Marotta: "Vidal a világ legtekintélyesebb klubjának mezét viseli"

Marotta Giuseppe_1.jpgTovábbra is nagy a bizonytalanság Arturo Vidal körül, azonban a Juventus sportigazgatója, Beppe Marotta változatlanul magabiztos az ügyben, s úgy véli, hogy Rômulo érkezésével tovább erősödik majd a zsinórban elért negyedik bajnoki győzelemről álmodozó csapat.

"Vidal a játékosaink egyike, aki tavaly meghosszabbította a szerződését." - nyilatkozta Marotta a Sky Sport Italianak a Cesena elleni felkészülési találkozó előtt.

"Mi elégedettek vagyunk vele, ő jól érzi magát nálunk, s a világ legtekintélyesebb klubjának mezét viseli. Nem hiszem, hogy bármilyen probléma lesz majd."

A csapat megerősítése még nem ért véget, a következő érkező minden bizonnyal Rômulo lesz, s Marottát arról kérdezték, hogy vajon pont kerül-e a történet végére a csapat ázsiai ás ausztráliai túrája előtt, hogy a középpályás már elutazhasson új csapatával.

"Úgy hiszem igen. Egyeztettünk a Veronával délután. Úgy gondolom, hogy csak abban az esetben fordulhat elő, hogy nem érkezik meg, ha különösen rosszul alakulnának a dolgok. A következő néhány napban megérkezhet."

"Vasárnap indulunk Szingapúrba, s bízom benne, hogy a csapattal tarthat majd."

Marottát megkérdezték arról is, hogy milyenek az eddigi tapasztalatok az új edzővel kapcsolatosan.

"Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy a Scudettóért versenybe szálló csapatok közül mi vagyunk az egyetlenek, akiknél edzőváltás történt, s ez kétségkívül okozott némi problémát."

"Gondolok itt főként arra az örökségre, amelyet Allegri kapott azzal, hogy azt az edzőt váltotta, aki olyan sokat adott a Juventusnak, s akinek a Juventus olyannyira hálás, azonban úgy vélem, hogy ő az egyik legjobb rendelkezésre álló edző."

"A klub kötelessége, hogy segítse az edző munkáját a napról napra felmerülő problémákban, ezért a lehető legkisebb gond esetén is mellette állunk majd."

"Egyértelmű, hogy a Juventusban genetikailag kódolva van a győzelem iránti vágy, amit meg sem próbálunk leplezni, s úgy indulunk neki a szezonnak, hogy megpróbálunk elérni valami még különlegesebbet, s ez volna a negyedik bajnoki cím zsinórban."

"Ahogyan azt mondani szoktam, a győztes csapat mellett ott kell lennie egy győztes klubnak is. Megpróbálunk azok lenni, s teljes mértékben tisztában vagyunk a szerepünkkel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr416561637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2014.07.31. 15:21:13

Örülök, hogy megint az újabb bajnoki cím a célkitűzés... Hogy ez tényleg annyira különleges lenne? Egyre kevésbé.

Vajon a csapat magját meddig lehet ezzel motiválni?

The king of alibis 2014.07.31. 15:38:14

Már unom ezt a félszemű Cobrát.

MdewC 2014.07.31. 15:39:35

Elmegy a nyilatkozat. Volt már rosszabb is.

ToTTy-Juve 2014.07.31. 16:04:42

Marotta Ór - egy "győztes csapatnál" és "győztes klubnál" győztes játékosokra és alkalmazottakra van szükség. Gondolkodjon már el legyen szíves, hogy Ön mi a f*szt keres itt? A csapat nyert meccseket, a klub trófeákat... Ön milyen neves játékost nyert meg a klubnak?

Szerintem idén tényleg merész elvárás a scudetto, de a BL-helyezés alap. Mondjuk az ezüst csillagot is felvarrhatnánk már, de a cserecsapat kétlem, hogy elég lenne rá, mivel a Roma-Napoli-Lazio a nehezebb ellenfelek ellen a fő kerettel szokott játszani (legfeljebb 2-3 poszt kivétel). A BL-ben meg - mivel hogy elvileg sok-sok millából erősítettünk - kötelező a csoportból való túljutás...na de majd okosabbak leszünk a sorsolás után.

Rivendell 2014.07.31. 16:28:16

@ToTTy-Juve: merész? ha egyben marad a tavalyi csapat,akkor alap elvárás idén is...

valójában 1 forinttal nem erősítették meg a keretet,legalábbis zsebből semmit nem raktak bele.

belénk van kódolva a győzelem,kár hogy a Galata és a Dánok ezt nem tudták

Direct_01 2014.07.31. 16:29:32

Akkor se tűnne fel neki egy tehetség,ha az illető éppenséggel lerúgná a lelátóról.Még Olaszországon belül is tűrhetetlen ez a féleszű barom.
Olyan játékosokat szalasztott el mint Pastore,Cavani,Lavezzi,Jovetic,Verratti vagy Sánchez,de mondhatnám akár a Cuadrado-Iturbe párost is.Milyen érdekes, hogy pl. a Napoli azon nyomban elvitte Cavanit és Lavezzit is.

Az se véletlen, hogy mindannyian másik ligába igazoltak, elvégre mi ilyen játékosokban nem is gondolkodtunk.De itt van legfrissebb Iturbe-saga.2 év múlva majd eladják 60M euroért,mi meg megint csak panaszkodhatunk Morata megmozdulásainak közepette.Az elmúlt évekre ez a jellemző,és ez nem csak Marotta hibája,hanem az elődeié is.

Apuleius 2014.07.31. 16:34:05

@Direct_01: Aligha lehetne azzal vádolni, hogy véresszájú Marotta imádó lennék, de minden éremnek két oldala van, s azért ne feledkezzünk meg a kiválónak bizonyuló igazolásokról sem: Vidal, Pogba, Tévez stb.

Direct_01 2014.07.31. 16:44:00

@Apuleius: Amiben Conténak se kis érdeme volt szerény véleményem szerint.Valóban ők azok a játékosok akiket képes volt idehozni.De elég gyenge átlag. 10/3
Számomra még ellenszenvesebb lett azzal,hogy Conte nem kis részben az ő bénázása miatt távozott,majd még ezek után is idehozta Moratát,aki szerinte "CONTE kérésére érkezett". A nagy lósz.rt érkezett Conte kérésére!!!
Antonio se volt a legnagyobb példaképek legnagyobbja,de legalább normálisan végezte a munkáját ezzel a földigilisztával ellentétben.(én már Kobrának se vagyok hajlandó tovább hívni)

Apuleius 2014.07.31. 16:48:38

@Direct_01: Értem, tehát a sikeres igazolásokban Conténak komoly érdeme volt, a rossz igazolásokért és az elszalasztott lehetőségekért viszont egy személyben Marotta a hibás. Ez aztán a logika. Egyébként egyáltalán nem olyan gyenge az átlaga, ahogyan azt beállítani próbálod, a sort folytathatjuk a háromsoros bajnokcsapat további tagjaival: Lichtsteiner, Bonucci, Llorente stb., stb.

"Számomra még ellenszenvesebb lett azzal,hogy Conte nem kis részben az ő bénázása miatt távozott,"

Ez belső információ?

Direct_01 2014.07.31. 16:59:25

@Apuleius: Volt egy nagyon tanulságos,tényfeltáró cikk Tuttojuve-n,amint megtalálom Te leszel az első akivel megosztom,ígérem.
A főtéma Marotta munkássága volt...

Ádám.84 2014.07.31. 17:00:26

A leírtakhoz annyit mindenképpen hozzátennék, hogy utólag több játékos is elmondta/beismerte, hogy Conte személyes meggyőzése is arra inspirálta őket, hogy a Juventus csapatának tagjai legyenek (pl.: Pirlo,Pogba,Llorente).

Ádám.84 2014.07.31. 17:02:50

@Direct_01: a megbántás szándéka nélkül, teljességgel komolyan mondom, hogy kíváncsian várom! Érdekelne, hogy mások hogyan látják a ténykedését.

MDaniel98 2014.07.31. 17:25:07

Marotta átlagáról szólva nem tudom ki mennyire emlékszik rá,de még kb. fél évvel ezelőtt írtam egy kis Marotta-összegző hozzászólást,aminek a segítségévél arra az eredményre jutottam,hogy egybevéve Marotta munkásságát,különböző szempontok alapján(mennyiért vettük,mennyiért adtuk el később,hasznára vált-e csapatnak akár a kiváló játékával,akár a variációs lehetőségek növelésével stb.) ő addig.62%-os hatékonysággal dolgozott.

west30 2014.07.31. 17:26:16

Akárhogy is nézzük ezt a keretet Marotta rakta össze durván 3év alatt a 0-ról,teljesen kilátástalan időkben,ha olyan rohadt jól dolgoznának a többi csapatnál Olaszországon belül,akkor most a Juventus nem röhögve nyerné a bajnoki címeket és nem számítana a következő szezonban is egyértelmű esélyesnek.
Marotta lehet nem egy fenomén,de nem is rossz szakember és nem feltétlenül ő nem tud szintet lépni jelenleg,hanem a Juventus,mellesleg mindig az a jó játékos akit más csapatba igazol.

Direct_01 2014.07.31. 17:33:30

@Apuleius: @Ádám.84: www.tuttojuve.com/altre-notizie/bucchioni-ecco-i-segreti-dell-addio-di-conte-197870

A cikk,amit nem volt egyszerű megtalálni,sőt, kifejezetten elfárad benne az ember ilyen idős korába mint én.

rockitbaby 2014.07.31. 17:53:28

@Direct_01: Ezt lehet angolul is olvasni valahol? Mert nekem személy szerint nem mond semmit így...

De az én véleményem róla az, hogy egész addig, míg az elszalasztott igazolásokat is csak újságértesülésekből tudjuk, szóval a hitelességes erősen megkérdőjelezhető, nem mondhatunk átfogó képet a munkásságáról. Mivel nem tudhatjuk, hogy tényleg azok voltak-e a tényleges céljaink, vagy sem.

Amit én mindenképp kiemelnék, hogy idehozta Pirlo, Pogba, Vidal triót. Ő hozta Bonucci-t és Barzagli-t is, de az tény, hogy a kiváló teljesítményükhöz kellett Conte is. Ő hozta vissza Cáceres-t is. Pepe a sérüléséig igenis a jó igazolásai közé tartozott. Bár felesleges volt megvenni Matri-t - de kellettek a góljai a Scudettokhoz -, csak eladta olyan áron, amit nem is reméltünk.

Én kifejezetten komoly hibának csak Motta, Martinez, Padoin és Peluso-t mondanám. És Quagliarella-t. Mivel addig csak kölcsönben volt és olyan sérülés után én lehet, hogy most megutáltok, de nem vettem volna meg.

Az idei mercato-t még ne értékeljük és vegyük ide. De ettől függetlenül inkább mondanám jó szakvezetőnek, aki a lehetőségekhez mérten jól igazol. Nem vitatom, hogy van nála jobb szakember, de mint az edzp edetében, a jobbak nem elérhetőek jelen pillanatban.

Apuleius 2014.07.31. 18:12:36

@Direct_01: Köszi a fáradozást, ha lesz nyugodt 10 percem még ma, mindenképpen elolvasom. Elöljáróban annyit, hogy nyilván voltak és vannak súlyos hibái Marottának, de a serpenyő másik felében is vannak dolgok azért, ezt el kell ismerni.

tjunior 2014.07.31. 18:29:00

@Apuleius: szerintem feleséges, csak egy újságíró ötletelése, tippelget mi történt, más meg máshogy látja

tjunior 2014.07.31. 18:32:45

@Direct_01: Megmondom őszintén nekem furcsa amikor valakinek ilyen egyértelmű véleménye van olyan dolgokról aminek max a felszínét karcolgatja. Arra kellene már végre rájönni, hogy itt senki nem tudod semmit a klub dolgairól, max csak a saját elképzeléseit próbálja belemagyarázni a dolgokba.

Apuleius 2014.07.31. 18:35:16

@tjunior: Hát igen, ez egy újságíró spekulációja, s azt gondolom, hogy az igazság lényegesen árnyaltabb ennél.

Direct_01 2014.07.31. 19:09:42

@tjunior: Le merném fogadni, hogy nem a klub elöljáróitól fogjuk megkapni a választ.Majd Conte pár év múlva elmondja..lényeg a lényeg, egyre jobb úton haladunk a középszerűség felé.Jó pár Juventust volt szerencsém élőben látni,sajnos Gigli-Secco érában is, de jártam idén is Bl meccsen,ennek a csapatnak a gerincét Conte rakta össze a hozzáértésével,nem pedig a Mágus aki kedvére igazolgat.Semmivel se költünk kevesebb pénzt mint az előző 10-15 évben,akkor miért futkozhatnak olyan játékosok a pályán mint Motta és társai?
Kidobtunk feleslegesen egy csomó pénzt Krasicra,Eliára de ezek a fele játékjogos igazolások a legelszomorítóbbak.Sokkal komolyabb csapatot lehetett volna összehozni komolyabb szakemberekkel 3 év alatt,200 millió euróból.Ehelyett,most szinte Vidalon múlik a Scudetto,megy vagy nem megy?!Európában pedig jelenleg nem vagyunk tűz közelben.

Lehetne erről egészen vasárnapig beszélgetni,sok szemszögből meg lehetne vizsgálni a dolgot,de elszomorító, hogy Allegri és Marotta lélektelen arckifejezését kell nézni.

Goku06 2014.07.31. 19:35:38

"a világ legtekintélyesebb klubjának mezét viseli"...

Hát nem tudom mennyire vagyunk a pályán az a tekintélyes nagyhatalom, mint ahogy a nevünk mutatja.
Tradicionális nagycsapat, a múltunk magáért beszél. De a jelenben kétlem hogy egy BL sorsolásnál egy Real, Barca, Bayern mennyire fél tőlünk. (nem a csoport sorsolásáról beszélek, mert ott a második kalapból senki sem minket akar.. De pl a tavalyi BL8-ban senki sem félt volna tőlünk)

És a világ legtekintélyesebb klubjának azért a mercato során sem egy alkudozós cigány csapat benyomását kell keltenie. Vadásszuk a máshová nem kellő/lejáró szerződésű OLCSÓ játékosokat. Tekintélyt parancsoló....

Amúgy a scudetto egy dolog miatt lesz nagyon nehéz. Ezek a játékosok már jóllaktak. Nem kihívás nekik sorban a negyedik scudetto, Allegrinek nagyon nehéz dolga lesz a megfelelő motiválás.. Valamint Conte személyében egy félelmetesebb edző volt eddig.. Nála azért lehet hogy a balhésabb játékosok (Tevez, Evra) elkezdenek lázadozni.. Megnézném pl hogy mi lenne ha 3 csatáros játéknál kirakná Tevezt a szélre (ahol ő nem szeret játszani)... Conténál Tevez szó nélkül tenné a dolgát ott is, de egy Allegrinek nincs akkora tekintélye..
A Róma drukkerek sok év után tényleg nagyon várhatják ezt a szezont :/ sok a kedvező előjel a számukra..

Richárd Juventushun 2014.07.31. 20:00:16

Marotta igázán képben van ,úgy látom edzők terén:D
Vidal remélem merad és romulo nem a pótlására jönn ,mert az bztos nem fogja pótolni!!
Meg kellet volna becsülni Contét ,és ahogy nyilatkozta győztes clubnak kell mögöttte állni csak ezt nem tette meg szerintem!!Allegri meg olyan puding akki bológat minta kis játék csivava!
A mercato eddig nulla szerintem, de ez igy is marad !!ahogy Allegri "mester"edzönk eredményesége, is ezen szinten marad,
Sajnos a Calcopoli után tönkre vágták a clubot gazdaságilag az olasz szövetség illetve a juventus rossz akaroi,de hogy a Juve belülröl végzi ugyan ezt gazdasági fair play néven ez borzasztó .Meglehet magyarázni a gazdasági tényezöket de ha Conte kér egy játékost akit 40 millióért meg lehet venni akkor a vezetöség ne habozon és töketlenkedjen , mert akkor impotens vezetöség látán A sztár edzö felmond ,ezt történt és jött helyette ez a szamár!!

Goku06 2014.07.31. 20:18:56

@Richárd Juventushun: "Allegri meg olyan puding akki bológat minta kis játék csivava!"

Nana, ez azért nem így van. Allegri nem egy báb. A Milannál sem engedte hogy csakúgy eladják a keze közül Zlatant és Silvát... ja de

west30 2014.07.31. 20:23:34

@Goku06: Azért a Milannál sem kezesbárányok rúgják a bőrt még is kijött velük,szerintem nem lesz ezzel gond.

tjunior 2014.07.31. 20:29:19

"Sajnos a Calcopoli után tönkre vágták a clubot gazdaságilag az olasz szövetség illetve a juventus rossz akaroi,de hogy a Juve belülröl végzi ugyan ezt gazdasági fair play néven ez borzasztó"
Tisztában vagy azzal amiről beszélsz? Lehet a vezetőségről bármit mondani de a 150 milliós bevételt 270re emelte, jövőre meg még több lehet...ezek után ilyet állítani...

Richárd Juventushun 2014.07.31. 21:04:27

@tjunior: Persze havan lové akkor fektessenek be és ne egy 20 millios lhendö sztárocskát vegyenek hanem toldják meg 20 milioval és Sánchez jött volna

babo0410 2014.07.31. 23:10:35

@Direct_01: Mikor Marotta idejött, már Cavani és Lavezzi a Napolié volt. De szerinted Pogba-t, Vidalt, Bonuccit, Berardit ki hozta ide? Ülj le egyes. Mindig csak azokat veszitek észre, akik nem ide jöttek.

GLB 2014.07.31. 23:15:43

ha bajnokságot nyerünk én már elégedett leszek, de rég írtam nektek:)

MDaniel98 2014.08.01. 07:09:38

@babo0410: Berardit nem hozta még ide.

babo0410 2014.08.01. 07:55:45

@Juventus FC 15: Én bízom benne, és hiszem, hogy jövőre ő is itt lesz.

MDaniel98 2014.08.01. 09:05:12

@babo0410: Én is bízok benne,de majd hiszem,ha látom.

Ádám.84 2014.08.01. 09:17:07

Van Gaal állítólag Strootmant akarja, akinek a leigazolására hajlandó akár várni is. Talán leszállnak Vidalról?

Goku06 2014.08.01. 10:04:18

@Ádám.84: a válogatottat rá akarta volna építeni, szerintem logikus lépés lenne megvenniuk.. Akkor viszont elfogynak Vidal keroi...

Direct_01 2014.08.01. 12:11:22

@babo0410: Alexis Sánchez pedig az Udinese csapatában játszott.És akkor mi van királylány?Nagyon megszerezhetetlen lehetett..igen tudjuk.Ez itt a baj,hogy mindenre ezt mondjuk.
Ha valaki még iskolapadban koptatja az agyát,akkor az te vagy,bár ez a te esetedben kérdéses,mert látszólag az agyadat nem sok mindenhez használod.

Nem hinném,hogy a Trezegeuet-Del Piero előtti időszakban láttál Juventus meccset,mert ha neked ez elég amit jelenleg nyújt a csapat és a vezetőség,akkor nem vagy igazi szurkoló.Sokkal inkább egy nagyon buta és eszetlen GYEREK.

Direct_01 2014.08.01. 12:13:00

@babo0410: De amint már korábban is mondtam,nem vagyok se anyád se apád,de attól még légy olyan kedves és add meg a tiszteletet a Blog társaidnak illetve az idősebbnek.

Richárd Juventushun 2014.08.01. 14:24:38

@tjunior: Aleirt gondolataimba már jeleztem Hogy @babo0410: Vidal megy úgy néz ki (de ne legyen igazam)Conte biztos hogy nem fáradt el hacsak nem a vezetöség töketlen,inpotens mercatoi tevékenységébe!!

Richárd Juventushun 2014.08.01. 15:01:46

@tjunior: 20 millió(Morata ára+ 20millió) külömbségröl beszélek amit szerintem egy olyan gazdaságilag stabil, és történelme is van( nem is akár milyen)ne okozzon már gondot !!

tjunior 2014.08.01. 16:28:09

@Richárd Juventushun: ez a te személyes elképzelésed, se több se kevesebb.
Amúgy mondok egy másik aspektust, a Juve megrizikóztathat egyetlen játékosra 40 milliót a jelenlegi helyzetében? ( a fizetés részéről mér nem is beszélve) Most ne is azt nézzük, hogy nem vélik be, hanem csak azt hogy 2 meccs után lesérül fél évre...

Richárd Juventushun 2014.08.02. 21:10:27

@tjunior: Moratával nem ez a helyzet? 20 millióért jött ha be vállik akkor a reál vissza vesszi , úgy gondolom a Juve 15 millót kaphat moratáért mert kész játékost nevel!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása