Lippi: "Néhány éven belül a Juventus versenyképes lesz Európában"

Lippi Marcello.jpgA Juventus korábbi sikeredzője, Marcello Lippi, a váratlanul korai Bajnokok Ligája búcsú ellenére, egészen biztos abban, hogy egykori csapata előtt fényes jövő áll, s hamarosan visszatér Európa legerősebb alakulatai közé

"Antonio Conte nagyon helyesen és méltósággal vallotta be Isztambulban, hogy a továbbjutást a csapat az első két mérkőzésen veszítette el." - nyilatkozta Lippi a  La Gazzetta dello Sportnak.

"A Juventus ugyanakkor egy olyan csapat, amelynek a negyeddöntőkben volna a helye, nem pedig az Európa Ligában. Ez nagyon szomorú."

"Úgy gondolom, hogy a Galatasarayhoz viszonyítva, egészen más dimenziókban járnak, s jó úton haladnak."

"A Juventus kiesése nagy meglepetés, de továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy néhány éven belül ismét versenyképesek lesznek Európában."

"Mindeközben nem tudom, hogy Olaszországban ki lenne képes elragadni tőlük a Scudettót."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr15689742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Györijuventino 2013.12.13. 15:09:30

Télen kéne Iturbe,Sam és Menez kezdetnek , hogy versenyképesek legyünk.

2013.12.13. 15:15:50

@Györijuventino: Kezdetnek kell valaki,aki normális játékosokkal tölti fel a keretet,nem kiöregedett ex-világklasszisokkal meg botlábú tudatlan senkiháziakkal! Amíg Marotta a guru,meg Conte nem hajlandó állítani a kibaszott önfejűségén,addig ne számítsunk semmi többre ennél...

Rivendell 2013.12.13. 15:28:13

@fire06: Contenak is sajna csak a szája jár,nem akarom elhinni,ha az asztalra csapna,akkor nem kényszerülnének jobb játékosok idehozatalára és itt nem a 30-40 millás igazolásokra gondoltam.

nekem kezd kicsit megnyugvónak és beletörődőnek tűnni Conte,valamiért úgy vagyok vele lehet jobb lenne edzőt váltani mielőtt teljesen belefásulna és nem csak a csapat miatt,neki is jót tenne 1 kis változás,mert rosszat neki sem akarok

JUVE76 2013.12.13. 15:48:24

""A Juventus ugyanakkor egy olyan csapat, amelynek a negyeddöntőkben volna a helye, nem pedig az Európa Ligában."

Mindenki ezt súlykolja a csapatba.... Hová fog ez vezetni???

Rivendell 2013.12.13. 15:49:53

@JUVE76: Juvénak döntőben a helye én ezt tanultam meg a 90s években:D

devil-z 2013.12.13. 16:29:13

Még évek kellenek?
Akkor az eddigi százmillió eurók amivel barmotta gazdálkodhatott csak arra volt elég, hogy egy évek óta hanyatló Serie A-ból kitűnhessünk olyan játékosokkal akik amúgy is ingyen jöttek?

Akkor talán valaki valamit nagyon rosszul csinál. De persze jön majd a mindenre jó kifogás; a calciopoli.

epaska 2013.12.13. 16:35:51

Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy Marotta a hibás azért mert nincs normális szélsőnk! Ide pénz kell! Vagy 20 éves potencoális tehetségeket kell igazolni ha kell 15 millióért! Pl Verratti, akit még a Pescaraból kellett volna elhozni és pont ennyi lett volna az ára. Ha a PSG-be kezdő tud lenni meccsről meccsre, hát nálunk is játszhatott volna nyugodtan!
Ha nincs pénz, lehet itt bárki a félszemű helyén, nem várhatunk folyamatosan a lejáró szerződésekre, meg a Pogba féle igazolásokra! PÉNZ kell! A nyáron be kell fektetni 80-100 millió eurót igazolásokba és rendbe lehet szedni a keretet! Ennyi! Hogy ez nem a Real meg a Barca? Ahol több százmilliós tartozások vannak? Hát pedig itt sem ártana... Az nélkül nem fog menni. Ebből az egészből spórolásból is látszik, hogy a kedves tulajdonosunk szarik a sikerességre, szarik ő a BL győzelemre! Aurelio De Laurentis fanatikus! Meglehet nézni honnan hova jutott a Napoli 5-6 év alatt!

epaska 2013.12.13. 16:41:05

@epaska: Felipe Melot mi az istenért kellett elzavarnia Conténak??? Marchisiótól fényévekkel nagyobb játékos akármilyen barom is! Krasicot miért nem próbálta ki 4-3-3 ban? Nem lát tovább a 3-5-2nél, a 4-3-3 is onnan jutott eszébe, hogy a Bl-ben meglátta a többi csapat kezdőjét a kivetítőn... Itt Conte is egy kibaszott nagy bűnös, ahogy az egész vezetőség!

Rivendell 2013.12.13. 16:55:32

@epaska: 1értelmű,hogy Melo esetében nagyot hibázott,de ugye akkor még nagy volt Conte egoja

Tony. 2013.12.13. 17:05:54

Ezzel a pár évvel csak 1 probléma van.

A Juventus keretében 1 azaz 1 játékos van 25 év alatt. A csatáraink mind 30 év körüliek. Pirlo és talán Buffon már sehol nem lesz! Pár év múlva már új csapatot kell építeni!

Ha valaki hisz ebben a generációban, Vidallal, Pogbaval, a védelemmel, hisz Conte-ban, akkor most kell megerősíteni annyira ezt a csapatot, hogy elérhessen valamit.

Drughi Di Bianconeri 2013.12.13. 17:08:50

Grande Maestro !
De Hiányzik...Sajnos Conte,mint edző messze van ettől a kategóriától,ez nem csak a BL-kiesés miatt mondom.
Teljesen igazat mond, szinte mindenben az Öreg.

Csupán az lenne a kérdés (saját magamban),hogy az a néhány év, mikorra odakerülhetünk az európai elitbe, vajon Conte irányítása alatt, vagy más edzővel lesz ?
Ha Conte megy, akkor a kulcsjátékosaink is nagy valószínűséggel követik (Vidal,Pogba,Tevez...),de ez szerintem fordítva is igaz.
Nem kérdés,hogy ha minden marad így,ahogy van,akkor SOHA a büdös életben nem lesz meg annak még csak az esélye sem,hogy BL döntő közelébe kerüljünk.
Elsőként Marrottát cserélném le, mert leginkább Ő annak a tökéletes középszerűségnek az arca,ahol tartunk nemzetközileg.Ujjong a történelmi mélyponton lévő Serie Aban szerzett bajnoki címeknek,és ez természetes,hiszen ilyen Samp - szintű csapatoknál (ahová ő való) esélye se volt ilyenre soha életében.
Fejlődés, ez a kulcsa egy mindenkori vezetőnek szvsz.,hogy soha nem elégedett,mindig fejlődni akar,mindig eredményekre törekszik a munkájával, de akár egy nyilatkozatában is ennek ad hangot.Nem ismer kíméletet,nem fél senkitől,akaratát megvalósítja,tök mindegy kin kell keresztülgázolni.
Marrotta töketlensége és szürkesége,mintha Conte-ra is átterjedt volna.1 évében a Mister egy tökös,örök elégedetlen,keménykezű és kísérletezőkedvű,modern edző volt...azóta meg talán Capello-nál is szürkébben, unalmasabban játszunk (persze akkor sokkal jobb keretünk is volt) ráadásul Contenak mintha mindig minden mindegy lenne vagy jó.
Ugyanúgy tekint a Real Madridra,mintha egy senkiházi Chievo Veronaval játszanánk...
Jó lenne,ha Lippi fiatalabb lenne :(

JUVE76 2013.12.13. 17:58:11

@Tony.: +100000000000!!!!!!!!

babo0410 2013.12.13. 20:50:40

@epaska: Krasic és Melo is azért távoztak, mert hisztiztek, és követelőztek. Ráadásul Krasic a Fener-ből is repült egy szezon után, mert hisztizett ott is. Most egy Bastia-ban játszik. Amúgy 4-3-3-ban Conte kipróbálta, mert a 3-5-2 előtt játszottunk azt is, és ő is játszott szélsőt. Gyenge volt. És én is azt gondolom, hogy vagy befektetnek most a csapatba, vagy még kb. két év, mire a bevételeink megnőnek (Nike dupla pénzért gyárt mezt, és a tv-s jogdíjak is drasztikusan nőnek majd), és akkor már biztosan BL esélyes keretet tudunk építeni. De én látok arra is esélyt, hogy januárban kölcsön tudunk venni valakit.

JUVE76 2013.12.13. 23:06:28

@babo0410:
"Krasic és Melo is azért távoztak, mert hisztiztek, és követelőztek"

Bocs, ne haragúdj elfelejtettük, hogy ott voltl s Neked elmondta Conte....

epaska 2013.12.14. 10:16:08

@babo0410: Én nem arra gondoltam, hogy egyszer tegye be a kezdőbe a szerbet és akkor hurrá! Akkoriban már csak egy Krasic féle baloldali szélsőt kellett volna igazolni és a 4-3-3at erőltetni ez helyett a sz*r helyett! És akkor nem kellene 7-8 védekező felfogású játékosnak a kezdőben lennie. Nem felejtett ő el focizni... Mehettünk volna a gyepre a Melo-Pirlo-Vidal középpályával. A padon Marchisio és ugye utána érkezett Asamoah, akinek legalább nem kellene olyan helyen játszania, amit egyáltalán nem tud megoldani. Pirlo pótlását is meglehetett volna oldani Verrattival. Meg is lenne a középpályánk. Előre adott lett volna Krasic és Matri/Q a kezdőbe. Csak a bal oldalra kellene egy gyors szélső, aki képes meccsenként 2 cselre. A védelem már adott. A három jelenleg alap középhátvédünket lehetett volna rotálni, érkezett Lichti és már is csak a baloldali kollegája kerestetik. Aki simán lehetne/lehetett volna Kolarov, mert nem egy eget rengető összeg lenne a leigazolása. 3 éve van itt Conte. Ez az egész az ő legnagyobb hibája. Nem kellett volna sokkal többet költeni akkor a keretre, mint a mostani koncepcióval.
Töketlen a vezetőség. Igaza van Tonynak! Ez a keret kiöregszik 1,5 éven belül! Hol lesz már akkor Buffon, Pirlo, Barzagli? Így is vannak lyukak a kezdőben. Nélkülük mi lesz? Jönnek a megint majd a 7. helyek 2-3 éven keresztül? Nézzem azt hogy szenved az imádott csapatom? Én semmi jót nem látok ebben az egészben...

neuropa 2013.12.14. 10:22:34

Akik Contét most kutyázzák, hónapokkal ezelőttig még orálisan kényeztették elől-hátul. Be lehetne fejezni a "megmondóemberkedést", mert Conte még nem lesz egycsapásra szar edző amiatt, mert most épp haragszotok rá. Ennél alantasabb szurkolói megnyilvánulás nem sok van.

Amit ilyenkor tenni lehet, hogy megtartjátok magatoknak a keserűséget, mert senkit nem érdekel a másé. Aztán ha van építő jellegű kritika, akkor azzal már nincs probléma. De hogy Conte az "istenkirály" státuszból "nem is edző" státuszba zuhanjon fél éven belül, az titeket minősít.. A nagyra tartott Sir Alex is esett már ki kevésbé lyukas kezdővel és gazdagabb klubbal, ezek szerint ő is egy nagy szar. Na itt lett elegem a hülyeségből..

epaska 2013.12.14. 10:44:28

@neuropa: Igen, Conte is egy remek edző, a csizmán belül...de még nem egy Carlo Ancelotti, Marcello Lippi vagy Giovanni Trapattoni. Egyenlőre.

MdewC 2013.12.14. 12:02:56

@neuropa: +1

Arra garancia, hogy majd mással biztos elérünk "valamit" nincs. Röviden: 0 (nulla). NINCS RÁ GARANCIA! Ezek csak találgatások, semmilyen valóság alappal. Jelenleg kivel lehetne pótolni Contét, aki ennyire Juventus közeli? Lehet taktikailag jobb edzőt találni, de ez nem jelent automatikusan sikert.
Melo? Egy hulladék paraszt! Buffont is próbálta baszogatni, egy szabadrúgás előtt. Semmi keresni valója nincs az ilyen öltöző bomlasztó retardáltaknak.
1 dolognak van csak realitása, jogos elvárás, a csapatba tényleg pénz kell, ha európai szinten ütőképes csapatot szeretnénk. A keret fiatalítása is elkerülhetetlen lesz.
Hajrá!

neuropa 2013.12.14. 12:23:15

@epaska: Nincs is mögötte annyi év, mint Carlo vagy Lippi mögött. :) Ahogy Conte robbantott, hogy egy nímand keretet veretlen bajnoki címig motivált, azt nem sokan csinálnák utána. Sok hülyeségét belátta már eddig, majd a még meglévőkön is túl lesz idővel, reméljük. De a tisztelet addig is kijár, mert feltámasztotta a Juvét és nem hiszem, hogy ennyivel megelégedne. De nem okítani akartam, csak komolyan, egyesek olyan hamarkodva oltanak le arra érdemtelen embereket, hogy megelégeltem a tömeges hisztériát.

csakajuve111 2013.12.14. 12:59:46

@epaska: felejtsd már el ezt a Melo Krasic vonalat. Egyik gyengébb mint a másik. Melo fényévekre van bármelyik középpályásunktól. Krasicnak meg volt egyetlen csele, ha azt cselnek lehetett nevezni amit már minden nb2-es védő is ismert, anyukám mellett sem tudott elszaladni...

MDaniel98 2013.12.14. 13:47:33

Az az igazság,hogy Contét a makacssága fogja a "sírba vinni". Amikor megláttam a Galata elleni kezdőt(azaz azt,hogy megint 3-5-2 lesz) már voltak bajsejtelmeim,de úgy gondoltam,hogy így is meg kell lennie.Hát nem lett.Én nem azt mondom,hogy temessük el ezt a 3-5-2-t,mert a bajnokságban a kis csapatok ellen tökéletes,viszont akinek egy kicsivel jobb kerete van világviszonylatban mint közepes,és netán egy jó edzője(ezzel nem azt akarom mondani,hogy mi közepes csapat lennénk,vagy Conte rossz edző lenne),akkor már minimum egy döntetlenre jó ellenünk,vagy megver minket,ha a 3-5-2-t használjuk(Galata,Fio,Inter,még a Kobenhawn is(!))Szóval marha nagy szemléletváltás kell,mind taktikailag,mind igazolásainkban(28-30 éves játékosoktól várjuk a csodát,mégpedig olyanoktól,akik kevés kivételtől eltekintve egy BL 16-ba/8-ba vágyó csapatnak nem kellenek(Ismételten mondom tisztelet a kivételnek)). Itt lenen az ideje a komoly fiatalításnak!És igen is vannak nagyon fiatal,nagyon tehetséges és annyira jó fiatal játékosok akik beférnének a jelenlegi Juventusba,és nem kerülnének 10 misinél többe,csak végre észre kellene venni őket!

A 3-5-2 ellenszerét pedig a komolyabb csapatok már tudják,így teljesen megsemmisítve a játékunkat.Nekem tökmind1,hogy milyen taktikával állunk fel a LEGNAGYOBB csapatok ellen,csak ne azzal amit már kívülről fújnak ők is,egy kis keret-átalakítással tudnám javasolni a 4-2-3-1, a 4-1-2-1-2,4-2-1-2-1 és a 4-3-3 taktikákat is.És végezetül:Kíváncsi vagyok ebből mennyi is fog megvalósülni

Alessandro86 2013.12.14. 14:10:39

Számomra is hatalmas csalódás a kiesés, meg sem fordult a fejemben előzetesen, hogy kieshetünk, nem is kérdéses, jó talajon szinte biztosan kiharcoljuk a továbbjutást, a helyünk ott van a szűk elitben, a Real ellen ezt bizonyítottuk.
epaska: tartok én is az esetleges újabb 7. helyezésektől, mivel nem látni semmiféle értelmes koncepciót a csapatnál ami hosszútávon eredményre vezethet, sok az idős játékosunk, de nem építünk be fiatalokat, ami nem is lenne baj, ha elkölthetnénk minden évben több tízmilliót erősítésekre, de így maradnak a középszerű játékosokra kiadott felesleges milliók, akikből sajnos egyre több lehet a nagy öregjeink visszavonulása után és belőlük már bajnokcsapatot sem fog Conte alkotni. Az idei nyártól nem félek, hogy távoznának a klasszisaink, de ha jövőre nem jutunk legalább a 4 közé a bl-ben, akkor egy szavunk nem lehet ha a két legnagyobb értékünk, Vidal és Pogba a bl győzelem reményében távozik, viszont az értük kapott rengeteg pénz sem lesz majd garancia, hogy fényes jövő elé nézünk.
A kispadon elférne még most is szerintem Melo és Krasic is, de az szinte biztos hogy a brazil leginkább a magatartási problémái miatt nem maradhatott a csapatnál, utóbbit pedig csak nem kedvelte Conte, nem bánom hogy távozniuk kellett, de ha azt nézem hogy a középpályára alig van játékos a kispadon, akkor egy Melo vagy egy Krasic tökéletes lehetne a klasszisaink tehermentesítésére.

Goku06 2013.12.14. 14:10:54

@Drughi Di Bianconeri:
"Fejlődés, ez a kulcsa egy mindenkori vezetőnek szvsz.,hogy soha nem elégedett,mindig fejlődni akar,mindig eredményekre törekszik a munkájával, de akár egy nyilatkozatában is ennek ad hangot.Nem ismer kíméletet,nem fél senkitől,akaratát megvalósítja,tök mindegy kin kell keresztülgázolni."

Ez a mondat gyönyörű, így ahogy van!
De sajnos sem Marotta, sem Agnelli nem ilyen :S

Contét pedig annyiban megvédeném, hogy a nyár elején ő kért valamit még a szerződéshosszabbítása előtt. És rohadtul nem kapta meg. Ha nagy szavakat akarnánk használni, akkor átbaszták Contét azzal hogy beígértek neki fűt fát, aztán egy lyukasabb keretet kapott a keze alá, mint bármelyik előző évben.
És a probléma tényleg az volt, hogy ezután ő nem baszott az asztalra, hogy "Mégis mi a fasz bajotok van?"
Így én egy téli 15-20 millió elköltését még így is elvárom a vezetőségtől, és szerintem Conte is. Kieséstől függetlenül. Ez még jár a nyár miatt. Ha ez elmarad, akkor én megkockáztatom Conte nyári távozását.

Ha szőnyeg alá akarják söpörni a gondokat, akkor könnyen elveszíthetjük Contét és Pogbát is. Vidalt szerintem nem, ő nem az eredmények vagy az edző személye miatt marad itt. (Akkor megy, ha a vezetőség el akarja adni, azt meg kétlem)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása