Tévez: "Létfontosságú győzelem volt"

Tévez Carlos_gólörül.jpgA Juventus argentin támadója, Carlos Tévez megállíthatatlanul menetel a gólkirályi cím felé, s a Milan elleni rangadón egy káprázatos távoli bombával növelte tovább találatainak számát.

"A vasárnapi győzelem elképesztően fontos volt." - nyilatkozott Tévez a Sky Sport Italianak a mérkőzés lefújását követően.

"Tudtuk, hogy a Roma nem tudott győzni az Inter ellen, s életbevágó volt a három pont megszerzése, még akkor is, ha ez a meccs még többet ért volna."

A Juventus Llorente révén szerezte meg a vezetést a meglepően élénken játszó, sok helyzetet kidolgozó Milan ellen, azonban Tévez gólja bebiztosította a torinóiak győzelmét.

A Juve gólgyárosa úgy véli, hogy a milánói klub szimpatizánsainak nincs okuk Christian Abbiatit hibáztatni a találatért.

"A labda nagyon éles szögben csapódott le, s ez meggátolta a kapust abban, hogy háríthasson. Nem hiszem, hogy bármit is tehetett volna ellene."

A Juventus ezzel a győzelemmel tizenegy pontra növelte előnyét a tabella második pozícióját őrző AS Roma előtt, azonban a fővárosiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr655841459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SnagyP 2014.03.03. 20:31:03

Nagyon jó ez a Tevez, remélem gólkirály lesz.
Szinte minden gólban benne van.

Tony. 2014.03.03. 21:03:45

Egyértelműen a nyár igazolása volt, és azt hiszem Vidallal ketten nagy versenyben vannak a szezon játékosa címért. Az érkezésével minden megváltozott, ami a támadójátékot illeti. Azon kívül, hogy mennyire eredményes, az összjátékban vállalt szerepe még magasabb szintre emeli a teljesítményét. Egy klasszis van a csatársorban.
És ami talán meglepő lehet, legalábbis számomra, hogy ő sosem lazsál, nem áll meg 90 percig és küzd, mint egy vadorzó, hajt, csúszik, mászik. Ezt nem vártam.

Vajon ha megszámolnánk hányszor írtuk le az elmúlt 2-3 évben, hogy legyen már egy 20 gólos támadónk, mert az hiányzik igazán milyen szám jönne ki? Megelőlegezem, hogy lesz annyi és végre megkaptuk.

Annyi hiányérzet maradhat vele kapcsolatban, hogy a BL-ben nagyon hiányoztak a góljai (ami reméljük jövőre megváltozik), és baromi nagy kár, hogy már 30 éves.

De ezt az embert csak méltatni tudom.

Apuleius 2014.03.03. 21:19:34

@Tony.: "És ami talán meglepő lehet, legalábbis számomra, hogy ő sosem lazsál, nem áll meg 90 percig és küzd, mint egy vadorzó, hajt, csúszik, mászik. Ezt nem vártam."

Tévez mindig is ilyen játékos volt, így én pontosan ezt vártam tőle. Egészen pazar igazolás.

realsequator 2014.03.03. 21:45:39

Azért ez micsoda változás. Idén két csatárunk 26 gólnál jár összesen. Mikor volt ilyen utoljára? Tévez hatalmas fogás volt. Llorente pedig nagyon jól kiegészíti. Persze, lehetne mellette klasszisabb csatár is mint Lóri. De én nagyon boldog vagyok vele is. Mind a kettővel.

Tony. 2014.03.03. 21:55:52

@Apuleius: Igaz, csak először kicsit tartottam tőle (amit később ő maga is nyilatkozott, vagy tett rá utalást), hogy levezetni jön kb. és kiszámíthatatlan volt, hogy mennyire teszi oda magát, de kellemesen csalódtam.

Goku06 2014.03.03. 22:13:34

Ilyen az ha komoly csatára van egy csapatnak.
De minden sértő szándék nélkül mondom, hogy az európai elit csatároktól még így is messze van a mi duónk..

Csak gondoljátok el, hogy mekkorát fejlődött a csapat azzal hogy érkezett 2 igazi normális csatár.. Mi lesz ha a szélekre is veszünk 2 komoly játékost? :O

Apuleius 2014.03.03. 22:30:07

@Goku06: "De minden sértő szándék nélkül mondom, hogy az európai elit csatároktól még így is messze van a mi duónk.."

Lehet, hogy félreértem, amit írsz, de szerintem Tévez világklasszis játékos, aki a világ bármelyik klubjában, a legszűkebb elitben is alapember lenne. Llorente nem ez a szint, de nagyon hasznos játékos, a fejjátéka pedig világszínvonalú. A lábai kevésbé, ez tény.

JUVE76 2014.03.03. 22:59:40

@Tony.: Tévez a Pl-ben edződött, ahol azért sokkal nagyobb az iram. Remélem 2-3 év még van benne. Amúgy én is féltem tőle -főleg a 10-es mez miatt - ,de eddig full respect.

Goku06 2014.03.03. 23:23:46

@Apuleius: a 2-3-5 évvel ezelőtti Tevezre vonatkoztatva teljes mértékben egyetértenék. De már eljárt felette az idő, és meg vannak számlálva a hónapjai
Tevez még mindig egy klasszis, de már túl a karrierje csúcsán, lefelé tart. És ismerve a dél-amerikai mentalitást, náluk a lefelé út gyorsan történik.
Jelenleg még friss igazolásként teljesen motivált, de kérdés hogy az első scudetto megnyerése után is ugyanígy lesz-e.

A legszűkebb elitben (Bayern,Real,Barca) nem hiszem hogy beférne a kezdőbe, bár ezeket így nem lehet összehasonlítani a felállások és jövőbeni tervek (fiatalok előtérbe helyezése) miatt.
De ha szigorúan csak a 2013-2014es szezonban nyújtott teljesítményt nézzük, és a jövőt-múltat kizárjuk az összehasonlításból, akkor adom hogy Tevez a közvetlen elit tagja.

Apuleius 2014.03.03. 23:40:49

@Goku06: Tévez nemrég töltötte be a harmincat, szerintem irtózatosan túlzó úgy beszélni róla, mintha 34-35 lenne, egyáltalán nem csak hónapjai vannak. Messze nem járt még el az idő fölötte, még évei vannak hátra ezen a szinten. A motivációjával meg nem hiszem, hogy gond lesz majd.

Bármelyik csapatba (beleértve a Bayern, Real, Barca hármast) bőven beférne,állandó kezdő lenne, ez nem kérdés (a játékszisztéma valóban fontos lehet természetesen). Azt aligha gondolhatja bárki, hogy mondjuk egy Benzema, vagy egy Mandžukić jobb lenne Téveznél.

Tévez világklasszis játékos, aki még egyáltalán nincsen leszálló ágban.

babo0410 2014.03.04. 00:28:12

Annak örülök, hogy így megy Téveznek, és így termeli a gólokat. Annak meg különösen, hogy vezeti a góllövő listát. De azért az egy kicsit érdekes, hogy márciusban valaki 15 góllal első lehet. 10 éve még ez rendben volt, de a foci sokat fejlődött, ma már kevés a vezetéshez. Angliában Suárez 24, Storridge 18 gólos, a franciáknál Ibra 22, a spanyol bajnokságban CR 23, Costa 21 gólos. És ezzel nem azt mondom, hogy gyenge Téveztől a 15 gól, hanem pont azt, hogy itt is látszik az olasz bajnokság lassabb tempója (ami nem egyenlő azzal, hogy szar). Biztosra veszem, ha nem lenne ilyen taktikus az olasz bajnokság, ehelyett itt is nagyobb tempót diktálnának a csapatok, akkor Carlos barátunk már rég 20 gól fölött járna. Viszont arra kíváncsi lennék, hogy Rossi hány gólnál járna most ha nem sérül le.

Goku06 2014.03.04. 00:49:36

@Apuleius: Nem tudom, én valamiért pesszimista vagyok vele kapcsolatban(talán az ideérkezésekor tett "levezetni jöttem"-szerű interjúja miatt). Ehhez hozzávéve a múltbeli stílusát, valamiért én még mindig időzített bombának tartom a megjavult Tevezt. De lehet hogy 3 X felett tényleg megkomolyodik az ember, így itt sem változik a mentalitása egy-két siker illetve nehéz időszak, esetleges berobbanó rivális esetén.. vagy a másfél év múlva lejáró szerződésének meghosszabbítása esetén..

De remélem hogy neked lesz igazad, jövő ilyenkor kiderül ;-)

JUVE76 2014.03.04. 01:04:36

@Goku06: Szerintem a változás igazi oka lehet, hogy itt emberszámba veszik és érzi, hogy valóban fontos a csapatnak. Közhely, de a Juve tényleg egy csapat és nem zsoldosok hada...

rockitbaby 2014.03.04. 06:51:59

@babo0410: Azt felejted ke ebből, hogy azok a csapatok teljesen azokra az emberekre hegyezik ki a támaásokat. Nálunk Vidal, mint középpályás is ha jól tévedek 10+ gólnál jár már, amit ha igazságosan elosztod a csatprok között, akkor megvan a 20+ gól is. Szóval a mi csapatunkban pont ezt szerettük meg mior még nem volt csatárunk, hogy ha be is csődöl a csatárkettős elől, mindig van, aki vállal gólokat. És most még cska Vidal góljait osztottuk szét. Pogba, Marci Pirlo még nincs is ideszámítva. Az általad említett csapatok középpályája nem ennyire hatékony szerintem!

Apuleius 2014.03.04. 09:08:55

@Goku06: Én valahogy mindig is kedveltem Tévezt, s mindig is lenyűgözött, hogy azon túl, hogy hihetetlenül jó játékos, melózik mint az állat és megdöglik a pályán. Valahogy az én fejemben egyáltalán nem úgy él, mint egy problémás játékos. Valóban volt egy zűrösebb időszaka, ha jól emlékszem valami félrekúrást követően a felesége lelépett Argentínába a két kislányukkal, s így külön élt a családjától. Profi játékos meg minden, de ez a helyzet bárkit megviselt volna (még akkor is ha az ő faszságából alakult így). Ezen túl Mancinivel volt az az emlékezetes összedörrenése, de ennyi. Én azt várom, hogy lenyomja ezt a 3 évet ilyen színvonalon, s utána hazaigazol az imádott Boca Juniors-hoz levezetni, s akkor még mindig csak 32 lesz (habár mintha lenne a szerződésében egy +1 évre szóló hosszabbítási opció).

A szerződése egyébként 2,5 év múlva jár le, mert 3 éves szerződést kötött a Juvéval.

3 x után pedig nem komolyodik meg az ember, ezt tapasztalatból mondhatom Neked :-)

tjunior 2014.03.04. 09:39:18

Tevez ott hibázott nagyot, hogy Angliába szerződött nem Olaszországba, ott nem tudod beilleszkedni igazán szerintem, Olaszország teljesen más, már csak a közös gyökerek miatt is könnyebb lehet egy argentinnak csizmaországban.

Goku06 2014.03.04. 10:01:27

@Apuleius: Hát igen, lehet hogy csak az angol légkör hozta ki belőle ezeket a dolgokat. Olaszországban kellemesebb az élet egy argentin számára..
Úgyhogy mindenképp sok sikert neki és stresszmentes életet :D Kezdhetné mondjuk egy gólkirályi címmel, ami sztem meg is lesz neki :)

3 éves szerződés? hú én csak 2-re emlékeztem, ez azért így jobb.
Utolsó mondatot megjegyzem, én még nem tartok ott :D

GregoriusTullius 2014.03.04. 10:12:21

szevasztok!
mint új regisztráló és mint gyerekkortól juve-fanatikus véleményezem Tevezt:

a milan elleni meccs volt az,ami után úgy érzem,mégha 2-3 évre is,de talán a csatárgondunk megoldódott.hiányzott egy gólerős játékos,és bár én Tevezt nem tartom gólkirály-típusnak,csalódásom kellemes vele kapcsolatban(ez vonatkozik Llorentére is).
ami a régi zűrös időszakait illeti: ha itt nincsenek ilyen húzásai,és a klub nem "szív" miatta,engem nem érdekel a magánélete,csak az,amit a pályán nyújt :)
eddig le a kalappal !
megelégednék azzal is,ha Carlos összerúgdal 20-valamennyi gólt,és begyűjtjük a scudettot.majd jövőre neki lehet ismét esni a BL-nek,az EL-ban meg menjünk,amíg bírunk!legalább szokják egymást Llorentével.

MDaniel98 2014.03.04. 21:49:55

Semmi más negatívumot nem tudok ellene felhozni,mint a nemzetközi kupákban való góltalanságát.Ha Contenak ezt is sikerülne kikúrálni.

danimester1 2014.03.04. 21:53:14

Tény jelenleg a lélektani előny nálunk van.Viszont ez a válogatottbeli "kötelezettség" a lehető legrosszabbkor jött.Hiányzott nekünk mint falura a villany!Megértem Conte felháborodását elvégre csak egy barátságos meccs lesz,így ilyenkor lehetne másoknak is szerepet szánni,taktikát gyakorolni ect...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása