Tévez a milánóiakat kritizálta

A Juventus csatára, Carlos Tévez legutóbbi interjújában a két milánói óriást, az AC Milan és az Inter csapatát kritizálta, amiért nem igazoltak világklasszist az utóbbi években.

Tévez Carlos_gólörül.jpgAz argentin csatár a Manchester City csapatától távozott a torinói bajnokhoz a nyáron, ám míg az Öreg Hölgy versengett azért, hogy a lehető legjobb játékosokat igazolja, a két milánói csapat más megközelítést alkalmazott az átigazolási piacon.

A rossonero csapat olyan meghatározó játékosoktól vált meg 2012-ben, mint Zlatan Ibrahimović és Thiago Silva, akik mindketten a Paris Saint-Germain együttesét erősítik, ezt követően pedig az AC Milan inkább fiatalokkal próbálkozott ahelyett, hogy olyan játékosokat igazoljon, akik már letették a névjegyüket. Az Inter tavalyi kilencedik helyezése pedig azt jelentette, hogy idén kimaradt az európai küzdelmekből, így nem számíthatott arra, hogy klasszis játékosok öltözzenek nerazzurro mezbe.

„A Milan és az Inter nem igazolt jelentős játékost jó pár éve. Erős csapat nélkül nem lehet jó eredményeket elérni” - olvasható Carlos Tévez véleménye a Corriere della Sera hasábjain.

Az argentin csatár beszélt Antonio Conte edzőről is, és úgy gondolja, hogy sokkal hamarabb sikerült alkalmazkodnia az új torinói életéhez, mint arra számíthatott.

„Antonio Conte győztes típus. Amennyiben az ember győzni akar, akkor hozzá kell szoknia, hogy olyan kemény munkát végezzen, amilyet tőle látunk. A beilleszkedésemet a Juventus csapatába nagyban segítette, hogy ez a csapat valóban csapatként viselkedik, úgy a pályán, mint azon kívül.”

Azonban az idei év nem csak a sikerekről és győztes mérkőzésekről szólt, hiszen a torinói csapat kiesett a Bajnokok Ligája csoportmeccsei során, és ez duplán lehet csalódás az argentin csatár számára, hiszen már négy éve nem sikerült gólt szereznie ebben a versenysorozatban.

„A Bajnokok Ligája kiesés óriási csapás volt mindannyiunk számára. Nem voltunk elég harapósak az első mérkőzéseken.”

„Azonban úgy gondolom, hogy minden valamilyen ok miatt történik. Az isztambuli események, a hóesés és a meccs lejátszása egy másik napon, nem szokványosak, azonban hosszú távon mindennek látni fogjuk az értelmét.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr425714422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devil-z 2013.12.28. 23:04:39

A kritikát ő is megérdemelné a BL teljesítményéért, viszont legalább kompenzál a bajnokságban.
Nem is tudom mikor láttunk utoljára Juve csatárt a góllövőlista 2. helyén.

devil-z 2013.12.28. 23:20:12

@devil-z: egy kis off:
2007-2008as szezonban lett Del Piero gólkirály, Trézéguet végzett másodikként.
Szinte a minap :)

babo0410 2013.12.29. 01:31:24

Igen a kritika illeti őt is a BL-ben nyújtott teljesítményéért. Sajna azt nyújtotta, amit vártam tőle. A bajnokság császára, de a BL-ben valamiért nem tud vezér lenni. Amúgy remélem jövőre javítunk. Abban meg nagyon egyet kell értsek vele, hogy akármilyen jó is rohadni látni Milánó "büszkeségeit", sajna nagyon kellene, hogy ők is újra olyan erősek legyenek, mint voltak. Akkor egyrészt szerintem jobban is belenyúlnánk a pénztárcába, másrészt meg minél erősebb a bajnokság, annál jobban hozzáedződünk a BL-hez. Régen erős volt az olasz mezőny, jók is voltunk BL szinten.

neuropa 2013.12.29. 11:43:33

A BL csoportból 3. helyen való kiesés egyetlen "értelme" az EL megnyerése. Őszintén bízom benne, hogy örömtől ittasan tér majd vissza erre a nyilatkozatára a tavasz végén, hogy "látják, ez volt a BL-kiesés értelme".

Mert azt kijelenthetjük, hogy a BL-ben dobogóra jutni esélyünk nem volt még idén, így nekem mindegy, hogy játszunk-e még 2 vagy 4 meccset mielőtt elbúcsúzunk a sorozattól úgy, hogy akkor már EL-t sem játszhat a csapat.

Itt legalább "nekünk való" ellenfelek várnak, akik verhetők ha odafigyel a csapat. De tényleg oda kell figyelni, különben innen is zakó lesz.

Tony. 2013.12.29. 13:28:11

@neuropa: Pénzügyileg nem lett volna mindegy.

Tevez meg eléggé leegyszerűsíti a dolgot. Manapság olasz csapatnak világklasszist igazolnia nem egyszerű és, ha megnézzük a Juve sem igazolt kimondottan világklasszisokat az utóbbi években.

realsequator 2013.12.29. 13:38:15

@neuropa: Mindennel egyetértek amit írsz. És igen. Odafigyelni az EL-ben, mert bár egyenrangúak az ellenfelek de hamar bukovári lehet a dologból. Ráadásul szarul fog kinézni ha Torino-ban két városidegen csapat szurkolói fognak őrjöngeni nem pedig mi.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása