Marchisio: "Fontos, hogy érzem az edző bizalmát"

Marchisio Claudio_2.jpgA Juventus saját nevelésű középpályása, Claudio Marchisio az új mestert, Massimiliano Allegrit méltatta, s elárulta, hogy a csapat készen áll az Atlético Madrid elleni hétközi erőpróbára is.

"Azt követően, hogy három esztendeig dolgoztunk Conte kezei alatt, mindannyian remekül alkalmazkodtunk az új stábhoz, s az új edző rendelkezésére álltunk." - nyilatkozta Marchisio a Sky Sport 24-nek.

"Számomra nagyon fontos, hogy érezzem az edző bizalmát, ez nyugalommal tölt el, s arra ösztönöz, hogy készen álljak a harcra bármilyen helyzetben."

"Ami engem illet, állandóan váltogatom a pozíciókat a pályán, s az, hogy érzem az edző bizalmát, egyértelműen nagy segítségemre van."

Marchisio örökölte meg a Pirlo sérülése miatt megüresedetté vált szerepkört a középpálya közepén.

"Pirlo hiányában én lépek a szerepébe, amire már volt példa tavaly az Európa Ligában és a bajnokságban is. Ebben az évben, különösképpen a szezon elején, adódott ez a lehetőség, hogy folytassam abban a pozícióban, ami egyre könnyebben megy mérkőzésről mérkőzésre."

"Míg belső támadó középpályásnak tartom magam, teljesen normális, hogy amikor mindenki bevetésre kész, az edző dolga, hogy eldöntse milyen szerepet szán nekem. Részemről én mindig az edző rendelkezésére állok, ahogy azt a múltban is tettem."

A csapat előtt rendkívül nehéz hét áll, hiszen szerdán a tavalyi döntős Atlético Madrid otthonában kell majd felmérnie az erejét.

"Az elmúlt három évben megnyertük a bajnokságot, de nem sikerült az előrelépés Európában.  Most azonban jól kezdtünk az első hazai mérkőzéssel, míg az elmúlt években elszalasztottunk néhány értékes lehetőséget."

"Különösképpen keményen dolgoztunk ezen, s továbbra is így teszünk. Hamarosan komoly feladattal kell szembenéznünk Madridban, egy kiváló csapat ellen, s még ott is meg kell próbálnunk győzelemre törekedni."

"Madridban nyerni, és hat ponttal az Atlético elé kerülni, hatalmas ugrást jelentene."

"Ugyanakkor láthattuk Athénban, ahol az Atlético vereséget szenvedett az Olimpiakosztól, hogy nincsenek könnyű mérkőzések ebben a csoportban. Az Olimpiakosz egyértelműen egy olyan csapat, amely megpróbál majd gondot okozni nekünk és továbbjutni ebből a csoportból."

Az olasz válogatott játékos megosztotta gondolatait azzal kapcsolatosan is, hogy milyen érzés torinóiként a város csapatában játszani.

"Ha valaki olyan szerencsés, mint én, Totti és De Rossi, vagy számos további bajnok, hogy annak a csapatnak a mezét viselheti, amelynek mindig is szurkolt, mindig a legmagasabb szinten kell maradnia ezeknél a tekintélyes csapatoknál."

"A környezet, a hangulat és a csapat minden évben változik, azonban nekünk mindig a legjobb formánkat kell nyújtanunk. Számos tényező lehet, ezért nem könnyű egy nagy csapat fontos játékosává válni." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr706744949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.09.30. 14:40:10

Jó látni, hogy Marchisio formába lendül, fontos ez úgy a válogatott számára, mint a Juventus számára, mert jelenleg a csapatban nemigen van olyan példakép, akit mutogatni lehetne a Juve akadémiáján.

Apuleius 2014.09.30. 14:58:54

@venember83: "mert jelenleg a csapatban nemigen van olyan példakép, akit mutogatni lehetne a Juve akadémiáján"

Padoinról azért ne feledkezzünk meg.

venember83 2014.09.30. 15:03:46

@Apuleius: úgy értem, olyan játékos, aki a Juventus akadémiáján nevelkedett, és így saját példájával bizonyítja, hogy igenis érdemes keményen dolgozni és harcolni, mert el lehet jutni az akadémiától a nagycsapatig a Juventusnál.

danimester1 2014.09.30. 18:52:42

Maradjon is meg ez a formája és Pirlo lehet a cseréje.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása