Conte: "Nem gondolok többet a Roma elleni győzelemre"

Conte ANtonio_sajtótájékoztató_1.jpgAntonio Conte úgy véli, hogy még távolról sem dőlt el a bajnoki cím sorsa, s biztos benne, hogy a csapatra rendkívül komoly erőpróba vár a Cagliari ellen.

"Ez még mindig ugyanaz a szezon, s az a legfontosabb, hogy ugyanott folytassuk a Roma elleni 3:0-ás győzelmünk után." - nyilatkozta Conte a mérkőzést megelőz sajtótájékoztatón.

"Már akkor is elmondtam a mérkőzés előtt, hogy a Roma elleni győzelem is csak három pontot ér, pontosan ugyanúgy, ahogy a Cagliari elleni találkozón is három pont szerezhető."

A legfőbb bajnoki kihívónak számító AS Roma legyőzése komoly fegyvertény volt, s nyolc pontnyira növelte a Juve előnyét, azonban Conte igyekszik mind a két lábbal a földön tartani fiait.

"Nem gondolok rá többet. Ha megtenném, az nagyon veszélyes lenne a holnapi mérkőzés előtt. Az csak az odavágó volt. Jól játszottunk, s most már a Cagliarira összpontosítunk."

"Nehéz feladat lesz egy olyan csapat ellen, amelyet nem könnyű legyőzni a saját pályáján. Az a tény, hogy zsinórban tíz bajnoki találkozót nyertünk, a Cagliarit csak még elszántabbá teszi majd, hogy megszakítsa a sorozatot."

A zsinórban elért tizenegyedik győzelem új klubrekordot jelentene, s segíthetne abban, hogy a csapat megőrizze komolynak tűnő előnyét a bajnoki tabellán.

"A rekordok arra jók, hogy megdöntsék őket. Már most megdöntöttük a legjobb sorozatunkat, amelyet az elmúlt szezonokban az én irányításom alatt ért el a csapat, s arról se feledkezzünk meg, hogy tavaly kilenc győzelmet arattunk zsinórban, mielőtt a sorozat megszakadt, éppen a Cagliari ellen. Új oldalt írhatunk a történelemkönyvekbe, de a rekordok vajmi keveset érnek, ha nem vezetnek el a végső sikerhez."

Andrea Barzagli eltiltását tölti majd, azonban Conte úgy véli, hogy Martin Cáceres kiváló helyettese lehet.

"A Cagliari nehéz ellenfél, taktikailag szilárdak, s akadnak rendkívül veszélyes támadóik. Diego Lopez kiváló munkát végez velük, s Marco Sau és Victor Ibarbo különösen sok gondot okozhat az ellenfeleknek. Kevés a kiesés elől menekülő csapatnak van olyan támadósora, mint nekik. 

"Szomorú, hogy csupán ötezer nézőt engednek be a stadionba, mivel Cagliari egy gyönyörű város, s megérdemelnék, hogy megtekinthessék ezt a mérkőzést. Nagyon sok Juve szurkoló is van Szardínián, kár, hogy korlátozásra volt szükség."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr495752565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása