Juventus - Trabzonspor 2:0

Csütörtök este Daniel Osvaldo és Paul Pogba góljaival a Juventus 2-0-s eredménnyel felülkerekedett a Trabzonspor csapatán, ám a mérkőzés korántsem volt mentes az izgalmaktól a hazai szurkolók számára.

Osvaldo Daniel_golorom Trabzon ellen.jpgA bianconero csapatot az ősszel a Bajnokok Ligájából egy török csapat, a Galatasaray ütötte ki, tegnap este pedig ismét egy török ellenféllel kellett, hogy szembenézzen az olasz bajnokcsapat az idei első EL-mérkőzésén. Az olaszoknál lehetőséget kapott a kezdőcsapatban a januárban érkezett Daniel Osvaldo, azonban Antonio Conte sérülés miatt nem számíthatott Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli és Mirko Vučinić játékára. A vendégeknél Souleymane Bamba és Florent Malouda nem léphetett pályára sérülés miatt.

A házigazdák már a mérkőzés elején bizonyítani kívánták, hogy korántsem a szégyenteljes BL-szereplés megismétlése a céljuk, Carlos Tévez első lövése ugyan nem találta el a kaput, azonban percekkel később az újonc, Daniel Osvaldo gólt szerzett csapatának, egy szerencsésen elé pattanó labdát kihasználva kapura tört és higgadtan ellőtte a kapus mellett a labdát. 1-0

A mérkőzés ezt követően se fulladt teljes unalomba, a gólszerző előtt adódott lehetőség, ám az olasz játékos sajnos nem érte el Mauricio Isla passzát, míg a másik oldalon Emre Gural könnyed védésre kényszerítette Gigi Buffont.

Az első félidőben még láthattunk egy szép Mauricio Isla szólót, talán az egyik legszebb megmozdulása volt a játékosnak Torinóba érkezése óta, ám sajnos a befejezés ezúttal nem sikerült, a törökök kapusa nagyszerű időzítéssel jött ki a kapuból, majd nem sokkal később Tévez csavarta el a labdát a kapufa mellett, sajnos a rossz oldalon.

A félidőt jelző sípszó előtt Carlos Tévez ismét gólszerzési lehetőséghez jutott, ám a török kapus ezúttal is tette a dolgát, az argentin csatár példáját pedig követte Federico Peluso is, aki egy kontra végén ugyancsak sikertelenül lőtte el a labdát, igaz, ő a kaput se találta el.

A második félidőben Osvaldo előtt adódott helyzet, azonban a csatár próbálkozását ezúttal védte a kapus, pedig Daniel Osvaldo gyönyörű labdát kapott csatártársától. Ezt követően a másik oldalon is ébren kellett lennie a védőknek, Olcan Adin lövését akrobatikus mozdulatsorral védte Mauricio Isla, míg a Leonardo Bonucci által eladott labdát Paulo Henrique lőtte kapura, ezt azonban gond nélkül védte a torinóiak hálóőre, a védés után pedig Gigi Buffon kendőzetlenül ki is fejezte elégedetlenségét a védővel szemben, amiért az eladta a labdát.

A hetvenegyedik percben a torinói stadionban a védők hibáinak meglett az eredménye, a Trabzonspor egy kontrát követően betalált a kapuba, ám a házigazdák szerencséjére az alapvonal mellett álló bíró szerint a beadás előtt a labda elhagyta a játékteret, így a mérkőzés fehérorosz játékvezetője érvénytelenítette a vendégek találatát. Visszanézve az esetet nehéz teljes bizonyossággal állítani, hogy a labda teljes terjedelmével elhagyta volna a játékteret.

A mérkőzés hetvenhatodik percében mostanság ritkán látott dolognak lehettek tanúi a mérkőzés követői, Antonio Conte három csatárt küldött fel a török kapu elé, határozottan azt sugallva mindenkinek, hogy a Juventus a számos hiba ellenére igenis komolyan veszi ezt a küzdelmet, és tovább kíván jutni. A 4-3-3-as formációban Tévez, Giovinco és Llorente képviselték a támadórészleget.

A folytatásban Kivrak védte Andrea Pirlo szabadrúgását anélkül, hogy kipattant volna róla a labda, míg a másik kapunál Buffon ölelte magához a játékszert Olcan Adin szabadrúgása után, majd Leonardo Bonucci és Sebastian Giovinco együttműködése révén gólhelyzet alakult ki Carlos Tévez előtt, ám lövésébe beleállt a tizenhatoson belül az egyik török védő.

A góllövéssel nem csak szabadrúgásból próbálkozott a torinóiak karmestere, Andrea Pirlo elé sarokkal lekészítette a labdát Carlos Tévez, ám a lövést végül védőt talált és nem kaput.

A mérkőzés utolsó perceiben rendkívül nyílt sisakos játék alakult ki, mindkét csapat kontrázni próbált, adódott lehetőség úgy a törökök, mint a házigazdák előtt, Arturo Vidal eladott labdáját követően például Gustavo Colman próbálkozott lövéssel, ám szerencsére nem talált kaput a játékszer.

Ezúttal a véghajrában az olaszok mellé állt a szerencse. A kilencvenedik percben Fernando Llorente visszagurította a labdát Paul Pogbának, akinek a lövése sajnos csak kapufát talált, majd a törökök kétszer is betalálhattak volna az olaszok kapujába, ám a vendégek képtelenek voltak élni a helyzettel. Nem úgy Paul Pogba, akinek az egyik csapattársa, ezúttal Carlos Tévez, ismét lekészített egy labdát lövésre, a francia középpályás pedig ezúttal könyörtelenül betalált a kapuba, a török kapusnak esélyt sem adva. 2-0

A Juventus így kétgólos előnnyel és nulla kapott góllal várhatja a jövő heti visszavágót, ám a torinói produkciót elnézve kijelenthető, hogy Trabzonban kemény küzdelemre számíthat az olasz bajnok, ha ott is ugyanilyen könnyedséggel hibázik úgy védekezésben, mint támadásokban.

Juventus: Buffon, Cáceres, Ogbonna, Bonucci, Isla (Vidal 67. p.), Pogba, Pirlo, Marchisio (Giovinco 76. p.), Peluso, Tévez, Osvaldo (Llorente 67. p.)

Trabzonspor: Onur Kivrak, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Bosingwa, Kadir Keles, Zokora, Bourceanu (Erdogan 66. p.), Colman, Ozer Hurmaci (Mierzejewski 81. p.), Olcan Adin, Emre Gural (Paulo Henrique 56. p.)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr515825037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JUVE76 2014.02.21. 09:34:49

Engem leginkább az b@sz fel, amit Conte művel rotálás címszó alatt!! Vagy az alapcsapatot szipolyozza 80 percen keresztűl és a végén jön Padoin, vagy a másik verzió, hogy kicseréli a fél csapatot!!! Tegnap is 6 helyen változtatott!!! Ok, hogy Chiellini és Baza sérűlt, valamint Vidal és Llorente is blefér, de akkor a széleken ne változtasson. Mindenki csak futkározott eszetlenűl egy tök létidegen felállásban.

tjunior 2014.02.21. 09:54:22

@JUVE76: a 3-5-2 mióta létidegen? vagy az utolsó 10 percben játszott volt az 4-3-3? Eddig az volt Contéval a baj, hogy nem rotál, most az hogy rotál? Ha van kalap rajta az a baj? ha nincs az a baj? 3 embert rotált gyakorlatilag a többi kényszerű, Llorente-Asamoah-Lichti. Isla-Osvaldo jól volt, Peluso meg borzasztó.

SnagyP 2014.02.21. 10:07:00

"... Federico Peluso is, aki egy kontra végén ugyancsak sikertelenül lőtte el a labdát, igaz, ő a kaput se találta el...."

hát a mozgásából adódva az is valami, hogy a labdát eltalálta.
Most komolyan: Ez a Peluso együtt edz a többiekkel?

Teveznek nagy köszönet a 2. gól előtti labdaszerzéshez és gólpasszhoz, sztem ez még sokat fog érni!

JUVE76 2014.02.21. 10:17:19

@tjunior: Gondoltam, hogy valamibe belekötsz, de ha annyira akarod segítek számolni: "3 embert rotált" + "Llorente-Asamoah-Lichti" = 6 - fél csapat! (ugye nem volt nehéz, bár mindkét kezeden egyszerre lehet nem tudsz számlni!!??)

Létidegen felállás = nem összeszokott játékosok!

"Eddig az volt Contéval a baj, hogy nem rotál, most az hogy rotál" Erre a kérdésedre rögtön az első mondatomban megkapod a választ - olvass és értelmezz!!!
Ha szimplán csak paraszt tudsz lenni nyugodtan lépd át a hsz-eimet!!!

Trieszt120506 2014.02.21. 10:29:06

Isla és Peluso borzasztó volt, szerintem a jelenlétükkel a pályán legalább 1 gól benne maradt a meccsben. A chilei még tudna is focizni, de valamiért annyira görcsös a csávó, hogy mindig elpuskázza az utolsó pillanatban.

tjunior 2014.02.21. 10:38:19

@JUVE76: akkor nem jól tudsz számolni mert sehogy sem jön ki a 6 játékos, sajnálom ezek tények, se a Chievo elleni 11hez képest sem az alapcsapathoz képest, én az alapcsatot néztem, és ahhoz képest 3 embert rotált Conte, Chiellini és Barzagli sérült így itt rotációról nem lehet beszélni, Pogba-Vidal kapcsán már lehetne, a középpályás 4est azért általában cserélgette
amúgy tegnap egyéni hibákból keletkeztek a problémák, az hogy Ogbonna 6szor rossz ellenfélhez passzol nem az összeszokottságon múlik...
Rögtön paraszt lennék mert nem értek veled egyed? hmmm...

Type-R 2014.02.21. 10:56:06

@tjunior: @JUVE76: Srácok, higgadtság, nyugalom!

tjunior 2014.02.21. 11:03:42

@Type-R: én teljesen higgadt vagyok :)

rockitbaby 2014.02.21. 14:17:57

@Trieszt120506: Isla szerintem egyáltalán nem volt rossz, rengeteg összjátékban vett részt, ellenben abban egyetértek, hogy a görcsösség ( = meccshiány ) hatványozottan kijön rajta. Peluso meg ennyit tud és kész. Én egyszer a poén kedvéért megpróbálnám, hogy Lichti jobbon, Isla balon rohangál, mert ha van meccs az uru Isla lábában, akkor ennél többet tud bőven. De erre már korábbi hsz-ekben kitértek társaink! Én a meccsel többé-kevésbé elégedett vagyok, bár a játékosok egyes moegoldásain azt lehetett észrevenni, hogy tisztában vannak a minőségbeli különbséggel és lazáztak. Ez leginkább a védőhármasra igaz. Ahogy korábban már elhangzott ez is, az adidas nem ad el annyi labdát mint a védelem tegnap este. Jelen pillanatban nem fizettünk meg érte, de egy komolyabb csapat nagyon csúnyát fröccsenthet a képünkbe ezzel a flegmasággal!

JUVE76 2014.02.21. 14:39:18

@tjunior: Az alapcsapathoz képest 6, ismétlem 6 helyen változtatott!!!!
Barza - Chiellini - Vidal - Asa - Lichti - Llorente !!!!!
Tök mindegy minek nevezed: rotlás, eltíltás, sérülés (tőlem akár vetésforgónak is hívhatod)
Conte képtelen 2 vagy max 3 helyen változtatni...

Juventus 2014.02.21. 14:49:15

@JUVE76: Istenem,ha sérülés miatt 2 ember nem tud pályára lépni,akkor az elveid szerint ne vagy már csak egy poszton változtasson a mister? Elég hülye felfogás,mert lényegében ezt állítod :-) Amint az utóbbi időben Tőled olvasok az kimeríti a gyűlölet fogalmát Conte iránt,de no para hiszen ezzel csak Te vagy így :-P

rockitbaby 2014.02.21. 14:54:13

@JUVE76: Igazából ezzel a 6 helyen változtatok verzióval is levertük a traubit, akkor mi a gond? Szerintem a rotálás fogalmába beletartozik az is, hogy kimarad ellenben játékra alkalmas. Ez Giorgio és Barza esetében nem áll fenn. Sőt merészet mondok, még akár Storari iy helyet kaphatott volna. Egy olyan kb 2 hónapnak nézünk elébe, ami nagyon feszített tempójú lesz, kell az intenzív cserélgetés, nem 2-3 helyen!

tjunior 2014.02.21. 15:05:33

@JUVE76: Sérülés=rotálás, eltiltás=rotálás...értem
mondjuk az csúnya lett volna ha Conte csak 4 helyen rotál és beküldi a sérült Chiellinit és Barzaglit vagy fordítsuk meg mert akkor ha jól értem Conte bűne éppen most az, hogy túl sokat rotál. Akkor 2 embert kellett volna csak rotálnia Girogiot és Barzat :)

Tony. 2014.02.21. 15:32:38

A mérkőzés összefoglalója:

www.facebook.com/photo.php?v=597277693685211

Ajánlom azoknak is akik látták a meccset. Amit a kommentátor előad Pogba góljánál az haláli! :D 4:20-nál.

tjunior 2014.02.21. 15:52:37

@Tony.: Zuliani mindig is óriási forma volt
nekem ez személyes kedvencem tőle
www.youtube.com/watch?v=F2G_pxLO-LU&#t=1m22s
:D

JUVE76 2014.02.21. 16:41:09

@rockitbaby: Hú, de levertük........ 94. percben szerzett góllal és egy meg nem adott "Traubi" találattal én inkább kiszenvedettnek nevezném, de gondolom ebbe is belekötsz...

JUVE76 2014.02.21. 16:43:10

@tjunior: "Sérülés=rotálás, eltiltás=rotálás" Én ezt hol írtam???
Amúgy a 6 helyen történő változtatást inkább hívnám "B" csapatnak mint rotálásnak, de nálatok ki tudja: az egy is páros.

rockitbaby 2014.02.21. 17:23:43

@JUVE76: Bele, de csak mert kéred. Az a megnemadott gól bőven véleményes, én maradok az mellett, hogy perdöntő kameraállásból nem láttuk, így a pont ott álló volnalbíró talán nem véti el. Az a 94. percben lőtt gól meg bőven benne volt a meccs képében, de még több is, csak vagy a kapusuk ihletett formában védett, vagy bevetődtek. Szóval ez egy bőven nagyobb arányú győzelem is lehetett volna. Valamint nem teljesen értem a károgásod, mivel egy több frontra berendezkedett csapatnál téli szünet utáni formaigazítás kb március vége, április eleje max fordulatszámot jelent, így ilyen meccsek símán benne vannak a pakliban.

ÉS a legfontosabb. Amíg jönnek az eredmények mekkora edzőfejedelemnek képzeled magad, hogy Conte-t szidalmazd és megkérdőjelezd a döntéseit. Lehet talán azért, mert a mindennapi edzéseket titokban te vezeted le és tudod, ki milyen formában, passzban és hangulatban van.

tjunior 2014.02.21. 17:46:04

@JUVE76: hát itt "Tök mindegy minek nevezed: rotlás, eltíltás, sérülés (tőlem akár vetésforgónak is hívhatod)"

MdewC 2014.02.21. 18:32:36

Ameddig az eredmények Contet igazolják, addig nincs értelme hibás cserélésről beszélni. Ettől még véleményezni lehet, viszont amit mi csinálnánk másképp, az közel sem biztos, hogy nyerő lenne.
Hajrá! :)

realsequator 2014.02.21. 19:48:17

@tjunior: :DDD.
Asamoah-tátááárárárá
Asamoah-tátáráárá
Asamoah-tátááárárárá-rárárá-rárárá-tárárárá-tátátárárrrá!!!!
:DDD

realsequator 2014.02.21. 19:54:48

Igazatok van abban, hogy az eredmények Conte-t igazolják. Vagyis nálam csak részben. A BL kiesés, a kupa kiesés, a néha a bajnokságban látható hajmeresztő játék ( néhány győztes meccs is a szerencsén múlt a győzelmi szériában) nekem nem ezt támasztják alá. Bírom Conte-t (nem félreérteni) de Juve76 mondandójában azért van valami.

rockitbaby 2014.02.21. 20:23:49

@realsequator: A BL-t jó olasz csapathoz máltóan eltaktikáztuk, nincs mit szépíteni rajta. A bajnokságban a hajmeresztő mutatványok meg inkább tudhatóak be a formaidőzítésnek. Olasz honban van már olyan gyilkos a gépezet, hogy szép és néha játék nélkül is menjen minden rutinból. Ez a BL-ben vajmi kevés volt, de a formaidőzítés október vég november eleje kornyékén látható volt, mikor az eredmények mellé sok gól és szép játék is párosult. Egy olyan csapatnak, ahol több fronton harcolnak, ezt meg kell tennie, és most a BL látta a kárát. Tanulópénznek sok is volt, jövőre nem csinálunk ilyet, az biztos. Rotáció miatti kihagyásra hivatkozni sérült játékosok esetében értelmetlen. Ellenben az igaz, hogy a cseréink nem kapnak sok lehetőséget, de valljuk meg stabil jó beugró csak a középpályára van. A szezon elején még a védelemre is ezt gondoltam, de azóta Cáceres a Madrid ellen meggyőzőt az ellenkezőjéről és Peluso valamint Isla is inkább hajlamos negatív irányba kitűnni - jegyezzük meg Isla tegnap egyébiránt jól játszott. Ezt csak azért emelem ki, mert a védelembe és a csatársorba nincs nagyon megfelelő alternatíva. Ogbonna és Cáceres, mint ahogy írtam is több labdát adtak el, mint az Adidas a traubi ellen, Peluso totál homály.

Annyiban meg kell védeni Conte-t a cserékkel, hogy nagyon kevés játékosunk van, aki padról beszállva különbséget tud jelenteni. Az elkövetkező mercato-k erről kell, hogy szóljanak minőségi és mennyiségi keretmélyítés. A lehetőségek adottak, van egy komoly alap, pár kiváló cserével, edző és stáb is, az igazolási gurunk is mintha megemberelné magát. Ki kell nyitni a pénzcsapot nyáron, nincs mit tenni!

Ennyit a témához és már lehet, hogy túl is vitattuk!

realsequator 2014.02.21. 22:20:55

@rockitbaby: +1 Engem meg lehet győzni. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása