Buffon: „Az Atléticoval számolni kell”

Buffon Gigi.jpgGigi Buffon úgy nyilatkozott a BL-meccs előtti napon, hogy az Atlético Madrid nem tekinthető már meglepetés csapatnak, azonban ő szeretné ismét bekapott gól nélkül zárni a mérkőzést.

A bianconeri a Vicente Calderonon mérettetik meg a Bajnokok Ligájában, és Gigi Buffon elmondta véleményét a mérkőzésről a meccs előtti sajtótájékoztatón.

„Érdekes mérkőzésre számítok két komoly hagyománnyal rendelkező csapat között. Szeretnénk megmérettetni magunkat az Atlético Madriddal szemben, hogy lássuk, hol tartunk fejlődésünk során.

Az Atléti talán meglepetésnek számíthatott négy-öt éve, de ma már nem. Megnyerték kétszer az Európa Ligát, bezsebelték a spanyol bajnokságot, illetve tavaly döntőt játszottak a Bajnokok Ligájában.

Ez a csapat tisztában van az erősségeivel és nemzetközi szintű. Mindenki teljesítményt és eredményeket vár el a csapattól, és ez változott az utóbbi pár évhez képest.

Ami a Juventust illeti, mi szeretnénk ott folytatni a Bajnokok Ligája küzdelmeket, ahol a 2013-as menetelés abbamaradt, vagyis a negyeddöntőben a Bayern München ellen. Fontos lenne ilyen célt kitűzni magunknak, még ha sok esetben ezeknél a versenyeknél rengeteget számít a szerencse faktor a sorsolás miatt.”

Az Atlético Madrid játékosa, Diego Godin szurkálásképpen kiemelte meccs előtti nyilatkozatában, hogy ő volt az utolsó, aki gólt szerzett Buffon kapujába, még a világbajnokságon Uruguay színeiben.

„Maga a tény nagy megelégedésemre szolgál, hiszen ez azt jelenti, hogy a gól óta sokat tettem, és az emberek értékelik a teljesítményemet.” - válaszolta a hálóőr.

A csapat kapitányát csapattársa, az ifjú csillag, Paul Pogba helyzetéről kérdezték, mivel friss hírek alapján valószínűsíthetően hamarosan szerződéshosszabbítás bejelentésére fog sor kerülni a játékos kapcsán.

„Olyan játékosról beszélünk, aki a lehető legmagasabb szintű tehetséget testesíti meg. Amennyiben továbbra is megtartja ezt a koncentrációs szintet és mentalitást, vagyis profiként érzi jól magát a futballpályán, akkor a francia labdarúgás két-három legnagyobb játékosának egyike lehet.”

A Juventus kerete az utóbbi években spanyol játékosokkal gazdagodott, hiszen tavaly nyáron csatlakozott a csapathoz Fernando Llorente, míg idén nyáron Álvaro Morata érkezett erősítésként a spanyol fővárosból, aki legutóbbi mérkőzésén már meg is szerezte első gólját Juventus mezben.

„Álvaro Morata rögtön érkezése után megsérült, majd ebből kellett felépülnie, alázatos munkával ez sikerült is neki, és nagyon keményen dolgozik azért, hogy az edző rendelkezésére álljon.

Próbál tanulni és megérteni az összes taktikai felállást, amelyet a Juventus megpróbál kidolgozni. Nincs értelme megemlítenem a tehetségét, hiszen ezzel mindenki tisztában van.

Fernando Llorente azon játékosok egyike, akiket bármikor csapatomban szeretnék tudni, úgy emberi, mint futballt illető tulajdonságai miatt. A csapat mindig értékeli azért is, ahogy viselkedik.

Nagyon örültem volna, ha ő is ott lett volna a világbajnokságon, de a spanyol csapatnak rengeteg minőségi opció áll rendelkezésére, hogy könnyedén előfordulhat, hogy az ember nem kerül be a keretbe.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr426748203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása