Conte: "Visszafogott elégedettséget érzek"

Antonio Conte csapata fölényes, 3:0-ás győzelmet aratott a legfőbb bajnoki kihívónak látszó Roma ellen, s ezzel nyolc pontra növelte előnyét a tabellán.

Conte Antonio_instruál_1.jpg"Csak visszafogott mértékben vagyok elégedett, egészen addig, míg el nem értük a céljainkat, ezért ez csak egy ugródeszka marad, nem pedig egy döntő mérkőzés. Ezért az elégedettségünknek visszafogottnak kell maradnia." - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italianak a Roma elleni győztes rangadó lefújását követően.

"Még előttünk áll a szezon teljes második fele, s továbbra is jól kell teljesítenünk. Ez a nyolc pont fontos, azonban nem szabad, hogy illúziót keltsen bennünk, hiszen ha elaltatja a koncentrációnkat és az elszántságunkat, amire szükség van, akkor igazán nagy bajba kerülhetünk. Bármi megtörténhet."

"Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Roma megnyerte az első tíz mérkőzését, a tizennyolcadik fordulóban azonban már nyolc pont előnyünk van velük szemben."

"Meglepett a fejlődésünk taktikai és mentális téren, hiszen valóban javulunk ebből a szempontból. Ne felejtsük el, hogy az ellenfelek kiismertek bennünket, ismerik az erősségeinket és a gyengeségeinket. Ez azt eredményezi, hogy dolgoznunk kell azon, hogy kijavítsuk a gyengeségeinket, s továbbra is fenntartsuk az erősségeinket."

"Úgy gondolom, hogy a győzelem utáni vágy egy életfilozófia, s próbálom ezt átadni a játékosaimnak is. Vannak olyanok, akik már tudják, hogy ez mit jelent, ilyen például Gigi Buffon és Arturo Vidal. Ők felismerték, milyen fantasztikus a győzelem, s tovább akarják folytatni, de ahhoz, hogy ezt valaki elérhesse, óriási alázatra és éhségre  van szükség, valamint az egymásért végzett munka iránti hajlandóságra."

"Csak nézzék meg az olyan játékosokat, mint Carlos Tévez és Fernando Llorente, akik aktívan hátrajönnek, hogy a védekezésből is kivegyék a részüket, nem úgy, mint a régi idők csatárai, akik ácsorogva várták a passzokat, amiket aztán gólra válthattak."

"Llorente nagyon fontos játékos számunkra, aki két hónapnyi tanulóidő után remekül beilleszkedett a csapatba. Megtartja a labdát, segíti az összjátékot a csapattársaival, s veszélyes a levegőben."

A Juventus megszakította a Roma veretlenségi sorozatát, s a nyolc pontos előny egyértelművé teszi, hogy a torinói klubnak jelenleg nincsen ellenfele Itáliában.

"A Roma egy rendkívül veszélyes csapat, kiváló minőséggel és komoly igazolásokkal. Ha a Juve ma nem a megfelelő módon készült volna a mérkőzésre, most súlyos fejfájásunk lehetne. Mondjunk egyszerűen csak annyit, hogy egy olasz edző jó taktikát dolgozott ki." - mondta Conte mosolyogva.

"Amikor erős csapatokkal kerülsz szembe, mint amilyen a Napoli volt ebben a szezonban, fent kell tartanod az erősségeidet, úgy, hogy közben megpróbálod gyengíteni az ellenfél erősségeit. Ez az edző feladata, ha nem így lenne, bárki leülhetne a kispadra, hogy összeállítsa a kezdőcsapatot."

"Ahogy azt korábban is mondtam, a pályán mindig igazságos eredmény születik, s ma este is így történt."

Sokan szemére vetik a csapatnak, hogy hiába a hazai fölény, a csapat érthetetlenül gyenge teljesítményt nyújtott az európai színtéren.

"A Bajnokok Ligájában talán egy kicsit arrogánsak voltunk a Koppenhága vagy a Galatasaray ellen. Nem estünk azonnal az ellenfelek torkának, s ezért komoly árat fizettünk. Természetesen az utolsó mérkőzésen nem játszhattunk, s úgy gondolom, hogy ha a pálya megfelelő lett volna, még versenyben lennénk a sorozatban."

"Ez egy fejlődési folyamat, s ugyan fájdalmas módon búcsúztunk, mégis értékes tapasztalattal gazdagodtunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr815737146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2014.01.06. 12:57:17

"Csak nézzék meg az olyan játékosokat, mint Carlos Tévez és Fernando Llorente, akik aktívan hátrajönnek, hogy a védekezésből is kivegyék a részüket, nem úgy, mint a régi idők csatárai, akik ácsorogva várták a passzokat, amiket aztán gólra válthattak."

Tevezt egyszer kétszer sikerült is összetévesztenem Vidalal, annyira küzdött a labdákért!

ToTTy-Juve 2014.01.06. 14:32:10

Szidjuk néha Contét, de ha bele gondolok, hogy mit művelt azzal a csapattal, amivel évekig sokan sem tudtak igazán mit kezdeni... no mindegy. Már előre félek attól, mi lesz velünk, amikor majd itt hagy minket. Lehet taktikailag nem a legjobb, de mentálisan a maxra tudja küzdeni a csapatot - és ez az edzői tulajdonság az, ami nem tanulható.

Barolo 2014.01.06. 14:51:03

@ToTTy-Juve: Egyet értek veled! Ezen kívül nekem az is nagyon fontos Contéval kapcsolatban, hogy a pályán 100%-on ég, de a meccsek után lehiggad és korrektül tud értékelni, illetve nem hagyja, hogy elszálljanak a játékosai. Forza Juventus!

babo0410 2014.01.07. 00:42:08

@ToTTy-Juve: sztom, de azért Conte taktikailag is ott van a toppon. Lehet szidni a 3-5-2 miatt, de az az igazság, hogy nincs jobb a jelenlegi kerethez. És azét az eső évben megmutatta, hogy taktikailag milyen jó szakember. Nem ment a 4-2-4-e, lecserélte, és addig kísérletezett, amíg megtalálta a tökéletes taktikát. És vagy a télen (nagyon bízom benne), vagy nyáron kap szélsőket, és akkor átállunk végre 4-3-3-ra.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3392) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4171) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása