Allegri: "Maradni fogunk az Olimpiakosz Pireusz elleni felállásnál"

Az OlimAllegri Massimiliano_nyilatkozat.jpgpiakosz Pireusz elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája csatát követően, nincs pihenő a Juventus számára, hiszen a nemzetközi álmokat életben tartó csapatnak holnap a bajnoki tabellán méltatlan pozíciót elfoglaló, azonban az előző fordulóban az Inter ellen győzelmet szerző Parma ellen kell megszereznie a három bajnoki pontot.

"Jobban szeretném, ha a Roma tíz pont hátrányban lenne a három helyett." - kezdte a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatót Massimiliano Allegri.

"Nincsenek kétségeim afelől, hogy a Napoli is feljön majd, mivel az elmúlt szezonok során mindvégig magas színvonalon játszottak. Nem úgy működik, hogy egy rossz vagy balszerencsés teljesítmény törli egy csapat minőségét. Ez egy nagyon kiegyenlített és izgalmas bajnokság."

A mesternek súlyos problémái akadhatnak a csapat összeállítása során, hiszen Arturo Vidalt, Martín Cácerest, Andrea Barzaglit, Kwadwo Asamoaht, Patrice Evrát és Luca Marronét is nélkülöznie kell a Parma elleni mérkőzésen.

"Azt gondolom, hogy maradni fogunk annál a rendszernél, amelyet kedden alkalmaztunk." - utalt Allegri az Olimpiakosz Pireusz elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen mutatott felállásra.

"Úgy döntöttem, hogy nyártól megtartom a régi szisztémát, azonban most úgy gondolom, hogy eljött az ideje, hogy felrázzuk a keretet. Padoin, Ogbonna és Chiellini is kezdő lehet a bal oldalon. Egyensúlyra van szükség, mivel egy kimerítő mérkőzés után vagyunk."

"Képtelenség volt Tévez számára, hogy fenntartsa a korai gólátlagát, azonban kiválóan teljesít és a csapatért dolgozik. Nincsen semmiféle gond Tévezzel. Morata fiatal és még fejlődnie kell, míg Llorente inkább jelent referenciapontot a tizenhatoson belül, s ő a legjobb a levegőben. Öt támadóm van, s jelen pillanatban Coman nem kap sok időt, azonban nagyszerű jövő áll előtte."

"A Parma múlt héten legyőzte az Intert, jó csapat, s ott van náluk Antonio Cassano, aki képes megváltoztatni egy mérkőzést. Azt mondják róla, hogy egy kicsit őrült, azonban olyan passzokra képes, mint kevesen a világon."

"Visszaszerezték az önbizalmukat és a lelkesedésüket. Egy egész hetük volt a felkészülésre, ezért pszichológiai és fizikális szempontból élesebbek lesznek nálunk. Nem szabad, hogy elszaladjon velünk a ló, ha a dolgok jól alakulnak, vagy elveszítsük a fejünket, ha rosszra fordulnak."

A Juventus kedden a meccset megfordítva, 3:2-es győzelmet aratott a görög bajnokcsapat fölött, azonban Vidal kihagyott büntetője nyomán eldőlt, hogy a csapat elszalasztotta a lehetőséget, hogy maga felé billentse az egymás elleni mérleget.

"A büntető fontos volt, azonban Vidal elhibázta, s ilyesmi előfordul. Egyfelől a győzelem lelkesítően hathat, másfelől viszont csalódottak lehetünk a büntető miatt."

"Ez nem jelenti azt, hogy minden gondunkat megoldottuk volna, hiszen javítanunk kell a befejezéseinken. Ez egyedül edzéssel, a helyeztek ismétlésével lehetséges, újra és újra a kapu előtt, akár a kosárlabdában. Az is alapvető fontosságú, hogy az elszántságunk nagyobb legyen."

A közösségi média tükrében úgy tűnik, hogy Allegri egyre inkább elnyeri a klub szurkolóinak szimpátiáját.

"Teljesen normális dolog, hogy a szurkolók, akik kötődtek Contéhez, nem részesítettek meleg fogadtatásban. Mindig is nagy tiszteletet kaptam a szurkolóktól, de természetes, hogy időre volt szükség, hogy szép lassan megnyerjem őket."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr596878313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge09 2014.11.08. 17:51:56

A lényeg Padoin lesz a kezdő balhátvéd.Még a végén kiderül hogy ő tud beadni.

Tony. 2014.11.08. 19:44:15

"Úgy döntöttem, hogy nyártól megtartom a régi szisztémát"

Ez elég nagy hiba volt, ráadásul sokan pont azt várták, hogy ha már idekerült, akkor legalább változtasson a 3-5-2n. Kár, hogy a kényszer hozta a változást, mert nem javában a szezon közben kellene begyakorolni...

Juvegaspy 2014.11.08. 19:49:28

Alakul ez a dolog. Lehet nem jol latom de Allegri ugy gondolkodik mint a szurkolok tobbsege akar itt is csak kicsit lassabban alkalmazza. Atall a 3 5 2 rol mert erzi hogy ez a felallas a Juveval mar kiismerheto. Comant is emliti h szamit ra viszont az edzesen nem latjuk milyen teljesitmenyt nyujt ha fejlodnie kell am legyen en hiszek neki. Talan a Morata Lllorente dologba tudnek belekotni...nem o kellene h legyen a biztos pont a 16oson belul mivel golt nem lo es ez egy befejezonel elengedhetetlen meg ha mezonybe sokat segit is. Padoin...csak vesz megoldas mind2szelsonk serult. Nekem tetszett a nyilatkozat es jo iranyba halad a csapa is ugy erzem.
Forza Juve per sempre!

Rocky80 2014.11.09. 11:27:39

Romulot is szeretnénk már látni nem csak Comant.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása