Del Piero: „Jó úton halad az olasz labdarúgás”

Del Piero_Delhi mezben labdaval.jpgA Juventus legendás labdarúgója, Alessandro Del Piero úgy véli, hogy az olasz futballban észrevehetők a jó irányba tett lépések, amelyek révén ismét a világ legjobbjai közé emelkedhet a bajnokság.

A közelmúltban többször szó esett az olasz labdarúgás helyzetéről és térvesztéséről, a Juventus elnöke közvetve fel is szólította a klubok tulajdonosait, tegyenek meg minden tőlük telhetőt a globális terjeszkedés és a szurkolók stadionba való visszacsábítása érdekében.

Alessandro Del Piero jelenleg Indiában idegenlégiós a Delhi Dynamos csapatánál, és kívülről úgy látja a világbajnokságot is megnyert futballista, hogy a helyzet javul.

„Olaszország továbbra is Olaszország. Egyetlen hely se hasonlítható az otthonhoz. - nyilatkozta a harminckilencéves futballista az RTL stábjának.

„Futball szintjén látható a folyamatos törekvés a helyzet javítására, hogy a bajnokság hatékonyabban felvehesse a versenyt nemzetközi szinten és egyéb európai bajnokságokkal, amelyek jelenleg lépéselőnyben vannak.

Olaszország ellentmondásos helyzetben van bizonyos szempontokból, azonban azzal a szépséggel, kultúrával és minden egyébbel, amivel rendelkezünk, Olaszország a legszebb ország a világon.

Alessandro Del Piero november kilencedikén betölti negyvenedik életévét, és az interjú kapcsán az Öreg Hölgy legendás lovagja kicsit visszatekintett múltjára, illetve jövőjéről is ejtett pár szót.

„Gyermekként arról álmodtam, hogy futballista leszek, és ma is álmodok, ha futballról vagy számos egyéb dologról van szó.

Természetesen szembenézek a korom és a felelősségeim által közvetített valósággal, illetve azzal, mit is valósíthatnék meg a jövőben, de szerintem mindenki számára fontos, hogy akár az én koromban is, de soha ne felejtsen el álmodozni.

Hogy mik a terveim, ha véget ér a játékoskarrierem? Ezt a kérdést bizony meg kell válaszolnom a közeljövőben.

Megéltem egy bizonyos kort ugyan, de mindig a futballt helyeztem előtérbe, és mindig a lehető legnagyobb nyugodtsággal tettem ezt, megpróbálva megőrizni a maximális objektivitást.

Ma még nem tudok választ adni erre a kérdésre, azonban pár év múlva majd beszélünk, és talán majd akkor. - zárta az interjút a torinói örök kedvenc.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr626862085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lisandro 2014.11.04. 12:37:50

Egyszer Alex lesz a trénerünk,ebben biztos vagyok.
Neki nàlunk van a helye!
Nem tudom lesz-e valaha még ilyen ikonunk.
Persze Gigi is nagy ikon,de Alex az Alex!

devil-z 2014.11.04. 16:46:15

Számomra ő a foci "atyaúristene", de most nagyon hülyeségeket beszél.

Az inter és a milán konkrétan középcsapattá süllyedtek, a napoliból Benítez képtelen kihozni a maximumot, egyedül a romákat lehetne kiemelni de ők is eléggé függnek a 38 éves öregemberüktől szóval ilyenkor azt mondani, hogy jó úton halad az olasz labdarúgás..

Szerintem meg sosem volt még ennyire kilátástalan és jelentéktelen, de ki vagyok én, hogy ellentmondjak Alexnek.

Táno 2014.11.04. 16:55:00

@devil-z: Az tény, hogy jó uton halad, csak az nem mindegy, hogy hová????

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása