Conte: „A Juve a pályán fog válasszal szolgálni”

Antonio Conte visszavágott Francesco Totti éles nyilatkozatára, a torinói mester egyszerű kocsmai provokációnak bélyegezte a római csapatkapitány szavait.

A ma este, háromnegyed kilenckor kezdődő torinói mérkőzésen összecsapó két, bajnokaspiráns félt a tabellán mindössze öt pont választja el, így a mérkőzés fontossága egyértelmű.

A héten az AS Roma kapitánya, Francesco Totti, illetve a fővárosbeliek másik meghatározó játékosa, Daniele De Rossi azzal tüzelte a kedélyeket, hogy nyilatkozatukban egyértelműen jobb csapatnak nevezték az AS Roma együttesét.

Conte Antonio_sajtótájékoztató_2.jpg„Kocsmai provokációval felérő nyilatkozatok esetén egyszerűen viccként kell értelmezni a szavakat és hátra kell dőlni” - vágott vissza Antonio Conte a rómaiak szavaira a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

„Nem kívánok reagálni Francesco Totti és Daniele De Rossi megjegyzéseire, mivel szokásom szerint általában a pályán szolgálok válasszal. Az utóbbi két és fél évben rendkívül egyértelmű választ adtunk a pályán, szóval...”

„A pályán találkozni fog két csapat, és látható lesz, ki hozott jó döntést a győztes stratégia alkalmazásával. Ez az egész csevegés semmit nem számít, egyetlen célja, hogy az ellentétes álláspontokat kihangsúlyozza.”

„Úgy tűnik számomra, hogy Olaszországban az újságbeli szópárbajok nagyobb fontossággal bírnak, mint ami a pályán egy-egy meccs során történik. Azonban véleményem szerint a szavakat elfújja a szél, és csupán a tények számítanak és maradnak meg az utókornak.”

Egyesek a Rudi Garcia által vezetett AS Roma veretlenségi sorozatát a két évvel ezelőtti Juventus sorozatához hasonlították, amikor is Antonio Conte első évében a tragikus két szezont követően poraiból kelt fel a Juventus.

„Vannak hasonlóságok a két csapat által bejárt út tekintetében, mivel három éve Luis Enrique vezetésével kezdték a szezont, mi pedig ebben az időszakban nyertünk két bajnoki címet és két Olasz Szuperkupát.”

„Valószínűleg elkövettek néhány hibát az átigazolási piacon és néhány játékos kiválasztásában, azonban az AS Roma mindenkinél többet fektetett be a csapatba. Mi három éve hibák nélkül nyerünk folyamatosan, és szerintem ezt sokan elfelejtik. Könnyűnek tűnhet mindez, azonban az általunk elvégzett munka kimagasló.”

„Beszélgettem az AS Roma trénerével, amikor Rómába látogattunk a Szuperkupa döntőjére, és azonnal felismertem, hogy intelligens fickóról van szó, aki tudja, milyen munka előtt áll. Nem egyszerű környezetbe sikerült beilleszkednie, azonban abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a klub két gyenge szezont tudott maga mögött, ilyesmi történt velem is.”

„Az AS Roma legfőbb erőssége a bizalom a képességeikben. Továbbra is veretlenek, és képesek lehetnek így befejezni a szezont. Mi is szembe találtuk magunkat nálunk erősebb csapatokkal 2010-ben, így a mi feladatunk jelenleg az, hogy magunk mögött tartsuk a fővárosi együttest, miközben nem feledhetjük, hogy egyéb csapatok, mint például a Napoli, is készek beleszólni a harc kimenetelébe.”

Andrea Pirlo készen áll a visszatérésre az öthetes kényszerpihenőjét követően, míg Carlos Tévez családi okok miatt késve tért vissza Torinóba Argentínából, Andrea Barzaglit pedig le kellett cserélni az e heti barátságos mérkőzésen.

„Aggodalmaim vannak Andrea Barzagli, Carlos Tévez és Andrea Pirlo állapota miatt. Meghozom majd a döntésem, azonban egyáltalán nem félek, mivel tudom, hogy olyan keret áll rendelkezésemre, amelyre bármikor számíthatok.” - zárta a sajtótájékoztatót magabiztosságot sugározva Antonio Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr555735670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.05. 15:22:26

Így kell ezt,a sok nagypofájú bunkó Tottival az élen elmehet a picsába!

MDaniel98 2014.01.05. 18:41:50

Unatkozott a mestre,hogy ilyen hosszú nyilatkozatot adott?:D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása