Mazzola: "A Juventus stadionját be kellene záratni"

Mazzola Sandro.jpgA csapat múlt heti bajnokijához kapcsolódik, azonban csak most kavart nagy hullámokat az a nyilatkozat, amely a korábbi Torino csapatkapitány, Valentino Mazzola fiának, Sandro Mazzolának a nevéhez fűződik, aki szerint a torinói derbyn kifeszített, supergai repülőszerencsétlenséget kigúnyoló transzparensek miatt a Juventus stadionját legalább egy évre be kellene záratni.

Mint ismeretes, 1949. május 4-ei balesetben 31 ember vesztette életét, köztük a Torino FC csapatkapitánya, Valentino Mazzola is.

A Juventus a gúnyos drapériákért mindössze 25.000 eurós pénzbüntetést kapott, azonban Mazzola szerint sokkal súlyosabb szankciót kellene kiszabni, ennek ellenére azt nem vitatja, hogy nem a klub, hanem a szurkolók felelőssége a meghatározó az eset kapcsán.

"Csak Olaszországban lehetséges, hogy ilyen transzparenseket vigyenek be a stadionba. Aztán sajnos feledésbe merülnek az ilyen esetek." - mondta a korábbi Inter sztár a Radio Kiss Kissnek.

"Azt gondolom, be kellene záratni azt a stadiont legalább egy évre, vagy mindörökre. Fel vagyok háborodva, hogy a Fegyelmi Bizottság mindössze 25.000 eurós büntetést szabott ki. Ez nevetséges és egyben kínos is."

"Találkoztam néhány brazil újságíróval, akik szerint csak a Grande Torino volt arra képes, hogy felvegye a versenyt a brazil klubokkal." - folytatta Mazzola.

"Ki kell azonban hangsúlyoznom, hogy a Juventus vezetése semmit sem tehet az ilyen incidensek ellen. Azokat kell megbüntetni, akik kifeszítették ezeket a drapériákat, valamint azokat, akik nem akadályozták meg őket ebben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr775839276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nygá 2014.03.02. 12:10:54

Bezáratni nem kéne, de tényleg szégyen gyalázat, hogy az ilyesmi szabadon mehet. El kéne kezdeni az ilyen szurkolónak álcázott pszichopata állatokat örökéletükre kitiltani a meccseinkről és büntetőfeljelentést tenni ellenük - mmint maga a klub részéről.

west30 2014.03.02. 12:27:35

Szerintem az egész klubbot szüntessék meg úgy ahogy van,én is elítélem ezeket a dolgokat,de a legtöbben akik nyilatkoznak olyanok mintha tegnap láttak volna először olasz meccset.Sokkal keményebb dolgok is voltak már ettől,főleg mikor csúcson volt az olasz foci,úgy tűnik ahogy a minőség tűnik el a Seria-Aból úgy lesz egyre több a finnyás ember.

nygá 2014.03.02. 12:37:16

Jó hát toros részről az a szomorú ebben, hogy persze ők meg az egész dolgot arra használják föl, hogy belekúrjanak egyet a Juvéba, így részükről sincs túl sok méltóság. Ettől még persze tényleg rendet vághatnánk a huligánjaink közt.

Goku06 2014.03.02. 12:50:30

Ezeket a dolgokat úgy lehet csak megszüntetni, hogy valakin példát statuálnak... elég sok csapat csinál hasonlót. Fio-Milan-Inter-Napoli mind viccet űz Pessottoból, a Heyselből, stb.. Ilyenkor mi is kérhetnénk hogy zárják be a stadionjukat..
De amíg 25.000 eurós büntetéssel megússza egy csapat, addig senki sem fog komolyan dolgozni a dolgok megszüntetésén.

Jelentenék ki most, hogy feljegyeznek minden hasonló szurkolói tevékenységet a Serie A hátralévő meccsein, és ahol visszatérően tapasztalnak hasonlót a köv szezon első 5 hazai meccsén szurkolók nélkül játszadozhat..
Ezáltal nem lenne megkülönböztetve egy csapat sem, és nem azon statuálnának példát akinek az ügye a legfrissebb (ez esetben minket basznának meg)..
Jó pár csapat hozna össze magának egy büntetést, az 5 meccs bezáratás meg elég komoly ahhoz hogy komolyan is vegyék.. Utána már jobban figyelnének a csapatok, továbbá az "1 halálon viccelődő transzparens=2 zárt meccs" szabállyal folytatódna a Serie A.. A köv szezonban még sok büntetés lenne, de 1 év szigorú és mindenkire vonatkozó szabályozás után eltűnnének ezek a transzparensek.

bianconeri_2007 2014.03.02. 13:09:10

sztem meg egy stadiont sem kellene bezárni azért, mert egy szurkolói csoport (tehát nem mindenki a stadionban) gusztustalan transzparens feszít ki. a juve stadionba csak szurkolói kártyával lehet bejutni, komoly videós megfigyelési rendszer van, nem igaz, h nem lehet beazonosítnai a tetteseket. ha pedig egy egész szurkolói csoportról van szó, akkor le kell ülni a vezetőikkel megbeszélni a megoldást. ameddig erről nincs párbeszéd az érintettek között, nem fog javulni a helyzet.
örökre bezáratni pedig mazzolát kéne valahova, ha egy futballstadiont valóban egy évre vagy többre akar bezáratni.

Drughi Di Bianconeri 2014.03.02. 13:14:53

Ilyen tragikus eseményekkel élcelődni,gúnyt űzni belőle mélységesen felháborító,embertelen, undorító gesztusnak számít.
OK, hogy az Ultrak nem éppen úriember mivoltukról ismeretesek,de ez már túlmegy minden határon.

Ráadásul a supergai eset az egész olasz nemzet számára tragédia,nem "csak" a Toronak, vagy unblock a futball társadalmának.
Persze ugyanúgy undorító,amikor ők , vagy a Fior, Inter stb. Heysel-en gúnyolódnak,akár szóban akár írásban.

Sajnos az maximum részmegoldás lehet,hogy a biztonságiak ellenőrzik a molinokat,drapikat és ha ilyen súlyú,embertelen,undorító szöveget tartalmaz - hát elvegyék...de az ellen viszont semmit nem tudnak tenni, ha "csak" szóban hozzák fel ezeket az eseteket,egymás szidalmazása gyanánt bizonyos szurkolói csoportok.
Sajnos ilyen a mentalitása sok Ultra-nak (tisztelet a kivételnek),nem lehet ezzel mit kezdeni: egyre romlóban van amúgy is romló világunk, hát pont nem az IQ-fighter ultraktól kéne erkölcsi és intellektuális példámutatást várni...

A 25 ezer euró valóban nevetséges egy ilyen fajsúlyú "szabályszegésért".
A kisgyerekek 'merda'-zásaiért mennyit kaptunk, 50ezret ?
Nem az összeg a nevetséges,hanem az üzenete amit hordoz : "nyugodtan sérthettek kegyeletet, tragédiában elhunyt áldozatokon, kivetkőzve emberi mivoltotokból - úgyis csak 25 ezer ajró lesz a bünti, az egy ilyen nagy klubnál meg semmi".

Amúgy egyszerű lenne egy megoldás: ha a felelősöket ki tudják nyomozni (márpedig miért ne tudnék a mai über technologias kamerák segítségével), akkor az adott személyek fizessék ki a klubra kirótt bírságot, ha pedig nem tudják: üljék le azt...ja és ha már megvannak tiltsák ki őket x meccs erejéig a stadionból.

tjunior 2014.03.02. 14:01:50

Teljesen érthető az indulata, csak éppen egyik szavával üti a másikat.
Nem a klubot kellene ilyen esetben büntetni, hanem az embert, aki ilyet tesz elsőre 1-2 évre kitiltani a stadionból, ha még egyszer akkor örökre.

Apuleius 2014.03.02. 14:05:03

Ami történt elfogadhatatlan, ugyanakkor totális marhaság, amit Mazzola mond, s teljesen ellentmond saját magának.

"Találkoztam néhány brazil újságíróval, akik szerint csak a Grande Torino volt arra képes, hogy felvegye a versenyt a brazil klubokkal."

Ez szerintem maximálisan érdektelen az ügy szempontjából.

devil-z 2014.03.02. 15:22:39

Az efféle megnyilvánulás nem hogy nem a szurkolás része de az emberi természet levetkőzése. Ilyenkor az "úriember(ek)" kezéből ki kell venni a drapériát, banánt adni a kezébe és kivezetni a stadionból és többet nem engedni be. És/Vagy a teljes összeg kifizetését rájuk terhelni aztán máskor jobban meggondolják a dolgot.

Anyázzanak, verjék össze egymást egy erdőben, bánom is én de az ilyen elfogadhatatlan akár mi heccelünk akár minket heccelnek.

De ha a Juve vezetése semmit sem tehet az ilyen incidensek ellen akkor miért ők (és a rendes szurkolók) igyák meg a levét, hogy bezáratná a stadiont? Jaj.

west30 2014.03.02. 15:32:06

@tjunior: A Juventus stadionja gondolom tele van kamerával,így nem lenne annyira nagy ügy megkeresni kik csinálnak ilyeneket.

JUVE76 2014.03.02. 15:49:18

@Apuleius: Brazilokkal példálozni, akik lelövik a bírót, a másik csapat játákosát....etc, etc.

JUVE76 2014.03.02. 15:50:01

@JUVE76: Mármint nem Te, hanem az a majom mazsola.

Goku06 2014.03.02. 16:01:36

Hát igen, a kamerákkal már be tudná azonosítani a Juventus hogy ki is vitte be a drapit..
Viszont!
Amíg 1) ilyen nevetségesen alacsony összegű a büntetés, 2) az összes rivális ugyanezt csinálja Pessottoval és a Heysellel, addig a Juventus vezetősége leszarja ezt az egész büntetéses dolgot.
És valószínűleg a többi csapat is így van vele, mert ezek a dolgok kölcsönösek..

A kemény büntetés az egyetlen motiváló erő ebben a helyzetben. És nem csak 1 csapatra, hanem az összesre egyszerre. Toljanak le egy fordulóba 10 meccset összesen 0 nézővel, aztán az összes klub vezetése egyszerre gondolkozik el ezeken a dolgokon, és szigorítja meg a sértő drapik bevitelét...
Az énekeket nem tudják korlátozni, de a drapikat igen.

MDaniel98 2014.03.02. 18:13:40

Azontúl,hogy abban teljesen igaza van,hogy az ilyen viselkedés amit egyesek leműveltek akkor és ott azt komolyan kell(ene) szankcionálni,őt az ilyen hülye
nyilatkozataiért őt meg elmegyógyintézetbe kellene zárni...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása