Maradona: „Nincs vérbeli csatárunk”

Tévez Carlos_1.jpgDiego Maradona ismét felemelte hangját Carlos Tévez mellett, ismét csalódottan nyilatkozott, amiért Carlos Tévez kimaradt az argentin válogatottból.

Az egykori tízes számot viselő argentin válogatott és a Juventus csatára közeli barátok, és nemzetközi szinten együttműködtek a legutóbbi világbajnokságon Dél-Afrikában.

Azonban négy évvel később már Alejandro Sabella a szövetségi kapitány, Tévez pedig kimaradt a válogatott keretből, és nem vesz részt a brazíliai világversenyen.

Az egykori szövetségi kapitány pedig hibának tekinti ezt a döntést, amit még megbánhat az albiceleste csapat.

„Nincs olyan csatárunk, mint Luis Suárez.” - mondta Maradona a riportereknek ezen a héten, még Argentína első mérkőzése előtt, amelyre június tizenötödikén fog sor kerülni, az ellenfél pedig Bosznia-Hercegovina lesz.

„Volt egy Tévezünk, azonban megengedtük magunknak azt a luxust, hogy kimaradt…”

A kimaradás kapcsán megkérdezték Carlitost is, aki mindeddig azt nyilatkozta, hogy nem érdekli a válogatottból való mellőzése, azonban a világbajnokság kezdetéhez ilyen közel már határozottan más véleménynek adott hangot a csatár.

„Nyugodt és jó hangulatban voltam, amikortól megtudtam, hogy nem megyek a brazíliai világbajnokságra a válogatottal.” - kezdte nyilatkozatát Carlos Tévez.

„Nem megyek Brazíliába, szabadságon leszek, amit családommal fogok eltölteni Spanyolországban. Nem fogom egyáltalán követni a meccseket. Feladatunk továbbra is támogatni a nemzeti válogatottat, hogy sikeresek legyenek Brazíliában.

Nem tudok, milyen a csapat, nem követem a helyzetet. Fáj, hogy nem lehetek ott. Nem volt semmilyen problémám Bilardóval, Grondonával és Messivel.

Nem engedem meg, hogy problémák alakuljanak ki, ez végső soron Sabella szövetségi kapitány döntése.”

Carlos Tévez a Boca Juniors által szervezett eseményen vett részt a minap, ott beszélt a sajtó képviselőivel, és persze nem maradt ki a Boca Juniorshoz való visszatérés sem a témák közül, a csatár pedig beismerte, hogy annál a klubnál szeretné befejezni karrierjét, amelynél felnőtt pályafutását elkezdte.

„Egyértelműen az az álmom, hogy a karrieremet a Boca csapatánál fejezzem be, nem tudnék Argentínában más klubnál játszani.

Azonban további két évre szerződésem van a Juventusszal. Ez a szenvedélyem, még nem tudom, hogy pontosan mikor fogok visszatérni.

Ez számos öröm forrása, és bizony néha fájdalom is ér emiatt, mert a lányaim azt sürgetik, hogy ismét vegyem fel az argentin csapat mezét, nyomás alatt tartanak. Egyértelmű, hogy a Bocát szeretem szurkolóként a világon a legjobban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr576297846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2014.06.13. 11:15:46

Igaza van Maradonának Tévezzel kapcsolatban, de azért nehogy már pont ő akarjon tanácsokat adni a csúfos szövetségi kapitányi "karrierje" után. :D

Az argentin válogatott azonban így is rendkívül erős a támadó harmadban, leginkább védekezésnél lesznek problémáik, ahogy a braziloknak is. Én arra számítok, Argentína lesz az idei VB "flop" csapata, bár a tegnapi produktumukat látva akár Brazília is lehetne, ha nem tolnák a bírók.

babo0410 2014.06.13. 14:53:03

Milyen érdekes, hogy most védi Carlitost, de mikor idekerült, elsők között mondta, hogy nem is igazi argentin. Amúgy szerintem is igaza van. Kár, hogy Carlitos nem fiatalabb.

neuropa 2014.06.13. 16:57:20

@babo0410: Az inkább szólt a Juvénak, mint Teveznek. Saját vérét csak nem csúfolja meg, most is kiállt mellette. Nem kell mindent véresen komolyan venni.. :]

MDaniel98 2014.06.15. 10:51:38

Azért ez a nyilatkozat az Agüero-Higuain párodra nézve nem valami hízelgő.:)

carlitos 2014.06.17. 14:15:01

Maradona és Tévez kapcsolata mindig nagyon jó volt. Én örülök, h nincs ott a VB-n, Messivel és Agueroval nem nagyon értik meg egymást...valami megtört 2006-óta. (akkor ugyanis csereként léptek a pályára és kifejezetten jól mozogtak együtt...Messivel)Én végig követtem a pályafutását a Bocától kezdve, nagyszerű játékos, igazi húzóerő, aki mindig a pálya akar lenni! A "vén kecske" Sabella meg össze-vissza taktikázza az argentinokat a Vb-n!4:-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása