Allegri: „Egyáltalán nem meglepő ez a szezonkezdet”

Allegri Massimiliano_meccs kozben.JPGMassimiliano Allegri a szombat esti, Udinese elleni hazai 2-0 után arról beszélt, milyen különleges este volt ez számára. A győzelem révén a Juventus visszakerült a bajnokság egyelőre megosztott első helyére, mivel eddig mindkét meccsét győztesen fejezte be a torinói gárda.

A Juventus jelenlegi edzője legutoljára két győztes meccsel a 2007-08-as évadot kezdte, amikor még a Sassuolo csapatát irányította.

„Egyáltalán nem lepett meg, hogy ilyen jól kezdtük a szezont.” - nyilatkozta Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia stábjának a meccset követően.

„A keret fizikailag és technikai képességek szempontjából nagyszerűen áll, ami azt jelenti, hogy ennél sokkal többre is képesek vagyunk. Meg kell tanulnunk jobban irányítani az iramot, mivel az nem megoldható, hogy mindig vagy száz vagy tíz kilométer per órás sebességet diktáljunk. Mivel háromnaponta játszunk, meg kell tanulnunk jobban irányítani a tempót, hogy ne pazaroljuk az energiánkat.”

Carlos Tévez nyolc perc után betalált, míg Claudio Marchisio egyértelművé tette a Juventus győzelmét, ám csak azt követően, hogy a bíró egy nehezen észrevehető leshelyzetet befújva érvénytelenítette Igor Bubnjić gólját.

„A csapat jól kezdett, és tudtuk, hogy az Udinese egyre veszélyesebb lesz, ahogy múlik az idő, így próbáltuk hamar megszerezni az első gólt.

A srácok jó védőmunkát végeztek, és amint megszereztük a vezetést, a srácok időnként megfelelően türelmesek voltak, máskor meg kicsit kapkodtak. Egynél több gólt szerettem volna, és kicsit szenvedtünk a második félidőben, nem tudtunk mit kezdeni az Udinese csapatával, miután változtattak a taktikájukon, de végül is jó teljesítményt láthattunk a hazai csapattól.”

Ez volt az Öreg Hölgy edzőjének debütálása a Juventus otthonában, így ezzel kapcsolatos érzéseiről is kérdezték őt az újságírók.

„Különleges este volt számomra a Juventus edzőjeként ebben a csodálatos stadionban. Kíváncsi voltam, hogyan fog lezajlani ez az este, különösképpen persze a győzelem érdekelt!

A nézők a csapat kiegészítő fegyverét jelentik, és a szurkolók jól közbe is avatkoztak, amikor a csapat néhány nehéz pillanatot élt át.

Volt tíz perc, amikor az Udinese nyomás alatt tartott minket, és ezekből a helyzetekből jobban kell kijönnünk. Ráadásul elkerülhető labdavesztésekkel is segítettük az ellenfelet.

Nagyon boldog vagyok ma este, mert amikor a csatárok ilyen keményen dolgoznak, hogy segítsék a középpályát és a védelmet a labda visszanyerésében, akkor az a teljes csapat javát szolgálja.

Álvaro Morata pályára lépett, és bizonyította kiváló technikáját. Fontos, hogy vannak fiatal játékosaink, akik a csapat jövőjét jelentik.”

Roberto Pereyra is jól teljesített egykori csapattársai ellen, és bizonyította sokoldalúságát.

„Ma este a vártnál jobban teljesített trequartista szerepben. Az Udinese csapatánál gyakran befutott üres területekre, ám a Juventus játékához jobban illik az, ha a középpályán marad.” - osztotta meg a huszonhároméves argentin futballistával kapcsolatos meglátásait zárásként Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr366696157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigP86 2014.09.14. 10:10:46

Tetszik hogy látta a kritikus periódusokat, illetve hogy nem akart megállni 1 gólnál! Egyre jobban megbaratkozok vele.. Forza Juve!!

keshudioo 2014.09.14. 10:19:39

Nem olyan rossz nezni ezt a Juventust, van elkepzeles a jatekban. A sok haromszogezes kulonosen tetszik, meg a szogletvariaciok, meg ha nem is sikerult oket kivitelezni most. A kommentator szerint Conte alatt a szogletek otletesek es veszelyesek. En nem tudom, milyen meccseket nezett Egri, de ha Pirlo adta be a labdat, altalaban nem Juventus jatekoshoz ment, ha meg kis szogleteztek a fiuk, tanacstalan passzolgatasba ment at a dolog, majd egy szinten nem emberhez meno beadas lett a vege. Tetszik, hogy Allegri kihasznalna a pontrugasok adta lehetosegeket, csak kicsit meg gyakorolni kell. :-))

tsatsee 2014.09.14. 11:01:17

Nekem is tetszett a játék. Nem lesz itt gond. Más mint Conte de egyelőre nem rosszabb.

Direct_01 2014.09.14. 11:34:29

@keshudioo: Egri Viktor egy Milan drukker,ami nem is lenne baj ha nem a szánalmasabbik fajtából lenne.Nekem több milanos jó barátom is van és rendre szidják Allegrit.De ha nem adják el alóla a csapatot, elérhet még valamit akár nemzetközi porondon is ezzel a csapattal.Ami tetszik egyelőre, hogy vannak elképzelései a támadások terén,több mint Conténak.De ehhez azért kell neki egy lendületes Morata és egy Coman.Abban pedig maximálisan igaza van,hogy meg kell tanulnunk beosztani az energiáinkat a sok mérkőzés miatt.

Ami pedig Egri Viktorkát illeti,nem tudom miért engedik még mindig Juventus meccseket közvetíteni.

FCB551 2014.09.14. 11:49:55

@Direct_01: Vagy vissza raknák a Juve mecseket a SportKlubra

Tony. 2014.09.14. 13:21:29

Maxnak egyelőre vajmi kevés köze van ahhoz, ami a pályán történik. A Conte által felépített csapat, ugyanazzal a taktikával, ugyanazokkal a játékosokkal rutinból behúzott 2 olasz szinten is gyenge csapat ellen 2 meccset. Ennyi történt eddig.

keshudioo 2014.09.14. 13:42:05

@Tony.: Nem értek egyet.

Azért, mert Conte és Allegri csapata is 3-5-2-ben áll fel, még nem azt jelenti, hogy ugyanaz a kettő. A tegnap pályára lépő játékosok sokkal inkább középen erőltették a támadásokat, mint Conte az elmúlt két évben. Rengeteget háromszögeznek kis területen, hogy megbontsák a védelmet, ami Conte csapatára egyáltalán nem volt jellemző. Conte alatt rajzolni lehetett a Pirlo-Asamoah/Lichtsteiner-szöglet irányvonalat, még ha a mesteren kívül mindenki tisztában is volt vele, hogy sem a svájci, sem a ghánai nem tud beadni, sem ellentétes lábbal kapura lőni. Emellett Allegri az egyéneknek is több teret enged, mint Conte.

Szerencsére egyáltalán nem a tavalyi unalmas csapatot láttuk tegnap, még ha nem is világszínvonalú mérkőzés volt, és ez csak jobb lesz, ha belelendülnek a srácok.

Apuleius 2014.09.14. 13:44:05

@keshudioo: Egyetértek, abszolúte nem a Conte időszak játékát játssza a csapat egyelőre Allegri irányítása alatt.

Gannicuss 2014.09.14. 14:18:03

Nekem is tetszik, hogy mer változtatni és egész ötletes a játék. Mondjuk én kezdetektől sem voltam a köpködők között, bár természetesen nem tetszett a váltás. Viszont teljesen elfogadható amit eddig látunk, csak sérülések ne legyenek. Forza Juventus!

hellan (törölt) 2014.09.14. 14:24:22

@Tony.: Allegri utaló megnyilvánulás volt ez semmi egyéb, aki nem látja a különbséget, az vagy nem nézte a meccseket eddig, vagy csak utazik Allegrire.

Tony. 2014.09.14. 15:00:47

Szerintem meg ez mind csak belemagyarázás.

babo0410 2014.09.14. 18:47:09

Nekem tetszett a meccs. Ha javul a helyzetkihasználásunk, akkor ez nagyon jó lesz így. De egyvalamit nagyon hiányolok. Conte habitusát. Jó volt látni, ha kell leüvölti a csapatot, de még jobb volt nézni azt a szertelen örömet, amit egy-egy gól, vagy győzelem okán láttunk tőle. Ezen kívül nagyon tetszik eddig amit Allegri csinál. Reméljük ez így is marad. Mert sajna láttunk már hasonló kezdést (igaz, most a csapat sokkal jobb játékosokból áll, mint anno).

Goku06 2014.09.14. 21:36:04

@Tony.: +1 de csak azért mert HAllegri utáló megnyilvánulás volt :P

Én csak azt az egy mondatot hiányolom a nyilatkozatából hogy "a lesgól? Hát igen, a bírók mindig a Juventusnak fújnak..."

Ugyanolyan semmirekellő sz*rházi maradt a szememben HAllegri mint 3 éve Muntarival együtt volt..
De azért a játék nem rossz... Talán az eredményeivel bizonyíthat, de 2 nyertes meccs után én még nem fogom őt éltetni.
De annyit azért mondhatok hogy csak így tovább!
(már csak 36 bajnoki HAllegrivel)

Apuleius 2014.09.14. 21:45:30

@Goku06: "Ugyanolyan semmirekellő sz*rházi maradt a szememben HAllegri mint 3 éve Muntarival együtt volt.. "

A világért sem akarom védeni Allegrit (és főleg nem Muntarit), de miért is haragszunk rá ennyire? Mert kifogásolta, hogy nem adtak meg a csapatának egy egyértelműen szabályos gólt a szezon talán legfontosabb rangadóján?

Goku06 2014.09.14. 22:00:40

@Apuleius: Oké, abban a szituációban vállalhatóan cselekedett, de mivel amikor először meghallom HAllegri nevét, az a jelenet jut eszembe, így egyből azzal példálózok.

Az utálat legfőbb oka hogy évekig a rivális edzője volt, és ez idő alatt nem a "megbecsülendő rivális, méltó ellenfél" képe maradt meg bennem. (pl magáról a milanról mint focicsapatról ez a véleményem, ahhoz képest hogy riválisok, elismerem őket. ugyanígy Tottit-De Rossit.. edzők közül pl Mourinhot is tisztelem)
De HAllegri évekig a Juvét szidta hogy aztán ideigazolva elmondja hogy annó a kedvenc csapata volt.. Továbbá az ideigazolásának gusztustalan körülményei csak tovább mélyítették ezt az ellenszenvet. (Továbbá az a tény is negatívan befolyásolja Allegri megítélését, hogy a milantól úgy b*szták ki hogy minden milan szurkoló örömünnepet tartott...)
Érhet el szép eredményeket a csapattal, de én szeretni nem fogom.

Apuleius 2014.09.14. 22:08:10

@Goku06: Ok, nekem sem a szívem csücske Maxi, de valahogy bennem meg kifejezetten nem ilyen kép alakult ki róla. Kimondottan higgadtak és intelligensek a nyilatkozatai, s én nem igazán emlékszem a Juvét gyalázó nyilatkozatokra. Most pl. visszakerestem az emlékezetes Muntari gólt hozó mérkőzés utáni nyilatkozatát, s szerintem kevesen tudtak volna ilyen visszafogottan beszélni, minden szardobálás és hörgés nélkül. Az ideigazolása gusztustalan körülményeiről meg szerintem ő aligha tehet. A Milan mélyrepüléséért ő vitte el a balhét, de messze nem az ő sara volt a vergődés szerintem. Én sem hiszem, hogy a kedvenc Juve edzőim közé emelkedik majd, de le kellene venni a Milan-Juve rivalizáció miatt fentmaradt szemüveget.

Goku06 2014.09.14. 22:31:47

@Apuleius: én levettem a szemüveget.
A kommentem végén leírtam hogy az a játék amit eddig alatta mutatunk az jó és csak így tovább.
De attól még én nem fogom kedvelni Allegrit. Mindenféle szemüveg nélkül is megmarad ez az ellenszenv :D

BL-es csoportelsőségen kívül nincs olyan dolog amivel karácsonyig meggyőzhetne. Az egy elérhető ám bravúros dolog. Addig viszont nincs semmi olyan dolog ami az én elvárásaim szerint nem a "papírforma" kategória lenne... SerieA-ban vitézkedhet bárhogy, az megvolt tavaly is, az egy elvárt dolog. Rangadóink nincsenek.. úgyhogy BL-ben virít akkor még akár megkedvelhetem.. De jelenleg még utálom.
(A csapatot szeretem nem egy-egy játékost vagy edzőt.. Attól hogy Juvés valaki még nem kell kötelező szinten szeretni. Ha tesz érte hogy megszeressük, akkor elmúlhat az utálat)

Apuleius 2014.09.14. 22:43:51

@Goku06: Félre ne értsd, nem akarok én lobbizni Maxiért, s nem kell szeretnünk, majd meglátjuk, hogy a szezon végére megkedveljük, vagy a pokolra kívánjuk. Nálad utálatról indul, nálam viszonylag semleges állapotról, ennyi a lényegi különbség :-D

Goku06 2014.09.14. 23:18:37

@Apuleius: jaja értem én.
Eddig egyébként meglepően jól szerepel. (bár 2 kiscsapat elleni meccsről van csak szó, de nem a legerősebb kezdő11-el is viszonylag könnyedén lehoztuk őket)
Malmö ellen is szerintem meglesz a könnyed győzelem..

Tony. 2014.09.14. 23:32:06

Majd vesztes állásoknál, amikor változtatni kellene, belenyúlni a meccsbe, vagy egy papíron erősebb ellenfél ellen felkészülni, majd akkor meglátjuk, hogy mit lép Max barátunk.

Eddig az én mércém szerint Allegri csupán edzőmeccseken ült a kispadon, amikor elég volt csak a szokásos csapatot felküldeni, meccs végi alibicseréket végrehajtani és kész.

Én semmit nem láttam még abból, hogy milyen az Allegri-féle Juventus. És szerintem ez nem is 2 meccsen fog meglátszani. Még az is lehet, hogy soha nem fog látszani.

rockitbaby 2014.09.15. 05:32:26

@Goku06: Lehet, hogy két nem annyira erős csapat ellen nyertünk, de azt lássuk be, hogy az Udinese ellen nem mindig ment nekünk, és csak az utóbbi években alakult ki egy sok gólos győzelem széria. A Chievo pedig saját erejéhez képest e legjobban erősítő olasz csapat, és meg is látszott rajtik, valamint most, mikor a Napoli-t győzték le. Egyáltalán nem lesz egyszerű ellenük győznie senkinek sem. És még így is gálázhattunk volna, ha csak az a rengeteg kapufa bemegy. Az Udinese ellen pedig Vidal és Pirlo kimaradt sérülés miatt, és összeszokottság tekintetében a lehető legrosszabb középpálya futott ki, és mégsem tudta meglepni minket. Apróságok, de az olasz foci szintjén ezeket nem beleszámítani és nem meglátni hiba!

Ne érts félre, nem meggyőzni akarlak, csak a két meccs képét árnyalni szándékoztam. Allegri nem a legjobb, hanem a számunkra az egyetlen opció maradt az edzőváltásunkkor. Addigra ahol volt is érdemi edzőmozgás - megjegyzem idén nyáron elmaradt a nagy keringő edzőtéren -, lezajlott. Nem tudom hibáztatni jelenleg a vezetőséget a kinevezése miatt, mert más opció nem volt, tökölni és időthúzni pedig abban a helyzetben nem lehetett. Szezon végén kiderül, hogy jó döntés volt-e. Amit már most is látni, hogy lendültesebb a csapat. Egyelőre pont azt hozza, amit vártam. Semmi extra nem kellett ennek a keretnek, csak egy kicsi motiváció. MAx annyiaban járult ehhez hozzá, hogy új edző lévén senkinek sincs bérelt helye, meg kell mutatni mennyit ér, nem lehet lazsálni. Egyelőre ennyi elég ahhoz, hogy a Conte okozta jósgömb nélkül is előre tudható kezdő és játékkal szemben most lendületesebb és mozgékonyabb a csapat.

venember83 2014.09.15. 07:23:42

Érdekes, hogy Milánóban még Massimiliano volt, mire Torinóba ért, Max lett. A Juventus mindenhol Maxként emlegeti. Értem én, hogy ez új kezdet akar lenni mindenki számára, háta mögött akarja hagyni a múltat, de nekem akkor is megmarad Massimilianónak, ez ugyanaz az ember, ne akarják már így elfeledtetni a milanos múltat.

tjunior 2014.09.15. 07:34:16

Nem értek egyeseket. Most tényleg az a probléma, hogy nem forgatta fel a csapatot Allegri?

Apuleius 2014.09.15. 07:44:27

@rockitbaby: Egyetértek azzal, amit írsz, az eddigi két bajnoki meccsünk nem volt valódi rangadó, de a Chievo Veronában egyáltalán nem szokott sétagalopp lenni, s az Udinese sem egy kiesőjelölt, értelmetlen és irreális dolog úgy beállítani, mintha két pöcseteg edzőmeccset nyertünk volna csupán.

@tjunior: Allegri elkövette azt a hibát, hogy nem cserélte le a komplett keretet, s amíg ez nem történik meg, addig az unalomig lehet szajkózni, hogy semmi mást nem csinál, csak a Conte által felépített csapatot küldi rutinból a pályára. Az nem számít, hogy a csapat egészen nyilvánvalóan más focit játszik a pályán...

Apuleius 2014.09.15. 07:45:15

@venember83: A Max csak egy kedves becéző névváltozat, eddig a Milan Massimilianója volt, most már a mi Maxunk :-D

tjunior 2014.09.15. 08:37:02

@Apuleius: Nekem az pozitívum, hogy volt annyi esze, hogy nem bombázott szét egy működő rendszert, hanem kicsit finomhangolta a saját szája íze szerint. Ezt a szimfóniát Conte szerezte, de most Allegri előadásában hallhatjuk.

Lisandro 2014.09.15. 08:55:05

Nem tudom mi a baja itt sok ebernek!
De néhányan jól kivagytok!
Ti aztán semminek sem tudtok örülni!
Szerintem teljesen jól játszottunk mind a két meccsen!
Még Ilyen tartralékosan is!
Hamarosan visszakapjuk a sérülteket,Coman Iszonyat lesz hamarosan,Morata meg amúgy is csodagyerek!
Aztán majd ha idèn Bl-t nyerünk,akkor meg majd fröcsög a pöcsötök!
Ugyhogy a lényeg,szerintem mindenképpen több tiszteletet érdemel Allegri,akárhonnan is jött!
Nálam jobban szerintem senki nem utálja Osvaldot,s mégsem köptem le s tv-t mikor pályára lépett!
Ha már így alakult hogy távozott Conte,szerintem a szurkolóknak is támogatnia kéne Allegrit,s biztos vagyok benne,hogy sokkal egyszerűbb lenne neki!
Mert bizony nem rossz edző ám!
Én bízom benne,meg a csapatban is!
Forza Ragazzi,Forza Juve!

Apuleius 2014.09.15. 09:08:05

@tjunior: Mivel a keret gyakorlatilag 90%-ban megegyezik Conte csapatával, minden értelmes edző hasonlóan tett volna. Egyébként természetesen egyetértek, ez komoly pozitívum.

MdewC 2014.09.15. 09:28:04

@FCB551: maradjon a Digin. :)
csak közvetítse más. :D

Mixbetegállat 2014.09.15. 09:33:42

Egyeseknek nem illene lebecsülni a kisebb csapatok ellen szerzett 3pontokat.A Firenzeiek csúnyán beragadtak,a Napoli pedig otthon voltaképp csak a bajnokira koncentrálva kikapott attól a csapattól amelyiket mi idegenben vertünk...

Goku06 2014.09.15. 13:30:34

@Mixbetegállat: az am a gond hogx mi nem ilyen bohoc napolival meg fiorentinaval akarjuk osszehasonlitani a Juvet :)
Persze jo a ket gyozelem, de inkabb alap kovetelmeny..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása