lehet, hogy ők keten érdemlik meg idén is? Szerintem ez hatalmas elfogultság. Meg egyrészt jó a propagandájuk. Pont idén nem adnám egyiknek se a díjat.
@Mixbetegállat: Ezzel egyetértek. Ha Vidal és Pogba jó formában vannak, és a maxot nyújtják, szerintem érnek annyit nekünk, mint a Realnak CR és Bale.

pedronegroo 2014.12.11. 17:59:33

@babo0410: A páromnak nem kell annyit megmagyarázni mint neked. :)
Egész éves teljesítmény után kapják meg az aranylabdát, nem a VB-n mutatott játék után. Természetesen egy világbajnokságon való jobb szereplés súlyozottan tud számítani, de olyan egyéni teljesítmény nem volt a tornán ami elhomályosítaná CR és Messi egész éves játékukban mutatott főlényüket. Egyébként meg Messi kapta a VB "aranylabdáját" de ezek szerint erről lemaradtál. Szumma-szumma egész éves teljesítmény van figyelembe véve és e két játékos tudása és teljesítménye idén is megkérdőjelezhetetlen, bár Messi visszafogottabb volt persze csak önmagához képest. De hallgatom azon játékosok neveit akik szerinted idén jobban megérdemelnék?? Hmmm?? Vagy van valami jó kis összeesküvés elméleted? Hmmm? A FIFA tolja ezt a két "béna" kacsát? Hmmm? Vagy mi???

Drughi Di Bianconeri 2014.12.11. 18:15:19

@pedronegroo: Én azért megszavaznék egy Neuer-t ;)
De úgy is Cé kapja: BL győztes, BL gólkirály, és azóta is számolatlanul lövi a gólokat.

Meg aztán,ha 2010ben nem volt elég Sneijder egész éves teljesítménye, vagy 2012ben Xavi vagy Iniesta-é, akkor nem most fog megszakadni a "hagyomány", bármilyen kimagaslóan világklasszis szinten is nyomta egész évben Neuer,+ugye VB-győztes

Az a helyzet,hogy amíg Messi és Cé aktívak és ennyire termékenyek,már ami a gólszerzést illeti,addig más nem rúghat (arany)labdába,legyen rukkoljon elő bármilyen klasszis teljesítménnyel 1 szezonon át,vagy bármennyi trófeája is legyen az adott évben.

Szvsz. akkor fog megtörni a hagyomány,ha az említett 2 illető az adott évben semmilyen trófeát nem nyer ÉS magukhoz képest drasztikusan kevesebbet lőnek.
Akkor fog eljönni Neuer ideje, majd később esetleg Neymaré.

Hogrin 2014.12.11. 19:04:06

Azért az aranylabdánál a reklám meg az ismertség is nagyon sokat számít, Messi és CR korszaka előtt is az volt, hogy valakinek a nevét elkezdték emlegetni a sportújságírók meg a sajtó aztán addig addig mondogatták amíg meg is szavazták aranylabdásnak, a többi szóba jöhető névnek általában esélye se volt max papíron.
A jelenlegi Juvéból pedig Pogba az egyetlen akinek van esélye a jövőben mert körülötte már most elég nagy a hype, még szinte semmit nem tett le az asztalra aztán már most mindenféle díjakra jelölik, meg a legjobbak egyikének tartják, szóval neki van esélye.

FCB551 2014.12.11. 19:04:21

Leonardo Messi Hehe :D :D

Apuleius 2014.12.11. 19:56:29

@FCB551: Hűha, jogos, fogjuk arra, hogy zűrös napom volt, jobb magyarázattal nem tudok előállni :-)))))

FCB551 2014.12.11. 20:10:12

@Apuleius: Semmi baj :D Mit szólnál egy jó kis Juve-Barca meccshez ? Én már régóta szeretnék egy ilyen meccset szeretem a Juve meccseit megnézném a Barcát Torinóban :D

Apuleius 2014.12.11. 20:14:00

@FCB551: Mivel kifejezetten kedvelem a Barcát, nem örülnék neki, inkább tartogassuk ezt az összecsapást a döntőre, jó? :-) Amúgy azt gondolom, hogy izgalmas és látványos párosítás lenne.

A következő körre könnyebb ellenfelet szeretnék, a Monacót vagy a Portót, esetleg a Dortmundot szívesebben venném.

FCB551 2014.12.11. 20:18:45

@Apuleius: Na akkor ezt megbeszéltük :D Majd beszélni kell akkor a fiukal a döntőre hozzák össze a meccset :D

konrad66 2014.12.11. 20:25:56

Barcelona Juvet ne ,ha kiesnenk ismerőseim 2/3 basztatná a Juvét,hogy kiestünk ,és milyen szarok vagyunk

Juvegaspy 2014.12.11. 20:41:56

@Drughi Di Bianconeri: Neuer teny h megerdemelne de mivel Buffon nem kapta meg 2006ban igy ne kapja meg sztem mas kapus sem.
Elfogult vok de a nemet most nem jobb mint Gigi volt akkor.
Ha CR7 es Messi kozt dol el akkor iden CR7. Amugy siman kaphatna Muller, Robben, Ribery triobol

BigP86 2014.12.11. 21:56:42

Az a baj, hogy szeretett kis csapatunk elmaradása az említett csapatoktol sokkal több mint egy CR vagy Messi, attól függetlenül hogy az említett két úriembert a jelenlegi Juvebol senki még csak meg sem közelíti. Zidane, Nedved, Del Piero. Na ők voltak az a szint, ha nem jobb. Akármennyire fáj, de ez az igazság. Pedig még csak nem is kedvelem CRt vagy Messit. Ja és Babo, ha esetleg akarnál, kérlek ne reagalj arra amit írok. Te túl nagy szakértő vagy ahhoz hogy veled vitatkozzak.

Drughi Di Bianconeri 2014.12.11. 22:34:13

@Juvegaspy: Teljesen igazad van, abban,hogy ha Grande Gigi nem kapott aranylabdát,akkor Neuer se kapja meg, de már unalmas a Cé - Messi aranylabda.

És ha valakit ki kéne emelni a világbajnok német válogatottból,akkor az egyértelműen Neuer: óriásiakat védett, a döntőben is, nagyon masszív kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt,igazából évek óta a Bayernben is.

Buffon pedig a valaha volt legjobb kapus,ez egyértelmű :)
De a jelenkorban Neuer a császár, és mezőnyben is kiváló (szinte söprögető).

Müller-ben én őszintén nem látok semmi extrát: intelligens,szimpatikus,hajtós focista és rendkívül hatékony (=jókor van jó helyen + mivel nem egy technikai zseni nem is cifrázza túl a dolgokat),de azért bizarr lenne,ha valaha aranylabdát kapna.

Hogrin 2014.12.12. 00:41:06

@BigP86:
Zidane talán viszont Nedved és Del Piero sajna meg se közelítették azt a szintet akármekkora ikonok is voltak ők negyedannyi gólt se lőttek meg feleannyi trófeát talán nyertek mint az előbb említett két úriember.

pedronegroo 2014.12.12. 08:30:55

@Drughi Di Bianconeri: Neuer??? Na ez volna egy komolytalan és megkérdőjelezhető választás a FIFA részéről! Nem is értem hogy kerülhet szóba a neve! Neuer egy kapus, "semmi" köze nincs a válogatott meg a bayern sikereihez. Teszi a dolgát de semmi különös, mind a válogatott mind a bayern egy másik, egy átlagos képességű kapussal is ugyanolyan sikeres lenne mert annyira erős csapatok. Ő nem egy Messi vagy CR akiket ha kiveszel a csapataikból akkor kapsz egy "középszerű" Real-t és Barca-t. Neuer-t kiveszed és berakod a tartalékkapust ugyanúgy a Bayern a rekord bajnok és Németország vb arany, ennyi, ő pótolható, CR-Messi nem.
Ha kapus az egyedül Buffon, mert ha őt kivetted volna 2006-ban az olaszoktól akkor lehet a csoportkörön se jutnak túl és ezt nem azért mondom mert Gigi Juve legenda, hanem mert neki nagyon sokat köszönhetnek az olaszok a vb cím miatt és nem volt pótolható.

MdewC 2014.12.12. 09:24:26

@pedronegroo: 2006 GIGI VB. 2 gól.1 öngól és 1 a döntőben Zizutól. Ennyi.

Hajrá! ;)

Ádám.84 2014.12.12. 09:26:50

Azért kezd már kissé unalmassá válni, hogy 2008 óta Messi vagy C.Ronaldo kapja az aranylabdát.

KINGovHELL 2014.12.12. 10:06:00

@babo0410: CR a vb döntőn? Ez mikor volt?

venember83 2014.12.12. 10:10:14

@KINGovHELL: angol nyelvterületen jellemző ezeket a kontinenstornákat döntőnek nevezni, tehát a teljes VB-t és EB-t döntőnek tekintik. Feltételezhetően így értette babo is, még ha ez magyarul elég idegenül hat.

Drughi Di Bianconeri 2014.12.12. 10:47:50

@pedronegroo: Nekem nem úgy rémlik, se a Bayern , sem a német válogatott kapcsán,hogy Neuer "jelentéktelen" figura lett volna...
Óriási és fontos védései voltak,mind a BL-ben,mind a VB-n.

OK,hogy relatíve kevesebbszer jutnak lövéshez a Bayern ellenfelei, de azért szó sincs arról,szerintem, mint a Pep-féle Top Barcánál,ahol egy Váldes volt a kapuban, mert annyira mindegy volt,olyan csúcs formában voltak középen - elől.

Neuer egy igazi bravúr kapus, nem beszélve az óriási mentális tartásáról,amivel tüzeli a társait is.

Nem fogom neked bizonygatni,hogy márpedig jelenleg Neuer a legjobb kapus, sem azt,hogy mennyire tevékeny részese volt az elmúlt években a Bayern,valamint a VB-n, a német válogatott sikereinek.Ha szerinted pótolható lenne,egy tingli-tangli kapussal, akkor Te nem láttad egyszer sem védeni,következésképpen egy Bayern meccset sem láttál az elmúlt években, sem a német válogatottat a VB-n.
Ezért is mondtam,hogy amíg CÉ és Messi ennyire termékenyek,esélye sincs másnak megkapni,de talán egyszer Neuer kaphat.

Neked sem a szövegértés az erősséged :) (bár babonál fényévekkel értelmesebbnek tűnsz)

Ja és még mielőtt: rühellem a németeket, a német futballt is, ez mindig is így volt. Neuer iránt sem érzek SEMMI szimpátiát, mert olyan igazi,agresszív vadnáci feje van :D
Csak hát jelenleg nincs tőle jobb formában levő kapus.

keshudioo 2014.12.12. 11:08:54

@KINGovHELL: @venember83: Szerintem meg csak simán Messit akart írni, csak a nagy izgalomban összekeverte. :-)

Drughi Di Bianconeri 2014.12.12. 11:12:22

@GLB: :D :D
Dibusz is BL-győztes,többszörös bajnok,világbajnok ? :D

Tény, magyar szinten ügyes kapus,de ne nevettess már, Neuerrel egy gondolatban szerepeltetni,még ha amúgy tényleg jó formában is van.

Vagy ha csak ironizálsz,akkor OK :D

pedronegroo 2014.12.12. 11:34:24

@Drughi Di Bianconeri: Olvasd el még egyszer amit írtam vagy kérd meg babo-t hogy segítsen értelmezni! :) Tehát summa-summa a mondanivalóm: Neuer pótolható, CR-Messi nem!
Se a német válogatott se a bayern nem szorul rá egy bravúr kapusra, "egy" Valdes-el is simán hoznák ugyanazokat az eredményeket. És nem kell bizonygatnod hogy Neuer a világ legjobb kapusa mivel nem is állítottam hogy nem jó kapus és lehet a világ legjobb kapusa is jelenleg de itt nem ez a lényeg hanem hogy ki érdemli meg az aranylabdát. Neuer biztos nem csak nála is elkezdett működni a marketing gépezet amit úgy látszik te benyalókáztad. Kell valakit nyomni hogy úgy tűnjön hogy az aranylabda nem csak CR és Messi csatája.

GLB 2014.12.12. 11:41:08

@Drughi Di Bianconeri:" Vagy ha csak ironizálsz,akkor OK :D "igen igen:)

GLB 2014.12.12. 11:44:17

Én kapus poszton külön osztanák aranylabdát

Drughi Di Bianconeri 2014.12.12. 11:50:32

@pedronegroo: Milyen marketing gépezetről, de főleg az annak rám gyakorolt hatásáról beszélsz te ?!
Még nyalóka... :D

Ha adnék az ilyen marketing-cuccokra, tele lenne a falam CR poszterekkel, fiatalon meg Beckham lett volna a mindenem...

Elképesztő reflexei vannak, vonalon IS kiváló ÉS nagyszerűek a kijövetelei is, az pedig ahogy kijön,afféle söprögetőként labdát szerezni,szerintem jelenleg teljesen egyedi.

VB- döntőn kifogott 2 komoly ziccert, és előtte is voltak nagy védései.
Te tényleg nem néztél egy német válogatott meccset sem,Pedrito ? :D

A német válogatott nagyrészt csupa tökéletesre képzett,szürke építőkocka,1-2 igazi őstehetséggel (bár pl.: Özil pont ritka szar tornát futott) és ilyen Neuer is.

Ezek alapján Te is olyan vagy,mint az új generációs Fifa: CSAK a gólok mennyisége számít az aranylabda megítélésekor, én azért jobban örültem,mikor ez nem így volt és aranylabdás lehetett,pl.: Nedved is :)

Neuer pótolhatatlan, különben most nem lenne friss világbajnok a német gárda, és a Bayern sikereinek is tevékeny részese.
És NEM ő fogja most megkapni az aranylabdát, de HA CR ÉS Messi valamelyik évben nem nyernek SEMMIT csapatszinten, és kevesebb gólt is lőnek,akkor Neuer esélyessé válhat,mert nem úgy tűnik,hogy visszaesne a formája,sőt...most lesz csak a legjobb kapuskorban.

Na mindegy, részemről elég volt, mert már unom ezt a parttalan vitát, ugyanúgy,mint a CR-Messi aranylabdákat,várom már Neymar,de főleg Pogba aranylabda jelölését :)

Gabuero 2014.12.12. 12:18:33

Nem ertem ezt a Neuer hype-ot.
Teny hogy ugyes meg ved jokat , de azert istenitni mert felpalyaig kijo neha? Es? Persze ha sajat csapata szogletet rug ez a dolga... Mas kapus is szokott kirohangalni csak most divat Neuert hypeolni...
Ha Vb-t nezzuk akkor meg voltak nala jobban teljesito kapusok : Navas, Ochoa, Bravo.
De ha muszaj lenne 3. Nak kapust jelolni az aranylabdara akkor sztem Courtois erdemelne meg.

pedronegroo 2014.12.12. 13:44:11

@Drughi Di Bianconeri: jó most már bevallom, ki nem állhatom a kapusokat (kivéve Gigi) csak elcseszik a játékot a védéseikkel, a foci trolljai! :)

Drughi Di Bianconeri 2014.12.13. 14:16:56

@pedronegroo: :D
Mondjuk pl.: a Juve-Atleti meccsen a játékot pont nem a kapusok cseszték el,mert alig volt védeni valójuk, bár a Capitanonak volt 1 fontos bravúrja ;)

babo0410 2014.12.13. 14:44:35

@KINGovHELL: Az a BL döntő akart lenni. VB döntőt nem valószínű, hogy Portugáliával játszani fog. :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása