Marotta Pereyráról, Vidalról és a Juventus célpontjairól

Marotta Beppe.jpgRoberto Pereyra leigazolásával a Juventus tovább folytatja az építkezést, s a játékos bemutatása alkalmából tartott sajtótájékoztató alkalmával a klub sportigazgatója a fiatal argentin középpályást méltatta, majd kénytelen volt megfelelni az Arturo Vidal jövőjét illető újságírói kérdésekre is.

"Jól ismerhetik Roberto Max Pereyrát, hiszen az elmúlt három szezont az Udinesénél töltötte." - kezdte az új szerzemény bemutatását Marotta a sajtótájékoztatón.

"Megmutatta, hogy a Serie A legjobb fiatal játékosai közé tartozik. A River Plate-nél kezdte, majd szép lassan letette a névjegyét Olaszországban is."

"Egy modern és sokoldalú középpályás, aki különböző posztokon is bevethető, s ez volt az oka annak, hogy addig erőltettük a tárgyalásokat az Udinesével, amíg megállapodásra nem jutottunk egymással."

"Az átigazolás kezdetben kölcsönvételt jelent opciós vételi joggal, amellyel bizonyosan élni is fogunk. Büszkék vagyunk, hogy csatlakozott hozzánk, mivel Max a Serie A egyik legfigyelemreméltóbb fiatal játékosa."

A sajtótájékoztató során az újságírók éltek a lehetőséggel, s természetesen a Juventus sportigazgatójának szegezték kérdéseiket a Manchester United által csábított Arturo Vidal jövőjével kapcsolatosan.

"Az ügy rendkívül egyszerű. Vidal tavaly meghosszabbította a szerződését nálunk, mivel megvolt a kölcsönös vágy arra, hogy a kapcsolat folytatódjon."

"Nincsen oka arra, hogy távozzon. Tegnap futtában és zavaros körülmények között nyilatkozott, amikor a csomagjait gyűjtötte be, s a szavait félreértelmezték."

"Biztosíthatom Önöket és megerősíthetem, hogy Vidal boldog, hogy nálunk lehet, s nincsen ok az aggodalomra. Voltak problémái a térdével, s mivel siettetni kellett a felépülést a világbajnokság miatt, időre lesz szükség ahhoz, hogy kondícióba kerüljön."

"Senki sem vitathatja a játékos minőségét, ahogy a Juventus iránti kötődése erősségét sem."

Marottát megkérdezték arról is, hogy vajon meglepődne-e azon, ha maga a játékos kérné, hogy más klubhoz távozhasson.

"Egyértelműen igen. Ennek elhanyagolhatóan kicsi az esélye, ismerve azt, hogy ő milyen fickó, ezért még a lehetőséggel sem foglalkozom."

"A körülötte kialakult helyzet tipikusan jellemző a játékospiacra, amikor számos nagy klub érdeklődik iránta. Vidal viszonylag váratlanul robbant be az elmúlt két esztendő során, hogy aztán a világ egyik legjobb játékosává váljon."

"Természetes, hogy  kapcsolatba hozzák nagy klubokkal, azonban ki kell hangsúlyoznom, hogy a Juventus ugyancsak egy nagy klub, s meg kívánjuk tartani. Nem gondolom, hogy távozni akarna tőlünk."

A hosszú heteken át kergetett Álvaro Morata szombaton csatlakozott a csapathoz, majd hétfőn, a legelső edzésen már súlyos sérülést szenvedett, amely ötven napos kihagyásra kényszeríti majd a fiatal spanyolt, így elképzelhető, hogy a Juventusnak új támadó után kell néznie.

"Az eddigiekkel elégedettek vagyunk, mivel a játékosok jellemzőinek tekintetében, megszereztük azokat a célpontokat, akiket szerettük volna."

"Nyomon követjük a játékospiac történéseit, azonban nyilvánvalóan számos probléma van azokkal a klubokkal, amelyek a számunkra érdekes játékosokat birtokolják. Óráról órára változnak a dolgok."

A napokban a veterán kameruni támadót, Samuel Eto'ót hozták hírbe a Juventusszal, aki megfelelő rutint adhat a  tavalyinál lényegesen emlékezetesebb Bajnokok Ligája szereplésre vágyó csapatnak.

"Soha sem tárgyaltunk Eto'óval. Legalább öt támadóra van szükségünk a keretben, vagyis valaki még hiányzik, különösképpen, ha figyelembe vesszük Álvaro Morata sérülését."

"Akár Eto'o volna a célpontunk, akár valaki más, inkább nem beszélnék róla. Ahogy Giovanni Trapattoni mondta, a játékospiacot ismerve, jobb nem inni előre a medve bőrére. Megerősíthetem, hogy még keresünk egy támadót."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr76544539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.07.25. 17:18:41

Akkor is kell még egy csatár, ha marad Vidal? :D

MdewC 2014.07.25. 17:26:17

Forza!

A csak sziszegsz itt nekem Cobra és kamuzol, megkereslek és levadászlak, megvan a különleges képességem. :D

Viccet félre téve, lehet, hogy kamu, de egy picit megnyugodtam.
Morata meg épüljön fel minél hamarabb, ha meg hozni akarunk még valakit csatárba, akkor hajrá! :)

MdewC 2014.07.25. 17:26:46

Ha csak... akarom mondani. :D

Trieszt120506 2014.07.25. 18:58:25

Nem tudom elképzelni, hogy Pereyra olyan szintet hozzon, hogy megérje az opciós árat...

neuropa 2014.07.25. 21:16:52

@Trieszt120506: Jó, de ez azért mégsem mondhatja.. :D Nyilván megvette volna, ha "bizonyosan" él az opcióval. Robertonak hajtania kell, ha át akar költözni végleg.

Goku06 2014.07.25. 21:37:40

@Trieszt120506: igen, ez lesz a legnagyobb probléma.. Ha jól játszik abban a szerepkörben amire hozzuk, akkor mondjuk egy +10et még érne ehhez a másfélhez.. De ahhoz hogy a teljes opciós árat elérje, ahhoz kb ki kell valakit szorítania a nagy nevek közül..
És a gond az hogy a most megbeszélt opciós árból csak akkor lehet alkudni, ha nem válik be. (lásd Asamoah vs Isla.. Asamoah árából nem tudtunk alkudozni, mert bevált... Isla megbukott, ezért tudtuk olcsón elhozni.. Így Pereyra esetében nem járnánk jól ha le tudnánk alkudni az árat, mert ez azt jelentené, hogy nem vált be maradéktalanul a srác)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása