Karácsonyi pletykazuhatag

juventus logo nagy.jpgNemrégiben Marco Tardelli is megszólalt a Bianconeri BL-ből való kiesését követően. A Juventus egykori középpályása szerint az Öreg Hölgynek további erősítésekre van szüksége ahhoz, hogy Európában is meghatározóvá váljon.

"A Juventusnak meg kellene nyernie az Európa Ligát, de ahhoz, hogy versenyképesek legyenek, szükségük van két-három minőségi igazolásra" - nyilatkozta Tardelli.

A tovább mögött lássuk, kik vannak a Zebrák bevásárló listáján mostanság, és kivel boronálták össze a csapatot az újságírók.

Régóta lehet sejteni, hogy a torinói csapat szélsőket szeretne igazolni, hogy alkalmanként átválthassanak 4-3-3-as formációra a meglévő 3-5-2-ről. A Paris Saint-Germainben játszó Jérémy Ménez már többször megjelent az újságok hasábjain, mint lehetséges Juventus-célpont.

Ménez szeretne helyet kapni a franciák VB-re utazó keretében, így nem csoda, hogy több játéklehetőségre vágyik. A játékosnak a szerződése nyáron jár le - ezért is lehet alkalmas Marotta önéletrajzának bővítésére -, így a pletykák szerint télen már 2-3 millió euró körül mozdítható lenne. Méneznek ráadásul az olasz liga sem újdonság, hiszen a PSG előtt három szezonon keresztül képviselte az AS Roma csapatát.

Ménez ide vagy oda, egyre több helyen olvasni egy esetleges Nani-Vučinić cseréről. Carlos Tévez és Fernando Llorente formába lendülésével a montenegróinak egyre kevesebb lehetősége van a kezdő csapatba kerülésre, és láthatóan nem élvezi a mellőzött szerepet. Van Persie sérülésével a csatárnak több lehetősége lenne játszani. A portugál szélső a fiatal Adnan Januzaj berobbanásával került ki a manchesteri körforgásból, így minden bizonnyal ő is szívesen váltana. A játékoscsere abból a szempontból is előnyösnek tűnhet, hogy a két támadónak azonos a piaci értéke, ám egyesek szerint az üzlet csak a nyár folyamán jön majd létre.

A támadósor megerősítésére nem először merül fel Mario Mandžukić neve, aki elég nehezen illeszkedett be az új Bayern München edző, Pep Guardiola rendszerébe, most pedig a Robert Lewandowski érkezését jövendölő hírek tovább növelik a horvát csatár távozásának esélyét.

A Tuttosport értesülései szerint a játékos ügynökei nemrégiben Torinóba látogattak, hogy egyeztessenek a csatár jövője ügyében. Az átigazolást előmozdíthatja az Andrea Agnelli, Juventus klubelnök, és Karl-Heinz Rummenigge, bajor klubvezető közötti jó kapcsolat.

A napilapok továbbra is találgatják Andrea Pirlo utódát, s szerintük a Juventus még mindig érdeklődik a Real Madrid irányítója, Xabi Alonso iránt.

A spanyol játékos nem tud megegyezni a Real Madriddal a szerződéshosszabbítással kapcsolatban, az ügynöke állítólag évi 8-10 millió eurós fizetést szeretne kicsikarni a Királyi Gárdától. A 32 éves játékos szerződése nyáron jár le, azonban nem lesz könnyű őt Torinóba csábítani, hiszen szolgálataira mindkét manchesteri klub is igényt tartana.

A Juventus régi célpontjáról, a fiatal PSG irányítóról, Marco Verrattiról egyre kevesebb a hír mostanában. Az azonban biztos, hogy a Pirlo szerepkörében játszó kis termetű középpályás nem bánta meg, hogy 2012 nyarán nem zebracsíkos szerelést húzott.

"Nem volt nehéz a visszautasítani a Juventust a PSG-ért. A Juventusban nem játszottam volna, hanem kölcsönadtak volna egy másik csapatnak. Én fejlődni akartam, és erre a PSG lehetőséget adott" - nyilatkozta Verratti.

A mostanában megjelent pletykák közül az egyik legérdekesebb Erik Lamela ügye lehet. Az argentin nyáron igazolt a Romától a Tottenhambe, ám nem sikerült letennie a névjegyét a White Hart Lane-en. Az angol lapok szerint a Juventus szeretné visszacsábítani Olaszországba a 30 millió fontért igazolt játékost.

Lamela a bajnokságban mindössze három mérkőzésen kezdhetett, gólt pedig még nem szerzett új csapatának. Egyes összeesküvés-elméletek szerint André Villas-Boast azért is küldték el a kispadról, mert nem tudta a fiatal támadót beépíteni a csapatába. Az új tréner, Tim Sherwood legutóbb lehetőséget adott neki kezdőként a Southampton ellen, azonban halvány teljesítménye miatt le is cserélte Lamelát. A 21 éves játékost nem csak a Juventus, hanem a Milan és a Napoli is szemmel tartja, de az sem elképzelhetetlen, hogy az Atlético Madrid csapatához távozik egy kölcsönszerződés keretein belül.

A nyáron kis híján leigazolt Radja Nainggolan körüli pletykák felerősödni látszanak. A középpályásért a Juventuson kívül a Milan és a Tottenham csapata is érdeklődik, ám a Cagliari elnöke szeretné Olaszországban tartani a belga játékost.

"Ha csak a pénz érdekelne, ahogy a legtöbben gondolják, külföldre adnám el Nainggolant" - nyilatkozta a Cellino. - "A játékos képességeit figyelembe véve szeretném, ha Olaszországban maradna a Juventus vagy a Milan csapatánál. A Juve sportigazgatója, Beppe Marotta érdeklődött iránta először, ám a Milannál dolgozik egy jó barátom, Adriano Galliani."

Cellino nyilatkozatából kiindulva megnyugodhatunk, hogy Nainggolan nem megy messzire, de vajon a Juventus vagy a Milan csapatát erősíti majd?

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr235709509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szbence 2013.12.27. 18:36:52

Mindenki jöhetne :)

Györijuventino 2013.12.27. 18:38:39

Menez értkezése és Nani-montenegrói csere télen szerintem megtörténhet , emelett nagyon örülnék horvát csatárnak , akkor törpe és Q is mehetne amerre lát.
Indonéz-belga gyereket el kell hozni kölcsönbe opciós joggal nagyon kéne középre egy minőségi csere.
Emelett figyelemmel tartanaám Sagna-t is lejár a szerződése..
Amiket leirtam Q és törpe és pár selejt eladásával laig kerülne pár milióba..

Györijuventino 2013.12.27. 18:41:41

Még hozzá tenném nem kell eru 10 milliókat kiadni ha megfelelő koncepció melett vásárolunk és nem játékosok életkorát kell nézni , hanem fel kell épiteni egy szisztémát , ahonnan 1-1 játékos cseréje nem okozhat gondot.

Rivendell 2013.12.27. 19:12:26

Lamela? viccnek is rossz...ha már Argentin akkor Iturbe,még ha ő nem is csatár..Jorginho meg jöhetne Alonso 2éves fizuja árán/8-10milla euro olasz adózás még mellé/,sokat ő már eleve nem lendítene a csapaton

nekem a Horvát csatár tetszik egyedül...többi futottak még kategória..Nani részemről koravén-gyorsan kiégő típus,Menez meg szerintem 1közepes játékos,aki még a Roma-ban is betlizett,pedig onnan ki lehet tűnni,mert támadó szellemben játszanak már 1 ideje,,,jó pár éve

talán az Indonéz Belga,de oda meg ott lenne Asa....komolyan nem értem ezt az átigazolási politikát,részemről vicc az egész...Alonso..Istenem,mikor pont hogy kp-n is a támadó felfogást kéne bevezetni,nem pedig még jobban visszafogni,még Pirlo is támadóbb felfogású visszavont irányítóként,mint a spanyol

keshudioo 2013.12.27. 19:42:08

@Györijuventino: Én is a Ménez, Nani, Mandzukic hármast tartanám jó ötletnek. Első kettő viszonylag könnyen megszerezhető, bővülne velük a taktikánk, Mandzukic munkamorálja pedig illik a csapatba. Ez a Lamela-pletyka ordas nagy baromság, majd biztos elhozzuk, ha ő 30 millióért ment Londonba. Ahogy a Xabi Alonsós is baromira hápog, hiszen, ha Madridban nem tud kiharcolni 8-10 milliót, miért tudna Torinóban?

Trieszt120506 2013.12.27. 20:11:22

Először is: Nem értek egyet Tardelli Úrral. Akárhogy is nézem, az Európa Ligához a mostani keretnek is elégnek kell lennie, amennyiben a hazai formát végre sikerül átültetni a nemzetközi színtérre. A Tottenham, a Napoli, a Fiorentina és talán a Shaktyar lehetnek ellenfeleink. Utóbbi hármat tudjuk, hogy képesek vagyunk megverni, míg az angoloknak borítékolható az élet-halál harc a bajnoki a helyezésekért, nem valószínű, hogy a legjobb 11-el fognak viaskodni az EL-ben. Szerintem a szezonban fennmaradó célok eléréséhez bőven elég a mostani keret. Mellesleg azt figyelembe véve, hogy tavaly a BL továbbjutás (=több pénz) ellenére is értelmes igazolás nélkül hoztuk le a januárt, most sem várható más. ELADNI viszont jó lenne végre, mert lassan egy csapatra való "hulladék" gyűlt össze az elmúlt években.

Trieszt120506 2013.12.27. 20:16:26

A mindig jól értesült Di Marzio szerint a Torino szeretné megvenni Giovinco felét. Nagy öngól lenne nem végleg megválni a törpétől. Már 2-szer is megbukott nálunk.

west30 2013.12.27. 20:24:17

Mandzukic elférne a csapatban és még esetleg Lamelanak örülnék a felsorolt nevekből kölcsönben,opciós joggal,5évig részletekben törlesztve :),viszont csalódott vagyok hogy balhátvéd nem igazán kerül szóba szinte soha.

szikixxa 2013.12.27. 22:56:01

hali

Itt jegyeznem meg hogy Olaszorszagban tartozkodom es pont ma reggel mondta be az olasz radio (rai 1)hogy Giaccherinit szivesen visszavenne a Juve es o maga is szivesen visszaterne.

neuropa 2013.12.28. 02:07:03

@szikixxa: Vicc.. Persze 3-5 milláért jöhetne, úgy nem ráfizetés. De akkor inkább már Asa/Naingg kettős legyen a futó csere. Nanit sose csíptem (szakmai szempontból, mivel nincs agya), Menez jöhet, Mandzu jöhetne de nem fog, Csabi nem kell. Lamela egy paraszt, még köpköd is, Gio mehet. Q és V csak akkor, ha érkezik legalább egy minőségi támadó a helyükre. Több csatár távozásakor pedig 1-2 fiatalt visszahívni 4-5. csatárnak és velük is rotálni. Verratti jól döntött, két év múlva jöhet. Kihagytam valakit?

Alex8610 2013.12.28. 09:27:18

@szikixxa: En ennek orulnek de a vezetosegre nezve nem kis kritika lenne adjuk helyette Padoint es jol is jarunk.

Goku06 2013.12.28. 13:04:12

Tényleg érdekes, hogy a bal oldal még mindig meg sem fordult a fejükben..
Menez ennyiért jöhet, arra a posztra kétlem, hogy ennyi pénzből jobb embert tudnánk szerezni.
Nanival lenne egy európában is tapasztalt kreatív szélsőnk, más kérdés, hogy Conte taktikájába mennyire fér bele, mert védekezni nem tud. Lehet, hogy Vucit kp-ért jobb lenne eladni, és egy 10est hozzádobva venni egy fiatal szélsőt 20ért? De ezzel szerintem a nyárig várunk.. meg ha menne Vuci, Gio, akkor kell valaki csatár helyettük, esetleg a fiatalok.. ami megint csak erősíti, hogy nyárig nem lesz csatárkeringő.
Mandzukicnál az ár a legnagyobb kérdés, de ha Vuci-Q-Gio eladása mellett hozzuk a fiatalokat és Mandzukicet, akkor azért olyan rosszul nem jártunk.
Naingollan kölcsön opcióval jöhet.

JUVE76 2013.12.28. 15:03:13

@Goku06: Menez-nek mi az eredeti posztja?

MDaniel98 2013.12.28. 15:04:52

A Nani-Vucinic cserével szerintem nagyon jól járnák,főleg azért,mert szerintem Conte mindenkit nagyon jól tud motiválni,és így kitudja belőlük hozni a maximumot(a BL-ben szerintem ez valahogy hiányzott,és nagy részben ez is vezetett a kieséshez).
Mandzu minél hamarabb jön,annál jobb nekünk,és így ahogy már írták a Nápolyi és a törpe is elhúzhatna,Berardit véglegesíteni kell,és meg is vagyunk csatárposzton.Lamaela nem kell,nagyon fel-hypolták pedig max. a felét tudja annak amire tartják,nyugodtan menjen a Sintérekhez kölcsönbe.A Belgát meg felejtsük már el Maituidi pl.: a felébe kerülne,és 2X olyan jó,de persze róla szó sincs,közben meg a Nápoly szépen elfogja vinni,ahogy jelenleg ez kinéz...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása