Morata: "A Roma elleni rangadó olyan lesz, mint egy El Clásico"

Morata Álvaro.jpgA Real Madridtól érkező ifjú spanyol támadó, Álvaro Morata hálás szavakkal szólt arról a fogadtatásról, amelyben a torinói klub és annak szurkolói részesítették, mesélt az olaszországi tapasztalatokról, s természetesen szó esett az AS Roma elleni hétvégi rangadóról is.

"Igen, jól érzem magam." - nyilatkozta Morata a Juventus TV-nek. "Folyamatosan fejlődök, már rendelkezésre állok, s nagy elszántságot érzek, hogy pályára lépjek a vasárnapi mérkőzésen."

"Számomra valóban megtiszteltetést és büszkeséget jelent ezt a mezt viselni. Nem is kívánhattam volna ennél melegebb fogadtatást a klub és a szurkolók részéről, még több kedvességet és üdvözletet, amit a szurkolóktól kapok, még akkor is, amikor az utcán sétálok vagy étterembe megyek, egészen fantasztikusak. Köszönettel tartozom a bizalomért, amiben részesültem, s amit tőletek kaptam tőletek."

"Boldog vagyok-e, hogy itt lehetek? Igen, nagyon örülök, hogy ide jöttem. Ahogy azt már sokszor elmondtam, otthon érzem magam, s nem okozott kellemetlenségeket a környezetváltás."

"Mindenki kedves volt hozzám, ez Olaszország és Európa egyik legjobb klubja, s számomra ez bámulatos."

Az Atalanta elleni mérkőzésen, csereként beállva, Morata megszerezte első találatát a Juventus mezében.

"Olaszországban a védelmek sokkal felkészültebbek, mint más országokban. Nagyon nehéz itt gólt szerezni, mert az olasz védelmek igazán jók. Természetesen nem voltam teljesen felkészülve, de folyamatosan fejlődök, hogy a legjobb formámat mutathassam."

"A legjobb pozíció? Ezt a kérdést talán jobb lenne az edzőnek címezni, s csak annyit mondhatok, hogy igazán szeretek játszani, így számomra az a legfontosabb, hogy hasznára legyek a csapatnak."

"Ha azt mondják nekem, hogy egy bizonyos pozícióban játsszak, felkészülök rá, mivel fontos, hogy a csapat győzelmet arasson, s mindig hasznára legyek a csapatnak."

Morata szót ejtett a Juventus új mesteréről, Massimiliano Allegriről is.

"Minden a legnagyobb rendben az edzővel. Az az igazság, hogy nagyon sokat beszél velem és a csapattársaimmal. Sokat dolgozunk a taktikán. Ez számomra új dolog, új technikákat tanítanak nekem és az egész csapat sokat segít nekem."

A hétközi Bajnokok Ligája mérkőzést követően, hétvégén hazai rangadó vár a csapatra, hiszen az AS Roma látogat majd a Juventus Stadiumba, s az összecsapás a spanyolországi El Clásicók hangulatát idézheti majd.

"Hasonló mérkőzések, hiszen olyan csapatokról van szó, amelyek egyértelműen az első helyen akarnak végezni, s mindkét esetben mindig nagy a feszültség, s mindig teljes koncentráció szükséges."

"Tudjuk, hogy fontos mérkőzés lesz, s történjék bármi, minden tőlünk telhetőt megteszünk majd a győzelemért."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr136756263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devilke Balla 2014.10.04. 11:32:19

"Olaszországban a védelmek sokkal felkészültebbek, mint más országokban. Nagyon nehéz itt gólt szerezni, mert az olasz védelmek igazán jók." Sajnos,ezek az olasz védlemek csak ligán belul jók.. Egy kulfoldi csapatnak nem okoznak nagy gondot .

babo0410 2014.10.04. 11:34:15

Örülök, hogy itt van. Egyébként az jól mutatja, hogy múltkor fájdalma volt, hogy miért nem veti be Allegri még. Ne is kapkodja el, mert a Milannál pont ezért volt annyi sérültje. Kidőltek már az elején, utána meg nem volt már kit bevetni, és kényszerből dobálta vissza az éppen visszatérőket a kezdőbe, aki újra ki is dőltek. Itt ilyet nem szeretnék. Inkább játszon még keveset, mint rásérüljön az előzőre.

babo0410 2014.10.04. 11:38:02

@Devilke Balla: Azért elég nagy gondot tudnak okozni külföldi csapatoknak is. Hányszor fordult elő olyan, hogy egy olasz csapatot bucira vertek volna? Az meg természetes, ha az erősebb gólt tud lőni a gyengébbnek. De olyanra nem nagyon emlékszem, hogy kitömtek volna egy olasz csapatot. Talán a Roma buktája jut most eszembe egyedül, mior a Manchester United agyoncsapta őket.

Devilke Balla 2014.10.04. 12:53:13

@babo0410: Nem kell ahoz hogy 4-5 golt kapjonak,de bizony régebben szerintem inkább volt ez igaz az olasz csapatokra. Most csak annyira nehéz nekik golt rugni,mint bármely más ligán beluli csapatoknak. és sajnos nincsenek is olyan jó hátvédek mostanában mint 10-15 éve.

Goku06 2014.10.04. 13:14:33

@Devilke Balla: és kiemelném azt is hogy ezek az olasz csapatok nem igazán játszanak meccset ezekkel a kitömős csapatokkal sem...
A Real az összes EL-ben szereplő olasz csapatot 6-7 góllal küldené haza ha akarná..

A másik pedig hogy a kisebb és közepes csapatok ellen hiába nem kapnak sok gólt az olaszok, lőni sem lőnek sokat. Itt a példa a galata meccs is.. mi hogy szenvedtünk ellenük míg a real 10 emberrel kitömte őket.

Devilke Balla 2014.10.04. 14:59:29

@Goku06: és akkor nekunk még viszonylag jó a hátvédsorunk,de pl.az Ac mostani védelme hol van egy Cafu,Maldini,Nesta,Kaladzehoz képest... Milan C-nek elmentek volna..

qweas 2014.10.04. 15:17:12

"Hányszor fordult elő olyan, hogy egy olasz csapatot bucira vertek volna? "
__________________
Azért az elmúlt években mindig volt rá példa,hogy egy 4-5 kapott gólos meccsbe beleszaladt egy egy olasz csapat.A Milán tavasszal(2014) az Atleticotól kapott egy 4-est a BL visszavágón.Azelőtt a Barca is lőtt nekik egy 4-est(2013) a 2-0-ás győzelmük után.És ezeken a meccseken még hízelgő is volt számukra a 4 kapott gól.Aztán ott volt a Napoli.3-1-es győzelem után estek ki(2012 tavaszán) a Chelsea ellen(4-1-es vereség),igaz ott hosszabbításban kapták a 4.-et,de az a Chelsea nem éppen a rettegett támadásairól volt híres.:-). Előtte évben (2011)meg a BL negyeddöntőben az Inter kapott egy 5-öst a Schalkétól.Ráadásul hazai pályán.Aztán jön 2010 tavasza.Milán-M.United 2-3,0-4. Főleg az utóbbi volt nagy pofon a Milánnak.És a meglepő 4-1-es Juve vereség Torinóban(2009) a Bayerntől.Az akkor BL csoportkörös kiesést jelentett a Juvénak. Tény,hogy ezek nem a Roma 7-1-es bucira veréséhez hasonló blamák,de azért a épp aktuális olasz legjobbak szenvedték el ezeket. Ez azért régebben nagyon nem volt jellemző az olasz csapatokra.Azok a védelmek messze erősebbek voltak.Nem egy alakalommal volt ,hogy a BL 8 legjobbja között 3 olasz csapat is volt(Sőt ! volt,hogy a 4 közé is 3 olasz került.Ők hárman együtt nem kaptak 5-gólt.:-) .A 90-es évek Milánjáról,meg Juventusáról most nem is beszélek. Bocs,hogy idekontárkodtam!

babo0410 2014.10.04. 15:37:31

Nem azért de Allegri ezzel a védelemmel is amilyen a Milannak jelenleg van, Allegri a 2. legkevesebb gólt kapva továbbjutott tavaly a BL-ben. Az más kérdés, hogy utána az Atletico ellen már Seedorf ült a padon, és tapasztalatok hiányában, meg az idő sem volt elég, nem tudott már mit kezdeni.
@qweas: Jó voltak eltaktikázott meccsek, több gólos vereségek, de nem ez a jellemző. Tavaly pl. a Milan Seedorf miatt kapott 4-et az Atleticotól. Alig volt 1 hónapja, hogy felkészítse a csapatot. A lehető legrosszabbkor vette át a Milant. Sokkal előbb kellett volna. Nem mondom, hogy akkor továbbjutnak, de szerintem nem 5-1-es összesítéssel esnek ki. A Napoli meg eltaktikázta magát. Úgy érezték, hogy sínen vannak 3-1 után. De ha komolyan veszi a meccset egy olasz csapat, akkor nem könnyű legyőzni.
Ferrara korszakát meg hagyjuk, mert az minden volt, csak csapat nem. Ráadásul akkoriban kezdte el a csapat kikezdeni.
Az tény, hogy régen jobb volt az olasz csapatok védelme, de azért egy olyan olasz csapatot ma se könnyű megverni, amelyik igazi olaszos tömörülős játékot játszik. Pl. CR az olasz bajnokságban nem tudna 40 gólokat lőni. Nem véletlen, hogy Tévez, Morata, Llorente, meg ki tudja ki, akiket a támadósorba igazoltunk, azt emelik ki, hogy mennyivel nehezebb itt gólt szerezni, mert agresszívabban védekeznek a csapatok.
Nem vitatom, az olaszok is szenvednek el nagyobb arányú vereségeket, de nem jellemző. És egy tipikus olasz játékkal kiálló csapatot ma sem könnyű megverni. Nagyobb pofonba akkor szoktak az olaszok beleszaladni, mikor úgy érzi, hogy ki kell támadniuk, és feladják a stabil védekezésüket.

qweas 2014.10.04. 16:35:52

Persze,hogy mindegyik nagy vereségnek vannak ok-okozati tényezői.De ez másnál sincs másképp.Viszont minden évre volt egy.És most már jó ideje.
.
"de azért egy olyan olasz csapatot ma se könnyű megverni, amelyik igazi olaszos tömörülős játékot játszik."
____________
Ebbe teljesen igazat adok.Viszont ez igaz a Spanyol,Angol vagy akár a Német csapatokra is.
.
" Nem véletlen, hogy Tévez, Morata, Llorente, meg ki tudja ki, akiket a támadósorba igazoltunk, azt emelik ki, hogy mennyivel nehezebb itt gólt szerezni"
____________
Én ezt is elfogadom.De most gondolj bele.Melyik játékos mondaná az ellenkezőjét?Nyilván,hogy egy csatár sem fogja azt nyilatkozni,hogy itt milyen könnyű az élet.Aki angliába igazol,azoknak mind a PL a legnehezebb.Az olaszoknak nyilván a Seria a. A németeknek a Bundesliga stb.

Goku06 2014.10.04. 16:56:12

@qweas: hagyd rá :D
Amikor olasz csapat vereséget szenved, akkor az csak azért lehet mert a) nem vették komolyan, b) eltaktikázták magukat, mindenkivel előfordulhat, c) időjárás d) balszerencse e) játékvezető...
De mindenki tudja hogy jelen pillanatban bármelyik SerieA csapat megnyerhetné a BL-t és simán kiejthetne egy Bayern/Real/Barcát.. A fociban bármi megtörténhet :)

babo0410 2014.10.04. 17:27:17

@Goku06: Ne forgasd már megint ki a szavaimat, és ne írj hülyeségeket. Sehol nem írtam, hogy olasz csapat nyerhetné a BL-t. Annyit jegyeztem meg, hogy egy igazi olaszos taktiával kiálló olasz csapat ellen bárki megizzad. Lásd Milan-Barca pl.

Goku06 2014.10.04. 18:07:48

@babo0410: Nem a szavaidat forgatom ki... én "nem csak és kizárólag erre a kommentedre reagálok", hanem az egész "tevékenységedre"...
Annyira elvakult vagy hogy az összes olasz csapatot nagyra tartod, míg minden más nemzet csapatát lenézed mert "nem is olyan jók"...

Ehhez képest az inter 2009es BL sikere óta az olasz csapatok csak szenvednek európában, a győzelemhez közel sincsenek. Míg a német-angol-spanyol trió folyamatosan ott van a döntőkben-elődöntőkben..
De te akkor is azt mondod hogy ők nem olyan jók, míg a milan-inter-napoli csak azért gyenge mert nem veszik komolyan, de majd most komolyan veszik és egyből visszakerül a serieA a legjobbak közé.
Nem így megy ez.. Kurvamessze van az olasz foci európától, ez a nagy büdös helyzet.
Van egy kiemelkedően jó csapata a SerieA-nak! És ez a csapat éppenhogy beférhet európa legjobb 8 csapatába. Ennyi

babo0410 2014.10.04. 18:38:28

@Goku06: Látod? Megint kiforgatod a szavaimat, mert nem mondtam sehol. hogy azért gyengék, mert nem veszik komolyan az EL-t. De az EL mezőnynél mindenképpen erősebbnek tartom a Fior, Napoli, Inter -ast. Legalább a 8 közé mindegyiknek el kéne jutnia, de talán még az elődöntőbe is beférnének.

babo0410 2014.10.04. 18:40:43

Idén meg csak a Villareal, Sevilla, Tottenham 3-as van olyan erős, mint az olasz trió.

babo0410 2014.10.04. 18:41:20

Na talán még az Everton.

qweas 2014.10.04. 21:04:20

" egy igazi olaszos taktiával kiálló olasz csapat ellen bárki megizzad. Lásd Milan-Barca pl."
_____________________
milan-barca meccsnél szerintem több ütősebb példát is lehetne felhozni. hiszen ott a milán a visszavágón csak áldozati bárány volt. Vagy akkor az elmúlt 2-3 évből több spanyol kis és középcsapatot is fel lehetne sorolni,akik hasonló focival legyőzték a barcát vagy a reált. A jó példa az elmúlt évekből szerintem a Chelsea 2012-ből. Vagy az idei Atletico Madrid. Ők nem csak a szimpatikus kiesőt vagy vesztest játszották el,hanem az általad említett olaszos taktikai elemeket felvonultatva komoly csapatokat is legyőztek.Illetve komoly címeket szereztek.És ezt nem 1-1 meccsen tudták csak érvényesíteni. Viszont ez ,hogy olaszos....ez nem a legszerencsésebb kifejezés.Szerintem ez a mai fociban már kezd kiveszni.Szerintem nincs már olaszos,angol,latin,német csapatokra jellemző külön stílus. . Ez az elmúlt években szépen lassan eltűnt a különböző bajnokságok között. Már szinte minden nívósabb bajnokságban megtalálható ebből is abból is. Ennek az egyik oka szerintem,hogy egy egy tehetősebb klub világválogatottakat tud összevásárolni különböző országokból.Mellé pedig olyan edzőket szerződtet,akik pár hónap alatt képesek egy egy adott országra régen oly jellemző stíluselemeket megtanítani. Ha a tömörülős védekező stílust vesszük,akkor Di Matteo egy angol csapattal vitte ezt sikerre 2012-ben. Ha jól emlékszem talán nem is szerepelt náluk olasz játékos. Simeone Spanyolországban hasonló erényekkel szintén sikereket ért el. Nem csak a La Ligában ,hanem nemzetközi szinten is. Ha most megnézzük a Spanyol nagyágyúkat: Barca,Reál,ATMA. Három azonos bajnokságban lévő csapat.Mindhárom nagy sikereket ért el. De még csak hasonlóság sincs a három csapat stílusa között. Ott a Bundesliga. Bayern,Dortmund vagy a Schalke. Három csapat ,három különböző stílusban.De ha megnézed a PL élklubjait. A Liverpool - City-Chelsea-Arsenal.Mind mind más stílusban nyomja. Eltűntek a hagyományosan csak egy egy aktuális bajnokságra jellemző stílusok.Pontosabban most már bármelyik bajnokságban találkozhat velük az ember.És sokszor egy adott bajnokság csapata,már jobban műveli egy régebben másik ország stílusára jellemző játékot mind az eredeti.
Így szerintem az a mondat,hogy "egy igazi olaszos taktikával kiálló olasz csapat ellen bárki megizzad." sokkal jobban igaz úgy,hogy: egy keményen, szorosan védekező taktikával felálló csapat ellen bárki megizzad. Lásd: Németország-Algéria 2-1(hosszabbítás után) 2014 VB. ;-)

niccolo 2014.10.04. 22:53:31

@Goku06: még jó,hogy elfogult az olasz foci mellett ,,babo'' .Ő legalább vérbeli Juvés! Majd ha az arab,orosz pénzmágnások messze lesznek európától,akkor az olaszfoci nem lesz messze.ha ismét 2db idegenlégiós lehetne a csapatokban más lenne a helyzet. De.a pénz számít meg az üzlet.

Goku06 2014.10.05. 00:10:16

@niccolo: attól még hogy valaki vérbeli Juvés, nézheti a dolgokat realistán..

jelenleg a foci a pénzről szól, az uefának és a fifának sem érdeke a pénzes arabokat/oroszokat eltávolítani innen.. így felesleges arról álmodoznunk hogy mi lenne ha ők nem lennének itt.
Idegenlégiósok korlátozásával nekem nem lenne bajom, bár az EU-s alapelvekkel ütközik, így valószínűleg ilyen korlátozás sem lesz a későbbiekben sem.

A Fifa előbb mondja azt hogy játszuk télen a vb-t minthogy a kisebb bevételt válassza.

Úgyhogy hiába nem örülünk neki, de az olasz foci messze van európától és ez tény. De a trendek mindig változnak, pár év (minimum 5) múlva változhatnak a dolgok.. De ahhoz kéne új stadion, fiatalok, motiváció az EL-re... (ezért kár hogy Olaszország nem kapott vb-rendezést.. azzal viszonylag olcsón fel lenne újítva jópár olasz stadion..)

qweas 2014.10.05. 08:02:15

" Majd ha az arab,orosz pénzmágnások messze lesznek európától,akkor az olaszfoci nem lesz messze."
"ha ismét 2db idegenlégiós lehetne a csapatokban más lenne a helyzet."
_________________________
Nyilván egy kicsit odarondítottak azok a csapatok az európai elithez. De komolyabban csak a Chelsea,M.city,Psg hármas az akiknek ez sikerült. Ez mindössze három csapat,akik közül a Psg régebben tartozott az elithez. De ha nem a Psg,akkor a O.Marseille vagy a Monaco,Bordeux,Lyon mindig közel volt a tűzhöz a Francia bajnokságot képviselve. Tulajdonképpen a Francia bajnokság az egyik aki a legjobban megsínyli a külföldi bajnokságok gazdasági dominanciáját. Rengeteg francia játékos játszik a PL-ben.(Elképesztő mennyiség)De a Spanyol,Német,Olasz csapatoknál is több erős játékosuk is megtalálható.Elég csak említeni Riberyt,Pogbát,Benzemát stb.Tulajdonképpen a PSG 26-os keretéből mindössze 3 európai légiós szerepel. A keret fele francia.Másik fele pedig Dél-Amerikából származik.A Citynél Chelsea-nél már egész más a helyzet.De szinte az összes PL klubnál ez megfigyelhető. De visszatérve az első mondatra.Az Olasz klubfoci nem azért nem szerepelt az elmúlt pár évben rosszabbul mert Orosz meg Arab milliárdosok csapatokat vettek. Elég csak megnézni,hogy olyan viszonylag szerényebb gazdasággal rendelkező klubcsapatok,mint a Borussia Dortmund vagy Atletico Madridnak is odajutott az élbolyba.De ott az ellenpélda is.Ha már szóba jött a pénz.Meg a légiósok összevásárlása:
"ha ismét 2db idegenlégiós lehetne a csapatokban más lenne a helyzet. "
Szóval az ellenpélda az Inter. Az olasz klubfoci utolsó nagy sikere.
2010 BL döntő Internazionale kezdő 11:
Júlio César - brazil
Maicon - brazil
Lúcio - brazil
Walter Samuel - argentin
Cristian Chivu - román
Javier Zanetti - argenin
Esteban Cambiasso - argentin
Wesley Sneijder - holland
Samuel Eto'o - kamerun
Diego Milito - argentin
Goran Pandev - macedon
cserék:
Dejan Stankovic - szerb 68.perc
Sulley Muntari - ghánai 80.perc
és az egyetlen olasz, az akkor 37 éves Marco Materazzi. 94.perc
edző: José Mourinho - portugál
____________
Nehéz már idegenlégiósok nélkül érvényesülni.De persze meg lehet találni az arányokat a saját nemzetiségű játékosok és a légiósok között.A Juve ezen az úton halad.Nincsenek brutális számban elárasztva légiósokkal.És akik vannak,azok minőséget képviselnek.Ez jó út.És szerintem idő kérdése(akár már idén is) és visszakerülnek a nemzetközi elit körforgásába.(BL 8 vagy 4 között már azt jelentheti,ott meg már bármi lehet)

qweas 2014.10.05. 08:10:24

Egyszer bárkinek sikerülhet. De az viszont tény,hogy a csúcs közelébe jutni,és ott is maradni.(mind azt teszi a Barca,Reál,Bayern már évek óta.Sokkal komolyabb munka.

qweas 2014.10.05. 08:25:09

Na jó ! a Reál azért rossz példa volt.;-)

Hoods121 2014.10.05. 12:27:35

@Goku06: +1

Van kulonbseg elvakultsag es realitas kozott.

niccolo 2014.10.05. 13:33:32

Akkor mindenki Barca.Real és Bayern szurkoló lenne,ha a realitás számítana és nem az elvakultság.Dél-Kórea-i VB-n is a realitás győzte le az olaszokat,spanyolokat!

babo0410 2014.10.05. 13:54:38

@Hoods121: Csak a realitás nem az amit ti írtok. Ti szimplán lesz.rozzátok a Serie A-t. Gyenge, mert tönkreverjük. Akkor a német, angol, spanyol nem az? Azt is 1-2 csapat veri tönkre folyton. A BL-ben meg kb. pont ezen csapatok tudnak megmaradni (angol bajnokság kivételével). Az meg már teljesen más tészta, hogy az olasz csapatok nem veszik komolyan az EL-t. De azért azt mondani, hogy az olasz bajnokság gyenge, és mi messze vagyunk a legjobbaktól, nagyon nagy lenézés. És nem tudom egy igazi szurkoló hogy tudja így lenézni a kedvenc csapatát? Én ránézek a keretünkre, nem érzem olyan gyengének. Tavaly azért fel tudtuk venni a kesztyűt a Reallal (tudom erre a válasz, hogy nem voltak jó formában). A keretünk erős, nagyon jó játékosokból áll a kezdő 11-ünk. Tavaly nem volt szerencsénk a BL-ben. Idén majd meglátjuk mit ér a keretünk. De az is bizonyította, hogy az olasz bajnokság jobb annál, mint amire sokan tartják, hogy a Roma az angol bajnok otthonában is pontot tudott menteni hátrányból. Ahogy mi is jobbak voltunk a spanyol bajnoknál, még ha nem is nyertünk. Szerintem az olasz bajnokság jó úton halad, és fel fog kapaszkodni a gödörből. Legalább az olasz csapatok szurkolói ne nézzék le a bajnokságot. Pl. két éve az EL-ben a Lazio kicsapkodta sorra az olaszoknál állítólag erősebb németeket, és az inter is csak idegenben lőtt góllal tudott a Tottenhammel szemben alulmaradni úgy, hogy tele volt sérültekkel. A Lazio is akkor esett ki, mikor alapembereik dőltek ki.
Nálam a Realizmus nem ott kezdődik, mikor megpróbáljuk minél gyengébbnek beállítani a bajnokságot. Pláne akkor nem, ha ezt azzal magyarázzuk, hogy de hiszen a Juve pontrekordot tudott elérni, tönkreveri a mezőnyt, stb. A múlt szezon végén írta valaki, már nem emlékszem ki, hogy nem mi voltunk olyan erősek, hogy pontrekordot állítsunk be, hanem a többiek olyan gyengék, hogy sikerült. Na az volt az összes lehúzás legviccesebbje. :)

4Evorg 2014.10.05. 14:01:29

Az inda-s srácok nem tervezik még egy babo-szűrő bevezetését? Én még fizetnék is érte.

babo0410 2014.10.05. 14:02:59

@niccolo: Na pl. azon a VB-n csupa reális csoporteredmény született pl? A franciák 1 ponttal zúgtak ki abból a csoportból, ahol fordított végeredmény lett, és a két esélyes Uruguay és Franciaország esett ki Szenegál és Dánia ellenében. Mexikó csoportelső lett, Argentína kiesett, a svédek pedig továbbjutottak, a portugálok az USA és Dél-Korea ellen estek ki a csoportból. Dél-Korea később búcsúztatta az olaszokat, majd a spanyolokat, és 4. lett, a bronz meg a törököké lett. Ez reális volt?

Goku06 2014.10.05. 14:05:01

@babo0410: "Akkor a német, angol, spanyol nem az? Azt is 1-2 csapat veri tönkre folyton. A BL-ben meg kb. pont ezen csapatok tudnak megmaradni"
Hát igen, pont ez az!!!!
A spanyol és német bajnokságot azok a csapatok verik tönkre akik európát is tönkreverik.. ők bárhol lennének tönkrevernék a mezőnyt.
Míg a SerieA-t az a Juventus verte tönkre aki európában csúnyán megbukott.

Évek óta nincs olasz csapat a BL legjobb 8 között, nehogy már ezt is megmagyarázd! Hol vannak azok az évek amikor papírforma szerint 2-3 olasz csapat befért a BL8-ba? Mi más határozná meg egy bajnokság erősségét a többihez viszonyítva, ha nem az hogy hány csapatuk fér be európa aktuális legjobb 8 csapata közé??????

babo0410 2014.10.05. 14:32:15

@Goku06: két éve ott voltunk a BL legjobb 8 között, előtte meg a Milan, azelőtt az interm 2009-10-ben meg az inter meg is nyerte. Kvázi tényszerűen nem igaz amit írsz. Konkrétan az olaszok a tavalyi évet kivéve. A calciopoli óta az olaszok két év kivételével mindig ott voltak a 8-ban, kétszer meg is nyerték a BL-t. 2007-08-ban meg, amikor a Serie A állítólag valahol a béka segge alatt volt, a Roma a Real kiverésével jutott a 8 közé. Kvázi ha erre építetted az érvrendszeredet, akkor 1. eléggé tájékozatlan vagy, így meg nehéz vitázni veled, 2. meg a kártyavárad romokba dőlt. És akkor innentől fölösleges más kifogást keresned.

babo0410 2014.10.05. 14:34:02

@babo0410: Konkrétan a tavalyi évet kivéve mondat nem kell oda. nem töröltem ki véletlen.

Goku06 2014.10.05. 15:55:45

@babo0410: komolyan mondom beszarok... ekkora idiótát aki képes megmagyarázni hogy az olasz foci ott van európában........
a milan könnyedén esett ki, ahogy az inter is.. nekünk meg 1 percig volt esélyünk a bayern ellen.. kb meg sem izzadtak a bajorok olyan egyszerűen hozták le a meccset.

az inter BL sikere óta nincs ott az olasz foci európában. Ezen idén mi változtathatunk, mert papírforma alapján odaérhetünk a 8ba, de még akkor is megmarad a különbség a német-spanyol-angol liga és az olasz közt.

Elismerhetnéd hogy nekünk az a nagy siker ha beférünk a 8ba, míg stabil nagycsapatok számára ez egy alap dolog... és most csak a Juventusról beszélünk, aki sz*rráveri az olasz mezőnyt.. akkor a többiek mit szóljanak? azt se tudják mi az a BL egyenes kieséses szakasz..

babo0410 2014.10.05. 16:17:10

@Goku06: Na most éppen te magyarázod a f.szságodat. Tudtam, hogy ki fogsz találni valamit erre is. Leírtad, hogy már mióta nem jut olasz a 8 közé, ez igazolja az állításod, hogy sz.r az olasz foci, erre megcáfoltalak, erre te ezt is ki akarod magyarázni. És én vagyok a hülye? Megdőlt az érved, erre kitalálsz mást. Nem szánalmas? :D Amúgy a Real állítólag a világ egyik legjobb csapata, mégis évekig a 16 között az első jött ment csapat kicsapta. Akkor most ők is gyengék voltak? :D Az tény, hogy az inter gyenge. Tény, hogy a Milan gyengélkedik. De ettől a Napoli, a Fior, a Roma és mi nem lettünk gyengébbek. Idén meg nagyon bízom benne, hogy rád cáfolnak az olaszok. Minden esély megvan rá, hiszen a két BL-ben szereplő olasz csapat elég erős, és jó focit is játszanak.

Goku06 2014.10.05. 16:51:40

@babo0410: de attól hogy idén a Juve és a Roma erősnek tűnik a BL-ben, és az EL-es trió is gyűjthet szépen pontokat, ez nem jelenti azt hogy közel lenne a SerieA a 3 nagy bajnoksághoz.
Spanyoloknál van 3 nagy, németeknél 2, az angolok meg külön kategória mert van 5-6 olyan csapatuk aki bármikor megvillanhat (és bármikor le is éghet persze)...
Ehhez képest nekünk olaszoknak van 2 jó csapatunk (akik akkor jók, ha éppen kijön a lépés.. ugyanúgy összejöhet a leégés is nekik).. a 3. napoli meg simán kipottyant a bl selejtezőben.. elég gáz ez is..

Ha idén mi BL8ban benn lennénk, a 3(Romával 4) EL-es csapat közül pedig egy döntőzne, 2 pedig EL8ban lenne akkor már egy hatalmas bravúrt érne el az olasz foci.. De ez még csak az ELSŐ LÉPÉS lenne a visszatérés felé!!!

Egy jól kifutott szezon nem cáfolná meg azt a tényt hogy az olasz foci az inter BL győzelme óta csak vergődik. Az út jó amin haladunk, mert erősödnek a középcsapataink (inter-milan-fio-napoli-roma), de túlzás lenne azt állítani hogy JELENLEG közel lennénk valamelyik nagy ligához.

niccolo 2014.10.05. 16:52:25

@Goku06: a Bayern a nagy Barcának 1meccsen rúgott,annyit mint az európában ,,szar'' olasz Juvénak.

4Evorg 2014.10.05. 17:30:57

@niccolo: De ne egy meccsből vonjál már le következtetést könyörgöm!! Ahogy azt Goku is mondja, s ahogy az UEFA rangsora is mutatja, az olasz foci jelenleg közelében nincs a angol-spanyol-német triónak. Ahhoz, hogy ott legyen egy hosszú és stabil folyamatnak kell elkezdődnie. Aki ezt nem látja be az szimplán együgyű.

Van egy Juventusunk és kifújtunk. Sőt jelenleg még a Juve sem olyan meggyőző Európában. A többi olasz csapat meg a kanyarban nincs. Baboka már a tavalyi szezon elején is jött ezzel a hülye szöveggel, hogy idén az olasz csapatok jók lehetnek, aztán pofára esett. Idén megint nyomatja, jövőre szintén fogja. A nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb csak igaza lesz.

Devilke Balla 2014.10.05. 17:51:55

az inter sem nyert volna bl-t mourinho nélkul.

qweas 2014.10.05. 17:57:27

"a Bayern a nagy Barcának 1meccsen rúgott,annyit mint az európában ,,szar'' olasz Juvénak. "
_________________
Ajjaj! Kezd ez egy kicsit ovis szintbe átmenni a dolog. Lehet utálni a "nagy Barcát". De ott áll bármelyik csapat előtt a lehetőség,hogy leutánozza azt az eredménysort amit a Barca az elmúlt 6-8 évben folyamatosan produkál. Ha Te a Barcát az elmúlt évek alapján erről a 2 idénnyel ezelőtti blamáról akarod megítélni,akkor roppant torz és hamis képet kapsz a labdarúgás elmúlt 6-8 évéről. Ez olyan mintha a csúcsformában lévő Muhammad Alit a Joe Fraziertől elszenvedett KO vereség után ítélnéd csak meg. A Magyar válogatott is lőtt 3-at a VB győztes Olasz csapatnak.És akkor mi van?
Csapatokat az eredményeiről,nyert címeiből lehet megítélni,és nem 1-2 meccs alapján.És ahogy niccolo írja: egy ország bajnokságának erejét pedig az európai kupaküzdelmek után lehet leginkább megítélni.Lehet egy egy gyenge szezonja egy ország csapatainak.De 3-4 szezonra visszatekintve teljesen korrekt visszajelzést kaphat mindenki a különböző bajnokságok erejéről. Azt ,hogy ki mit vesz komolyan? Ez csak félrebeszélés.Az eredmények hosszútávon önmagukért beszélnek.A többi csupán értelmetlen belemagyarázás.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása