Garcia nem akar bosszút

A Juventus elleni Olasz Kupa negyeddöntőt megelőző sajtótájékoztatón Rudi Garcia kihangsúlyozta, hogy az AS Roma csapatát kizárólag az elődöntőbe jutás érdekli.

Garcia Rudi_sallal palya mellett.jpgA farkasok állnak jelenleg legközelebb ahhoz, hogy elorozzák a bajnoki címet a tabellát vezető Juventustól, ám a három héttel ezelőtti vereség következtében lemaradásuk így is tetemes, nyolc pont.

Mindennek ellenére a fővárosbeliek edzője az elmondottak szerint nem foglalkozik a bosszú gondolatával, és csapata sem a revans megszerzésének érdekében fog pályára lépni az Olimpicoban.

„Ez a hét legfontosabb találkozója.” - kezdte a sajtótájékoztatót a farkasok edzője. „Azonban mindenekelőtt ez az a mérkőzés, amely az elődöntőbe vezet, és ez az, ami számít. A feladatunk az, hogy biztosítsuk az AS Roma továbbjutását a legjobb négy közé.”

„Az Olimpico csaknem teltházas lesz, így pedig nagyszerű atmoszférával fog szolgálni a mérkőzés számára. Ezzel előnybe kerülünk, mivel könnyebb otthon játszani, amikor a játékosok érzik a szurkolók támogatását.”

„A bajnokság? Nem egyszerű erről nyilatkozni most, mivel az esti meccs előtt nem erre koncentrálok. A bajnokság a múlté és jól teljesítünk. Két ponttal előzzük meg a Napoli és hárommal az Inter csapatát.”

„Erről a témáról beszélhetünk később, mivel a legközelebbi bajnoki mérkőzésig még számos nap van, valamint lesz még egy visszavágó is a Juventus ellen az Olimpico gyepén. Ma azonban csak az Olasz Kupára koncentrálunk és arra, hogy továbbjussunk a következő fordulóba.”

Az edző szavai ellenére az újságírók ezt követően is a bajnokság kapcsán kérdezősködtek, például arra voltak kíváncsiak, hogy a Roma csapata hogyan reagált a Juventustól a tizennyolcadik játéknapon elszenvedett vereséget követően.

„Értelmetlen arról a meccsről beszélni, mivel az már a múlt. Jól reagáltunk a vereségre az azt követő mérkőzéseken, és csak ez számít, mivel az igazságot a pályán nyújtott teljesítmény mutatja meg.”

„Fontos volt ismét és azonnal győzedelmeskedni a torinói meccs után, és ez sikerült is a Sampdoria ellen. Mi több, fontos győzni a bajnokságban, azonban nincsenek kételyeim a játékosok győzelmi vágyát illetően. Minden mérkőzésen mindent beleadunk, ami csak bennünk van.”

Az AS Roma rendkívül hatékonyan kihasználta az átigazolási időszakot, hiszen megszerezték Radja Nainggolan játékjogát a Cagliari csapatától, és hamarosan Michel Bastos is csatlakozik a farkasokhoz a kötelező orvosi vizsgálatot követően, Rudi Garcia szerint pedig mindkét játékos segíteni fog a csapatteljesítmény további javításán.

„Most már erősebbek vagyunk ezzel a két játékossal, mivel több opció áll így a rendelkezésemre. Michael Bradley elhagyta a csapatot, azonban Radja Nainggolan érkezésével ismét megvan a kellő számú középpályás a keretben.”

„Michel Bastos révén támadásaink színesebbek lehetnek, főképp a széleken fog érződni a játékos jelenléte. Mivel Federico Balzaretti sérült, Michel Bastos a védekezésben is segítséget tud nyújtani. Még dolgoznia kell, hogy az elvárt állóképességet elérje, azonban késedelem nélkül el fogja kezdeni az edzést.”

Az esti mérkőzésre visszatérve a trénert arról kérdezték, hogy Miralem Pjanić benne lesz-e a kezdőcsapatban, valamint hogy csapata miképpen tervezi Andrea Pirlo semlegesítését.

„Öt erős játékos áll rendelkezésünkre a középpályán, és szükség is lesz rájuk az európai kupasorozatban. Azonban Radja Nainggolan megszerzése nem jelenti azt, hogy el kívánjuk engedni bosnyák válogatott középpályásunkat.”

„Nem csupán Andrea Pirlo semlegesítése a fontos a mérkőzésen. Nagyon sok erős játékos áll a Juventus rendelkezésére, és ezért akárhonnan veszélyesek tudnak lenni.”

„Azonban ugyanezzel szembesülnek ők is, mivel nálunk is tizenhárom vagy tizennégy játékos lőtt már gólt ebben a szezonban, és ez egy plusz fegyver ellenük.”

„Andrea Pirlo igazi bajnok, és ha keveset avatkozik játékba, az nekünk csak jó. Azonban nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, és sokkal hatékonyabbnak és pragmatikusabbnak kell lennünk.” - zárta a tájékoztatót a francia mester.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr635773031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

realsequator 2014.01.21. 11:26:30

„Andrea Pirlo igazi bajnok..."

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!

:)

venember83 2014.01.21. 11:56:57

@realsequator: ezt mondta... :( Amúgy nem tudom, mi a baj a "győztes típus", "extraklasszis" stb. kifejezéssel, miért ment ki a divatból, miért jobb a "bajnok".

MdewC 2014.01.21. 12:53:59

@realsequator: Pirlo Maestro tényleg az. A gond az, amikor mindenkire aggatják a jelzőt... :D

realsequator 2014.01.21. 14:02:39

@venember83: Erről van szó! Mennyire igazad van! A "győztes típus". Ebben benne van amit az egész takar. Vagy "klasszis". Ebben is. Ez a "bajnok" szó amitől majd' beugrok a tepsibe! Miért ezt használják, nem értem. Tudom, hogy ezt használják és nem a poszt-írók tépik a nép idegeit. :))))

@MdewC: Jaja. Tényleg bajnok mert az. De a "bajnok" szót nem arra használják amit takar. Vagy az van amit írsz, hogy ma már mindenki bajnok. Ha valakiről tisztelettel akar valaki nyilatkozni lebajnokozza.

Vissza a poszthoz:
Remélem a BAJNOKcsapat szétbassza a farkasokat! MEGINT!!!!

Aut Caesar aut nihil!!!

Trieszt120506 2014.01.21. 16:02:24

Simán kieshetünk, ha nem a legerősebb csapatot küldjük ki a pályára. Márpedig nem azt fogjuk...

MDaniel98 2014.01.21. 18:25:35

A rejtett mondanivaló Garcia nyilatkozata mögött,amit udvariasságból nem mondott ki:"Nem akarok bosszút"(Nekem KELL A BOSSZÚ!!!):)))

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása