Chiellini: „Történelmet írtunk”

Chiellini Giorgio_Roma ellen.jpgGiorgio Chiellini a bajnoki cím bebiztosítása után történelmi scudettóról beszélt nyilatkozatában, és arról, hogy ez volt az első, amelyet a tévé előtt ülve nyert meg.

Az Öreg Hölgy a tegnap esti Catania győzelem révén anélkül védte meg címét, hogy akár labdába kelljen rúgnia, mivel az AS Roma a vasárnapi vereséggel nem tartotta életben bajnoki reményeit, a a torinóiak nyolcpontos előnye most már behozhatatlan.

„Furcsa volt így nyerni, soha nem éltem át ezt a helyzetet így kívülről.” - nyilatkozta a védő a Mediaset Premium munkatársainak.

„Kiélvezzük ezt a történelmi pillanatot, a rekordot jelentő bajnoki címet, amelyet teljes mértékben megérdemeltünk, és amely az utóbbi kilenc hónapban átélt érzések sűrítménye, amelyet élveznünk és ízlelnünk kell.

Hihetetlen utazás révén jutottunk el idáig, és még nem fejeztük be a küldetést, mivel mi akarunk az első Serie A csapat lenni, mely 100 pontot gyűjt a bajnokságban.

Köszönettel tartozunk az AS Roma csapatának, mivel a nagyszerű bajnoki sorozatuk arra sarkallt minket, hogy 100 százalék fölött teljesítsünk. Soha nem lehet hozzászokni a győzelemhez, így a sorozatban harmadik bajnoki cím kárpótlás azokért az évekért, amikor semmit nem nyertünk.

Folytatni kívánjuk a győzelmek sorát, ez a keret fejlődik, és bizonyítani fogunk a jövőben. Új oldalakat szeretnénk írni a klub történelemkönyvébe.”

A tegnapi AS Roma vereség következtében a jövő vasárnapi, fővárosi farkasok elleni rangadó, amelynek a Stadio Olimpico fog otthont adni, egyszerű bemutatómérkőzéssé redukálódik.

„Most majd Rómába sétakocsikázni megyünk, valamint kiélvezni ezt a bajnoki címet, mert megérdemeljük mindezt.” - zárta az interjút a tapasztalt védő.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr316118869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.05.05. 19:48:13

Szerintem ez a dolog túl van erősen dramatizálva a részünkről mert:
Marha boldogok vagyunk most persze,meg minden,de,ha csak a "Történelmet írtunk" kifejezéssel nem arra akart utalni,hogy mi vagyunk az 1.Olasz csapat aki 30(32!) bajnoki címet(hozzátenném nem tudom miért olyan nagy dolog,hogy mi tartjuk a rekordot,jó ideje így van már,hacsak nem érzik a 3.Csillagot olyan különlegesnek amit speciel megértenék) szerzett,akkor helytelen a megállapítása mert a sorozatban megnyert bajnoki címek tekintetében még messze vagyunk az etalontól,szóval még majd 3 évig lehet a Scudettoval takarózni majd,a "miért nem olyan erősek nemzetközi szinten mint a Serie A-ban" tipikus újságírói kérdésre így: - "Mert még nem mi vagyunk a sorozatban megnyert bajnoki címek rekordjának tulajdonosai" - szóval Hajrá Juve,taroljunk! - Olaszországban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása