Conte: „Szükségünk van a szurkolók támogatására”

Antonio Conte egyértelműen úgy gondolja, hogy a bajnoki címért folyó harc még mindig nem dőlt el, és arra kérte a hétfő esti meccset követő interjúban a szurkolókat, hogy segítsék a csapatot a Lyon elleni összecsapásban.

Conte Antonio_magyaráz_1.jpgAz Öreg Hölgy a hétfő esti hazai győzelemmel visszaállította nyolcpontos előnyét, amely vasárnap estére az AS Roma diadalával csupán ötre csökkent.

„Még egyáltalán nincs vége a játszmának.” - nyilatkozta a torinói edző a Sky Sport Italia stábjának.

„Bámulatos szezont láthatunk, amelyben két csapat is folyamatosan rekordokat dönt meg, és nagyszerű eredményeket ér el. Elismerés illeti a Juventus és Roma csapatát, azonban még hat forduló hátra van, és mindenki tudja, mi a véleményem ezzel kapcsolatban.

Még semmi nem dőlt el, és ugyanígy kell folytatnunk a továbbiakban is.”

Antonio Conte szinte a legerősebb csapatot állította ki a kiesés ellen küzdő Livorno ellen, a torinóiaktól a sajnos már megszokott hiányzókon kívül nem léphetett pályára a sérült Andrea Barzagli, illetve az eltiltott Arturo Vidal.

„Ezt a csapatot kellett a pályára küldenem. Nem volt sok opcióm. Örülök, hogy jól teljesítettünk, mert az üldözők is sorra gyűjtögetik a győzelmeket, azonban nálunk sincs gond a magabiztossággal.

Nem voltam elégedett az első félidőben látottakkal, mivel túlságosan sok lehetőséget adtunk a Livornónak az ellentámadásokra. Hét játékossal kitámadtunk, aztán egy Andrea Pirlo akciónál csak azt vettük észre, hogy Innocent Emeghara már a védősorral találta szembe magát. Jobb egyensúlyra törekedtem.

Nagyszerű egy olyan csapatot látni, amely győzni akar, azonban a padról mi a megfelelő egyensúlyra törekszünk. A bekapott gólok pszichológiai problémákat okoznak a meccs során, azonban a szünet után sokkal jobban teljesítettünk.

Nem újdonság olyan csapatok ellen pályára lépni, amelyek betömörülnek, ebben az esetben pedig az egyetlen mód a gólszerzésre a labda gyors és türelmes mozgatása, ahogy az első gólnál tettük.”

Csütörtökön a Juventus a stadionjában a Lyon csapatát látja vendégül az Európa Liga negyeddöntőjében, amelynek első mérkőzését a csapat 1-0-ra megnyerte Franciaországban.

„Nem lassíthatunk, mivel három nap múlva ismét játszunk, és az elődöntőbe akarunk jutni.” - folytatta Conte nyilatkozatában.

„Nagyszerű lenne bejutni a legjobb négy közé, úgy az olasz futball, mint a Juventus szempontjából. A Lyon rendelkezik néhány olyan játékossal, akik képesek kontratámadásoknál veszélyt okozni, így a negyeddöntő korántsem dőlt el.

Remélem, hogy a stadion tömve lesz, és a szurkolók hallatni fogják a hangjukat, hogy így segítsék ezeket a srácokat. Olyan közönségre van szükségünk, amely méltó ehhez a nagy eseményhez így a szezon célegyenesében. Az utóbbi években ők is hozzájárultak győzelmeinkhez, és remélem, hogy ez továbbra is így lesz.” - zárta nyilatkozatát mozgósításra való felhívással Antonio Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr615985451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goku06 2014.04.08. 13:55:24

Mintha csak olvasta volna a fórumot az elmúlt hetekben, mert nyilatkozatban beszél a szurkolók támogatásáról, és a tegnapi meccsen valami pozitívat nyújtott a csapat a szurkolók felé (amire régóta nem volt példa)..

pedronegro (törölt) 2014.04.08. 14:04:00

Van aki néz Roma meccseket? Csak mert kíváncsi volnék hogy egyébként ők is olyan fos játékkal nyernek minden meccsen mint mi??? Ha igen, akkor az egy kicsit megnyugtatna. :)

Drughi Di Bianconeri 2014.04.08. 14:18:51

@Goku06: +1
@pedronegro: Ugyan nem láttam minden egyes Roma meccset, de sajnos Ők sokkal attraktívabban,gyorsabban,technikásabban játszanak,mint Mi.Picit hasonló,mint a tavalyi Montella-Fior,de még szervezettebb.
Azért nagyon komoly dolgokat csinálnak Ők: egy új edzővel (aki szvsz. egy zseni),új rendszerben,új játékosokkal (a standard kezdőben kb 6-7 új játékos van) olyan szezont produkálnak,ami elképesztő,csak azért fedi homály,mert mi még jobban teljesítünk - papíron legalábbis.
Nagyon belenyúltak a jóba Rudy Garciaval és az igazolásaikkal is.
Gervinho-t én mindig is egy buta,öncélú játékosnak tartottam,aki csak futni tud mást nem.És lám, még így is szarrá alázza az egész Serie A-t.
Szó sincs itt arról,amiről Conte beszél,hogy "betömörülő ellenfelek",ez már nem a 80'as-90'es -2000es évek eleje,ahol vért kellett hugyozni 1 gólért is.
Példát vehetnénk róluk tempo és technika tekintetében.
Mi egy nagyon régimódi,masszív,olasz focit nyomunk (néha kijön 1-1 játékosból a +,de ennyi),a Roma pedig egy modern,igazi európai focit.
HA igazolnak nyáron,hogy bővebb legyen a keretük,jövőre izgalmasabb lesz a bajnokság szvsz.
A BL-ben viszont nem várok többet tőlük,mint emelt fővel való kiesést,mert 4. kalaposak lesznek,tehát papíron a legesélytelenebbek a továbbjutásra...
Aztán lehet szerencséjük lesz,egy Lyon-Benfica-Olympiacos féle csoporttal :D

rockitbaby 2014.04.08. 14:20:04

@pedronegro: Tudva, hogy nekik csak a bajnokság van és nem is volt semmilyen nemzetközi kupa, azt mondanám látatlanban, hogy nem. Aztán ki tudja.

The king of alibis 2014.04.08. 15:08:59

@pedronegro: Olyan focit nyomnak, mint mi Conte első évében.

pedronegro (törölt) 2014.04.08. 15:56:39

Köszönöm a válaszokat. Conte első évében mutatott játékunk nekem a kedvenc juvés időszakom, 20 éve nézek zebra meccseket és mégis. :) Pedig nem volt ott egy Nedved, Zidane vagy egy fiatal Del Piero és a többi klasszis, de egy nagyon őszinte focit nyomtunk. Nem tudom akkor miért kellett ezen változtatni, mert ezek szerint ez a fajta őszinte foci a Roma-nak is bejött..... Egyszerűen érthetetlen ez a változás és persze értelmetlen. Győztes taktikán ne változtass, mi megtettük, de továbbra is győztes maradt a csapat csak a szurkolók és foci nézők vesztettek. Ráadásul egyértelmű hogy ez a taktika az oka a nemzetközi sikertelenségünknek mert ez ott semmit nem ér, pedig láthattuk a napoli-t, szerintem egy gyengébb kerettel, hogy lehet a bl-ben is jó focit nyomni.

fmsteve 2014.04.08. 16:05:28

@pedronegro: Jövőre kiderül, hogy a Róma tudja-e ugyanazt nyújtani a bajnokságban, ha heti két meccset játszik, igazából akkor lehet majd összemérni a két csapatot.

Alex8610 2014.04.08. 16:45:31

@pedronegro: Lehetne játszani ugynazt a focit mint 2 éve de ahhoz kellene plus mennyiség és minőség főleg az utobbi.A kezdőnk bivalyerős viszont a pad túl rövid ahhoz hogy több fronton egy egész szezonon keresztül hozni lehessen azt a szintet.Erre jelenleg nem sok csapat képes európában.

2014.04.08. 18:11:31

Benatia 1 hónapra kidőlt ,míg Destro 3 meccses eltiltást kapott ütésért. Benatia helyére tud valaki valami normális védőt mondani a Romából? Mert nekem nem jut eszembe senki. Nyáron nekik nagyon meg kell erősíteni a padot a BL-re ,mert nagyon szűk ez a keret. Persze ebből a szezonból tanulva ez ránk is igaz.....

Trieszt120506 2014.04.08. 18:20:29

@Bigvee: nem, igazából már a másik középhátvéd is lukas poszt nekik.

MDaniel98 2014.04.09. 16:44:22

@Goku06: Lehet valaki fordítja neki.Vagy tanul magyarul.:)

neuropa 2014.04.09. 21:27:23

@Juventus FC 15: "Vagy tanul magyarul." - Ha igazi kihívást akar, nálunk megkaphatja.. :] Bár Conte mindig is ambiciózus volt, egy Fradi vagy egy Újpest még neki is nagy falat lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása