Vidal: "Totti már akkor bajnok volt, amikor én még csak gyerek voltam"

Vidal Arturo_gólöröm_9.jpgArturo Vidal az ellenfelet, s annak ikonikus játékosát, Francesco Tottit méltatta az AS Roma elleni rangadó előtt adott nyilatkozatában.

"Az elejétől fogva le kell támadnunk őket, nem hagyva a Romának időt a lélegzetvételre és arra, hogy a saját játékukat nyújtsák." - nyilatkozta Vidal a Tuttosportnak.

"Mindig is jól ment nekem, hiszen be szoktam találni ellenük Torinóban. Gyors játékosaik vannak, magas színvonalat képviselnek, s arra játszanak, hogy előre törjenek, azonban csapatként előrébb járunk, s többet birtokoljuk a labdát."

"Mindkét csapat számára pompás pillanatban következik ez a mérkőzés. A győztes az lesz, aki nagyobb összpontosítást tud mutatni."

"Ránk nehezedik nagyobb nyomás, mivel a Juventuson mindig nagyobb a nyomás, mint bármely más csapaton. Zsinórban három bajnoki címet nyertünk, s minden ellenfél az élete mérkőzését játssza ellenünk. Szeretem ezt, mivel ez a nyomás azt bizonyítja, hogy erősek vagyunk."

A hétközi Bajnokok Ligája mérkőzésen Francesco Totti szerezte a Roma egyenlítő találatát, s ezzel a versenysorozat történetének legidősebb gólszerzőjévé vált.

"Totti már akkor is egy bajnok volt, amikor én még csak gyerek voltam. Egy zseni, s mint mindig, intenzitással és agresszivitással próbáljuk majd ellenőrzés alatt tartani. El tudom-e képzelni magamról, hogy harmincnyolc évesen betaláljak a Bajnokok Ligájában? Óh, hát az nem lenne egyszerű. Az én játékstílusom rengeteg energiát emészt fel, s nem tudom, hogy harmincnyolc éves koromig bírom-e."

Míg a Roma kellemes meglepetést okozott az európai színtéren, addig a Juventus fájó vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában."

"Egy erős csapattal néztünk szembe, amely rendkívül védekező módon játszott, a saját térfelén berendezkedve, s ránk várva a kontratámadásokkal. Az ő szintjükön játszottunk, vagyis nem tökéletesen, s alig engedtünk lehetőségeket egy olyan csapatnak, amelyet előző szezonban csupán percek választottak el a trófea elhódításától."

"Nem tetszett a játékvezetés Spanyolországban, hasonlóan ahhoz, mint amikor tavaly a Real Madriddal játszottunk, hiszen nagyon kevés sárga lap volt a folyamatos szabálytalanságok ellenére, s a védőik állandóan sírtak a játékvezetőknek. Borzasztó így játszani!"

"Láttam fejlődést a hozzáállásunk tekintetében. Igazán nagyon dühösek voltunk a Calderonban, amiért ilyen elképesztő módon veszítettünk el egy mérkőzést. Senki sem hitte volna, hogy az Atlético képes lehet gólt szerezni, miközben így játszik. Egyetlen hibát vétettünk, s megbűnhődtünk érte."

Vidalt arról is megkérdezték, hogy érez-e különbségeket az előző évek sikeredzője, Antonio Conte és az új mester, Massimiliano Allegri között.

"Az egyikük higgadtabb, míg a másik, fogalmazzunk úgy, hogy hevesebb. A munkamódszereik különbözőek, azonban hasonlóvá teszi őket az elszántság a győzelemért. Két különböző utat járnak ugyanannak a célnak az elérése érdekében. Allegri általánosságban kevésbé ideges, azonban az edzéseken ugyanolyan kemény, mint Conte."

"Megdöbbentő volt-e Conte távozása? Igen, az volt, különösképpen mert szabadságon voltam, s azt sem értettem, hogy mi történik. Soha sem láttam edzőt távozni azt követően, hogy zsinórban három címet nyert volna."

Zárásul Vidal mesélt arról is, hogy az olaszországi évek alatt kit talált a legkellemetlenebb ellenfélnek.

"Az első évben a Milan kemény volt, hasonlóképpen a Napoli és a Roma. Mindig gondjaim akadtak az Inter ellen, míg Montolivo nagyon jó a labdával és Nainggolan olyan, mint a forgószél."

"A legkeményebb talán Robinho volt. Kiváló technikával rendelkezik, s jól fedezi a labdát, ami őrjítő Az embernek erős készettése támad, hogy egyszerűen felrúgja!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr656758961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása