Parma - Juventus: 0-1

parma_juve.jpgA Parma hagyományosan kemény dió a Juve számára, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az a zebra alakulat legutóbbi két meccsén csak 1 pontot elhozni a Stadio Ennio Tardiniből. Pikánssá teszi az összecsapásokat az a tény is, hogy sok olyan játékos van a két együttes keretében, akik egykoron az ellenfél mezét viselték: a legegyszerűbb példa erre Buffon, Giovinco vagy a másik oldalról Amauri, de említhetjük Mirantét vagy akár Marchionnit is. Conte egyébként Bonuccit, Pirlot, Llorentét és mostanában a néha-néha kezdő Cácerest is kihagyta a kezdőcsapatból, helyettük sorrendben Ogbonna, Marchisio, Giovinco és Padoin kapott helyet.

A mérkőzést a várakozásoknak megfelelően a vendégek kezdték jobban és egyértelműsítették szándékukat - nyerni jöttek Parmába. A szándék azonban helyzetekben nem, inkább csak motivációban és akaratban nyilvánult meg, a fiúk a korábbi Conte-éra motivációját idézték vissza.A sárga idegenbeli mezben pályára lévő Juve mezőnyfölényét hozta az első félidő, noha az első felszisszenés is a bianconerok ajkát hagyta el, amikor az első negyedóra végén Amauri maradt le kicsivel a középre gurított beadásról. Ennél több valamirevaló helyzete nem is volt a hazaiaknak a játékrész további részében. Vidal és Marchisio a szokásosnál szürkébb játékot produkált, Tévez mellé kevesebb siker szegődött, mint korábban, viszont Pogba és Asamoah aktív volt a középpályán. A hátvédsorra - Ogbonnával középen - pedig nem lehetett panasz.

Több távoli lövéssel próbálkozott a zebra csapat, mint azt megszokhattuk, bár ezek jórészt elkerülték a kaput. Egy elcsent labdáért Giovinco sprintelt és kihasználva gyorsaságát le is csapott a hosszú passzra, de a beadásra bűnrosszra sikeredett, Pogbának esélye sem volt elérni azt. Úgy tűnik nem csak a szélső hiányossága a pontos beadás, bár kétségtelenül nekik kellene a legtöbbször alkalmazni. A félidő legkomikusabb momentuma az volt, amikor Chiellini adott meglehetősen jó keresztlabdát Padoinnak, aki nem tudta átvenni azt, így a támadás hamvába halt. A gólszerzéshez legközelebb Vidal járt egy távoli lapos lökettel, ami nem sokkal kerülte el a kaput. A mérkőzés egyébként meglehetősen sportszerű az első sárga is csak a játékrész végén került el - akkor is csak kezezésért.

A második félidőre nagy elánnal érkezett az Öreg Hölgy, már az első percekben veszélyeztetett, de a tizenhatoson belüli kavarodásban Asamoah közeli lövését blokkolták, így csak szöglet következhetett. Nem sokkal később Giovinco, aki Pirlo hiányában a szabadrúgások elvégzését magáénak érezte, suhintott rá egy vissza passzot, de ezt a kapus hárította. Rögtön ezután a kontrából Biabiany ment el a jobb szélen és gurított középre Amaurinak, aki sarokkal próbálta térdre kényszeríteni Buffont, de a labda éppen csak elkerülte a vendég portát. Conte tőle szokatlan módon korán cserére szánta el magát (tanulunk a hibákból?), hiszen a 61. minutumban beküldte Pirlot, aki ezúttal Marchisiot váltotta. A cserét senki sem kérdőjelezheti meg, mert Il Principino ismét semmit sem mutatott ma, nem nagyon volt hasznára csapatának.

A 69. percben Padoin leghasznosabb húzását mutatta be a meccsen, amikor középre adta a labdát, Giovinco pedig kapura tűzte kapásból, de a hálóőr remekül védte ezt a próbálkozást is. A kinyílt Juve hátsó alakzatát egyre többször dolgoztatták meg a Parma szélsői, viszont a védők rendszerint megoldották a feladatukat. Hozzá kell tenni, hogy elég volt Amaurira figyelni, mert Cassano a pofavágásokon kívül nem nagyon csinált mást. A lendületváltás elkerülhetetlenné vált, a támadások rendre elhaltak, a kreativitás - ami eddig sem volt nagyon észrevehető - teljesen kiveszett a játékból. Így a szokásos 75. perces választóvonal két posztcserét is magával hozott, Giovincot Llorente, míg Tévezt Quagliarella váltotta. Q első megmozdulása aztán több veszélyt hordozott, mint az addigi összes: a kaputól visszafelé mozogva, jó 22 m-ről nyeste kapura, ami a pipán csattant, a kipattanóra Pogba robbant, ő pedig közvetlen közelről a bal alsóba helyezte a játékszert. 0-1

A kapott gól után nagyobb fokozatra kapcsolt a Parma, különösen érezhető volt ez az utolsó 5 percben, ennek köszönheti Buffon első védését is. Egy középre fejelt labdára Amauri pályázott, azonban Buffon jól futott ki a kapujából és megelőzte a brazil-olaszt. A hosszabbítás 3 perce alatt aztán a tizenhatosához szögezte a vendégeket a hazai együttest, akik 5 szögletet is rúghattak a meccs alatt. Buffon második védése egy beívelt labdához köthető, ekkor kellett kifutva kiöklöznie a játékszert a fejelő pármaiak elől. Az eredmény azonban nem változott, a Juve egy nyögvenyelős,rakkolós mérkőzésen Q zseni lövése és Pogba higgadtsága által megkaparintotta a három pontot. Az akarással nem, de a támadásépítéssel és főleg a helyzetkihasználással azonban voltak gondok... no de tudjuk ezt be a hétközi BL-meccs előjelének. A mérkőzésen Ogbonna és Pogba emelhető ki, ők tényleg jól játszottak, de Barzagli sallangmentes védőmunkája és Asamoah megmozdulásai is érnek egy hátba veregetést.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr805611875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angelo Peruzzi 2013.11.02. 20:40:33

A hátvédsorra - Ogbonnával középen - pedig nem lehetett panasz.
Evvel teljesen egyetértek

A mérkőzésen Ogbonna és Pogba emelhető ki, ők tényleg jól játszottak, de Barzagli sallangmentes védőmunkája és Asamoah megmozdulásai is érnek egy hátba veregetést.
Evvel meg pláne!:)

Real ellen egy kiváló meccsen nyerünk mindörökké JUVE!

JUVE76 2013.11.02. 20:43:44

Jön Doktor/Prof/Atyaúristen Babo és elmagyarázza nekünk földi halandóknak mi a szitu....

babo0410 2013.11.02. 20:46:22

@JUVE76: Nem magyarázok semmit, pláne neked nem, mert nincs értelme, csajk röhögök inkább az állandó siránkozásaitokon. Unalmas, hogy mindig uazt írjátok le mindig. Csak annyit írok le, hogy nyertünk, jobbak voltunk a Parmanál. Csak a 3pont számít. De tegnap a Barca nálunk gyengébb teljesítménnyel nyert. Akkor ők is szarok?

asvééd 2013.11.02. 21:11:39

A lényeg a 3 pont!
Kedden muszáj nyerni!
Inkább kötelező.......... ;)

keshudioo 2013.11.02. 23:21:17

Lényeg a 3 pont. Igazából nem is jut eszembe semmi a meccsel kapcsolatban, csak hogy nagyon röhögtem, hogy Giovincót rendszeresen úgy hatástalanították, mint a játszótéren egymást a gyerekek: két kézzel fellökték. Aztán kicsi Gio megelégelte, és ő is elkezdett lökdösni, szintén két kézzel. :D

Marchisio látványától viszont rendszeresen a sírógörcs kerülget. Hihetetlen, mennyire nincs képben idén.

csakajuveésalex 2013.11.03. 10:37:20

3pont semmi több.ez volt a lényeg.nem mindíg lehet hengerelni és nem is kell. @keshudioo: szegény Gio...kéne neki egy kis ólom a szervezetébe , hogy jobb legyen az egyensúlya :)
Marcinak meg remélem vissza jön a tavalyi formája , mert sajna nagyon halovány idén.sok az alibi passz és ha meglepőt húz nem jön be.az önbizalma a béka segge alatt van...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása