Allegri: „Változtatni kényszerültem”

Allegri Massimiliano.jpgMassimiliano Allegri a Fiorentina elleni pénteki döntetlent követően indoklással szolgált arra vonatkozóan, miért is tért vissza az elődje által favorizált rendszerre.

Miután novemberben mind a hat tétmeccsen győzedelmeskedett, Massimiliano Allegri Firenzében ismét a már jól ismert és novemberre leváltott 3-5-2-es felállást alkalmazta. Az eredmény végül egy gól nélküli döntetlen lett, amelyre 2012 novembere óta nem volt példa, azóta hetvenhat Juventus mérkőzésen legalább egy gól mindig született.

„Mivel Stephan Lichtsteiner nem játszhatott, és Simone Padoin számára inkább a bal szélső védő poszt az ideális, próbáltam nagyobb védelmet biztosítani Juan Guillermo Cuadrado betörései ellen, majd a második félidőben formációt váltani. - nyilatkozta a tréner a Sky Sport Italia stábjának.

„Azonban mivel Giorgio Chiellini és Angelo Ogbonna besárgult, megpróbálkoztam a felállás végső sípszóig való alkalmazásával. A Fiorentina jól alkalmazkodott a játékunkhoz, és három lehetőségünk volt, amelyeket jobban ki kellett volna használnunk, mivel ezeken a szoros meccseken a befejezést nem szabad elrontani.

Az első félidőben lekontráztak minket egy elhibázott Arturo Vidal passzt követően, ami meglepő. Ma este sajnos a szokásosnál többet hibáztunk.

Kingsley Coman péntek este kezdő volt, immár másodjára, a csatársort pedig Fernando Llorente egészítette ki.

„Kingsley Comannak jó meccse volt, ő különösen az egy az egy elleni szituációkban veszélyes. Fernando Llorente is jó munkát végzett, nem volt egyszerű a pénteki feladata, és nekünk sajnos nem sikerült túl jól kibontakoznunk, azonban amikor két csapat egymás taktikáját tükrözi, akkor a mérkőzés elkerülhetetlenül az egyéni párbajokon dől el.

Azért választottam Fernando Llorentét, mivel nagyon jól megtartja a labdát, és erre számos példát láttunk az első félidőben. Kingsley Coman inkább területet támad, és komoly kockázatot jelentett volna két ilyen játékost pályára küldeni, mivel akkor biztos pont nélkül maradtunk volna támadásban.

Roberto Pereyra helyére beállíthattam volna Álvaro Moratát, azonban mivel két védőmet is figyelmeztette a bíró, ezt túl kockázatos lépésnek ítéltem meg.

A Juventus a keddi Atlético Madrid elleni mérkőzés előtt pihentetni volt kénytelen néhány játékost, mivel a keddi mérkőzés dönt arról, továbbjut-e a torinói csapat, vagy ismét kiesik a csoportból.

„Nagyon jó érzéseink vannak. Fontos mérkőzés, úgy kell kimennünk a pályára, hogy győzzünk kétgólos különbséggel. Célunk a továbbjutás, és lehetőség szerint megnyerni a csoportot.

Az Öreg Hölgynek mindazonáltal, még ha győzelemre is törekszik majd kedden a csapat, egy döntetlen is elég a csoportból való továbbjutáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr226961685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.12.06. 17:29:49

Megalkuvó vagy, Maxi, az a baj. Jó lenne néha megnézni, mi a Juve mottója.

venember83 2014.12.06. 18:06:35

Vagy elég lenne a Juventuz blog fejlécére pillantani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása