Conte: "Az európai szerepléseimet sikertelennek tekintik"

Conte ANtonio_sajtótájékoztató_1.jpgA Juventust három bajnoki címre vezető sikeredző, Antonio Conte, aki jelenleg az olasz válogatottat irányítja, a Sky Sport Italia munkatársának adott interjú során mesélt a Juventusszal elért európai kupamérlegről. 

"Az emberek sokat várnak tőlem, ahogy mindig is tették. Például csak kétszer szerepeltem a Juventusszal a Bajnokok Ligájában. Az első évben a legjobb nyolc közé jutottunk, ami úgy tűnik, hogy a célt jelenti ebben a szezonban, majd utána az Európa Liga elődöntőjéig jutottunk."

"Ennek ellenére, az európai kalandjaimat mindig sikertelennek tekintik. Ez mindenesetre csak arra ösztönöz, hogy még jobb teljesítményt nyújtsak."

"Elmondtam, egy nap szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját, azonban nem részleteztem, hogy a Juventusszal vagy egy másik csapattal. Bízom benne, hogy bekövetkezik majd. Jelen pillanatban más álmokat hajszolok, s teljes mértékben a válogatottra összpontosítok."

Allegrit már érkezésének pillanatában is kritikával fogadták, s a szurkolók ellenérzései annak ellenére sem változtak, hogy a csapat három pont előnnyel vezeti a bajnokságot.

"Három kivételes évet követően, az összehasonlítások elkerülhetetlenek, de ez egy új időszak, s az embereknek Allegri Juventusával kellene foglalkozniuk."

Contét arról is megkérdezték, hogy mi a véleménye Francesco Totti kirohanásáról, amely során az elveszített rangadót követően, a római csapatkapitány sorozatos csalással vádolta meg a Juventust,

"Az olasz válogatott szövetségi kapitánya vagyok, s ezeket az eseményeket meglehetősen kívülálló szemszögből figyelem. Olaszországban két élcsapat van, amelyek sokkal erősebbek a többinél, így innetől fogva egészen a szezon végéig, a bajnoki cím sorsáról a Juventus és a Roma versenyfutása dönt majd."

"Lesznek további nyilatkozatcsaták, ebben bizonyos vagyok, azonban az a legfontosabb, hogy az esélyesek pozitív üzenetet közvetítsenek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr456858269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2014.11.03. 10:47:13

Bevallom nem egészen értem Contét...az távozása okait sem...azt sem azóta miért válaszol kétértelműen...Oké ,hogy Ő az olasz szövetségi kapitány de úgy nyilatkozik a Juvéról mintha nem a szíve hölgye lenne ezen oldala kicsit csalódást kelt bennem, de örülnék ha hamarosan visszatérne a padra és mindent besörpörnénk !

Barolo 2014.11.03. 11:11:32

Én alapvetően sértettséget érzek a legtöbb nyilatkozatában. Amúgy az szerintem érthető és korrekt, hogy szövetségi kapitányként nem tsz különbséget (legalább is kommunikációs szinten)a csapatok között. Ettől még nyilván a Juve más dimenzióban van a szívében. Forza Juventus!

szabo2323 2014.11.03. 11:42:36

Nekem az a legnagyobb bajom Conteval,hogy elfelejtette,hogy ha nem hozzuk ide edzőnek 3 éve akkor lehet még mindig valami középcsapattal szenvedne a bentmaradásért. Szerintem hálásnak kellet volna lennie a bizalomért. És biztos,hogy sok múlott az ő szerepén is a bajnokságba de ő is elfelejtette,hogy honnan jött meg,hogy hol lett nagy edző!Én személy szerint képmutatónak tartom.

venember83 2014.11.03. 12:08:10

Legalább azt megtanulta a Juventusnál, hogyan kell kitérő, semmitmondó válaszokat adni.

@szabo2323: a képmutató jelzőt túlzónak érzem, de van igazság abban, amit mondasz. Mindkét félnek elégedettséget és tiszteletet kellene mutatnia a másik iránt, mintha Conte viszont tényleg sértődött lenne.

pedronegroo 2014.11.03. 14:24:38

Jelenleg azt is elképzelhetőnek tartom hogy Conte 8 közé való jutása a BL-ben még évekig referencia pont lesz mint a Juve legjobb eredménye európai porondon. Továbbá meccsről meccsre fel fog értékelődni az ő munkájának a megítélése.

Amúgy igen, Conte ilyen sértődős típus, de talán azért mert pont ő az aki az elmúlt 3 évben a legtöbbet dolgozott és tett a Juventus-ért, ja és nem csak ebben a 3 évben hanem mikor játékosként volt itt akkor is mindig mindent bele adott. Messze nem tökéletes de a munka amit ő bele tett edzősködése alatt az előtt le a kalappal.

ToTTy-Juve 2014.11.03. 17:43:08

Igencsak kitérő válasz, de ezt kell mondania. Ha állást foglalna, akkor a következő válogatott meccs előtt, igencsak kapna néhány sértődött játékost a keretébe. Mondjuk nekem egyértelmű, ki oldalán áll és nagyot csalódnék, ha nem lenne igazam. Pontosan ezért nem értem egyesek miért érzik sértődöttnek. Szerintem ha volt is, már nem az.
Szerintem van annyira profi, hogy tudta, ezt a csapatot nem tudná tovább úgy motiválni, mint azelőtt. Év végére be is sokalhatott, hiszen zélsőket kért és még csak ígéretet sem kapott.
Az meg, hogy Ő hol lenne, ha nem ide jön 3 éve ugyanolyan kérdés, mint az, hogy a Juve hol lenne nélküle a bajnokságban, talán még mindig csak a 5-7 helyeken. A véleményem az, hogy ha nem is vita nélkül váltunk meg tőle, de korrektül, bármelyik oldalt is nézem. És remélem, hogy mondjuk egy 5 év múlva viszont látjuk a pálya mellett örjöngeni - és ez az, amit most nem látok, pedig nem egykedvüen kellene végig nézni egy olyan szar félidőt/meccset, amit már láthattunk párszor - sajnos - és megmondom őén erre vagyok a leginkább Allegriás!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása