Buffon: „Allegrivel nagy dolgokat érhetünk el”

Buffon Gianluigi_1.jpgGianluigi Buffon továbbra is kiáll Massimiliano Allegri mellett, miszerint a Juventus újdonsült trénerével képes lesz elérni a céljait, ezzel elősegítve a játékosok sikeréhségének fenntartását is. A veterán hálóőr és csapattársai új edzővel készülnek a következő szezonra, miután Antonio Conte három sikeres év után elkerült a klubtól.

Miután korábbi mesterét méltatta és kívánt sikeres kapitányi ténykedést, Gigi a jelenlegi mesterét is legalább annyira képesnek tartja egy hasonló győzelmi széria elérésére. „Háromszor is bajnokok lettünk és tavaly is azt mondták, hogy nehéz lesz megismételni az előző éveket.” – mondta a Tuttosport munkatársának.

„Idén ez a nehézség fokozódik, bár a Juve értéke nem változott. A csapatunk nemzeti szinten a két legjobb között van, míg Európában a legjobb nyolc közé tartozunk. Habár ez a csapat Conte munkája, azt hiszem Allegrit is a képességei és a tapasztalata miatt szerződtették, vagyis tudja, hogyan kezeljen egy ilyen csapatot. Maxnak elég újszerű elképzelései vannak és igen rendes ember.

Conte szinte mindent megnyert Olaszországon belül. Hogy mindent kihozott volna belőlünk? Szerintem igen, és erre akkor is képesek leszünk, ha egy másik edző egy másik szisztémában akar játszatni minket. Allegrivel is képesek leszünk győzni. Meggyőződésem, hogy remekül végzi majd a dolgát. De csak akkor, ha mi is éhesek tudunk maradni a sikerre és a mester rendelkezésére állunk.

A győzelem akarása elengedhetetlen, ha ugyanígy szeretnénk folytatni a győzelmi szériát. A múlt évi bajnokság rekordjai különlegesek. Nemcsak nekünk, hanem a jövő kihívóinak is. De szerintem mindenki vágyik rá, hogy lenyűgöző dolgokat érjen el. Egyéni és csapatszempontból is. A tény, hogy újra bizonyíthatjuk a győzni akarásunkat és megmutathatjuk, hogy egy másik edzővel is képesek vagyunk sikereket elérni, nagyon ösztönzőleg hat. 

Mit csinál másképp Allegri? Teljesen más elképzelései vannak, legyen szó a formációról, vagy ahogy a játékot építjük. Rögtön látod a különbséget, amikor egy megfelelő edzővel van dolgod, Max pedig az. Könnyű elsajátítani az új edzésmódszereit és a taktikai változtatásokat is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr876606099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.08.21. 14:24:59

Szokásos udvarias nyilatkozat Gigitől...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása