Conte: "A jövőben szívesen vállalnám a válogatott irányítását"

A Juventus vezetőedzője, Antonio Conte elismerte, hogy ha felkérést kapna, szívesen edzené az Azzurrit. "Ez egy elég nehéz feladat, de nem szeretném kizárni ennek jövőbeli lehetőségét."

Antonio Conte_kopasz.jpgA válogatott padján jelenleg Cesare Prandelli ül, ám az olasz szakember a 2014-es Világbajnokság után új kihívások elé néz, így a helyére sokan Antonio Contet követelik.

"Ez egy nagyszerű kihívás lenne, hiszen edzőként nagyon rövid idő alatt kell megtenned mindent a sikerért." - nyilatkozott a Bianconeri trénere a Hurrá Juventus magazinnak.

"Gyakran csak tíz napod van arra, hogy a csapat játékát az a futballról vallott nézet jellemezze, ami a sajátod. Szóval nehéz dolog ez, de a jövőben szeretném csinálni."

"Egy modern trénernek jó pszichológusnak is kell lennie. Napi kapcsolatban állsz 27-28 játékossal, az orvosi stábbal, az igazgatókkal, a szurkolókkal és a médiával. Minden egyes alkalom másféle stratégiát követel." - árulta el nézeteit Conte.

"Mindenekelőtt azonban az a legfontosabb számomra, hogy megtaláljam és alkalmazzam azt a megfelelő taktikát, ami a játékosaimhoz leginkább illik. Mindegyik futballistám más és más. Néhányukat keményen kell ösztönöznöm, hogy elérjem a megfelelő reakciót, másoknak elég néhány kedves szó, hogy ne 'omoljanak össze'."

"Ha választanom kellene, hogy melyik csapat meccsét nézném meg, a Bayern Münchent mondanám. Csodálom Pep Guardiolát." - zárta mondandóját Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr945703342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2013.12.21. 16:39:24

Szerintem eljött az idő mikor a mesterünk úgy érzi "mennie kell".Nincs megfelelő erősítés a keretének,megint koholják a vádakat ellene.Meg tudom érteni,hogy tele lett a hócipője.A válogatottnál is legyen hasonló sikere(i).Azt viszont nem tudom ha el megy ki lesz a megfelelő pótlás a helyére,mert az olasz ligában mindig ott lóg a levegőben egy esetleges bunda gyanú és persze ismerve a vezetőink zsugoriaskodását plusz a gerince maradna-e...Prandelli ugrik így be elsőnek,de lövésem sincs ki lenne a megfelelő utóda.Lippi?!Külföldi edzőt nem tudom alkalmaznának.

babo0410 2013.12.21. 16:48:21

Szerintem csak nekiszegezték a kérdést, h Prandelli lemond a VB után vállalná-e, de nem hiszem, hogy most el akarna menni a csapattó. Nem kell félni, Conte marad. Pláne, hogy biztosra veszem, h jövőre szeretné bebizonyítani, hogy a legjobbak között a BL-ben is megállja a helyét. Szerintem még egy ideig marad.

JUVE76 2013.12.21. 17:05:56

Azonfelűl, hogy tökéletesen alkalmatlan lenne a válogatott irányítására, én nem gördítenék akadályt, ha menni akar! Jöhetne Hiddink....

ambrobert 2013.12.21. 17:10:15

Ami guardiolát illeti, el kell ismerni a munkáját, de a barcánál és a bayernnél is az aktuális legjobb csapatot vette át, nem kellett szinte a nulláról építkeznie, mint Conténak. A válogatottat pedig Capellonak adnám, megérdemelné.

MDaniel98 2013.12.21. 19:37:15

@babo0410: Nem tudom engem személy szerint marhára idegesítene az,ha odamegyek egy klubhoz,ami előtte zsinórban 2X volt 7.,majd utána zsinórban 2X megnyeretem velük a bajnokságot,úgy,hogy még a 3. évemben is vezetem velük a tabellát,és Olaszországon belül nem ismerik el a munkámat,hanem egy 1000 éves bundaüggyel cseztetnek már évek óta,nekem is elegem lenne már az egészből,és lelépnék.Arról nem beszélve,hogy azt se kapom meg a klubtól,amit előtte megígérnek(idei nyári mercrato).

danimester1 2013.12.21. 20:31:12

@babo0410: Ne haragudj,de azt még nem vetted észre hogy erősítés(ek) nélkül nem fogunk tudni helytállni?!Természetesen lehet az idei szezont a bíróra,pályára,szerencsétlenségekre fogni,de mindenki tudja,hogy valójában nem ez a helyzet.Néhány játékosunktól eltekintve minőségileg,technikailag, képzettségben sem tudjuk felvenni a harcot Európa jelenlegi top csapataival.Mivel a vezetőségünk nem bocsát rendelkezésre megfelelő anyagi támogatást,így nem tudunk minőséget igazolni aki(k) képes(ek) lehet(nek) a csapatot előre vinni ill. egyes esetekben meccseket eldönteni.(Tevez,demár ő is benne van a korban és a Bl-ben impotens)Marotta tehetségébe,a bírom-e vagy sem ne is menjünk bele,bár tény volt jó és olcsó igazolása és hatalmas baklövése is,de ha már kevés pénzt kap azt jobban kellene elköltenie.Az igazolás(ok)hoz pénz kell ami véleményem szerint nem rajta múlik itt a problémát feljebb kell keresni.(nem értem pl. egy krikett többet hozna a konyhára,mint egy folyamatosan Bl résztvevő focicsapat esetleg elő vagy döntőbe jutással vagy megnyerésével!?)Tartok tőle mint a hsz.-ben is írtam ha a mister távozna félek a csapat minőségi magját(gerincét) sem tudnánk itt tartani.(Vidal,Pogba pl.)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása