García: „Élvezzük ki a vasárnapi rangadót”

Garcia Rudi_sallal palya mellett.jpgRudi Garcia arra sarkallta csapatát, hogy élvezze a bajnoki címvédő elleni megmérettetésüket, és tegyék a mérkőzést az olasz futball reklámjává. A rangadóra vasárnap délután 18.00 órakor kerül sor.

„A vasárnapban az a nagyszerű, hogy az utóbbi néhány hétben megmérkőztünk az orosz bajnokkal, az angol bajnokcsapattal, vasárnap az olasz bajnok az ellenfél, ezt követően pedig a német címvédő ellen lépünk pályára.” - kezdte sajtótájékoztatóját Rudi García.

„Ez fantasztikus. Nagy örömünkre szolgálna, ha minden héten ilyen szinten kell teljesítenünk, és élveznünk kell ezt a megmérettetést. Rengeteg bajnok lép majd pályára.

Remélem, hogy szép futballt láthatunk, mivel ezt a mérkőzést a világ számos pontjáról követni fogják. Ezen a héten az olasz csapatok kiváló eredményeket értek el, és bizonyították, hogy az olasz bajnokság alulértékelt. Ezeknek a mérkőzéseknek egyúttal reklámozniuk kell az olasz futballt.”

Az AS Roma csapatának önbizalmára jó hatással volt a Manchester City elleni hétközi 1-1-es eredménnyel zárult mérkőzés, míg a Juventus vereséget szenvedett az Atlético Madrid vendégeként.

„Láttuk, hogy nehéz pillanatokban és egy gólos lemaradásban képesek volt reagálni a történtekre, és a győzelemre is lehetőség mutatkozott Manchesterben. A Roma mindig a győzelemért játszik, és a kedden tapasztalt megközelítést fogjuk alkalmazni, célunk megnehezíteni a Juventus dolgát, bár természetesen tisztában vagyunk az ellenfél minőségével.

A Juventusnál ugyanaz a rendszer, mint Antonio Conte idején, és persze vannak különbségek Massimiliano Allegri vezetése alatt, ám ezeket megtartom magamnak.” - mosolygott a vasárnapi ellenfél edzője.

„Ahogy az összes csapatnak, nekik is megvannak a gyengeségeik, és ezeket a lehető legjobban ki kell használnunk. Ebben az évben mintha jobban előretolná a csapatot a tréner, amikor nincs náluk a labda, és ez talán segítségünkre lehet. Csak ezt kívánom megosztani a mai sajtótájékoztatón...”

A fővárosiak a tavalyi címvédő elleni torinói megmérettetésen elvesztették a bajnoki címért is zajló mérkőzést, 3-0 lett a végeredmény, ez úttal hogyan kíván egy hasonló végeredményt elkerülni Rudi García?

„A múlttal nem foglalkozok, mivel ez egy új szezon új kerettel és új bajnoki sorozat. Nincs értelme a múltba révedni, mivel nem áll módunkban változtatni rajta, és mindannyian erre a mérkőzésre koncentrálunk.

Készen állunk felvenni a harcot a Juventus kemény és agresszív játékával. Képesnek kell lennünk a labda visszaszerzésére, és ehhez nem a balettcipőinket kell felvennünk a meccs napján.

Carlos Tévez a legmeghatározóbb játékosa a Juventusnak, ezt mutatja a statisztika. A csapat teljes, azonban nem verhetetlen, és egyetlen csapat se képes mindenkit legyőzni. Megbízok a játékosaimban, és nagyszerű részese lenni ennek a játéknak.

Hogy kinek van több veszítenivalója? Mindkét csapat három pontra tehet szert, a bajnoki cím sorsa korántsem ezen a hétvégén dől el, ennek a kijelentése tiszteletlenség lenne a többi csapattal szemben.

A győzelem pszichológiai szempontból előny lehet, azonban ezzel nem zárul le a küzdelem. Pillanatnyilag pontazonossággal vezetjük a bajnokságot a Juventusszal, és nem egyszerű öt fordulóban sorozatban győzelmeket szállítani. Csökkentettük a keretek közötti különbséget, azonban nyilvánvalóan a Juventus tekinthető esélyesnek, ezt mondatja az egyszerű logika.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr346760173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.10.05. 13:22:20

Meglepődnék, ha valóban élvezhető meccs lenne. Egyik csapat se balettcipővel készül a mérkőzésre, úgy érzem. Inkább egy kemény és taktikus találkozóra számítok, amit nem fognak értékelni az olasz futballt nem favorizáló sportszeretők.

babo0410 2014.10.05. 14:39:35

@venember83: Szerintem ha a két csapat támadó szellemű, és igen élvezetes játékára gondolok, akkor egy egészen jó meccs is kisülhet belőle. A múlt szezonban is jó mérkőzés lett a két meccs. Én bízom benne, hogy idén se lesz másképpen. Taktikázás persze várható, de reméljük ez nem fog a színvonal rovására menni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása