Juventus - Livorno 2:0

A Juventus előnye a bajnokságban vasárnap estére ideiglenesen öt pontra zsugorodott, miután a Roma vendégként győzni tudott a Cagliari ellen, így a nyomás egyértelműen adott volt, győznie kellett a torinói együttesnek, amennyiben nem kívánta veszélyes közelségben tudni az AS Roma csapatát.

Llorente Fernando Andrea Pirloval.jpgHétfő este a listavezető a kiesés ellen küzdő és az utóbbi időben nagyrészt kiesőjelölthöz méltón teljesítő Livorno csapatát fogadta, ám a torinói keretből kulcsemberek hiányoztak, hiszen Arturo Vidal sárga lapok miatt nem játszhatott, Andrea Barzagli pedig továbbra is sérüléssel bajlódott, valamint Carlos Tévez állapota is kérdéses volt, miután a Lyon ellen izomfájdalom miatt cserét kért.

Az ellenfél a kieső zónában tartózkodik és elkeseredetten próbál küzdeni a bennmaradásért, ám a vendégek se vonultathatták fel teljes tűzerejüket, hiányzott a keretből Emerson, Ibrahima Mbaye és Andrea Luci, míg Paulinho pihenőt kapott, mivel egy sárga lapnyira van az eltiltástól, a Livorno pedig nem engedheti meg magának, hogy a kulcsfontosságú játékos kihagyja a Chievo elleni kiesési rangadót.

Innocent Emeghara betalált az Inter ellen a 2-2-es eredménnyel záruló bajnokin, és továbbra is magabiztosnak tűnt, ennek jeleként pedig már a második percben védésre kényszerítette Gigi Buffont, majd nem sokkal később ismét gólveszélyes volt, ám ezúttal lövése elszállt a kapu mellett.

A hazaiaktól Tévez volt az, aki felvette a kesztyűt és válaszcsapást mért Francesco Bardira, akinek a rövid oldalon kellett védenie kapuját az argentin csatár próbálkozása után, akinek Fernando Llorente készítette le gyönyörűen a labdát. Giorgio Chiellini nevéhez fűződött a következő lehetőség, aki a tizenhatoson belülről próbálkozhatott, ám Paul Pogba nagyszerű passza és akciója után a védő csúnyán ellőtte a labdát a kapu fölött.

Stephan Lichtsteiner se találta el sajnos lövésével a kaput, Ceccherini pedig nagyszerű és rendkívül fontos becsúszással szerelte Kwadwo Asamoah-t a tizenhatoson belül.

A hazaiak próbálkozásai végül a harminckettedik percben sikerre vezettek, amikor is Llorente háttal a kapuhoz megkapta a labdát Carlos Téveztől, majd lefordult védőjéről, és ballal a rövid felsőbe vágta a labdát a tehetetlen kapus mellett. 1:0

A Juventus nem állt vissza az egygólos vezetés tudatában, Pogba lövéssel próbálkozott, amely védőről szögletre pattant, a szögletet pedig Andrea Pirlo vállalta, aki jobbal belőtte a labdát a kapu elé, ahol Fernando Llorente életerősen megfejelte azt. A földre fejelt labdába beleért a kapus, ám azt már biztosan megfogni nem tudta, így a játékszer átvánszorgott a gólvonalon. 2:0

Ez volt a spanyol csatár hetedik fejesgólja ebben a szezonban az olasz bajnokságban, ezzel pedig új olasz rekordot állított be, mivel eddig még senki nem szerzett az olasz pontvadászatban ennyi fejesgólt egy éven belül.

A Juventus ezt követően sem ült rá az eredményre, a következő akció a hazaiak svájci szélsőjének a nevéhez fűződik, aki jobbról betört a tizenhatosra egy eladott labdát követően és alacsonyan Tévez elé akarta belőni a labdát, azonban Bardi ezúttal lábbal közbeavatkozott.

A szünet előtt a vendégek közül ismét Emeghara volt az, aki veszélyesnek tűnt a hazaiak kapujára, a csatár áthámozta magát két játékoson a bal oldalon, ám lövés előtt hezitált, így a Juve védelmének sikerült a lövést szögletre blokkolni.

Pillanatokkal később a Juventus ellentámadásba kezdett, aminek a végén Tévez előtt adódott nagyszerű lehetőség, aki azonban sajnos nem találta el a kaput a lövésével. Nem sokkal ez után Llorente fordult le Valentiniről, majd kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt.

A Livorno az Inter ellen kétgólos hátrányból hozta a meccsét döntetlenre, és most is megvolt ennek a lehetősége Alfred Duncan bivalyerős távoli lövésénél, azonban a Juventus tapasztalt hálóőre kivédte a rövid felső felé tartó löketet.

A második félidő nem okozott gondot a hazaiaknak, akik kezükben tartották az irányítást, és kevés lehetőséget adtak az ellenfél játékosainak. A ritka események egyike volt Paul Pogba próbálkozása, aki gyönyörű labdát kapott Andrea Pirlótól, ám a francia válogatott a tizenhatoson belülről csúnyán ellőtte a labdát.

A csütörtöki Európa Liga negyeddöntőt szem előtt tartva Antonio Conte a mérkőzés utolsó részében lehozta Pogbát, Llorentét és Tévezt, helyettük pedig lehetőséget kapott Giovinco, Vučinić és Padoin.

A mérkőzés utolsó eseményeként Claudio Marchisio esett össze a tizenhatoson belül, miután találkozott egy védővel, miközben Mirko Vučinić labdájára ment, ám a bíró nem ítélt büntetőt, hanem inkább lefújta a mérkőzést.

A mérkőzés góljait megtekinthetitek ezen a videón.

Juventus: Buffon, Cáceres, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Pogba (Padoin, 84. p.), Pirlo, Marchisio, Asamoah, Tévez (Giovinco, 65. p.), Llorente (Vučinić, 77. p.)

Livorno: Bardi, Ceccherini (Piccini, 59. p.), Valentini, Coda, Castellini, Benassi, Biagianti (Mosquera, 74. p.), Duncan, Mesbah, Emeghara (Belfodil, 64. p.), Siligardi.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr515985305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

realsequator 2014.04.08. 11:14:32

NANDOOOOO!!!!

Ennyi a hozzáfűzni valóm...

MdewC 2014.04.08. 11:25:01

@realsequator: :D Így van! Nagyon kellett Lórinak is és a Csapatnak is!
Hajrá! :)

hurbiny3k 2014.04.08. 13:16:00

Talán ez az önbizalom egészen a spanyol másodosztályig repíti.. Továbbra is 10 akcióból 8 elakad rajta.. De lehet Tevez mellett tűnik csak bénának, az argentínt kéne elzavarni, Vucinic mellől nem lògna ki.. Annyira..

pedronegro (törölt) 2014.04.08. 13:23:38

Tény, hogy ez a Lóri gyerek nagy előre lépés Matri-hoz képest, de én benne se látom az x-faktort.
A meccsről meg annyit, az hogy Lóri két góljával nyertük meg mindent elárul a meccs színvonalának és az ellenfélnek a minőségéről.....ha irónikus akarok lenni.

MdewC 2014.04.08. 13:28:30

Lóri pont annyit tud, amennyi kell. Többiek ennyi erővel jobban is kiszolgálhatnák... ;)

Drughi Di Bianconeri 2014.04.08. 13:48:15

@hurbiny3k: @pedronegro: Engedjétek meg,hogy kicsit megvédjem Llorentét.
Mondjuk én alapból kedvelem Fernandot, hurbiny3k pl meg ahogy olvasom a véleményeit róla nem...
Nem akarlak titeket meggyőzni,hogy "hű milyen kiváló játékos Llorente", még abban is van ráció,hogy kicsit darabos és sokszor elakad rajta a labdát,mert vagy nem tudja továbbtenni,vagy nem tudja lekezelni.
DE: szvsz. Tevez mellé/elé pontosan ilyen csatár kell.Egy igazi center,Llorente pedig kétségkívül az.
Azonban ha kicsit jobban figyelitek a játékát,nagyon hasznosan is játszik, sokkal hasznosabban mint a legtöbb tipikus center.
Conte alatt rengeteget fejlődött a mezőnymunkája, konkrétan a statisztikák szerint a liga TOP 3 leghasznosabb játékosa (ebbe beletartozik pl.: a labda nélküli mozgás ami a mai fociban legalább annyira fontos,mint a labdával való bánás...sőt)
Llorente tehát megtanult egy tőle teljesen idegen játékot,mozgást és emellett eredményes is,mivel 13 gólos, ergo kb. 160 percenként szerez gólt.
Llorente amúgy egy olyan játékos, akinek tökéletes be-,ill. felívelések kellenének,mert Ő abban jó,hogy már látja/érzi előre,hogy miként kell lecsapni,illetve hogyan kell beleérni a labdába ahhoz,hogy gól legyen (fejjel vagy lábbal).
Robin Van Persie sem ügyesebb labdával sokkal,viszont Ő mezőnyben sokkal haszontalanabb,azonban amint leigazolta a MU,SAF azonnal taktikát változtatott,csak miatta,az addigi szent és sérthetetlen 4-4-2 helyett felállt egyfajta 4-2-3-1be,hogy MINDEN és MINDENKI RvP kiszolgálásáról szóljon (szélek,Rooney) és lám,be is vált az utolsó SAF évben RvP,hiszen gólkirály lett.Nyilván nagyobb minőséget képvisel a holland,azonban olyan sokkal nem,csak azért, mert nagyobb a hypeja...
Na most nálunk Llorente véletlenül sem kap ekkora hátszelet,mivel:
1.nálunk játszhatna akár Messi is,nem kapna szabadságot,ugyanis ez Conte taktikus,kissé régimódi betonfoci stílusától és küzdő mentalitásától teljesen idegen,hogy akár 1 játékos is szabadságot kapjon,illetve köré építsünk egy taktikát.
Contenak megvan a maga szisztémája,amiben a fogaskerekek hellyel-közzel működnek (vagy nem),a játékos minősége NÁLA szinte elhanyagolható. (aztán látjuk,h. micsoda különbség mikor Stefi helyén Isla,Vidal helyén Padoin,Tevez helyén Osvaldo,vagy Vucsinics játszik...)
2.Nálunk idén először van az,hogy a 2 szélünk nem az előtte álló emberbe rúgja a labdát,hanem megtanultak sokkal jobban,pontosabban beadni, továbbá Pirlo szögleteiből már csak kb 10/6 teljesen haszontalan és szar,így láss csodát: Llorente lövi/fejeli a gólokat.
Ha valódi szélsők lennének nálunk,akik mondjuk 70%ban jól adnak be,akkor Llorente gólkirály lenne.
Lásd Luca Tonit,aki szintén versenyben van a gólkirály címért 36 évesen(pedig Ő ügyetlenebb és darabosabb,mint Llorente ráadásul fele annyit se melózik mezőnyben).Miért?
Mert vannak igazi szélsőik (főleg Iturbe),akik kiszolgálják őt.

Ne bántsátok Fernandot,számomra nagy felüdülést jelent,h. Ő a kezdő 9esünk Matri helyett,de mondhatnám,Vucsinicset vagy Giovincot is...

pedronegro (törölt) 2014.04.08. 14:18:20

@Drughi Di Bianconeri: Persze, jó a Lóri, de még se egy Ibra. :) És látni rajta a fejlődést és respect neki ezért, mert tudjuk honnan jött vissza meg tényleg szépen dolgozik mezőnyben is nyílván Conte kérésére, bár szerintem nem ez lenne a dolga és nem mezőnymunkában kellene felőrölni az energiáit, de mivel nem nagyon vannak beadások amire érkezhetne így azt csinálja amihez igazából nem ért. Szumma-szumma nincsenek kihasználva a képességei és a fejlődés ellenére is suta és körülményes is. Még azon azért "elfiloznék" hogy Matri mire lett volna képes Tevez mellett...:)

Drughi Di Bianconeri 2014.04.08. 14:22:07

@pedronegro: Az utolsó mondatod ugye viccnek szántad ? :D
Matritól soha életében egy intelligens vagy pengés megoldást nem alkalmazott,míg Llorentétől azért látni,hogy a spanyol (pontosabban baszk) iskola neveltje.

Amúgy Ibra-t meg nem ér felhozni,mert hozzá képest még a legjobb játékosunk,Carlos Tevez is KisPista - ezt be kell látni.

hurbiny3k 2014.04.08. 14:56:31

@Drughi Di Bianconeri: Tiszta sor, nem fogom többet bántani Fernandot- amúgy sem tartozik abba a hordába, akitől feláll mindannyiunk hátán a szőr, ha Juve mezben látjuk.. Nekem Inzaghi volt a 9es Kedvenc, s tény, hogy nem a technikája miatt.. Viszont még a seggéről is bepattant a labda.. :)

pedronegro (törölt) 2014.04.08. 15:42:02

Okés, de gondolom senki nem fog sírni ha jövőre Immobile fog helyette játszani, mert jelenleg benne jóval több potenciál van.

Drughi Di Bianconeri 2014.04.08. 15:57:22

@pedronegro: Azért várjunk még azzal az Immobile-vel.
Elismerem én is, elképesztő szezont produkál.
De volt egy bizonyos Giovinco is,aki lőtt a Parmaban 16 gólt és adott ugyanennyi gólpasszt...azóta nálunk 2 év alatt nem ért el ennyit...
Más egy kis-,középcsapatban ásznak lenni,mint a legnagyobban,erre nem mindenki képes,elsősorban mentálisan.

pedronegro (törölt) 2014.04.08. 16:01:58

@Drughi Di Bianconeri: Persze óvatos vagyok én is. Gio mondjuk nem azon a poszton játszik itt mint a parma-ba ha jól tudom. Tavaly Conte berakta éknek, szerencsétlen nem csoda hogy nem tudott produkálni.

Rivendell 2014.04.08. 16:37:32

Csípem Lórit,aki sokkal jobb is lehetne,de pont azt nem használjuk ki az esetében,amiben az 1ik legjobb a világon,de remélem nyáron jön 2 támadó és beadni is képes szélső...Berarditól nagyon sokat várok ilyen téren,mert jó lába és rúgótechnikája van és ezért is szeretném őt szélen látni.

Immobile nálam még kérdéses,verekedjenek meg ők ketten a kezdőért,lesz rá bőven mérkőzésük..BL-Seria A-kupa,Csak jó sülhet ki a mérkőzésükből,pláne hogy már Lóri se úgy fog nekivágni a szezonnak,mint most,hogy totál formán kívül,már ott van benne a magabiztosság.

omlossuti 2014.04.08. 17:15:48

@Drughi Di Bianconeri: Én úgy látom hogy csak Asamoha javult nagyon sokat, egyre többet cselez (és nem csak a biciklit) SIKERESEN, a beadásai is javultak. Ellenben Lichti szerintem a beadások 90%-át belerúgja az előtte álló védőbe és ő még cselezni se tud.

Drughi Di Bianconeri 2014.04.08. 17:43:48

@omlossuti: Asamoah beletanulása egy új posztba, és ottani fejlődése valóban látványosabb, hála a cseleknek, beadásoknak, key passoknak és nyilván sokkal technikásabb,gyorsabb és intelligensebb is,mint Stefi, de a svájci igen is feljavult beadások tekintetében: 6 gólpassza van eddig(ebből nem tudom mennyit tett Llorente fejére),míg tavaly összesen volt 2.

Goku06 2014.04.08. 20:31:42

Llorente és Immobile harcolhat jövőre a kezdő posztért... Ez annyiban jó, hogy egyikük sem jobb a másiknál, így tényleg motiváltnak kéne lennie mindkettőjüknek és ha mindketten megharcolnak a pozícióért, abból mi csak nyerhetünk..

Asamoah jó szélen meg minden, de azért ha egy igazi szélsőnk lenne azzal rengeteget nyerhetnénk (már magába az is nagy előny lenne, ha Asamoah-val bővülnének az opcióink középre...)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása